آموزش ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ

آموزش ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ

نوشته‌ی
avatar
6 ماه و 7 روز پیش

فهرست مطالب

هر گیمری می‌داند که داشتن لوازم و قطعات قوی‌تر می‌تواند در بازی آنها تأثیر شگرفی داشته باشد. در این میان معمولا کارت گرافیک مهم‌ترین قطعه‌ی دستگاه شماست.

سیستم‌های دسکتاپ معمولا کارت گرافیک‌های قوی‌تری دارند که در بازی‌ها به آنها کمک می‌کند. همچنین برخی لپ‌تاپ‌های گیمینگ رده بالا نیز از کارت گرافیک‌های نسبتا قدرتمندی بهره می‌برند. در این میان ممکن است شما نخواهید یا نتوانید که یک لپ‌تاپ گیمینگ تهیّه کنید ولی در عین حال دوست دارید که بتوانید پا به پای آنها بازی کنید.

اینجاست که کارت گرافیک‌های اکسترنال وارد می‌شوند. شاید بپرسید کارت گرافیک اکسترنال چیست؟ چگونه میتوان آن را تهیه کرد؟ آیا اصلا به صرفه است؟ در این مقاله می‌خواهیم با بررسی تخصصی کارت گرافیک‌های اکسترنال جواب تمام این سوال‌ها را بدهیم و شما را با این موضوع آشنا کنیم.

 

کارت گرافیک اکسترنال چیست؟

این کارت گرافیک‌ها که به eGPU معروف هستند، تکنولوژی نسبتا نوظهوری هستند که چند سالیست سعی دارند قدرت گرافیکی دسکتاپ‌ها را به دست کاربران لپ‌تاپ برسانند. علاوه بر استفاده گیمینگ، می‌توانند در داشتن یک سیستم رندرینگ و تدوین کمک کنند.

نحوه‌ی کارکرد آنها به این گونه است که شما با داشتن یک داک (Dock)، یک کارت گرافیک، منبع تغذیه و کابل مناسب می‌توانید به عملکردی مشابه با دسکتاپ ولی روی لپ‌تاپ خود دست یابید. البته در نظر داشته باشید می‌توانید از این فناوری برای ارتقای دسکتاپ خود نیز استفاده کنید هرچند کار رایجی نیست. با توجه به نوپا بودن این فناوری، شاید قدرت یک کارت گرافیک اکسترنال که برای لپ‌تاپ استفاده می‌شود با همان کارت گرافیک داخل یک کیس برابر نباشد، ولی قطعا چشمگیر است و روز به روز در حال بهبود است.

لازم به ذکر است که همه‌ی لپ‌تاپ‌‌ها با این دستگاه‌ها سازگار نیستند. در برخی موارد هم شما فقط از همان برندی که لپ‌تاپ دارید باید داک تهیه کنید (مثل ایسوس). به خاطر کمتر شناخته شده بودن این حوزه بهتر است ابتدا بیشتر با آن آشنا شویم تا بتوانیم نسبت به آن تصمیم درست را بگیریم.

در همین رابطه بخوانید: معرفی بهترین برند های کارت گرافیک در 2023

آموزش ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ

مزایای استفاده از یک کارت گرافیک اکسترنال

با توجه به این نکته که لپ‌تاپ ها امکان ارتقای قطعات اصلی خود را ندارند، در بیشتر موارد می‌توانید با استفاده از یک eGPU به دستگاه قدیمی خود جان تازه‌ای ببخشید. از طرف دیگر اگر دستگاه شما گیمینگ نباشد هم می‌توانید با استفاده از این فناوری تجربه‌ی بازی کردن با کیفیت را داشته باشید. همچنین اگر شما مشغول تدوین یا رندر یا طراحی 3‌بعدی هستید، داشتن قدرت گرافیکی بیشتر قطعا به کارتان می‌آید و می‌توانید با وصل کردن کارت گرافیک اکسترنال به کار خود سرعت ببخشید.

 

نحوه ساخت کارت گرافیک اکسترنال

برای تهیه یک eGPU باید اول از همه مطمئن شوید که لپ‌تاپ شما از آن پشتیبانی می‌کند. اکثر داک‌ها نیازمند یک پورت تاندربولت 3 هستند؛ نوعی درگاه USB که بر دستگاه‌های مبتنی بر اینتل وجود دارد، هرچند امروزه بر سایر دستگاه‌ها که از USB4 استفاده می‌کنند نیز قابل استفاده است.

مسئله بعدی، خود کارت گرافیکیست که قرار است داخل داک قرار دهید. برخی مدل‌ها همراه کارت گرافیک فروخته می‌شوند ولی سایر مدل‌ها خالی هستند و شما باید برای آن کارت گرافیک انتخاب کنید، که در این صورت باید بررسی کنید که کارت گرافیک مورد نظر شما با داک سازگار باشد.

در بخش بعدی می‌خواهیم تمام نکات مهم پیش از ساخت کارت گرافیک اکسترنال را با هم بررسی کنیم.

در همین رابطه بخوانید: علائم خرابی کارت گرافیک و روش‌های رفع آن

نحوه ساخت کارت گرافیک اکسترنال

نکات مهم پیش از ساخت کارت گرافیک اکسترنال

با اینکه این تکنولوژی عمر زیادی سپری نکرده، ولی مدل‌های متعددی در بازار وجود دارند که باعث می‌شود انتخاب درست کمی سخت شود. حال می‌خواهیم جنبه‌های مختلف در انتخاب کارت گرافیک اکسترنال مناسب را توضیح دهیم:

 

منبع تغذیه: همان‌طور که گفتیم، یک eGPU از 4 بخش اصلی تشکیل شده که پاور یکی از آنهاست. این پاور از دو منظر مورد بررسی می‌باشد؛ یکی اینکه چه میزان قدرت دارد چراکه کارت گرافیک‌های قوی‌تر نیازمند برق بیشتر هستند (معمولا 400 وات کافیست) و دوم اینکه ابعاد و نحوه قرارگیری آن چگونه است چون که بحث تهویه و نیز فضایی که اشغال می‌کند مهم است.

 

داک: در تهیه‌ی داک مورد نظر، چند بُعد را باید بررسی کنیم. اول اینکه این داک چقدر جا می‌گیرد، چراکه شما احتمالا می‌خواهید آن را کنار لپ‌تاپ خود استفاده کنید و فضایی که اشغال می‌کند اهمیت پیدا می‌کند. دوم اینکه این داک با لپ‌تاپ شما سازگار است یا نه؟ باید ببینید که نوع اتصال آن چگونه است و لپ‌تاپ شما درگاه مورد نظر را دارد یا خیر. در آخر اگر داک شما همراه با کارت گرافیک فروخته نمی‌شود، باید ببینید که چه کارت گرافیک‌هایی با آن سازگار هستند تا بتوانید تصمیم درست را بگیرید.

 

کارت گرافیک: سومین و معمولا پرهزینه‌ترین بخش یک eGPU، کارت گرافیکیست که قرار است داخل آن گذاشته شود. برای انتخاب مدل مناسب، بهتر است اول ببینید بازی‌هایی که قصد دارید بازی کنید چقدر قدرت گرافیکی لازم دارند، سپس بودجه تعیین کنید و در آخر با در نظر گرفتن برق مصرفی و ابعاد کارت گرافیک (برای سازگاری با داک) مدل مناسب را پیدا کنید.

 

بودجه: یک نکته که باید به صورت کلی در نظر بگیرید بحث قیمت است. با وجود تازه بودن این تکنولوژی و همچنین نیاز به تهیه‌ی 3 قطعه‌ی اصلی، که هر کدام قیمت قابل توجّهی دارند، باید گفت این تکنولوژی هنوز هزینه‌ی بالایی دارد و برای همه مناسب نیست.

در همین رابطه بخوانید: افزایش قدرت خنک کنندگی کارت گرافیک

مراحل ساخت کارت گرافیک اکسترنال

بعد از مطالعه و تحقیق کافی، با درنظر گرفتن نکات مطرح شده در بخش قبل، حالا باید قطعات را سرهم کنید تا بتوانید از eGPU خود استفاده کنید.

هر داکی متفاوت است و برای اسمبل آن بهتر است به دفترچه راهنما و یا سایت آن رجوع کنید. به صورت کلی شما بعد از تهیه‌ی 4 قطعه ی اصلی (داک، کارت گرافیک، پاور، کابل رابط) کافیست کارت را داخل داک گذاشته، پاور را به آن وصل کنید و با استفاده از کابل، داک را به لپ‌تاپ خود وصل کنید. ولی باز هم تأکید می‌کنم که حتما به دفترچه راهنما مراجعه کنید و با دیدن ویدیوهای آموزشی به ساخت کارت گرافیک اکسترنال خود بپردازید.

مراحل ساخت کارت گرافیک اکسترنال

آموزش ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ - جمع‌بندی

خرید یا ساخت کارت گرافیک؟ کدام به صرفه تر است؟ این سوالیست که امروزه برای برخی گیمر‌های لپ‌تاپی مطرح است؛ اینکه یک لپ‌تاپ گران‌تر و قوی‌تر تهیه کنم یا بعدا با تهیه‌ی یک کارت گرافیک اکسترنال قدرت سیستم خود را بالا ببرم.

جواب به این سؤال به سلیقه، بودجه، فضا و موارد استفاده‌ی شما برمی‌گردد، ولی در هر صورت داشتن دانش کافی در این زمینه و آشنا بودن با فضای eGPU‌ها در تصمیم‌گیری شما کمک خواهد کرد.

در این راهنما سعی داشتیم با آموزش ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ‌تاپ و نیز بررسی نکات مهم پیش از ساخت کارت گرافیک اکسترنال به شما در این راستا کمک کنیم. آیا شما هم اکنون از این فناوری استفاده می‌کنید؟ یا قصد استفاده از آن در آینده را دارید؟ می‌توانید نظر خود را با ما و سایر عزیزان در میان بگذارید.

در همین رابطه بخوانید: کارت گرافیک چیست؟

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

کارت گرافیک خارجی یا external GPU دقیقا چیست؟

کارت گرافیک خارجی یا external GPU یک مفهومِ نسبتا تازه است که طی چند سال اخیر مطرح شده، و قابلیتی را فراهم می‌کند تا توسط یک کارت گرافیک خارج از لپ‌تاپ، بتوان برای لپ‌تاپ پردازش گرافیکیِ قدرت‌مندتری فراهم کرد.

 

کارت گرافیک خارجی یا external GPU چطور عمل می‌کند؟

با استفاده از یک منبع تغذیه‌ی برق قوی‌تر و اسلات PCI-e می‌توان یک کارت گرافیک اکسترنال را به لپ‌تاپ وصل کرد و پردازش گرافیکی قدرت‌مند و سریع‌تری نسبت به پروفورمنسِ لپ‌تاپ گرفت.

 

آیا لپ تاپ من از کارت گرافیک اکسترنال پشتیبانی می‌کند؟

اگر قصد تهیه‌ی کارت گرافیک اکسترنال را دارید، حتما ابتدا بررسی کنید که لپ‌تاپ شما امکان پشتیبانی از این قابلیت را داشته باشد. برای این امر معمولا به پورت تاندربولت 3 نیاز است.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

کارت گرافیک اکسترنال چیست؟

آموزش تغییر کارت گرافیک پیش فرض لپ تاپ

چگونه مطمئن شویم کارت گرافیک ما درست کار می‌کند؟

چگونه فن‌های کارت گرافیک را بی‌وقفه روشن نگه داریم؟

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط