آموزش نصب هارد SSD روی لپ تاپ

آموزش نصب هارد SSD روی لپ تاپ

نوشته‌ی
avatar
10 ماه و 12 روز پیش

فهرست مطالب

 

بهترین راه برای ارتقا سرعت لپ تاپ، عوض کردنِ هارد دیسک آن با یک حافظه‌ی اس‌اس‌دی جدید است! در این مقاله نحوه نصب حافظه اس اس دی روی لپ تاپ را توضیح می‌دیم و امکانات مورد نیاز و مراحل آن را برخواهیم شمرد. با اگزومگ همراه باشید.

 

مراحل نصب هارد اس اس دی روی لپ تاپ

در اولین قدم از آموزش نصب هارد SSD روی لپ تاپ، باید ابتدا بررسی کرد که اساسا لپ‌تاپ مورد نظر شما قابلیت آن را دارد یا نه! اگر پشت لپ‌تاپ شما پنل قابل جداسازی وجود دارد که دسترسی به هارد دیسک را فراهم کند، کار ساده خواهد بود، و کافی است هارد دیسک را بردارید و یک اس‌اس‌دی 2.5 اینچی ساتا روی لپ‌تاپ نصب کنید. اما اگر از یک نوت بوکِ ظریف استفاده می‌کنید یا لپ‌تاپ شما چنین پنلی برای جابجای هارد ندارد موضوع پیچیده‌تر خواهد شد.

نکته‌ی بعدی که حتما پیش از تهیه اس‌اس‌دی باید چک کرد استاندارد یا فُرم فکتور هارد دیسک لپ‌تاپ است. اغلب اوقات ذخیره ساز لپ تاپ در فُرم 2.5 اینچی است که برای اس‌اس‌دی ساتا کاملا مناسب است. اما امکان دارد اگر لپ‌تاپ شما خیلی ظریف باشد از فُرم 1.8 اینچی استفاده کند یا 2.5 اینچی باشد اما با ضخامت متفاوت (مثلا 7 یا 9.5 میلی‌متر) همچنین ممکن است رابط اتصال ذخیره ساز به بُرد لپ تاپ متفاوت باشد، مثلا SATA یا IDE (که البته دومی بیشتر در لپ‌تاپ‌های خیلی قدیمی یافت می‌شوند)

آموزش نصب هارد SSD روی لپ تاپ

در همین رابطه بخوانید: مقایسه حافظه SSD و HDD

امکانات موردنیاز جهت نصب هارد SSD

بعد از بررسیِ این که لپ تاپ شما امکان استفاده از اس‌اس‌دی را دارد یا خیر، قدم بعدی در آموزش نصب هارد SSD روی لپ تاپ فراهم کردن امکانات مورد نیاز است. ابتدا باید در انتخاب حافظه اس‌اس‌دی خود دقت کنید، و حتما یک حافظه با ظرفیت کافی تهیه کنید. ممکن است به طور مثال 128 گیگابایت ظرفیت برای شما مناسب نباشد، و زود ظرفیت پر شود و شما را به زحمت بیاندازد.

آموزش نصب هارد حافظه اس‌ اس‌ دی روی لپ تاپ

دومین چیز مور نیاز یک انکلوژر یا آداپتر است برای اتصال اس‌اس‌دی به لپ تاپ. این آداپتر کمک می‌کند تا حافظه‌ی جدیدی که می‌خواهید نصب کنید را ابتدا از طریق کابل USB به لپ‌تاپ متصل کرده و یک کپی از تمام اطلاعات روی هارد دیسکِ لپ تاپ بردارید و درواقع یک کلون از هارد خود روی حافظه اس‌اس‌دی پیاده کنید. همچنین داشتن این انکلوژر یا آداپتر بعدها هم برای بکاپ گیری از اطلاعات مفید خواهد بود.

امکانات موردنیاز جهت نصب هارد SSD

در نهایت یک چهارسوی مناسب برای باز و بسته کردن پیچ‌های ظریف زیر لپ تاپ نیاز خواهد داشت. همچنین اگر ظرفیت مورد نیاز شما زیاد است و فایل‌های حجیمی دارید، می‌توانید هارد دیسک را روی لپ‌تاپ نگه دارید و HDD و SSD را با هم استفاده کنید، اولی برای فایل‌های حجیم اما کم استفاده و دومی برای سیستم عامل و نرم افزارهایی که به سرعت بالا نیاز دارند.

در همین رابطه بخوانید: چگونه عملکرد SSD را در ویندوز 10 و 11 بهینه کنیم؟

نحوه نصب حافظه اس اس دی روی لپ تاپ

در آخرین قدم از آموزش نصب هارد SSD روی لپ تاپ، وقت آن رسیده که SSD جدید خود را روی لپ تاپ نصب کنید.

 

1. ابتدا لپ تاپ را خاموش کرده و اتصال برقِ آن را قطع کنید، همچنین تمام اتصالات کابلیِ لپ تاپ را جدا کنید. سپس لپ تاپ را به پشت روی میز قرار داده و پنلِ زیرین آن را باز کنید. آرام پیچ‌ها را باز کنید تا به هارد دیسکِ لپ تاپ دسترسی پیدا کنید.

نحوه نصب حافظه اس اس دی روی لپ تاپ

2. پیش از برداشتن هارد دیسک، مانند تصویر زیر بررسی کنید که پیچی باقی نمانده باشد! پیج‌های اطراف هارد دیسک که روی لایه‌های فلز قرار گرفته و هارد دیسک را محکم روی برد نگه داشته‌اند.

نحوه نصب حافظه اس اس دی روی لپ تاپ

3. هارد دیسک را آرام با انگشت بلند کنید، سپس حدود 30 تا 45 درجه زاویه داده و از روی برد لپ تاپ به سمت بیرون بکشید تا جدا شود.

 

4. حالا اس‌اس‌دی را در جای هارد دیسک قرار دهید. کافی است همان مراحل را به صورت عکس انجام دهید. ابتدا حافظه‌ی SSD را با کمی زاویه روی برد بنشانید و سپس روی برد بخوابانید. وقتی سر جای درست خود قرار گرفت و رابط ساتا کاملا به برد متصل شد، تمام پیچ‌ها را بسته و پنلِ زیر لپ تاپ را در جای خود بگذارید و آن را ببندید.

 

5. حال لپ تاپ را با باتری یا برق روشن کنید. اگر سیستم روشن شد و ویندوز مانند همیشه بالا آمد یعنی همه‌ی مراحل به درستی انجام شده است. اکنون باید بتوانید تاثیری که اس‌اس‌دی در سرعت بوت شدن ویندوز و اجرای نرم افزارها می‌گذارد یا به خوبی ببینید.

 بیشتر بخوانید:

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.