مقایسه حافظه SSD و HDD

مقایسه حافظه SSD و HDD

نوشته‌ی
avatar
10 ماه و 14 روز پیش

فهرست مطالب

این روزها اغلب سیستم‌ها یا ترکیبی از HDD و SSD هستند یا فقط دومی را دارند! احتمالا لپ‌تاپ یا سیستمی (مگر خیلی قدیمی باشد) پیدا نخواهید کرد که فاقد حافظه اس‌اس‌دی باشد. اما آیا این بدان معناست که عمر هارد دیسک یا اچ‌دی‌دی به پایان رسیده؟ در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم و فرق هارد اس اس دی با اچ دی دی بررسی کنیم. با مقایسه حافظه SSD و HDD با ما همراه باشید.

 

هارد hdd چیست؟

HDD مخفف Hard Disk Drive ذخیره سازی است که اطلاعات را روی صفحه‌های چرخان مکانیکی ثبت می‌کند. این نوع ذخیره سازها سرعت کم اما ظرفیت بالایی دارند. تفاوت های حافظه اس اس دی و HDD در درجه‌ی اول دقیقا در همین نکته نهفته است. هارد دیسک‌ها می‌توانند تا بیش از 20 ترابایت نیز ظرفیت داشته باشند! و نسبت به حافظه ا‌س‌ اس‌ دی قیمت کمتری دارند. اما ساختار مکانیکی باعث می‌شود تا علاوه بر سرعتِ کمتر، این نوع ذخیره سازها در برابر ضربه و تکان‌های شدید بیشتر آسیب‌پذیر باشند.

در همین رابطه بخوانید: چگونه عملکرد SSD را در ویندوز 10 و 11 بهینه کنیم؟

مقایسه حافظه SSD و HDD

هارد ssd چیست؟

ابتدا باید اشاره کرد که استفاده از واژه "هارد" برای اس‌اس‌دی از لحاظ فنی صحیح نیست، اما در اینترنت و محتوای فارسی زبان مصطلح شده است. SSD مخفف Solid State Drive اطلاعات را روی چیپ‌هایی با ساختاری مشابه حافظه‌ی رم ذخیره می‌کند. این تراشه‌ها کاملا فاقد ساختار و عملکرد مکانیکی هستند. تفاوت های حافظه اس اس دی و HDD در درجه‌ی اول در سرعت بسیار بالای اس‌اس‌دی نسبت به هارد دیسک است. این نوع حافظه قیمت بالا و ظرفیت کمتری دارد، اما بسیار سریع است.

 

مقایسه حافظه SSD و HDD

حافظه اس اس دی معمولا تا 4 ترابایت ظرفیت دارد، و برای افزایش این ظرفیت باید تعداد حافظه‌های را بیشتر کرد، اما هارد دیسک‌ها می‌توانند هر کدام تا 22 ترابایت ظرفیت داشته باشند. اگر بخواهیم متوسط هزینه‌ی اس‌اس‌دی را به ازای هر گیگابایت فضا با هارد دیسک مقایسه کنیم، می‌توانند تا سه برابر از متوسط قیمت هارد دیسک‌ها گران‌تر باشند.

از لحاظ سرعت، فرق هارد اس اس دی با  اچ دی دی است، هارد دیسک‌ها معمولا تا 250 مگابایت بر ثانیه سرعت دارند،‌ اما اس‌اس‌دی می‌توانند بین 3000 تا 7000 هزار مگابایت بر ثانیه سرعت داشته باشد، یعنی تا 30 برابر سریع‌تر!

در ادامه‌ی مقایسه حافظه SSD و HDD می‌تواند به میزان نویز آن‌ها اشاره کرد. اس‌اس‌دی کاملا بی‌صداست اما اچ‌دی‌دی به علت بازوی مکانیکی دارای مقداری صدای خفیف است. برقی که اس‌اس‌دی مصرف می‌کند نیز کمتر است، و تقریبا 2 وات توان برای روشن ماندن اس‌اس‌دی کفایت می‌کند، در حالی که این مقدار برای هارد دیسک حدود 8 وات است.

مقایسه حافظه SSD و HDD از لحاظ فُرم و طول عمر: هارد دیسک‌ها در استانداردهای 2.5 اینچی و 3.5 اینچی تولید می‌شوند، و اس‌اس‌دی در فُرم 2.5 اینچی یا تراشه‌های بسیار ظریف M.2. طول عمل مفید اس‌اس‌دی 5 تا 10 سال است و هارد دیسک 3 تا 5 سال.

در همین رابطه بخوانید: معرفی بهترین SSD های PS5

مقایسه حافظه SSD و HDD

چرا باید اس‌اس‌دی خریداری کرد؟

اگر سرعت برای شما خیلی مهم است، حتما یک حافظه SSD تهیه کنید، و اصلا به هارد دیسک فکر هم نکنید! اجرای سیستم عامل، بازخوانی فایل‌ها و دیتا و اجرای نرم افزارهای سنگین رندر، گرافیک و تدوین صوتی تصویری روی حافظه‌ی اس‌اس‌دی به راحتی تا بیش از ده برابر سریع‌تر هستند. همچنین سرعت لودینگ یا بارگزاری بازی‌ها بسیار بیشتر خواهد بود.

یکی در دیگر از ویژگی‌های حافظه اس‌اس‌دی که ممکن است برای شما اهمیتِ زیادی پیدا کند، انتقال فایل‌های حجیم و سنگین با سرعت بالاست. برخی امور مانند کار با نرم افزارهای تدوین ویدئو ایجاب می‌کنند که فایل‌هایی بسیار سنگین با حجم بالا مرتب نیاز به جابجایی پیدا کند. در این شرایط هارد دیسک بابت سرعت کمتری که در انتقال فایل‌ها دارد کار شما را کُند خواهد کرد.

در همین رابطه بخوانید:‌ نحوه اضافه کردن یک M.2 SSD جدید به PS5

چرا باید اس‌اس‌دی خریداری کرد؟

چرا باید هارد دیسک خریداری کرد؟

حال به سوالی می‌رسیم که ابتدای مقاله مطرح کردیم: آیا عمر هارد دیسک یا اچ‌دی‌دی به پایان رسیده؟ ابدا! هارد دیسک‌ها هنوز هم گزینه‌ای بسیار مفید و مناسب هستند که جایگزینی برای خود ندارند. اگر به حجم بالایی فضای ذخیره سازی نیازمند هستید، بهترین راهکار تهیه هارد دیسک است. خیلی افراد نیاز دارند حجم زیادی فایل را ذخیره کننده و نگه دارند،‌ اما قرار نیست به طور مرتب و با دفعات از آن استفاده کنند. در چنین شرایطی استفاده از اس‌اس‌دی اشتباه و غیرمنطقی است.

بیشتر بخوانید:

 

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.