اجرای G-Sync روی مانیتور FreeSync

اجرای G-Sync روی مانیتور FreeSync

نوشته‌ی
avatar
1 سال و 1 ماه و 15 روز پیش

فهرست مطالب

همان‌طور که احتمالا می‌دانید و قبل‌تر نیز در اگزومگ توضیح داده‌ایم، G-Sync و FreeSync تکنولوژی‌هایی هستند که میان نرخ تازه سازی تصویر (Refresh Rate) و نرخ فریم بازی (Frame Rate) نوعی تعادل‌سازی یا همسان‌سازی (Sync) ایجاد می‌کنند، چرا که اگر نرخ فریم از نرخ تازه سازی تصویر بالاتر برود با پدیده‌ای به نام Screen Tearing یا برش تصویر مواجه خواهیم شد.

جی‌سینک برای کمپانی انویدیا و فری‌سینک برای کمپانی ای‌ام‌دی است. حتما هنگام بررسی مشخصات فنی یک مانیتور برای خرید آن با این اصطلاعات در بخشِ تکنولوژی‌هایی که مانیتور پشتیبانی می‌کند برخورده‌اید. گاهی مانیتورها برای فری‌سینک از سوی ای‌ام‌دی لایسنس می‌شوند و گاهی نیز از جی‌سینک پشتیبانی می‌کنند. در برخی موارد نیز از سوی هر دو سرویس مستقیما پشتیبانی می‌شوند.

در این مقاله می‌خوایم به اجرای جی‌سینک، نتیجه تست روی مانیتورهایی که از آن پشتیبانی می‌کنند، و امکان استفاده از آن روی مانیتورهایی که تحت لایسنس فری‌سینک هستند صحبت کنیم. با اگزومگ همراه باشید.

چگونه آغاز کنیم

برای چک کردن این که مانیتور شما از جی‌سینک پشتیبانی می‌کند یا خیر، پیشنهاد می‌کنیم به وب‌سایت رسمی انویدیا سر بزنید. در این بخش از سایت لیست کاملی از مانیتورهایی که به صورت رسمی از این تکنولو‌ژی پشتیبانی می‌کنند قرار داده شده است.

همچنین،‌ برای تست جی‌سینک باید حداقل یک کارت گرافیک سری GTX 10 یا بهتر داشته باشید.

حال باید Nvidia Game Ready Driver را دانلود و نصب کنید. دقت کنید که فریم‌ور درایور از نسخه‌ی 417.71 قدیم‌تر نباشد. پس از نصب درایور، ویندوز را ری‌ست، و سپس در پنل تنظیمات مانیتور گزینه‌ی FreeSync را فعال کنید.

حال در پنل کارت گرافیک یا Nvidia Control Panel باید بتوانید قسمت Setup G-Sync را ببینید.

به همین راحتی! اکنون می‌توانید قابلیت جی‌سینک را روی مانیتوری که از فری‌سینک پشتیبانی می‌کند فعال و استفاده کنید.

 

چالش‌ها

در نظر داشته باشید که اجرای جی‌سینک روی یک مانیتورِ فری‌سینک خالی از نقص و کمبود هم نیست! برخی مانیتورها ممکن است با این روش نتوانند جی‌سینک را اجرا کنند، در برخی موارد هم ممکن است کیفیتِ اجرای جی‌سینک به آن خوبی که انتظار دارید نباشد. همچنین باید در نظر گرفت که برای مانیتورهای 4K این محدودیت می‌تواند بیشتر باشد. نکته‌ی مهم دیگر نیز HDR است، که برای برخی مانیتورها (که اساسا فری‌سینک هستند) ممکن است با جی‌سینک دیگر نتوان همزمان HDR را نیز داشت.

 

سخن پایانی

اگر مانیتوری دارید که اساسا فری‌سینک است اما کارت گرافیک سیستمِ شما انویدیاست، با این روش ساده می‌توانید از شر مشکل برش تصویر تا حد زیادی راحت شوید. طبیعتا حالتِ این ایده‌ال چنین خواهد بود که یا مانیتور مخصوص جی‌سینک تهیه کنید یا کارت گرافیک خود را به ای‌ام‌دی تغییر دهید! اما در صورتی که به هر دلیلی فعلا چنین قصدی ندارید، این روش کارساز خواهد بود.

 

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط