علت هنگ کردن لپ تاپ و راهکار های رفع آن

علت هنگ کردن لپ تاپ و راهکار های رفع آن

نوشته‌ی
avatar
7 ماه و 16 روز پیش

فهرست مطالب

احتمالا برای شما هم پیش آمده، که هنگام استفاده از لپ‌تاپ (یا کامپیوتر) خود دستگاه گیر کند و به کل غیر قابل استفاده شود. این اتفاق که به "هنگ کردن" معروف است، علاوه بر اینکه اذیت‌کننده است، می‌تواند روند کار شما را مختل کند و حتی باعث از دست رفتن اطلاعات سیو نشده شما شود.

حالا چرا دستگاه ما هنگ می‌کند؟ وقتی که هنگ کرد چیکار کنیم؟ چجوری از هنگ کردن آن جلوگیری کنیم؟ در این مقاله با بررسی علت هنگ کردن لپ تاپ و راهکار های رفع آن می‌خواهیم جواب این سؤال‌ها را بدهیم. البته در نظر داشته باشید هنگ کردن مختص لپتاپ نیست، بلکه ممکن است برای دسکتاپ، گوشی موبایل، تلویزیون یا هر دستگاه دیگری رخ بدهد، ولی تمرکز ما در اینجا بر لپ‌تاپ ها (و تا حدّی دسکتاپ‌ها) می‌باشد.

 

چند دلیل اصلی هنگ کردن لپ تاپ

در این بخش می‌خواهیم با چند عامل اصلی هنگ کردن آشنا شویم:

  1. داغ شدن دستگاه: یکی از مقصر‌های اصلی در بحث هنگ کردن، وجود حرارت زیاد برای سیستم است. علت این داغ شدن می‌تواند فن‌های معیوب یا گیر کرده، اختلال در سیستم خنک‌کننده‌ی دستگاه، محیط بسیار گرم، گذاشتن لپ‌تاپ بر سطحی که خروجی‌های آن گرفته شود و غیره باشد. در هر صورت اگر احساس کردید دستگاه دارد بیش از حد گرم می‌شود، سریعا دنبال علت گرما و رفع آن باشید.
  2. کمبود رم: اگر برای نرم‌افزارهایی که استفاده می‌کنید، رم کافی نداشته باشید، می‌تواند باعث کندی و حتی توقف کامل سیستم شود. این مورد مخصوصا اگر چند نرم‌افزار را همزمان باز می‌گذارید اهمیّت بیشتری پیدا می‌کند.
  3. وجود ویروس یا بدافزار: بعضی ویروس‌ها می‌توانند باعث کندی و هنگ کردن لپ‌تاپ شما شوند. برای همین همیشه بهتر است از آخرین نسخه‌ی آنتی ویروس و ویندوز استفاده کنید، و نرم‌افزار‌های خود را به‌روز نگه دارید.

علت‌های متعدد دیگری هم ممکن است باعث هنگ کردن لپتاپ شما شود، ولی این 3 بزرگ‌ترین نقش را دارند.

علت هنگ کردن لپ تاپ و راهکار های رفع آن

در همین رابطه بخوانید: مقایسه لپ تاپ اپل با ایسوس

راهکار‌های رفع هنگ کردن لپ تاپ

بعد از اینکه با 3 مجرم اصلی آشنا شدیم، بهتر است به روش‌های رفع این مشکل اعصاب‌خورد‌کُن بپردازیم:

  1. استفاده از Task Manager: معمولا وقتی سیستم هنگ کرده باشد، یک یا چند نرم‌افزار گیر کرده‌اند و باعث کندی و توقف سیستم می‌شوند، پس بهتر است به بستن آنها بپردازیم. اگر نتوانستید نرم‌افزارهای گیرکرده را ببندید، می‌توانید با باز کردن Task Manager (با کلید‌های میانبر Ctrl+Shift+Esc)، کلیک راست بر روی نرم‌افزار مورد نظر و انتخاب گزینه End Task آن را ببندید.
  2. بررسی نرم‌افزار‌های تازه نصب شده: اگر به تازگی نرم‌افزاری نصب کردید یا تغییری در نرم‌افزارها یا سیستم عامل ایجاد کردید، آن را پاک کنید و به حالت او‌ّل برگردانید. گاهی نرم‌افزارها تداخل یا ایرادهایی دارند و می‌توانند باعث هنگ کردن شوند.
  3. ری‌استارت کردن سیستم: اگر End Task هم کمکی نکرد یا قادر به بستن نبودید (مثلا وقتی که صفحه نمایش هم هنگ کرده باشد)، می‌توانید با خاموش و روشن کردن دستگاه مشکل را برطرف کنید. اگر دستگاه خاموش نمی‌شد، با نگه داشتن دکمه‌ی خاموش به مدت 5-10 ثانیه آن را به اصطلاح Force Shutdown کنید. برای لپ‌تاپ‌ها حتما شارژر و باطری را هم چک کنید.
  4. نصب مجدد سیستم عامل: اگر بعد از ری‌استارت کردن هنوز دستگاه ایراد دارد، به عنوان قدم آخر اقدام به نصب دوباره‌ی سیستم عامل خود بکنید، هرچند در نظر داشته باشید این عمل احتمالا منجر به از دست دادن بخشی از اطلاعات شما می‌شود.

راهکار‌های رفع هنگ کردن لپ تاپ

در همین رابطه بخوانید: دیباگر مادربرد چیست و چه کاربردی دارد؟

با انجام این راه‌حل‌ها، اگر سیستم هنوز دچار مشکل است و هنگ می‌کند، به احتمال زیاد عیب دستگاه از سخت‌افزار است. بهتر است به بررسی قطعات سیستم خود مثل مادربرد، کارت گرافیک هارد و غیره بپردازید.

 

بررسی دلایل هنگ کردن لپ تاپ و رفع آن ها

حالا که علت هنگ کردن لپ تاپ و راهکار های رفع آن را می‌دانیم، بهتر است راه‌های پیشگیری از هنگ کردن را هم بلد باشیم:

  1. بررسی هارد برای ارور: گاهی مشکل از هارد شما می‌تواند باشد. برای همین اگر حس کردید هارد شما دارد کند می شود یا اذیت می‌کند، از داخل ویندوز روی هارد مورد نظر کلیک راست کنید و “Properties” را انتخاب کنید، وارد بخش “Tools” شوید و گزینه “Check” را در بخش “Error-Checking” بزنید سپس مراحل داخل نرم‌افزاری که باز می‌شود را طی کنید.
  2. به‌روز نگه داشتن سیستم: بهتر است همواره سیستم عامل، آنتی ویروس، نرم‌افزارها و درایور‌های سیستم خود را به روز نگه دارید.
  3. تمیز نگه‌ داشتن لپتاپ: سعی کنید همواره دستگاه را از گرد و غبار دور نگه دارید، و به صورت دوره‌ای، اقدام به تمیز کردن داخل سیستم کنید. به خصوص برای لپ‌تاپ ها، هر 1-2 سال خمیر سیلیکون را عوض کنید.
  4.  داشتن رم کافی: با بررسی نرم‌افزارهای مورد استفاده خود و نیاز‌هایتان از سیستم، مقدار رم مورد نظر را تهیه کنید. حتی بهتر است از میزان مورد نظر خود هم رم بیشتری داشته باشید تا در آینده نیز به مشکل نخورید.

 

در همین رابطه بخوانید: راهنمای خرید رم لپ تاپ

علت هنگ کردن لپ تاپ و راهکار های رفع آن - جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی دلایل هنگ کردن لپ تاپ و رفع آن ها پرداختیم؛ با 3 علت اصلی هنگ کردن آشنا شدیم، برخی راه‌حل‌های مهم برای گیر کردن سیستم را دیدیم و با راه‌های جلوگیری از هنگ کردن لپ‌تاپ نیز آشنا شدیم.

امیدواریم دستگاه شما دچار مشکل نشود و در صورت بروز مشکل، بتوانید با کمک این مقاله آن را رفع کنید. آیا شما راه دیگری برای مقابله با هنگ کردن بلدید؟ می‌توانید آن را در بخش کامنت با ما در میان بگذارید.

بررسی دلایل هنگ کردن لپ تاپ و رفع آن ها

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

علل اصلی هنگ کردن لپ‌تاپ چه مواردی هستند؟

حرارت بیش از حد، عدم فضای کافی حافظه رم، آلوده شدن به ویروس معمولا رایج‌ترین علل هنگ کردن یا فریز شدن لپ‌تاپ هستند.

 

اساسی‌ترین اقداماتی که در لحظه می‌توان برای رفع مشکل هنگ کردن لپ تاپ انجام داد چه مواردی هستند؟

استفاده از Task Manager برای بستن برنامه‌های سنگین و اضافی، ری‌بوت کردن سیستم و نصب مجدد ویندوز

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

آموزش نصب هارد SSD روی لپ تاپ

بهترین مارک لپ تاپ چیست؟

بهترین برندهای لپ تاپ سال 2022

آموزش اتصال هارد اینترنال به لپ تاپ

مقایسه لپ تاپ اچ پی و ایسوس

مقایسه مک بوک پرو و مک بوک ایر اپل

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط