تفاوت رندر توسط پردازنده و کارت گرافیک

تفاوت رندر توسط پردازنده و کارت گرافیک

نوشته‌ی
avatar
1 ماه و 25 روز پیش

فهرست مطالب

مبحث رندرینگ برای کارهایی مثل طراحی سه بُعدی و جلوه‌های ویژه بسیار مهم است. امروزه در صنعت‌های مختلفی چون سینما، تدوین، بازی‌سازی و ... از رندرینگ برای تولید تصاویر گرافیکی بسیار واقع گرایانه استفاده می‌شود.

در این میان، دو نوع رندر اصلی داریم؛ CPU و GPU. اگر سیستم رندرینگ دارید شاید برای‌تان سؤال باشد که کدام بهتر است؟ برای پاسخ به این سؤال با ما در این مقاله همراه باشید.

 

رندر با پردازنده به چه معناست؟

پردازنده‌های مدرن با چندین هسته ساخته می‌شوند، گاهی تا 64 هسته یا بیشتر! این هسته‌ها امکان رندر کردن تصاویر بسیار پیچیده را به شما می‌دهند. به خاطر قدرت پردازشی بالایِ هر هسته‌یِ CPU این نوع رندر بسیار کارا و دقیق است، مخصوصا برای تصاویر سنگین و پیچیده. به عنوان مثال شرکت انیمیشن‌ سازی دیزنی اغلب کارتون‌های خود را با پردازنده‌ی مرکزی یا سی‌پی‌یو رندر می‌کند چرا که نتیجه بسیار دقیق و خوب است.

 

مزایای رندر با پردازنده

مناسب کارهای پیشرفته: پردازنده در مدیریت صحنه‌های پیچیده بسیار خوب عمل می‌کند. از طرفی به خاطر هسته‌های پردازشیِ زیاد، می‌توانید همزمان کارهایِ دیگر خود را بدون مشکل پیش ببرید.

 

عملکرد بهتر: مزیت بعدی این است که حتی در سنگین‌ترین رندرها هم پردازنده کم نمی‌آورد، پایدار است و کرَش نمی‌کند.

 

دقت: در رندر با پردازنده، شما ریزترین جزئیات را هم از دست نمی‌دهید و یک تصویر دقیق و با کیفیت تولید خواهید کرد.

 

تجمیع قدرت: شما با رندر پردازنده می‌توانید دستگاه‌ها را به هم وصل کنید تا از توان پردازشی مشترک آنها بهره ببرید.

مزایای رندر با پردازنده

معایب رندر با پردازنده

سرعت: در مقایسه با پردازش کارت گرافیک، رندر CPU سرعت بسیار کمتری دارد.

 

واقعی نبودن: رندر با GPU به خاطر بحث Ray Tracing تصاویر واقعی‌تری به شما می‌دهند (از نظر نور، سایه‌ها و بازتاب‌ها). با اینکه دقت رندر CPU بسیار بالاست، ولی نتیجه نهایی شاید به خاطر نورپردازی چندان واقعی به نظر نیاید.

 

هزینه: درست است که شما می‌توانید چند پردازنده را با هم مصرف کنید (چون رندر موازی با یک CPU امکان پذیر نیست) اما برای رقابت با GPU باید چند سیستم تهیه کنید که هزینه را بالا می‌برد.

 

رندر با کارت گرافیک چیست؟

در رندر با کارت گرافیک، تعداد هسته‌ها بسیار زیاد است و باعث ارائه نتایج بسیار سریع و دقیق می‌شود. همچنین به خاطر نوع طراحی آن، در GPU امکان رندر همزمان وجود دارد. علاوه بر آن، وجود VRAM بالای کارت‌های گرافیک امکان مقایسه و بررسی صحنه‌های سنگین‌‌تر و بزرگتر را دارید.

 

یک ویژگی دیگر رندر با GPU، امکان پیش نمایش زنده صحنه‌هاست، آن هم به طور تعاملی. همین قابلیت در سال‌های اخیر محبوبیت این نوع رندر را به شدت بالا برده و در این چند سال شاهد حضور پررنگ کارت‌های گرافیک در عرصه ماینینگ، هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ بوده‌ایم.

 

مزایای رندر با پردازنده گرافیکی

سرعت بالا: از نظر سرعت پردازش، رندر GPU بهتر از CPU است. تعداد بالای هسته‌های آن در کنار امکان رندر موازی در این سرعت بالا اثرگذارند.

 

هزینه معقول‌تر: به طور کلی، تهیه دو کارت گرافیک قوی، خیلی بهتر از چند پردازنده قوی است.

 

نتایج واقعی‌تر: همانطور که گفتیم، به خاطر بحث نورپردازی و بازتاب‌ها، نتایج خروجی رندر گرافیکی بسیار واقعی‌تر از رندر پردازنده است و به همین دلیل است در بازی‌ها نیز کارت گرافیک مهم‌تر است.

 

تکنولوژی پیشرفته: رندر با کارت گرافیک روز به روز بهبود پیدا می‌کند و از تکنولوژی‌های پیشگام صنعت کامپیوتر است.

مزایای رندر با پردازنده گرافیکی

معایب رندر با پردازنده گرافیکی

حافظه: رندر GPU نسبت به CPU رم بیشتری لازم دارد و همین باعث می‌شود اگر رم شما کافی نباشد سیستم هنگام رندر بیشتر کرش کند.

 

نرم‌افزار‌ها: ممکن است نرم‌افزارهای اصلی رندرینگ، با CPU سازگار باشند ولی با GPU نه.

 

پایداری: گاهی در رندر‌های گرافیکی شاهد نویز و خرابی تصویر هستیم که نیاز به رندر مجدد دارد.

 

حالا رندر CPU یا GPU؟

به طور خلاصه، باید عوامل زیر را برای تصمیم‌گیری در نظر بگیرید:

 

کیفیت: از نظر دقت و ظرافت، نتایج سی‌پی‌یو بهتر هستند و نویز کمتری دارند ولی زمان بیشتری می‌برند. البته از نظر نورپردازی و سایه‌ها و بازتاب‌ها، جی‌پی‌یو نتیجه بهتری می‌دهد.

 

میزان رم: از آنجا که سی‌پی‌یو به کل رم سیستم دسترسی دارد ولی GPU از VRAM خود استفاده می‌کند، اگر رم سیستم شما زیاد است شاید رندر با پردازنده بهتر باشد.

 

پیچیدگی صحنه: در شرایط پیچیده و سنگین، عملکرد هر دو تقریبا یکسان است، هرچند مورد مصرف آنها فرق دارد. معمولا از سی‌پی‌یو برای پروژه‌های دقیق و حساس مثل نقشه‌ها و طراحی‌های مهندسی، انیمیشن‌ها و ... استفاده می‌شود و از جی‌پی‌یو برای صحنه‌هایی مثل بازی‌ها، ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی استفاده می‌شود.

 

پایداری: به طور کلی از نظر پایداری سیستم، رندر با پردازنده نتیجه بهتری دارد و احتمال کرش بسیار پایین است. البته جی‌پی‌یی‌های امروزی هم پایداری بالایی دارند و کرش آنها هم زیاد نیست.

 

سرعت: در این حیطه، جی‌پی‌یی‌ با اختلاف برنده است. اگر سرعت رندر برای‌تان خیلی مهم است، باید سراغ رندر با کارت گرافیک بروید.

 

هزینه‌ها: برای رندر همزمان با سی‌پی‌یی‌های نیازمند تهیه چند سیستم هستید، ولی برای جی‌پی‌یی‌های کافی‌ست چند کارت گرافیک را به یک سیستم وصل کنید تا این در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود.

تفاوت رندر توسط پردازنده و کارت گرافیک

تفاوت رندر توسط پردازنده و کارت گرافیک – جمع‌بندی

رندر کردن پروسه‌ای پیشرفته و پیچیده است برای تولید تصاویر و خروجی گرافیکی در کامپیوتر. این کار می‌تواند با پردازنده و کارت گرافیک برای ساخت انیمیشن، طراحی سه بعدی، هوش مصنوعی و بازی‌های کامپیوتری انجام شود.

امیدوارم با خواندن این مقاله متوجه شده باشید کدام رندر برای چه منظوری بهتر است و مزایا و معایب هر کدام را فهمیده باشید. اگر سؤال یا نکته‌ای وجود دارید، با ما در میان بگذارید.

 

پرسش و پاسخ – سؤالات متداول

رندر پردازنده مناسب کدام کارهاست؟

برای مواردی که عملکرد بالای تک هسته‌ای مورد نظر باشد، محاسبات پیچیده لازم باشد و یا هرجا که دقت بالا نیاز باشد.

 

آیا می‌توان از چند کارت گرافیک استفاده کرد؟

بله، با استفاده از رابط‌های مناسب، کابل‌های درست و قطعاتی که پشیتبانی می‌کنند، می‌توانید با استفاده از چند کارت گرافیک عملکرد بسیار بالایی داشته باشید.

 

از سیستم گیمینگ می‌توان برای رندر استفاده کرد؟

بله، معمولا سیستم‌های گیمینگ کارت گرافیکی قوی‌ دارند و می‌توان رندر‌های قابل قبولی گرفت.

 

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.