چگونه حرارت لپ‌تاپ خود را کنترل کنیم؟

چگونه حرارت لپ‌تاپ خود را کنترل کنیم؟

نوشته‌ی
avatar
1 سال و 4 روز پیش

فهرست مطالب

کنترل کردن حرارت و دمای لپ تاپ می‌تواند طول عمر آن را افزایش دهد. خنک نگه داشتن قطعات داخلی یک لپ تاپ، نه تنها سلامت این قطعات مهم را در طولانی مدت تضمین می‌کند، بلکه به آن‌ها اجازه می‌دهد در حالت ایده‌آل خود فعالیت کنند.

لپ تاپ ها به دلیل فشردگی فضای داخلی و نزدیک بودن قطعات سخت‌افزاری مختلف به یکدیگر، معمولاً برای ساخت و تولید نسبت به کامپیوترهای دسکتاپ هزینه‌بر هستند. این فشردگی و فضای کم باعث می‌شود که اگر یکی از قطعات لپ تاپ بیش از حد داغ شد یا پدیده Overheat رخ داد، قطعات قرار گرفته در کنار آن قطعه به خصوص نیز تحت تأثیر قرار گرفته و آسیب ببینند.

 

راه‌های خنک‌تر کردن لپ تاپ

در این مطلب قصد داریم راهکارهایی را به شما ارائه دهیم که به کمک آن‌ها می‌توانید حرارت و گرمای داخل لپ تاپ خود را کاهش داده و طول عمر آن را بیشتر کنید.

مطمئن شوید لپتاپ روی یک سطح کاملاً مسطح قرار گرفته

نقطه‌های داغِ زیر لپ تاپ، زمانی که فضای عبور و مرور هوا برای آن‌ها فراهم باشد می‌توانند راحت‌تر خنک شوند. این در حالی است که اگر زیر لپ تاپ، پتو، پارچه یا هر سطح نرم دیگری قرار بگیرد، راه‌های هواگیری و چرخش هوا بسته می‌شود.

لپ تاپ ها معمولاً برای خنک شدن از یک یا دو فن Blower (فن‌هایی که هوای داغ را با فشار به بیرون هدایت یا دریافت می‌کنند) بهره می‌برند. هوای تازه‌ای که وارد و هوای داغی که از لپ تاپ خارج می‌شود، باید از طریق شیارهای تهویه‌ای که زیر یا کناره‌های لپ تاپ قرار گرفته عبور کند. بنابراین اگر جلوی هر کدام از این فضاهای تهویه یا Ventها گرفته شده باشد، عملکرد خنک‌سازی و کولینگ دستگاه به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

 

استفاده از یک کولینگ پد

استفاده از کول پد لپ تاپ یک راه مؤثر برای بهبود عملکرد خنک‌سازی لپ‌تاپ به شمار می‌رود و هزینه کمی نیز برای شما به همراه دارد. اگر از لپ تاپ خود برای گیمینگ و تجربه بازی‌های ویدیویی استفاده می‌کنید، به کولری نیاز دارید که عملکرد خوبی داشته باشد. این کول پد ها معمولا چندین فن روی خود دارند و این فن‌ها با قدرت فعالیت می‌کنند.

کول پد ها به صورت خودکار ارتفاع لپ تاپ از سطح زمین را بالا می‌آورند و فضای خوبی در زیر دستگاه ایجاد می‌کنند.

مطمئن شوید مسیرهای هوا و فن‌ها تمیز باشد

جمع شدن گرد و خاک در لپ تاپ در عرض چند ماه می‌تواند عملکرد سیستم خنک کننده را تحت تأثیر قرار دهد. البته بحث جمع شدن گرد و خاک تنها مخصوص لپ تاپ ها نیست و کامپیوترهای دسکتاپ و کنسول‌های بازی نیز با این مشکل مواجه می‌شوند و نیاز به تمیز شدن دارند.

با این حال، چالش گرد و خاک با لپ تاپ ها این است که به دلیل کوچک‌تر بودن دستگاه و فشردگی ساختار آن، کارمان برای تمیز کردن سخت‌تر می‌شود و اضافه کردن فیلترهای گرد و خاک (Dust Filter) نیز امکان پذیر نیست.

بهترین راه این است که لپتاپ خود را برای نظافت به یک شخص تعمیرکار و حرفه‌ای بسپارید یا خودتان هر چند وقت یکبار آن را تمیز کنید. برای تمیز کردن لپ تاپ، می‌توانید از اسپری‌ها و کمپرس‌های هوای فشرده استفاده کنید و با فشار باد، گرد و خاک جمع شده داخل لپ تاپ و دریچه‌های تهویه را تمیز کنید.

 

لپ تاپ را به دور از نور مستقیم خورشید نگه‌دارید

در صورت استفاده یا عدم استفاده از لپتاپ، مطمئن شوید که دستگاه شما زیر نور مستقیم خورشید قرار نگیرد. قطعه‌های پلاستیکی کوچک ممکن است توسط حرارت بالای نور خورشید خراب شوند. همچنین اگر لپ تاپ روشن باشد نیز گرما و حرارت اضافه‌ای را به قطعات داخلی و هیت‌سینک‌های لپ تاپ خود تقدیم کرده‌اید.

مطمئن شوید فن‌های لپتاپ کار می‌کنند

اگر در حال کار با لپ تاپ خود متوجه شدید که صدایی از فن‌ها بلند نمی‌شود و لپ تاپ در سکوت کامل کار می‌کند، آن را به سرعت خاموش کنید و به یک فرد تعمیرکار و متخصص بدهید.

کار نکردن فن‌های لپ تاپ می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما در نهایت به این معنی است که سیستم کولینگ لپ تاپ شما درست کار نمی‌کند و می‌تواند به قطعات صدمه برساند.

 

استفاده از نرم‌افزار برای مانیتور کردن

یک سری نرم‌افزار کاربردی و مفید وجود دارند که می‌‌توانند شما را نسبت به دمای قطعات داخلی آگاه کنند. چک کردن دمای قطعه‌هایی مثل پردازنده مرکزی (CPU)، و پردازنده گرافیکی (GPU) که از هر قطعه دیگری داغ‌ترند، بسیار مهم تلقی می‌شوند.

با استفاده از برخی نرم‌افزارها شما می‌توانید کنترل سرعت فن‌های لپ تاپ را نیز در دست بگیرید و از نهایت قدرت آن‌ها در جهن خنک سازی استفاده کنید.

 

چک کردن تنظیمات بایوس

مطمئن شوید که در تنظیمات بایوس لپ تاپ شما، گزینه‌ای که عملکرد فن‌ها را محدود می‌کند فعال نباشد. چک کنید که هیچ کدام از فن‌های لپ تاپ شما تنظیماتی برای صرفه‌جویی بیش از حد توان نداشته باشد تا بتوانید لپتاپ خنک‌تر و با عملکرد بهتری داشته باشید.

فشار بیش از حد ممنوع!

طبیعی است که لپتاپ ها، حتی لپتاپ‌های قدرتمند گیمینگ، توان و قدرت پردازشی کامپیوترهای دسکتاپ را ندارند. بنابراین سعی کنید تعداد برنامه‌هایی که همزمان روی لپتاپ باز می‌کنید کم باشد. به عنوان مثال، اگر کار با برنامه‌ای تمام شده یا دیگر مرورگردی نمی‌کنید، آن‌ها را پیش از اجرای یک بازی ببندید تا تمام تمرکز قطعات سخت‌افزاری شما روی کاری که قصد انجام آن را دارید باشد.

 

از تنظیمات پاور کمک بگیرید

در سیستم عامل ویندوز، یک سری تنظیمات برای بحث توان رسانی و پاور وجود دارد که بد نیست نگاهی به آن‌ها داشته باشید.

به عنوان مثال، در تنظیمات Power Plan سعی کنید گزینه را روی Balanced قرار دهید. گزینه System Cooling Policy را از Plugged In به Active تغییر دهید.

این روش به لپتاپ شما کمک می‌کند که توان کمتری دریافت کرده و در نتیجه گرمای کمتری تولید شود. البته اگر تمام عملکرد لپتاپ خود را می‌خواهید و به آن نیاز دارید، مجبور هستید گزینه Power Plans را روی Performance قرار دهید.

بیشتر بخوانید:

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.