لپ‌تاپ یا سیستم گیمینگ؟ مسئله این است!

لپ‌تاپ یا سیستم گیمینگ؟ مسئله این است!

نوشته‌ی
avatar
1 سال و 3 ماه و 27 روز پیش

فهرست مطالب

 

اگر بودجه کافی را برای خرید یک لپتاپ گیمینگ یا یک سیستم (PC) گیمینگ در اختیار دارید و برای انتخاب از میان این دو با چالش مواجه شده‌اید، این مطلب می‌تواند به شما کمک کند!

هر کدام از انتخاب‌های شما میان لپ‌تاپ و PC گیمینگ، می‌تواند نقاط قوت و ضعف خود را داشته باشد. با این حال، در نهایت باید پول و بودجه خود را برای خرید کدام یک صرف کنیم؟

 

5 تفاوت بزرگ و کلیدی میان لپ‌تاپ و کامپیوتر گیمینگ

پنج تفاوت مهم و کلیدی میان لپ‌تاپ و سیستم گیمینگ وجود دارد که در همین ابتدا با هم مرور می‌کنیم:

  • تجهیزات و ویژگی‌ها
  • عملکرد و پرفورمنس بازی‌ها
  • گزینه‌های ارتقا
  • قابلیت حمل و نقل و فضای اشغالی
  • هزینه

بیایید از گزینه اول شروع کنیم و به سوالاتی که قطعا پیرامون خرید کامپیوتر یا لپ‌تاپ گیمینگ در سر دارید، پاسخ دهیم.

 

تجهیزات و ویژگی‌ها

زمانی که صحبت از تجهیزات و ویژگی‌ها می‌شود، لپ‌تاپ‌های گیمینگ و سیستم‌های گیمینگ شاید بیشتر از چیزی که فکرش را می‌کنید به یکدیگر شباهت دارند. بزرگ‌ترین تفاوت میان این دو، در واقع نحوه تجربه کار با این تجهیزات و ویژگی‌هاست.

زمانی که یک لپ‌تاپ گیمینگ خریداری می‌کنید، هر چیزی که نیاز دارید درون آن تعبیه شده است. خرید لپ تاپ گیمینگ مانند خرید یک کالای واحد است؛ کالایی که پس از بررسی‌های لازم، آن را از یک فروشگاه سفارش می‌دهید و تمام تجهیزات لازم را همراه با آن خرید به دست می‌آورید. مانیتور، وبکم، اسپیکر، کارت وای‌ فای، باتری و... همگی به صورت یک پکیج کامل داخل لپتاپ قرار گرفته‌اند.

با این حال، وضعیت برای خرید یک PC گیمینگ متفاوت است. از آن جایی که شما برای بستن سیستم گیمینگ خود، می‌توانید تقریبا هر چیزی را شخصی‌سازی کرده و میان برند‌ها، مدل‌ها و رده‌های مختلف انتخاب کنید، آزادی عمل به حداکثر می‌رسد. با این حال، برای راه انداختن یک کیس یا سیستم گیمینگ، به تجهیزات جانبی جداگانه بیشتری نیاز دارید. به عنوان مثال، قطعا به یک کیبورد یا موس نیاز است، یا خرید میکروفون، اسپیکر و وبکم برای شما به یک ماموریت پردردسر تبدیل می‌شود.

عملکرد بازی‌ها

در قدم بعدی باید بررسی کنیم که عملکرد بازی‌ها با یک لپ‌تاپ گیمینگ بهتر است یا یک سیستم گیمینگ؟ همانطور که تا کنون حدس زده‌اید، کامپیوتر گیمینگ می‌تواند به راحتی برنده‌ی این بخش باشد. حتی زمانی که نام تمام قطعات سخت افزاری میان لپ‌تاپ و PC (مانند کارت گرافیک، پردازنده و رم) یکی باشد، عملکرد یک کامپیوتر به مراتب بهتر و راضی‌کننده‌تر است. اما چرا این اتفاق رخ می‌دهد؟

دو دلیل اصلی برتری پی‌سی در این زمینه، سیستم خنک‌کنندگی و البته توان و برق مصرفی هستند. از آنجایی که لپ‌تاپ فضای کمتر و محدودتری برای بهره‌گیری از سیستم‌های خنک‌کننده بزرگ و قابل دارد، دمای قطعات در لپ‌تاپ به مراتب بیشتر از کامپیوتر است و همین دمای بالا، اجازه رسیدن به عملکرد و پرفورمنس حداکثری آن قطعات را نمی‌دهد.

همچنین از آنجایی که لپ‌تاپ به دلیل قابل حمل بودن و استفاده از باتری، برق و توان کمتری به قطعات سخت‌افزاری می‌رساند، این قطعات نمی‌توانند در حد نمونه‌های کامپیوتری خود ظاهر شوند. به عنوان مثال، نسخه لپ‌تاپ پردازنده گرافیکی RTX 3080 با توجه به برق و توان به مراتب کمتری که دریافت می‌کند، شاید حتی نتواند بسیاری از هسته‌های پردازشی خود را به کار گرفته و با نهایت پتانسیل کار کند.

با تمام این تفاسیر، این موضوع ممکن است برای بسیاری از کاربران مهم نباشد. اگر بتوانیدCall of Duty Warzone یا هر بازی محبوب دیگری را با رزولوشن بالا، جلوه‌های بصری خوب و نرخ فریم 120 به بالا تجربه نمایید، دیگر چه فرقی می‌کند با لپتاپ گیمینگ طرف باشیم یا PC گیمینگ؟ البته می‌دانیم که بسیاری از گیمرهای پلتفرم پی‌سی بر سر این تفاوت‌ عملکرد کوتاه نمی‌آیند!

گزینه‌های ارتقا

یکی از تفاوت‌های مهم میان لپ‌تاپ و سیستم گیمینگ، قابلیت و گزینه‌های ارتقا است. طبیعتا می‌دانید که لپ‌تاپ‌ها به دلیل معماری و طراحی خاص و منحصر به فردی که دارند، در زمینه ارتقا پذیری محدود هستند. به عنوان مثال، شما هیچوقت نمی‌توانید CPU یا GPU لپ‌تاپ خود را ارتقا دهید. با این حال، در لپتاپ‌های گیمینگ و مدرن، امکان ارتقای قطعاتی مانند حافظه رَم یا درایو ذخیره‌سازی وجود دارد. استفاده از یک ماژول اضافه رم یا تعویض درایو ذخیره‌سازی با یک اس‌اس‌دی NVMe بسیار پرسرعت، می‌تواند تا حدی به پیشرفت عملکرد لپ‌تاپ گیمینگ شما کمک کند.

اما قضیه در سیستم پی‌سی تا حد زیادی متفاوت است. شما می‌توانید برای افزایش سطح عملکرد، هر قطعه‌ای که خواستید را داخل کیس خود تعویض کرده و تغییر دهید. با این حال، بحث ارتقا در PC نیز محدودیت‌های خاص خود را دارد. به عنوان مثال، پردازنده‌های جدیدتر (مخصوصاً پردازنده‌های اینتل)، سوکت یا جایگاه متفاوتی نسبت به پردازنده‌های قدیمی‌تر دارند. این بدان معنی است که شما برای یک ارتقای نسلی و به اصطلاح درست و حسابی، مجبور به تعویض مادربرد هستید. برای تغییر نسل رم (مثلا از DDR4 به DDR5) نیز چنین وضعیتی وجود دارد.

با تمام این تفاسیر، می‌توان گفت که پتانسیل و امکان ارتقای سیستم گیمینگ، بسیار گسترده‌تر و بیشتر از امکان ارتقای یک لپتاپ گیمینگ است و تا جایی که بودجه به شما اجازه دهد، می‌توانید قطعه به قطعه و جزء به جزء سیستم خود را به دلخواه تغییر دهید.

قابلیت حمل و نقل و فضای اشغالی

یکی از دلایل اصلی محبوبیت لپ‌تاپ‌های گیمینگ، دقیقا همین قابلیت حمل و نقل و فضای اشغالی کم و اندک است. شما هیچوقت نمی‌توانید کیس و مانیتور بزرگ و سنگین خود را با خود حمل کنید اما یک لپ‌تاپ گیمینگ به راحتی در یک کوله جای گرفته و همه جا می‌تواند به داد شما برسد. تجربه بازی‌ها در هر زمان و مکان و البته انجام‌ کارهای مختلف به غیر از بازی کردن، با یک دستگاه قابل حمل مانند لپتاپ گیمینگ، می‌تواند بسیار مهم باشد.

در زمینه فضای اشغالی و مورد نیاز هم برتری طبیعتا با لپ‌تاپ است. با این که بسیاری از گیمرها ترجیح می‌دهند کیس بزرگ و باشکوه خود را زیر میز یا جایی دیگر قرار دهند، اما در هر صورت فضایی که مانیتور، کیبوردها و موس‌های مکانیکال و سایر تجهیزات و قطعات جانبی اشغال می‌کنند، قابل توجه است. از سوی دیگر، لپتاپ به جا و فضای کمتری در اتاق و روی میز نیاز دارد و این اشغال کمتر فضا برای کاربرانی که در خانه‌ها و اتاق‌های کوچکتر زندگی می‌کنند، به شدت مهم است.

هزینه و ارزش خرید

آخرین بخش مقایسه ما، هزینه و ارزش خرید است. از میان لپ‌تاپ و کامپیوتر گیمینگ، کدام یک هزینه بیشتری را به گردن ما می‌اندازند و البته ارزش خرید کدام یک بیشتر است؟

به صورت معمول، خرید یک سیستم گیمینگ ارزان‌تر و کم‌هزینه‌تر از یک لپ‌تاپ گیمینگ است. با این حال، دو نکته مهم در این بخش وجود دارد: اولین نکته این که کامپیوترهای دسکتاپ به اندازه یک لپ‌تاپ گیمینگ، به مهندسی و توسعه پیشرفته، تخصصی و حساب شده نیاز ندارند. شرکت سازنده لپ‌تاپ گیمینگ باید همه چیز، از جمله قطعات پردازشی و قطعات و لوازم جانبی را در محصول خود قرار دهد و در عین حال طوری آن‌ها را در کنار یک‌دیگر تعبیه و مهندسی کند که محصول با مشکلاتی مانند اورهیت (گرمای بیش از حد) و.. مواجه نشود. همانطور که پیشتر توضیح داده شد، شما با خرید یک لپ‌تاپ گیمینگ، تقریبا هر چیزی که برای تجربه بازی‌ها نیاز است را دریافت می‌کنید؛ یک مانیتور با پنل پیشرفته و سریع، موس، کیبورد، تجهیزات جانبی و... که به صورت یک پکیج کامل در دسترس قرار گرفته‌اند.

نکته مهم دوم این که عملکرد و پرفورمنس لپ‌تاپ گیمینگ در گذر زمان افت می‌کند. اگر این افت تدریجی عملکرد را به توان کمتر سخت‌افزار پردازشی لپ‌تاپ نسبت به کامپیوتر اضافه کنیم، کفه ترازو در زمینه ارزش خرید، به سمت کیس و سیستم گیمینگ سنگینی می‌کند.

به صورت کلی می‌توان نتیجه گرفت که در زمینه هزینه و ارزش خرید، کامپیوتر می‌تواند به یک برنده تبدیل شود.

کدام را انتخاب کنیم؟

شاید بهترین راه این باشد که با توجه به توضیحات ارائه شده در این مطلب، انتخاب میان PC و کنسول را به شما واگذار کنیم! اگر نهایت قدرت سخت‌افزاری و نهایت عملکرد در بازی‌ها و برنامه‌های مختلف را می‌خواهید و از طرفی بحثِ قابل حمل بودن برایتان مهم نیست، قطعا بهتر است به سراغ خرید یک کیس و PC گیمینگ بزرگ و قدرتمند بروید. با این حال، اگر مسئله کوچک بودن فرم ظاهری، کمتر بودن فضای اشغالی و قابل حمل بودن دستگاه برایتان مهم‌تر تلقی می‌شود، لپ‌تاپ گیمینگ می‌تواند برایتان یک گزینه عالی باشد.

 

شما کدام دسته از کاربران هستید؟ به PC گیمینگ بیشتر علاقه دارید یا لپ‌تاپ گیمینگ برایتان مناسب‌تر و هیجان‌انگیزتر است؟ حتما نظرات خوب خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید:

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط