بررسی جامع راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان

بررسی جامع راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 4 ماه و 20 روز پیش

فهرست مطالب

لپ‌تاپ‌های گیمینگ سطح بالا مثل Alienware m17 R4 و Razer Blade 17 به دلیل عملکرد فوق‌العاده و طراحی و ویژگی‌های جالب و نوآورانه‌شان سوژه‌های بسیار خوبی برای تست کردن هستند. ولی به طور کلی، این لپ‌تاپ‌ها به درد من نمی‌خورند و قرار نیست که ۴۰۰۰ دلار خرج آن‌ها کنم زیرا می‌توانم هرچه نیاز دارم را با کم‌تر از ۱۰۰۰ دلار تهیه نمایم. با خریدن لپ‌تاپ‌هایی میان‌رده‌تر، ممکن است تجربه بهترین‌ها به بهترین شکل ممکن را از دست دهید و من تنها در مورد قطعات صحبت نمی‌کنم. از طرف دیگر، می‌توانید با کم‌تر از هزار دلار عملکرد خوبی در زمینه گیمینگ داشته باشید و تجربه خود را با یک نمایشگر خارجی، کیبورد و موس و هدفون‌ها یا اسپیکرهای مختلف، بهبود ببخشید. تمرکز ما در بررسی جامع راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان هم به همین صورت است.

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان

برای این که بتوانید با ۱۰۰۰ دلار بهترین انتخاب را داشته باشید، ما لیستی شامل مهم‌ترین فاکتورهای مهم برای شما تعبیه کردیم. به یاد داشته باشید کمبود فعلی چیپ به معنای این است که تعدادی از مدل‌ها کم‌یاب بوده و قیمتشان در حال افزایش است.

نکته اول و مهم راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان

به بخش مهم راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان رسیدیم؛ شما نیازمند یک کارت گرافیک خوب و پردازنده‌ای هستید که بتواند عناوین مختلف را حداقل برای یک یا دو سال آینده اجرا کند. برخلاف رم و حافظه، این دو قطعه در آینده غیر قابل تعویض هستند. اگر بودجه محدودی زیر ۸۰۰ دلار دارید، می‌توانید سراغ لپ‌تاپ‌هایی با کارت گرافیک‌های قدیمی‌تر مثل GeForce GTX 1650، 1650 Ti یا 1660 Ti بروید که برای بازی‌های جدید و گرافیک‌ بالای امروزی نیز عملکرد خوبی روی تنظیمات مدیوم یا های به شما می‌دهند. ممکن است Nvidia GeForce RTX 3050 از نظر ظاهری و به خاطر اعداد و ارقام بهتر به نظر برسد ولی در اصل اینطور نیست. RTX 3050 Ti نیز اکثرا در لپ‌تاپ‌هایی دیده می‌شود که قیمتی معادل ۱۰۰۰ دلار دارند.

به جز کارت‌های گرافیک، به دنبال قطعات زیر باشید:

  • AMD Ryzen 4000 - 5000 یا پردازنده‌های نسل ۱۰ یا ۱۱ اینتل از خانواده Core i5 یا Core i7
  • حداقل ۸ گیگابایت رم
  • حداقل ۵۱۲ گیگابایت اس اس دی یا ۲۵۶ گیگابایت اس اس دی و یک هارد درایو

تقریبا اکثر لپ‌تاپ‌های گیمینگ یا حتی همه آن‌ها به شما اجازه می‌دهند تا حافظه یا رم خود را ارتقا دهید پس بهتر است که ابتدا بهترین کارت گرافیک و پردازنده ممکن را انتخاب نمایید. با این وجود، اگر مصرف زیادی در زمینه حافظه دارید، بهتر است سریعا یک هارد درایو با ظرفیت بالاتر انتخاب نمایید. اکثر بازی‌های مدرن نیازمند ۵۰ گیگابایت یا بیشتر فضا هستند و یک درایو اصلی کوچک‌تر اصولا به معنی این است که اگر دوست دارید میان عناوین مختلف سوییچ کنید، باید هی آن‌ها را نصب و حذف کنید.

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان

با این مقدار بودجه، اکثر پولی که صرف می‌کنید برای قطعات اصلی مصرف می‌شوند، پس قطعاتی مثل صفحه‌نمایش، کیبورد، ترک‌پد و کیفیت ساخت، قابل قبول خواهند بود ولی در حد عالی نیستند. برای همین من ترجیح می‌دهم لپ‌تاپ‌هایی مثل Dell G15 را برم که پورت‌ها و خروجی برقش در پشتش می‌باشند و به طور کلی ستاپ تمیز‌تر و جمع و جورتری را به هنگان اتصال لوازم جانبی به شما ارائه می‌دهد. این لپ‌تاپ همچنین باتری خوبی دارد که البته چیزی نیست که شما در هیچ قیمتی از یک لپ‌تاپ گیمینگ انتظار داشته باشید!

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان برای اولویت افراد

اول از همه به این فکر کنید که برای خرید یک‌ لپ‌تاپ گیمینگ، حاضرید از چه چیزی بگذرید. کیبورد و تاچ پد شما در هر صورت خوب نخواهند بود پس از آن جا آغاز کنید. شما قرار است در هر صورت از یک موس یا کنترلر استفاده کنید. کیبورد‌های چند رنگ با نور پس زمینه؟ من حتی حاضرم این موارد را در یک لپ‌تاپ گیمینگ سطح بالا نیز نادیده بگیرم چه برسد به لپ‌تاپ اقتصادی! البته نورپردازی کیبوردها برای دکمه‌های WASD در تاریکی می‌تواند کاربرد باشد.

نکته دوم این است که چیپ گرافیکی از پردازنده مهم‌تر است، حداقل تا حدی. به یاد دارم سال‌ها پیش برند Gateway سری لپ‌تاپ‌های گیمینگ FX را منتشر کرده بود و در آن کارت گرافیک‌های سطح بالای انویدیا را با پردازنده‌های سطح پایین یا متوسط ترکیب کرده بود تا باعث کاهش قیمت آن‌ها شود و نتیجه‌ای که به دست آمد نیز به شکل قابل توجهی موفقیت آمیز بود. حتی امروه نیز شما می‌بینید که کارت گرافیک‌هایی مثل Nvidia 1650 یا کارت‌های بهتر با یک پردازنده میان‌رده سری Core i5 ترکیب شده‌اند. این لپ‌تاپ‌های برای استفاده در چندین سال و همچنین برای استفاده برای کامپیوتری که علاوه بر گیمینگ، قرار است کارهای دیگر نیز انجام دهد زیاد مناسب نیستند ولی تنها برای گیمینگ، پاسخگو هستند.

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان

در نهایت نیز باید بگویم بارها شده که من به لپ‌تاپی با قیمت خود و مشخصاتی مناسب بر بخورم و در نهایت بفهمم که صفحه نمایش‌ آن‌ها بسیار ضعیف است! حداقل امروزه شما نیازمند رزولوشونی معادل 1920x1080 هستید و حتی تعدادی از لپ‌تاپ‌ها صفحه‌نمایشی با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز یا بالاتر نیز دارند ولی صفحه‌نمایش‌های تار و ضعیفی دیده‌ام که باعث می‌شوند شما از تجربه بازی خارج شوید.

تنها راه برای این که از کیفیت صفحه‌نمایش مطمئن شوید، این است که از نزدیک به آن نگاه کنید و نصیحت من به شما این است که در لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی، توجهی ویژه به این بخش داشته باشید.

نکته آخر بررسی راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان

شما باید اولویت‌های خود را رده‌بندی کنید، نه اولیت‌های من را، من تضمین می‌کنم که اولویت‌های متفاوت می‌باشند! بنابرین به شما پیشنهاد می‌کنم ابتدا اولویت‌های خود را در نظر بگیرید. این نکته بسیار مهمی در راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان است.

بودجه نیز در کنار اولویت‌های شما از موارد مهم می‌باشند زیرا اولویت‌های شما هستند که تعیین می‌کنند که نیاز به چه لپ‌تاپی دارید. اگر لپ‌تاپ خود را صرفا برای بازی کردند Fortnite می‌خواهید، نیازمند کارت گرافیکی قوی نخواهید بود و می‌توانید از این نظر پول خود را ذخیره کنید. آیا می‌خواهید بازی‌های جدید و AAA را بازی کنید؟ بهتر است یک لپ‌تاپ بزرگ و زشت بخرید که قوی‌ترین کارت گرافیک را داشته و پردازنده چهار هسته‌ای نسبتا خوبی دارد!

به یاد داشته باشید که قربانی کردن بعضی از بخش‌های لپ‌تاپ، نسبت به سایر قطعات تبعات بیشتری دارد، برای مقال شما همیشه می‌توانید اگر کیبورد و ترک‌پد لپ‌تاپتان خوب نیست، یک کیبورد و موس ارزان‌ تهیه کنید یا می‌توانید مانیتور بهتری بگیرید اگر صفحه نمایش لپ‌تاپ شما تار بوده یا کنتراست کمی دارد، می‌توانید یا حتی اگر درایو ۲۵۶ گیگابایتی برای شما کم است، همیشه می‌توانید یک حافظه اکسترنال تهیه کنید.

دو چیزی هیچ‌وقت نمی‌توانید عوضشان کنید، پردازنده و کارت گرافیک هستند. شما نیاز خاصی به پردازنده‌ای که بیش از چهار هسته باشد ندارید مگر این که خواهان محافظت از سیستم خود در برابر آینده باشید. در این صورت خرید سیستمی با پردازنده شش هسته‌ای انتخاب خوبی است ولی به طور کلی سیستمی با پردازنده دو هسته‌ای به هیچ وجه انتخاب خوبی نیست. اگه به دنبال بازی‌ کردن با شبیه‌ساز‌های مختلف هستید، نیازمند پردازنده‌ای قوی هستید زیرا شبیه‌ساز‌ها اصولا استفاده زیادی از پردازنده می‌برند و باید پول بیشتری را در این جهت خرج کنید.

در زمینه برندها نیز باید بگویم که پردازنده‌های قبل‌تر از سری Ryzen 3000 کمپانی AMD نسبتا خوب هستند، خصوصا اگر مدل‌هایی می‌باشند که گران‌تر از همتاهای اینتل خود هستند. ولی سری Ryzen 5000 به طور کلی عملکردی بهتر از پردازنده‌های قیمت خود در اینتل دارند.

برای کارت گرافیک‌های لپ‌تاپی نیز تنها در صورتی که دنبال انجام کارهای روزمره و مولتی‌مدیا و عادی هستید به سراغ کارت‌های Nvidia MX بروید. در زمینه گرافیک‌های گیمینگ نیز باید گفت که متاسفانه یا خوشبختانه، بسته به نگاه شما، هرکدام از کارت گرافیک‌های Nvidia GeForce یا AMD Radeon در بازی‌های مشخصی عملکردی بهتر نسبت به سایرین دارند! برای همین سخت است که بهترین انتخاب ممکن را بیابیم.

به آخرین پاراگراف از مطلب راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان رسیدیم؛ اگر سراغ AMD می‌روید، بهتر از کارت‌های نسل جدید یعنی RX6000 باشد، این کارت‌ها نسبت به نسل قبلی عملکردی بسیار بهتر دارند. اگر کارت لپ‌تاپ مدنظر برای سری RX5000 است، انویدیا انتخابی بهتر است. اگر می‌توانید 1660 Ti را تهیه کنید، کارتی بسیار بهتر از GTX 1650 و GTX 1660 گیرتان خواهد آمد. همچنین حداقل نیازمند ۲ گیگابایت وی رم برای کارت هستید و ۴ گیگابایت نیز برای بازی کردن روی رزولوشن 1080p برای اکثر بازی‌ها، اجباری می‌باشد.

بیشتر بخوانید:

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.