تفاوت کارت گرافیک مجزا با کارت گرافیک آنبرد

تفاوت کارت گرافیک مجزا با کارت گرافیک آنبرد

نوشته‌ی
avatar
11 ماه و 1 روز پیش

فهرست مطالب

از زمانی که قطعه‌ای به نام پردازنده گرافیکی یا GPU به دنیای سخت ‌افزار کامپیوتر معرفی شد، کاربران شروع به مقایسه کارت گرافیک مجزا و آنبرد کرده‌اند. در این مطلب قصد داریم به شکل ساده و خلاصه، تفاوت کارت گرافیک مجزا با کارت گرافیک آنبرد را برای شما توضیح دهیم.

 

دو نوع اصلی پردازنده گرافیکی

به صورت کلی پردازنده‌های گرافیکی در دو نوع وجود دارند؛ کارت گرافیک‌های آنبرد یا یکپارچه و کارت گرافیک‌های اختصاصی یا مجزا. این دو نوع پردازنده گرافیکی با این که در عمل یک کار را انجام می‌دهند، اما کارایی و کاربرد آن‌ها با یکدیگر کاملاً متفاوت است. شما باید بسته به نیاز و کاربری خود از میان این دو یکی را انتخاب کنید.

در همین رابطه بخوانید: ای‌ ام‌ دی یا اینتل؟ کدام برای یک کامپیوتر گیمینگ مناسب‌تر است؟

تفاوت کارت گرافیک مجزا با کارت گرافیک آنبرد

کارت گرافیک آنبرد چیست؟

فرق گرافیک آنبرد و گرافیک مجزا زمانی مشخص می‌شود که تعریف و درک درستی از هر کدام از آن‌ها داشته باشیم. یک کارت گرافیک آنبرد یا مجتمع (Integrated)، قدرت و توان را میان پردازنده گرافیکی (GPU) و پردازنده مرکزی (CPU) تقسیم کرده و به اشتراک می‌گذارد. در واقع گرافیک آنبرد به صورت مستقیم داخل پردازنده اصلی کامپیوتر قرار گرفته است.

پردازنده‌های گرافیکی آنبرد به صورت کلی برای کارها و فعالیت‌های ابتدایی و نه‌چندان سنگینی مانند وب‌گردی، رسانه‌های اجتماعی و کار با نرم‌افزارهای اداری و مدیریتی مناسب هستند.

البته این روزها گرافیک‌های آنبرد به پیشرفت قابل توجهی رسیده‌اند. به عنوان مثال شرکت AMD با پردازنده‌های یکپارچه خود که به آن‌‌‌ها APU می‌گوید، توانسته قدرت چشمگیری را در اختیار کاربران قرار دهد و امکان تجربه بازی‌های ویدیویی (با رزولوشن و سطح تنظیمات گرافیکی پایین‌تر) را فراهم کند.

کارت گرافیک آنبرد چیست؟

کارت گرافیک مجزا چیست؟

در ادامه بحث مقایسه کارت گرافیک مجزا و Onboard، باید کارت گرافیک مجزا را معرفی کنیم. گرافیک مجزا در واقع یک پردازنده جدا از CPU است که مدارها، حافظه و قطعات سخت‌افزاری ریز خود را دارد. کارت گرافیک‌ مجزا عملکرد و قدرت به مراتب بیشتری نسبت به گرافیک‌ آنبرد دارد اما در آن سمت میدان، به برق و توان بیشتری نیاز دارند و البته هزینه خرید‌ آن‌ها به مراتب بالاتر است.

کارت گرافیک مجزا بیشتر توسط کاربران حرفه‌ای‌تر کامپیوتر مورد استقاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، گیمرها، طراحان دو بعدی و سه بعدی و به صورت کلی تولید کنندگان محتوا به دلیل کاربری پرتقاضاتر و سنگین‌تری که دارند، باید از کارت گرافیک مجزا استفاده نمایند.

در همین رابطه بخوانید: چگونه مطمئن شویم کارت گرافیک ما درست کار می‌کند؟

مزایا و معایب کارت گرافیک آنبرد

پردازنده‌های گرافیکی آنبرد و مجزا هر کدام برای خود معایب و مزایای خاصی دارند. همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، مهم‌ترین فرق گرافیک آنبرد و گرافیک مجزا نوع و سطح کاربری فرد است.

گرافیک‌های آنبرد یا یکپارچه به شما اجازه می‌دهند با هزینه کم، مصرف برق پایین و عدم توجه به اندازه و نوع کیس، از کامپیوتر خود تصویر بگیرید، کارهای روزمره مثل چک کردن ایمیل، وب‌گردی، گوش دادن به موسیقی و کار با برنامه‌های اداری و مدیری را انجام دهید. گرافیگ‌های آنبرد جدید‌تر و قدرتمندتر حتی می‌توانند تا حدی برای انجام کارهای تولید محتوا یا تجربه بازی‌های ویدیویی نیز جوابگو باشند. با این حال، این پردازنده‌های گرافیکی عموماً توان و قدرت کمی دارند و بدون شک برای کاربران حرفه‌ای‌تر مشکل ایجاد می‌کنند.

مزایا و معایب کارت گرافیک آنبرد

مزایا و معایب کارت گرافیک مجزا

پردازنده‌های گرافیکی مجزا توان و قدرت بسیار بیشتری نسبت به گرافیک‌های آنبرد ارائه می‌دهند. کار با نرم‌افزارهای تدوین ویدیو، ادیت و ویرایش حرفه‌ای عکس، طراحی‌های سه بعدی و مدل‌سازی و تجربه بازی‌های ویدیویی سنگین و پرتقاضا با گرافیک و جلوه‌های بصری زیبا بدون شک بدون کارت گرافیک‌های مجزا ممکن نیست.پ

با این حال، این پردازنده‌های گرافیکی قیمت به مراتب بیشتری نسبت به گرافیک‌های Onboard دارند، مصرف برق آن‌ها بسیار بیشتر و در نتیجه به یک منبع تغذیه قدرتمندتر نیاز است و در آخر، برخی از کارت گرافیک‌های مجزای بالارده به دلیل اندازه و ابعاد بزرگی که دارند، داخل همه کیس‌ها جا نمی‌شوند و باید برای انتخاب آن‌ها موارد پیش‌نیاز بسیاری را در نظر گرفت.

 

نتیجه‌گیری

در انتها نتیجه می‌گیریم که انتخاب میان کارت گرافیک آنبرد و مجزا باید با توجه به نوع و سطح کاربری افراد انجام بگیرد.

نظر شما در مورد کارت گرافیک آنبورد و مجزا چیست؟ شما در کامپیوتر شخصی خود از کدام یک بهره می‌گیرید؟ نظرات خوب خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

آیا می‌توان برای گیم روی کارت گرافیک‌های آنبرد حساب کرد؟ تقریبا خیر! البته پردازنده‌های گرافیکی آنبرد مانند برخی مدل‌های جدیدتر اینتل تا حدی می‌توانند بازی‌های ساده و سبک را اجرا کنند. اما اگر گیم برای شما مهم است، به هیچ وجه روی یک کارت گرافیک آنبرد حساب نکنید!

 

آیا کارت گرافیک آنبرد برای کسی که به دنبال گیم و پردازش گرافیکی نیست کفایت می‌کند؟ بله! اگر اهل کار با نرم افزارهای طراحی و رندر نیستید و به گیم هم اهمیت نمی‌دهید، و لپ تاپ را برای مصارف ساده مانند مرور وب، مایکروسافت آفیس و آرشیو مطالب می‌خواهید، نیازی نیست برای کارت گرافیکِ مجزا هزینه کنید.

 

آیا یک سیستم می‌توان هر دو کارت گرافیک را داشته باشد؟ بله! برخی لپ‌تاپ‌ها هم دارای پردازش گرافیکی داخلی از خود پردازنده (مانند Intel HD) هستند و هم یک کارت گرافیک قدرت‌مند روی اسلات PCI-e خود دارند. به راحتی از ویندوز می‌توان میان این دو سوئیچ کرد.

 

مطاب مرتبط – بیشتر بخوانید:

بهترین کارت گرافیک‌های انویدیا در تاریخ!

ناامیدکننده‌ترین کارت گرافیک‌های انویدیا در تاریخ!

راهنمای خرید کارت گرافیک مناسب

ویژگی GPU Scaling

 

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط