آیا یک کول‌پد برای لپ‌تاپ واقعا ارزش خرید دارد؟

آیا یک کول‌پد برای لپ‌تاپ واقعا ارزش خرید دارد؟

نوشته‌ی
avatar
1 سال و 2 ماه و 14 روز پیش

فهرست مطالب

جای گفتن ندارد که لپ‌تاپ‌ها در این دوران در مقایسه با گوشی‌های همراه به سرعت گرم می‌شوند، و حتی گاهی حرارت آن‌ها به راحتی به بالاتر از مقدار مجاز نیز می‌رسد. در این میان لپ‌تاپ گیمینگ خصوصا به خاطر سخت افزار سنگین و پردازش بازی‌ها، در مقایسه با لپ‌تاپ‌های میان رده یا معمولی بیشتر در معرض خطر افزایش حرارت قرار خواهد گرفت.

البته لپ‌تاپ به علت اندازه‌ی کوچک‌تر، طراحی و فُرم فشرده و کاربری سبک‌تر، بنا نیست با سیستم‌های گیمینگ بزرگ و سنگین مقایسه شود، اما مسئله حرارتِ لپ‌تاپ همیشه یک چالش بوده و اگر حتی در عمل معضل جدی نبوده باشد، اغلب یک حساسیت و وسواس فکری برای ما ایجاد می‌کند. این‌جاست که کول‌پدهای مخصوص لپ‌تاپ وارد صحنه می‌شوند! اما کارکرد آن‌ها و میزان تاثیری که روی حرارت لپ‌تاپ دارند واقعا چقدر است؟

هرچند لپ‌تاپ‌های نسل جدید پرفورمنس بسیار بالا و قدرت گرافیکی قابل توجهی دارند، اما طبیعتا از لحاظ توان و تحمل اجرای سنگین پردازش گرافیکی و گیم به پای پی‌سی نمی‌رسند. کامپیوترها به خاطر فضای باز و گردش هوای مناسب، بسیار راحت‌تر می‌توانند حرارت قطعاتی مانند پردازنده و کارت گرافیک را کنترل کنند، امتیازی که لپ‌تاپ فاقد آن است.

همچنان که تکنولو‌ژی و کیفیت تولید سخت افزار پیشرفت می‌کند، پد‌های خنک کننده‌ی لپ‌تاپ نیز در مدل‌ها و ساختارهای متنوع‌تر و پیشرفته‌تری عرضه می‌شوند. علاوه بر فن‌های خنک کننده، این کول‌پد‌ها به مانند یک استند برای لپ‌تاپ عمل می‌کنند، و با بالا نگه داشتن‌ بدنه‌ی لپ‌تاپ و ایجاد فضای بیشتر برای گردش هوا، شرایط بهتری برای خنک کردن دستگاه فراهم می‌کنند.

اما این کول‌پدها واقعا چقدر مورد نیاز هستند؟ چقدر تاثیرگذارند و در نهایت چقدر ارزش خرید دارند؟ و اگر متقاعد شویم که ارزش خرید خواهد داشت،‌ بهتر است در چه شرایطی و برای چه نوع لپ‌تاپ‌هایی استفاده شوند؟ با اگزومگ همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.

 

آیا پد‌های خنک کننده‌ی لپ‌تاپ واقعا موثر هستند؟

لپ‌تاپ‌هایی هستند که به خودیِ خود سیستم خنک کننده‌ی بسیار قوی‌تری از مدل‌های معمول بازار دارند. اما نباید فراموش کرد که این مدل‌ها از لحاظ قیمت در رده‌‌های بالا و High-End قرار می‌گیرند و در مقایسه با متوسط لپ‌تاپ‌های رایج بازار گران هستند. سمتِ دیگر این بازه، لپ‌تاپ‌های بسیار سبک هستند برای بودجه‌های پایین، که معمولا برای امور بسیار ساده‌ای مثل مرور وب و نرم افزارهای سبک (که درگیر رندر و خروجی نیستند) استفاده می‌شوند. صد البته که برای گیم نیز مناسب نیستند.

در نتیجه، در این میان در نهایت لپ‌تاپ‌های میان رده هستند که بیشتر مورد بحثِ ما واقع می‌شوند! چرا که لپ‌تاپ‌های رده بالا یا خود مجهز به سیستم خنک کننده‌ی مناسب هستند، یا کاربردشان به قدری سنگین است که کول‌پد‌ها کمک خاصی نخواهند کرد! لپ‌تاپ‌های پایین رده و سبک هم اساسا نیازی به سیستم خنک کننده‌ی جداگانه ندارند.

اولین نکته، در نظر گرفتنِ فرم قرار گرفتن کول‌پد است. پد‌های زاویه دار که با پایه‌ی مخصوص به خود، از سطح میز فاصله می‌گیرند و لپ‌تاپ را نیز با فاصله از بدنه‌ی خود نگاه می‌دارند،‌ فضای بهتری برای گردش هوا در زیر لپ‌تاپ فراهم می‌کنند.

برخی کول‌پدها دارای فن‌های خنک کننده‌ی بزرگ و قدرت‌مندی هستند و حتی در مواردی قابلیت تنظیم سرعت چرخش نیز دارند. همچنین مدل‌هایی یافت می‌شوند که به صورتِ تقریبا بی‌صدا کار می‌کنند که برای محیط‌هایی که صدای فن خنک کننده ممکن است مزاحم باشد مفید هستند. یکی دیگر از قابلیت‌هایی که ممکن هست در کول‌پدها پیدا کنید، پورت یو‌اس‌بی هست تا بتوان از پد خنک کننده به عنوان یک هاب برای اتصال اکسسوری با کابل یو‌اس‌بی نیز استفاده کرد.

همین‌طور که مشخص هست، سازندگان پدهای خنک کننده‌ی لپ‌تاپ از روش‌ها و آپشن‌های متعددی برای مارکتینگ و برجسته کردن کالای خود استفاده می‌کنند. این که تمام این امکانات و ویژگی‌ها عملا چقدر مفید و موثر هستند بحثِ این مقاله‌ی ماست.

 

آیا خرید یک کول‌پد لپ‌تاپ ارزشش را دارد؟

پیشنهاد می‌کنیم تنها در صورتی که کول‌پد بخرید که لپ‌تاپ شما به تنهایی توانایی خنک نگه داشتنِ خود زیر فشار کاری که از آن می‌کشید را ندارد. کول‌پدها آن‌قدر که ممکن است تبلیغ شود یا به نظر برسد عملا روی کاهش حرارت لپ‌تاپ‌های رده پایین ندارند. در مورد لپ‌تاپ‌های سنگین و مخصوص گیم نیز گرما می‌تواند به حدی بالا برود که یک کول‌پد عملا نتواند کمکی به خنک کردن آن بکند.

قطعا استفاده از یک کول‌پد مقداری حرارت لپ‌تاپ را پایین میاورد، اما این میزان تاثیر در اغلب موارد آن‌قدر قابل توجه نیست. هیچ سیستم خنک کننده‌ای هرگز به پایِ سیستم گردش هوا و کولینگ یک پی‌سی نخواهد رسید، هرچقدر هم که خوش‌بین باشید یا فن‌های بزرگ و قوی زیر لپ‌تاپ بگذارید.

اگر لپ‌تاپ شما نسبتا سنگین است و فشار زیادی روی آن میاورید فشاری که نسبت به اقتضایِ دستگاه کمی بالاتر از حالت عادی است در این صورت داشتن یک کول‌پد می‌تواند مفید باشد. همچنین اگر کار شما با لپ‌تاپ چندان سنگین نیست اما به مدت طولانی طی روز روشن است،‌ بازهم داشتن یک پد خنک کننده خالی از لطف نیست.

 

یکی دیگر از مواردی که داشتن یک کول‌پد را می‌تواند توجیه کند، لپ‌تاپی است که سال‌ها از آن استفاده کرده‌اید و کمی کهنه شده است. در این شرایط دستگاه ممکن است به خوبیِ سال‌های ابتدایی نتواند خود را خنک نگاه دارد، و استفاده از یک کول‌پد می‌تواند مفید باشد.

در نهایت اگر حتی با استفاده از یک کول‌پد نیز حرارت لپ‌تاپ شما بالاست، زود داغ می‌شود و حرارتِ آن را زیر دست خود حس می‌کنید، نشانه‌ی آن است که دیگر کول‌پد کمکی نخواهد کرد! و نباید تصور کنید که صرفا با تهیه‌ی یک کول‌پدِ بهتر مشکل حل خواهد شد. در این چنین شرایطی یا فشار روی لپ‌تاپ بسیار بالاست (مثلا بازی‌های سنگین و طولانی) یا دستگاه شما دچار مشکل و ضعف است.

فراموش کنید که گاهی تنها یک گردگیری و تمیز کردن غبار و خاکی که داخل لپ‌تاپ و روی دریچه‌ی گردش هوا را پوشانده است به راحتی می‌تواند مشکل حرارتِ بالای لپ‌تاپ را به مراتب کمتر کند.

بیشتر بخوانید:

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.