هر آن ‌‌چه که باید در مورد بلاک چین بدانید - قسمت دوم

هر آن ‌‌چه که باید در مورد بلاک چین بدانید - قسمت دوم

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 8 ماه و 29 روز پیش

فهرست مطالب

هر آن ‌‌چه که باید در مورد بلاک چین بدانید - قسمت دوم

در قسمت قبلی از این سری مقالات با بلاک چین و نحوه کار آن آشنا شدیم. در این قسمت قرار است به سراغ بررسی امنیت این شبکه برویم. با اگزوگیم همراه باشید.

 

آیا بلاک چین خصوصی است؟

برای بررسی امنیت بلاک چین بهتر است در ابتدا بفهمیم آیا این شبکه خصوصی است یا خیر. اگر تا به حال از انتقال بیت کوین استفاده کرده باشید دیده اید که هر کسی می‌تواند محتویات بلاک چین را مشاهده کند، اعم از مقدار انتقال، زمان انتقال و سایر موارد‌. اما کاربران علاوه بر این که می‌توانند فقط ناظر باشند، همچنین می‌توانند رایانه‌های خود را به عنوان یک عضو به شبکه بلاک چین متصل کنند.

با انجام این کار، رایانه آن‌ها یک نسخه از بلاک چین را که به طور خودکار بروزرسانی می‌شود، و هر زمان که بلاک جدیدی اضافه شود دریافت می‌کند، به نوعی مانند یک لیست وضعیت فیس‌ بوک یا مثال ملموس‌تر مانند وضعیت شبکه اجتماعی واتس‌اپ که هر زمان که وضعیت جدیدی ارسال شود به روز رسانی می‌شود.

هر رایانه‌ای در شبکه بلاک چین دارای نسخه خاص خود از بلاک چین است، به این معنی که هزاران نفر وجود دارند یا در مورد بیت کوین، میلیون‌ها نسخه از همان بلاک چین وجود دارد. اگرچه هر نسخه از بلاک چین یکسان است، انتشار این اطلاعات در شبکه‌های رایانه‌ای دستکاری اطلاعات را دشوارتر می‌کند. با استفاده از بلاک چین، یک گزارش قطعی و اختصاصی از وقایع تقریبا غیر قابل دستکاری وجود دارد.

در عوض، یک هکر نیاز به دستکاری اکثر نسخه‌ها از بلاک چین روی شبکه دارد. این دقیقا همان چیزی است که شنیده‌اید می‌گویند بلاک چین یک دفترچه "توزیع شده" است.

با این حال، با نگاهی به بلاک چین بیت کوین‌، متوجه می‌شوید که به شناسایی اطلاعات مربوط به کاربران در حال انجام معاملات دسترسی ندارید. اگرچه معاملات روی بلاک چین کاملا ناشناس نیستند، اما اطلاعات شخصی در مورد کاربران فقط به امضای دیجیتال یا نام کاربری آن‌ها محدود می‌شود، و سایر اطلاعات به گونه‌ای مخفیانه باقی‌ می‌مانند.

این مسئله سوال مهمی را ایجاد می‌کند: اگر نمی‌دانید چه کسی بلوک‌هایی را به بلاک چین اضافه می‌کند، چگونه می‌توانید به بلاک چین یا شبکه رایانه‌هایی که از آن پشتیبانی می‌کنند اعتماد کنید؟

 

آیا بلاک چین امن است؟

فناوری بلاک چین موضوعات مختلف امنیتی و اعتماد را از چندین طریق به حساب می‌آورد. اول، بلوک‌های جدید همیشه بصورت خطی و گاه‌ شماری ذخیره می‌شوند. این سخن یعنی چه؟ معنای ساده این سخن به این‌ گونه است که بلاک‌های جدید همیشه به "انتهای" بلاک چین اضافه می‌شوند. اگر به بلاک چین بیتکوین‌ نگاهی بیاندازید، خواهید دید که هر بلوک دارای یک موقعیت در زنجیره است، به آن "قد" یا ارتفاع گفته می‌شود. در ژانویه سال 2020 ، ارتفاع این بلوک به 615،400 عدد بلوک رسیده بود.

بعد از این که یک بلوک به انتهای بلاک چین اضافه شد، برگرداندن و تغییر محتوای بلوک بسیار دشوار است. به دلیل اینکه که هر بلوک حاوی هش مخصوص به خود به همراه هش بلوک قبل از آن است. کدهای هش توسط یک عملکرد ریاضی ایجاد می‌شوند که اطلاعات دیجیتال را به رشته‌ای از اعداد و حروف تبدیل می‌کند. اگر آن اطلاعات به هر طریق ویرایش شود، کد هش نیز تغییر می‌کند.

به همین دلیل است که این اتفاق برای امنیت شبکه بسیار مهم است. بیایید فرض کنیم یک هکر سعی دارد معاملات شما را در فروشگاه آمازون ویرایش کند تا شما واقعا مجبور شوید دو بار برای خرید خود پول بپردازید. به محض این که مقدار هزینه معامله شما را ویرایش کند، هش بلوک تغییر خواهد کرد.

بلوک بعدی در زنجیره هنوز حاوی هش قدیمی است و هکر برای پوشش کارهای خود باید به روزرسانی آن بلوک نیز بپردازد. با این حال، با انجام این کار، هش این بلوک تغییر خواهد کرد، و مورد بعدی و غیره و این داستان تا انتها ادامه دارد.

بنابراین، برای تغییر یک بلوک واحد، یک هکر نیاز دارد که هر بلوک بعد از آن را روی بلاک چین تغییر دهد. با محاسبه مجدد همه این هشدارها، انرژی محاسباتی بسیار زیاد و غیرقابل تصرفی به همراه خواهد داشت. به عبارت دیگر، پس از افزودن یک بلوک به بلاک چین، ویرایش آن بسیار مشکل است و حذف آن غیرممکن است.

برای حل مسئله اعتماد، شبکه‌های بلاک چین تست‌هایی را برای رایانه‌هایی که می‌خواهند به آن بپیوندند و بلوک‌های زنجیره‌ای را اضافه کنند، انجام داده‌اند. این آزمایشات که "مدل‌های اجماع" نامیده می‌شود، کاربران را مجبور می‌کند قبل از شرکت در یک شبکه بلاک چین، خود را "ثابت کنند". یكی از متداول‌ترین نمونه‌هایی كه بیت کوین به كار می‌برد "اثبات كار" نامیده می‌شود.

در اثبات سیستم کار، کامپیوترها باید مسائلی را "حل" کنند و هش تولید کنند که با حل یک مشکل ریاضی محاسباتی پیچیده "کار" کرده‌اند. اگر رایانه‌ای یکی از این مسائل را حل کند، واجد شرایط اضافه شدن یک بلوک به بلاک چین می‌شوند. اما روند افزودن بلوک به بلاک چین ، آن‌چه جهان کریپتوکارنسی آن را "معدن" یا ماین می‌نامد آسان نیست. در حقیقت، شانس حل یکی از این مشکلات در شبکه بیت کوین در ژانویه سال 2020 در حدود یک در 15.5 تریلیون بوده است!

برای حل مسائل ریاضی پیچیده و تولید هش در این شرایط، رایانه‌ها باید برنامه‌هایی را اجرا کنند که برای آن‌ها مقادیر قابل توجهی انرژی (بخوانید: پول) به همراه داشته باشد.

اثبات کار حملات هکرها را غیرممکن نمی‌کند، اما باعث می‌شود آنها تا حدودی بی فایده باشند. اگر یک هکر می‌خواست یک حمله به بلاک چین را هماهنگ کند، باید بیش از 50 درصد از کل توان محاسباتی را در بلاک چین کنترل کند تا بتواند همه شرکت کنندگان دیگر در شبکه را تحت الشعاع قرار دهد. با توجه به ابعاد فوق العاده بلاک چین بیت کوین، یک حمله به اصطلاح 51 درصدی مطمئنا ارزش این تلاش را ندارد و بیش از حد غیرممکن است و دور از انتظار به نظر می‌رسد.

اما به راستی منظور از حمله 51 درصدی در اینجا چیست؟ حمله 51 درصد به حمله به بلاک چین (معمولا بیت‌کوین یا سایر کریپتوکارنسی‌ها) اطلاق می‌شود، که برای بیت ‌کوین چنین حمله‌ای هنوز فرضی است توسط گروهی از ماینرها که کنترل بیش از 50 درصد از میزان هش استخراج شبکه یا قدرت محاسبه را دارند صورت می‌گیرد.

هکران در صورت وقوع چنین حمله‌ای می‌توانند از بدست آوردن تیید معاملات جدید جلوگیری کنند و این کار به آن‌ها اجازه می‌دهد مبلغی را بین برخی یا همه کاربران متوقف یا توزیع کنند. آنها همچنین می‌توانند معامله‌هایی را که در هنگام کنترل شبکه انجام شده‌اند معکوس کنند، به این معنی که می‌توانند کوین‌های دو برابر را استخراج کرده و استفاده کنند.

 

قسمت دوم از این مجموعه نیز به پایان رسید. برای بررسی بیشتر بلاک چین با انتشار مطالب جدیدتر در روزهای آینده همراه اگزو گیم باشید. همچنین شما همراهان عزیز می‌توانید نظرات خود را با ما در بخش کامنت به اشتراک بگذارید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط