راهکارهای نرم افزاری برای افزایش فریم ریت

راهکارهای نرم افزاری برای افزایش فریم ریت

نوشته‌ی
avatar
1 سال و 2 ماه و 3 روز پیش

فهرست مطالب

همیشه می‌توان با دانستن یک سری نکات و انجام برخی کارها، عملکرد سیستم گیمینگ خود را بهبود داده و در نتیجه، نرخ فریم بازی‌های خود را افزایش دهیم. این افزایش نرخ فریم می‌تواند برای یک سیستم اقتصادی و پایین‌رده باشد یا می‌تواند چند فریم به انبوه فریمی که یک پردازنده یا کارت گرافیک قدرتمند تولید می‌کنند اضافه نماید.

در این مطلب قصد داریم روش‌ها و ترفندهایی را به شما معرفی کرده و توضیح دهیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید نرخ فریم یا FPS بازی‌های محبوب خود را افزایش دهید. بیایید با یک روش راحت‌ شروع کنیم.

بروزرسانی درایور کارت گرافیک

بروزرسانی درایور نرم‌افزاری کارت گرافیک یکی از ساده‌ترین راه‌هایی است که به کمک آن می‌توانیم از تمام پتانسیل‌های کارت گرافیک و پردازنده گرافیکی‌مان بهره ببریم. این بروزرسانی نه تنها می‌تواند یک سری باگ و مشکلات فنی را از بازی‌های جدیدتر حذف کند، بلکه در مواقعی چند فریم اضافی به شما هدیه می‌دهد. دریافت نسخه‌های جدید درایور کارت گرافیک‌های انویدیا، AMD یا اینتل، این روزها بسیار ساده است و شما می‌توانید با رفتن به وب‌سایت دانلود هر کدام از این برندها، جدید‌ترین درایور را دانلود و نصب نمایید.

هر کدام از شرکت‌های AMD و انویدیا نرم‌افزارهای اختصاصی خود را دارند که به لطف آن‌ها می‌توان از آخرین نسخه درایور نصب شده مطلع شد یا درایور جدید را از طریق همان نرم‌افزار دانلود و نصب کرد.

بهینه‌سازی تنظیمات گرافیکی

یکی از مهم‌ترین و کارآمدترین روش‌ها برای افزایش نرخ فریم بازی‌ها، بهینه‌سازی تنظیمات گرافیکی است. اگر با معنی و کارکرد هر کدام از گزینه‌های منوی تنظیمات گرافیکی، مانند Resolution Scaling، Anti Aliasing، Ambient Occlusion و... آشنا باشید تقاضا و بار پردازشی هر کدام را بدانید، می‌توانید این تنظیمات را به گونه‌ای بهینه کنید که نه تنها بازی شما همچنان زیبا به نظر برسد، بلکه با بهره‌گیری بهینه از CPU و GPU، نرخ فریم مطلوبی را برای شما به همراه داشته باشد.

علاوه بر این، اگر صاحب کارت گرافیک‌های مدرن RTX باشید، می‌توانید با کمک فناوری فوق‌العاده‌ی DLSS، عملکرد و نرخ فریم بازی خود را به طرز چشمگیری بالا ببرید. DLSS روی درجه‌های Balanced  و Quality نرخ فریم بازی شما را افزایش می‌دهد و در عین حال، جلوه‌های بصری و کیفیت تصویر را نیز دست نخورده باقی می‌گذارد. البته اگر صاحب کارت RTX نیستید، نگران نباشید! فناوری FSR شرکت AMD نیز کاری مشابه با DLSS انجام می‌دهد اما از آنجایی که برای طیف گسترده‌ای از بازی‌ها دردسترس نیست، نمی‌توان همیشه روی وجود و کمک آن حساب کرد.

نصب و اجرای بازی‌ها روی SSD

امروزه و در سیستم‌های مدرن، کاربران برای بحث درایو ذخیره‌سازی از ترکیب SSD و هارد دیسک استفاده می‌کنند. نصب ویندوز، برنامه‌ها و بازی‌ها روی درایو اس اس دی انجام می‌گیرد و معمولاً برای آرشیو از HDD یا هارد دیسک بهره‌ گرفته می‌شود. بازی‌های امروزی در زمینه خواندن و نوشتن اطلاعات در حین تجربه گیم‌پلی، بدون شک به یک SSD سریع و مطمئن نیاز دارند. به عنوان مثال، بازی  Marvels Spider-Man در مواقعی بیش از 500 مگابایت بر ثانیه به بازخوانی داده از روی درایو ذخیره‌سازی نیاز دارد!

به همین دلیل است که پیشنهاد می‌کنیم برای داشتن عملکرد گیمینگ نرم‌تر و بهتر، حتماً بازی‌های خود را روی یک اس اس دی NVMe پرسرعت و مطمئن نصب و اجرا کنید. با تمام این تفاسیر، اگر به هر دلیلی SSD در اختیار ندارید و قصد نصب بازی‌ها روی هارد دیسک را دارید، حتماً آن را یکپارچه یا دی‌فرگ (Defragment) کنید. انتقال فایل‌ها به هارد درایو و حذف کردن آن‌ها در طولانی مدت می‌تواند عملکرد HDD شما را تحت تأثیر قرار دهد و با هدایت داده‌ها به سکتورهای مختلف، هدِ هارد دیسک شما را مرتب به خود مشغول کند. دی‌فرگ کردن هارد دیسک هر چند وقت یکبار می‌تواند بازی‌ها را با سرعت بیشتری برایتان لود کرده و استاتر کمتری را هنگام تجربه گیم‌پلی برایتان به همراه داشته باشد.

چک کردن اپ‌ها و پردازش پس‌زمینه

برنامه‌‌ها، اپ‌ها و پردازش‌هایی که در پس زمینه کامپیوتر شما انجام می‌شوند با این که شاید آنچنان مهم به نظر نرسند اما می‌توانند منابع کامپیوتر شما، مخصوصاً رم و پردازنده را به خود مشغول سازند. به عنوان مثال، مرورگرهایی مانند گوگل کروم یا فایرفاکس با چند تب و صفحه وب مختلف، می‌توانند تا چند گیگابایت از رم کامپیوتر شما را اشغال کنند. یا پردازش سطحی برنامه‌های مختلفی که روی کامپیوتر نصب کرده‌اید، تا حدی از رم و پردازنده شما استفاده می‌کنند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم پیش از وارد شدن به بازی‌ مورد نظر، پردازش پس زمینه این برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها را از طریق Task Manager قطع کنید.

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای انجام سریع این کار، نصب یک برنامه بهینه‌ساز و کاربری مانند GPU Tweak ایسوس است. این برنامه یک مود گیمینگ دارد که با فعال کردن آن، تقریباً تمام پردازش‌های غیر ضروری پس زمینه بسته می‌شوند و به اصطلاح Headroom و فضای مانور بیشتری برای بازی‌ شما باقی می‌ماند. همچنین شما می‌توانید با باز کردن Task Manager و رفتن به تب StartUp، برنامه‌هایی که به صورت خودکار پس از بوت شدن PC و سیستم عامل اجرا می‌شوند را کنترل و محدود کنید.

استفاده از نهایت سرعت رم

پس از ظرفیت، دومین فاکتور مهم برای رم کامپیوتر، سرعت و فرکانس آن محسوب می‌شود. هر چه عددی که پشت واحد مگاهرتز (MHz) قرار می‌گیرد بیشتر باشد، عملکرد و نرخ فریم بازی شما نیز به صورت نسبی افزایش می‌یابد. با این حال‌ برای استفاده از حداکثر سرعت رم، باید پروفایل XMP آن را از طریق بایوس مادربرد فعال کنیم.

فرض کنید یک رم با سرعت 3600 مگاهرتز خریداری کرده‌اید. اگر رم را در اسلات مخصوص خود روی مادربرد قرار دهید و کامپیوتر را بوت کنید، سرعتی که رم با آن کار می‌کند، قطعاً سرعت مورد نظر شما نیست. به عنوان مثال، رم 3600 مگاهرتز DDR4 به صورت پیش‌فرض روی سرعت 2133 مگاهرتز (کف سرعت DDR4) کار می‌کند یا رم DDR5 با سرعت 6400 مگاهرتزی به صورت پیش‌فرض روی سرعت 4800 (کف سرعت DDR5) فعالیت می‌کند.

شما می‌توانید با مراجعه به بایوس مادربرد خود، پروفایل XMP (برای مادربردهای اینتل) یا AMP (برای مادربرد AMD) را فعال کنید تا از نهایت فرکانس و سرعت رم خود بهره بگیرید. فعال کردن پروفایل خاص رم به اورکلاک شباهت دارد اما شما با این کار از پتانسیل واقعی قطعه سخت‌افزاری مهم کامپیوتر خود استفاده می‌کنید.

بروزرسانی بایوس

حالا که صحبت از بایوس مادربرد شد، بد نیست اشاره کنیم که با بروزرسانی بایوس نیز می‌توانید عملکرد بهتری هنگام کار با کامپیوتر و تجربه بازی‌ها داشته باشید. با این حال، آپدیت کردن بایوس ممکن است یک کار ریسکی باشد. به عنوان مثال، اگر حین بروزرسانی بایوس مادربرد، برق سیستم به هر دلیلی قطع شود یا نوسان شدید داشته باشد، احتمال خراب شدن مادربرد وجود دارد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم حتماً در صورت نیاز بایوس خود را بروزرسانی کنید. یکی از بهترین مواقع برای بروزرسانی بایوس، زمانی است که یک پردازنده جدید خریداری می‌‌کنید و آن را روی مادربرد قدیمی‌تر خود قرار می‌دهید. بروزرسانی بایوس در این حالت می‌تواند از پردازنده و به صورت کلی، قطعات سخت‌افزاری سیستم شما استفاده بهینه‌تری کند.

برای بروزرسانی بایوس نیز تنها کافیست وارد وب‌سایت رسمی شرکت سازنده مادربرد خود شوید، مدل مادربرد را انتخاب کنید و از تب دانلود، آخرین نسخه بایوس را دریافت نمایید. برای نصب این بروزرسانی نیز فایل را روی یک درایو USB انتقال می‌دهید و با اتصال فلش به پورت مخصوص بایوس مادربرد، آن را نصب می‌کنید.

نتیجه‌گیری

در این مطلب سعی کردیم با ارائه چند ترفند و راهکار ساده، به شما در جهت افزایش بهره‌وری از سیستم گیمینگ خود کمک کنیم. این راهکارها قطعا به شما جهت افزایش بهره‌وری کمک خواهند کرد اما گاهی اوقات هر چقدر در جهت بهینه‌سازی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری تلاش کنیم، نتیجه خاصی حاصل نمی‌شود. در این مواقع شما باید به فکر ارتقای قطعات اصلی سیستم خود، مانند پردازنده، کارت گرافیک یا رم باشید. اگر سیستم مدرنی در اختیار دارید که بالارده نیست و توان پردازشی بسیاری را ارائه نمی‌دهد، احتمالاً روش‌هایی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم، به شما کمک قابل توجهی می‌کنند.

نظر شما درباره راهکارهای افزایش عملکرد و نرخ فریم بازی‌ها چیست؟ کدام یک از این روش‌ها را در گذشته امتحان کرده بودید و با کدام تازه آشنا شدید؟ حتماً‌ نظرات و بازخوردهای خوب خود را با ما به اشتراک بگذارید.

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط