تفاوت مانیتور معمولی و گیمینگ

تفاوت مانیتور معمولی و گیمینگ

نوشته‌ی
avatar
21 روز پیش

فهرست مطالب

هنگام انتخاب مانیتور برای کار، ممکن است به دنبال ویژگی‌های کیفیت تصویر یا زمان پاسخگویی تأثیر می‌گذارند. مانیتورهای گیمینگ با مانیتورهای اداری بسیار متفاوت هستند. تفاوت‌های بسیاری بین یک مانیتور گیمینگ و یک مانیتور معمولی وجود دارد و خریدار باید این تفاوت‌ها را درک کند.

برای گیمرها، خرید یک مانیتور گیمینگ به اندازه انتخاب بهترین سیستم گیمینگ اهمیت دارد! زیرا انتخابی اشتباه می‌تواند کل تجربه شما از داشتن یک تجهیزات عالی برای بازی را خراب کند.

تفاوت مانیتور معمولی و گیمینگ دقیقا چیست؟ اگر شما هم نگران انتخاب بهترین مانیتور گیمینگ و بهترین مانیتور معمولی هستید، در این مقاله به برخی از تفاوت‌های بین این دو می‌پردازیم.

 

تفاوت بین مانیتور گیمینگ و مانیتور معمولی

تبدیل شدن به یک گیمر بهتر فقط به استفاده از چیت‌کد‌ها و ترفندها خلاصه نمی‌شود. ویژگی‌های مختلفی در یک سیستم بازی وجود دارد که می‌تواند شما را به یک گیمر حرفه‌ای تبدیل کند و به شما نسبت به دیگران برتری بدهد. این شامل انتخاب صحیح لوازم جانبی کامپیوتر، انتخاب مانیتور گیمینگ و توانایی انتخاب بین مانیتور گیمینگ و مانیتور معمولی است.

به عبارت دیگر، بحث کامپیوتر در مقابل مانیتور به دلایلِ مختلف وجود دارد و دلایل زیادی هستند که ثابت می‌کند حتی اگر سال‌ها است که روی یک مانیتور معمولی بازی می‌کنید، چنین مانیتوری برای گیم کافی نیست. در این بخش تفاوت‌های بین مانیتور مخصوص بازی و مانیتور معمولی برای کارهای دیگر را بررسی خواهیم کرد.

 

مانیتورهای معمولی و گیمینگ از چند جهت با هم تفاوت دارند که آن‌ها را برای کاربردهای متنوع مناسب می‌سازند. اگر یک بازیکن حرفه‌ای هستید، ممکن است از یک نمایشگر معمولی بازخورد مطلوبی را دریافت نکنید که از یک مانیتور گیمینگ حرفه‌ای انتظار دارید. مانیتورهای گیمینگ در مقابل مانیتورهای معمولی دارای ویژگی‌های متمایز خاصی هستند که انتخاب را برای کار مناسب می‌کند. در ادمه برخی از تفاوت‌های رایج بین مانیتورهای گیمینگ و مانیتورهای اداری آورده شده است.

تفاوت مانیتور معمولی و گیمینگ

در همین رابطه بخوانید: حل مشکل پرش صفحه مانیتور لپ تاپ و کامپیوتر

 

زمان پاسخگویی

مانیتورهای گیمینگ دارای زمان پاسخگویی سریع‌تر و نرخ تازه‌سازیِ تصویر بالاتری نسبت به مانیتورهای استاندارد هستند. گیمرهای حرفه‌ای هنگام انجام بازی‌های رقابتی مانند Call of Duty، مزیتی که این نمایشگرها ارائه می‌دهند را به خوبی درک می‌کنند. توانایی پاسخگویی در زمان واقعی به حرکات دشمن بدون تأخیر می‌تواند به معنای برد یا باخت در یک مسابقه باشد.

 

رزولوشن

مانیتورهای گیمینگ ممکن است لزوما رزولوشن تصویر بسیار بالایی نداشته باشند، اما این کمبود را با سرعت بالاتر و ارائه یک تجربه بازی روان‌تر جبران می‌کنند (دقیقاً همان چیزی که برای آن ساخته شده‌اند). نمایشگرهای معمولی، به ویژه تلویزیون‌ها (که مانیتور هم هستند)، در تصاویر ثابت وضوح بالاتری خواهند داشت، اما نمی‌توانند یک بازی ویدیویی را با نرخ تازه‌سازی 175 هرتز بدون هیچ و لگ تأخیر در نرخ فریم اجرا کنند.

 

سایز

اندازه نیز یکی از نکات قابل توجه در مقایسه مانیتورهای گیمینگ و مانیتورهای معمولی است. نمایش‌گرهای خانگی طبیعتا ابعاد بزرگی دارند، و می‌توانند تا 80 اینچ و بالاتر هم باشند. مانیتور روی میز کار شما اما معمولا بیش از 21 اینچ نخواهد بود.

مانیتورهای گیمینگ ابعادی بین 21 تا 32 اینچ و کمی بالاتر دارند، اما اغلب گیمرهایی که با کامپیوتر (و نه کنسول‌های گیم) بازی می‌کنند ترجیح می‌دهد ابعاد مانیتور بیش از این محدوده نباشد، چرا که روی میز گیمینگ و به فاصله‌ی کمی از صندلی قرار می‌گیرد.

 

ابعاد متنوع‌تری نیز برای مانیتورهای گیمینگ وجود دارد که برای مانیتورهای معمولی، اداری و روزمره کمتر مورد توجه واقع می‌شود، مثلا مانیتورهای فوق عریض. در نظر داشته باشید که برای گیم، اساسا نرخ تازه سازی تصویر و نرخ پاسخ‌گوییِ مانیتور نسبت به کیفیت و رزولوشن آن ارحجیت دارد، در نتیجه صفحه نمایش‌های خیلی بزرگ مورد علاقه‌ی اغلب گیمرها نیست.

تفاوت مانیتور معمولی و گیمینگ - ابعاد

در همین رابطه بخوانید: نحوه اورکلاک کردن مانیتور و مزایای آن

 

کاربرد

اگر یک مانیتور معمولی را با یک مانیتور گیمینگ مقایسه کنید، در نگاه اول تفاوت زیادی در کاربرد آن‌ها وجود نخواهد داشت. اما مانیتورهای گیمینگِ خوب تقریباً تمام وظایف یک مانیتور معمولی را پوشش داده و همچنین زمان پاسخگویی بهتری را نیز ارائه می‌دهند. بنابراین، شما می‌توانید از یک مانیتور گیمینگ برای کارهای اداری مانند برنامه‌نویسی و کدنویسی استفاده کنید، اما استفاده از یک مانیتور اداری برای بازی کردن بسیار سخت‌تر است.

 

طراحی

یکی از عوامل متمایزکننده‌ای که بین دو دسته مانیتور گیمینگ و مانیتور معمولی مشاهده خواهید کرد، مقوله‌ی طراحی است. مانیتورهای اداری یا معمولی خیلی روی طراحی و ظاهر تمرکز نمی‌کنند، اما مانیتورهای گیمینگ اغلب جذاب و با زرق و برق هستند. دلیل این موضوع این است که گیمرها اصولا به سمت تم‌ها و رنگ‌های خاص یا جلوه‌های نوری جذب می‌شوند.

 

پنل

تفاوت اصلی بین یک مانیتور گیمینگ و یک مانیتور اداری معمولی، نوع پنلی است که در مانیتور به کار رفته است. مانیتورهای گیمینگ از پنل IPS استفاده می‌کنند که به سادگی بهترین گزینه برای بازی است. پنل‌های IPS زمان پاسخگویی سریع‌تر و سرعت بیشتری را ارائه می‌دهند. از طرف دیگر، مانیتورهای اداری دارای پنل‌های TN یا VA هستند که در حین کار باعث ایجاد تاخیر یا کاهش سرعت پاسخگویی می‌شوند.

 

قیمت

مانیتورهای گیمینگ نسبت به مانیتورهای اداری معمولی گران‌تر هستند. حتی اگر تفاوت در ویژگی‌ها، اندازه و رزولوشن به اندازه‌‌ای که فکر می‌کنید زیاد نباشد، قیمت یک مانیتور گیمینگ به دلیل طراحی ویژه آن برای گیمینگ، بالاتر است. همین تگ "گیمینگ" باعث می‌شود که یک مانیتور گیمینگ با قیمت بالاتری نسبت به یک مانیتور معمولی فروخته شود.

 

اما در نهایت، همه چیز به سلیقه و بودجه‌ی شما بستگی دارد. بهترین تجربه‌ی بصری گیم با یک مانیتور گیمینگ به دست می‌آید. با این حال، اگر بودجه کمی دارید یا به تمام ویژگی‌های ارائه شده توسط مانیتورهای گیمینگ نیاز ندارید، یک مانیتور معمولی هم کار شما را راه می‌اندازد. فقط مطمئن شوید که مسیری که انتخاب می‌کنید بهترین گزینه برای شما و نیازهای بازی شماست.

تفاوت مانیتور معمولی و گیمینگ - قیمت

در همین رابطه بخوانید:‌ مانیتور اولترا واید یا مانیتور دوگانه؟

 

رفرش ریت

نرخ تازه‌سازی یا Refresh Rate، تعداد دفعاتی است که تصاویر در هر ثانیه روی صفحه نمایش به‌روزرسانی می‌شوند. هرچه نرخ تازه‌سازی بالاتر باشد، تصویر آسان‌تر و روان‌تری در یک بازی ویدیویی دیده خواهد شد. برای مانیتورهای گیمینگ و فیلمبرداران، مانیتوری با نرخ تازه‌سازی بالا بسیار مطلوب است.

اگر یک نمایشگر نرخ تازه‌سازی پایینی داشته باشد، ممکن است تجربه یکپارچه‌ای نداشته باشید. نرخ تازه‌سازی پایین در طول یک بازی سریع باعث پرش در تصویر می‌شود.

 

بازی‌های ویدیویی در حالی که با سرعت فریم خاصی کار می‌کنند، تنظیمات گرافیکی مختلف را به نمایشگر ارائه می‌دهند. نمایشگرهای معمولی دارای نرخ تازه‌سازی 60 هرتز هستند که برای اکثر کارهای رایج مانند مرور اینترنت و امور روزمره کافی است. سایر بازی‌های سبک‌تر نیز با نرخ تازه‌سازی 60 هرتز قابل بازی هستند.

 

لگ ورودی (Input Lag)

مدت زمانی که طول می‌کشد تا یک فرمان پس از وارد کردن آن روی صفحه نمایش داده شود، لگ ورودی نامیده می‌شود. این موضوع می‌تواند ناشی از چندین عامل باشد، مانند سرعت پردازش کامپیوتر، نوع دستگاه ورودی و رزولوشن مانیتور. اگر نگران لگ هستید، می‌توانید چند کار برای کاهش آن انجام دهید.

 

برای کاهش لگ ورودی، از تنظیم رزولوشن پایین‌تر روی مانیتور خود استفاده کنید. از آنجایی که تعداد پیکسل‌های کمتری برای نمایش دادن وجود دارد، مانیتور قادر خواهد بود ورودی‌های شما را سریع‌تر پردازش کند. همچنین، افزایش گزینه نرخ تازه‌سازی نیز به کاهش تأخیر کمک می‌کند.

تفاوت مانیتور معمولی و گیمینگ - کیفیت

لوازم جانبی

یکی دیگر از تفاوت‌های بین یک مانیتور گیمینگ در مقابل یک مانیتور معمولی یا یک ستاپ گیمینگ در مقابل یک ستاپ معمولی این است که لوازم جانبی در یک ستاپ گیمینگ بیشتر از یک ستاپ کاری است. این نکته همچنین به این معنی است که برای ستاپ گیمینگ به میزی بزرگ‌تر از یک میز کار نیاز خواهید داشت.

 

در همین رابطه بخوانید: راهنمای خرید مانیتور مناسب برنامه نویسی

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

مانیتور گیمینگ چیست؟

مانیتورهای گیمینگ زمانی که بازی می‌کنید یا برنامه‌های دیگری را روی سیستم اجرا می‌کنید، کیفیت بصری خروجی کارت گرافیک و پردازنده‌ی شما را به حداکثر می‌رسانند. آن‌ها رنگ، حرکت و وضوح تصویر را به روش‌های مختلفی به تصویر می‌کشند، و وظیفه ارائه نتایج پردازش تصویر کامپیوتر شما را بر عهده دارند.

 

چه چیزی یک مانیتور گیمینگ خوب را می‌سازد؟

یک مانیتور گیمینگ بیشتر به مشخصات آن اهمیت می‌دهد تا ظاهر. اگر مانیتور شما زیبا است اما رزولوشن، نرخ تازه‌سازی، زمان پاسخگویی، تطبیق پذیری، اتصال، اندازه صفحه نمایش مناسب، کاربرد و بازده مناسبی را ارائه نمی‌دهد، پس به احتمال زیاد مانیتور اشتباهی را برای بازی انتخاب کرده‌اید.

 

آیا می‌توانید از یک مانیتور گیمینگ برای کار استفاده کنید؟

تفاوت اصلی میان یک مانیتور گیمینگ و یک مانیتور معمولی، ظاهر و کیفیت تصویر است. با این حال، همچنان می‌توانید برای کار از آن استفاده کنید.

مانیتورهای گیمینگ اغلب با هدفِ ارائه زمان پاسخگویی سریع‌تر طراحی شده‌اند، چیزی که برای گیمرهای حرفه‌ای که به بازی‌های آنلاین رقابتی می‌پردازند بسیار مهم است. این کیفیت در یک مانیتور کار معمولی چندان مطلوب نیست، بنابراین خرید یک مانیتور گیمینگ برای کار چندان عاقلانه به نظر نمی‌رسد.

 

آیا می‌توانید از یک مانیتور گیمینگ به عنوان یک مانیتور معمولی استفاده کنید؟

می‌توانید از مانیتور گیم خود برای کارهای مختلف، از ویرایش محتوا گرفته تا تماشای ویدئو استفاده کنید. نقطه ضعف برخی مانیتورهای گیمینگ این است که جزییاتِ ظریف در کیفیت رنگ و نور را فدای سرعتِ بیشتر می‌کنند. به هر حال، هدف نمایشگر گیمینگ این است که یک تجربه بازی سریع و ریسپانسیو را ارائه دهد و ارائه رنگ‌های دقیق در اولویتِ آن نیست.

 

بسته به مورد استفاده شخصی شما، باید این ویژگی‌ها را در نظر بگیرید: برخی از افراد برای کسب‌وکار به نمایشگرهایی با دقت رنگ بالا نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر از نمایشگرهای بازی با نرخ تازه‌سازی بالا راضی خواهند بود.

تفاوت مانیتور معمولی و گیمینگ

آیا می‌توانید از یک مانیتور معمولی برای بازی استفاده کنید؟

اگر مانیتور شما مشخصات مورد نیاز را داشته و توانایی کافی برای این هدف را داشته باشد، می‌توانید از یک مانیتور معمولی برای بازی استفاده کنید. برخی از افراد نیز از یک جفت مانیتور معمولی برای برطرف کردن نیازهای بازی خود استفاده می‌کنند. همچنین ممکن است با زمان پاسخگویی کمی مشکل داشته باشید زیرا مانیتورهای معمولی برای پاسخگویی فوق العاده سریع طراحی نشده‌اند.

 

آیا مانیتور گیمینگ بهتر از تلویزیون است؟

تلویزیون‌ها بسته به فناوری مورد استفاده، از نظر اندازه و کیفیت تصویر برتری دارند. از طرف دیگر، گیمرها به تجربه بازی سریع و روان که فقط مانیتورها می‌توانند ارائه دهند، اهمیت بیشتری می‌دهند.

علاوه بر این، به احتمال زیاد با یک صفحه نمایش پنل TN (که در تلویزیون‌ها مرسوم‌تر است) زمان پاسخگویی کندتری را تجربه خواهید کرد که می‌تواند برای بسیاری از گیمرها آزاردهنده باشد. مشکل تلویزیون بالا بودنِ زمان پاسخگویی آن است که منجر به ایجاد سایه (ghosting) می‌شود. برای اینکه گیمرها تجربه مناسبی داشته باشند، داشتن زمان پاسخگویی 10 میلی‌ثانیه یا کمتر ضروری است.

 

به طور خلاصه، مانیتورها نسبت به تلویزیون‌ها زمان پاسخگویی بهتر و عملکرد قوی‌تری ارائه می‌دهند. این کیفیت باعث می‌شود بسیاری از افراد به انتخاب مانیتور برای کار خود تمایل بیشتری داشته باشند.

 

مانیتور خمیده در مقابل مسطح: برای بازی چه چیزی بهتر است؟

در بحث مانیتورهای خمیده در مقابل تخت، دلایل زیادی وجود دارد که چرا یک مانیتور خمیده بهتر از یک مانیتور تخت است. این بحث عمدتا به این دلیل است که در بازی‌ها همه چیز در مورد میدان دید و غرق شدن در دنیای مجازی است و مانیتورهای خمیده بهترین زاویه دید را ارائه می‌دهند. با صفحه نمایش خمیده که دید محیطی را نیز پوشش می‌دهد، احساس یک تجربه غنی‌تر را خواهید داشت.

 

چگونه مک بوک را به مانیتور وصل کنیم؟

صاحبان مک‌بوک اغلب نگران راه‌اندازی یک ستاپ ایده‌آل با مانیتورهای خود هستند. اگر شما هم نگران نحوه اتصال مک بوک به مانیتور هستید، در اینجا یک پاسخ ساده وجود دارد. مانیتور را به منبع تغذیه خارجی متصل کرده و سپس با استفاده از کابل HDMI یا اتصال Thunderbolt/USB-C آن را به مک بوک وصل کنید.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید

مانیتور چیست؟

راهنمای اتصال و استفاده از مانیتور برای لپ تاپ

چگونه نرخ بروزرسانی مانیتور خود را چک کنیم؟

آشنایی با مفهوم تراکم پیکسل در مانیتور

منظور از HDR در مانیتور و تلویزیون چیست؟

مقایسه تلویزیون و مانیتور ؛ کدام یک بهتر است؟

اجرای G-Sync روی مانیتور FreeSync

رزولوشن UHD/4K به چه معناست؟

تلویزیون در برابر مانیتور؛ کدام را انتخاب کنیم؟

معرفی روش‌های تست سالم بودن مانیتور

راهنمای خرید مانیتور تریدینگ

بررسی مشکلات رایج در مانیتور

راهنمای خرید بهترین مانیتور برای PS5

راهنمای خرید مانیتور مناسب رندرینگ

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط