راهنمای خرید لپ‌تاپ گیمینگ

راهنمای خرید لپ‌تاپ گیمینگ

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 5 ماه و 3 روز پیش

فهرست مطالب

راهنمای خرید لپ‌تاپ گیمینگ

در حالی که دسکتاپ انتخاب اصلی پی سی گیمرها می‌باشد، گاهی وقت‌ها شما نیاز به چیزی دارید که بتوانید آن را حمل کنید. در این حالت، یک لپ‌تاپ گیمینگ بهترین چیزی است که می‌توانید به سراغش بروید، لپ‌تاپ‌هایی که قدرت اجراهای بازی‌ها را داشته و در عین حال در اندازه‌ای هستند که قابل حمل می‌باشند.

نکته اینجاست که وقتی شما در حال خرید یک لپ‌تاپ هستید، تنها به مشخصات نگاه نمی‌کنید. شما در واقع در حال خرید یک کامپیوتر کتامل هستید که دارای کیبورد و صفحه‌نمایش داخلی است. در این مقاله ما تمام تصمیماتی که شما باید به هنگام خرید یک لپ‌تاپ گیمینگ به آن‌ها توجه کنید را ذکر می‌کنیم تا شما بتوانید با توجه به بودجه و نیاز خود، بهترین لپ‌تاپ ممکن را خریداری کنید.

نکات کلیدی

  • یک کارت گرافیک خوب بگیرید: اکثر بازی‌ها وابسته به کارت گرافیک هستند و شما نمی‌توانید این قطعه را در لپ‌تاپ‌ها ارتقا دهید. یک کارت گرافیک خود می‌تواند تضمین کند که حداقل برای چند سال می‌توانید بازی‌ها را روی تنظیمات High بازی کنید.
  • ارتقا در آینده را نیز نظر داشته باشید: بسیاری از لپ‌تاپ‌های گیمینگ (البته نه همه آن‌ها) به شما اجازه می‌دهند تا رم و حافظه خود را ارتقا دهید.
  • از بین رزولوشن یا سرعت، یکی را انتخاب کنید: سریع‌ترین صفحه نمایش‌ها که تا ۳۶۰ هرتز می‌روند، در حال حاضر فقط تا رزولوشن 1920x1080 در دسترس می‌باشند و اصولا رفرش‌ریت صفحات 4K کم‌تر است.
  • یک کیبورد خوب بگیرید: نمی‌خواهید که بازی‌های خود را با یک کیبورد ضعیف و بی‌کیفیت بازی کنید.
  • به احتمال زیاد عمر باطری شما کم خواهد بود: لپ‌تاپ‌های گیمینگ کمی هستند که می‌توانند با یک شارژ ۸ ساعت یا بیشتر فعال باشند و شما در هر صورت برای دست‌یابی به بهترین عملکرد، نیازمند اتصال برق به لپ‌تاپ هستید.

به چه کارت گرافیکی نیاز دارید؟

در حالی که تعدادی از بازی‌ها تنها از پردازنده استفاده می‌نمایند، بخش اعظم بازی‌ها براساس کارت گرافیک ساخته می‌شوند و این تصمیم یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که شما به هنگام خرید یک نوت‌بوک گیمینگ می‌گیرید. در این لحظه، اکثر لپ‌تاپ‌های گیمینگ با کارت گرافیک‌های Nvidia GeForce GTX یا RTX دیده می‌شوند.

آخرین کارت گرافیک‌های منتشر شده از سوی Nvidia سری کارت‌های RTX 30 هستند که از RTX 3060 Max-Q تا RTX 3080 را شامل می‌شوند. در بخش مربوط به AMD نیز سری Radeon RX 5000M وجود دارد که شامل RX 5500M برای سیستم‌های اقتصادی، RX 5600M و RX 5700M برای عملکرد بهتر می‌شود. البته انتظار می‌رود که امسال، کارت گرافیک‌های جدیدی از سوی AMD برای لپ‌تاپ‌ها منتشر شوند.

  • گیمینگ به شکل تفنی

اگر نیازی ندارید تا بازی‌ها را روی آخرین تنظیماتشان بازی کنید، می‌توانید به سراغ کارت گرافیک‌های GTX 1650 یا RX 5500M بروید، این کارت‌ها اکثر بازی‌ها را برای شما اجرا می‌کنند، البته با تنظیمات نه چندان بالا. یک کارت گرافیک 1660 Ti قدرت بیشتری به شما می‌دهد و به نظر ما این قدرت بیشتر آن بسیار محسوس بوده و ارزش سرمایه‌گذاری را دارد. لپ‌تاپی با این کارت گرافیک‌ها احتمالا قیمتی از ۸۰۰ تا ۱۱۰۰ دلار خواهد داشت.

  • گیمینگ معمولی

کارت گرافیک GeForce RTX 2060 یک کارت میان‌رده خوب است که به شما اجازه می‌دهد بیشتر بازی‌ا را روی کیفیت High بازی کنید، البته با گذر زمان کارت‌های RTX 3060 و RTX 3070 جایگزین این کارت در رده کارت‌های میان‌رده خواهند شد. همچنین این کارت‌ها حداقل کارت مورد نیاز برای واقعیت مجازی هستند و اگر می‌خواهید از هدست‌های Oculus Rift یا HTC Vive استفاده کنید، نیازمند یکی از این کارت‌ها خواهید بود.

در زمینه AMD نیز کارت گرافیک RX 5600M آنقدر قدرتمند نیست ولی نیاز شما را برآورده می‌کند. لپ‌تاپ‌هایی با این کارت‌های گرافیک اصولا قیمتی معادل ۱۱۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار دارند.

  • VR و بالاترین تنظیمات

یک کارت گرافیک RTX 2070 به شما اجازه می‌دهد تا اکثر بازی‌ها را روی تنظیمات High یا بالاتر اجرا کنید، در حالی که RTX 2080 و RTX 2080 Ti قوی‌ترین کارت‌های سری 20 می‌باشند که تجربه‌ای روان‌تر و پر زرق‌ و برق‌تر در VR را در اختیار شما قرار می‌دهند. با گذر زمان، کارت‌های RTX 3070 و RTX 3080 جایگزین این دو کارت خواهند شد. لپ‌تاپ‌هایی که در این سطح هستند، اصولا قیمت بالایی دارند و به طور کلی براساس مشخصاتی که شما نیاز دارید می‌توانند حتی تا بالاتر از ۳۰۰۰ دلار نیز بروند.

ولی با سری جدید کارت‌های RTX، شما می‌توانید بازی‌های دارای ری‌تریسینگ را نیز بازی کرده و فریم‌ریت بالاتری بگیرید. یک RTX 2070 یا RTX 2080 ممکن است برای بازی کردن عناوین روی 4K نیز کافی باشند.

سایر قطعات باید به چه شکلی باشند؟

در حالی که کارت گرافیک بسیار مهم است، شما می‌خواهید لپ‌تاپ شما پردازنده‌ای خوب، رم کافی و مقدار زیادی حافظه باشد.

  • CPU: براساس بودجه‌تان، می‌توانید یک پردازنده قدرتمند از سری Core i7 یا حتی یک پردازنده که بتوانید آن را اورکلاک کنید، مثل Core i9-9980HK داشته باشید. شما همچنین می‌توانید لپ‌تاپ‌هایی پیدا کنید که پردازنده‌های دسکتاپی دارند ولی به طور کلی اکثر بازی‌ها بیشتر از کارت گرافیک استفاده می‌کنند تا پردازنده و شما نیز حتما می‌خواهید که لپ‌تاپتان حداقل یک پردازنده Core i5 داشته باشد.
  • اگر شما پردازنده‌ای پیدا کردید که قدیمی‌تر از مدل‌های نسل ده اینتل است، به نظرم از خرید لپ تاپ دست نگه داشته و پول بیشتری جمع کنید. پردازنده‌ها اصولا قابل ارتقا نیستند و شما این تصمیم را تنها یک‌بار خواهید گرفت. نسل یازدهم پردازنده‌های اینتل Core H35 در CES 2021 منتشر شدند و قرار است مدل‌های ۴۵ واتی نیز تاکنون در دسترس قرار گرفته‌اند.
  • رم: گیمینگ می‌تواند نیاز زیادی به رم داشته باشد و امروزه اصولا ۸ گیگابایت برای اکثر کارهای عادی و ساده نیز لازم است. اگر می‌توانید، بهتر است که برای کامپیوتر گیمینگ خود یک رم ۱۶ گیگابایتی تهیه کنید. یک لپ‌تاپ با کارت گرافیک GTX 1650 یا GTX 1660 Ti اصولا همراه خود ۸ گیگابایت رم دارد در حالی که لپ‌تاپ‌های دارای GTX 2060 یا بالاتر، اصولا همراه با ۱۶ گیگابایت رم هستند.
  • اگر نمی‌توانید در حال حاضر ۱۶ گیگابایت رم تهیه کنید، سعی در ارتقای رم لپ‌تاپ خود در آینده داشته باشید. اصولا حافظه رم در لپ‌تاپ‌های گیمینگ مختلف قابل ارتقا است و به طور کلی اگر کارتان با پیچ گوشتی خوب است، می‌توانید در آینده این بخش از لپ‌تاپ خود را ارتقا دهید.
  • حافظه: هارد درایو یا اس اس دی؟ چرا هردوتا نه؟ اصولا لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی تنها همراه با یک هارد درایو ۱ ترابایتی عرضه می‌شوند ولی اکثر لپ‌تاپ‌های گیمینگ شامل یک اس اس دی نیز می‌شوند تا به عنوان درایو ویندوز فعالیت کند. زیاد پیش می‌آید که ببیینیم لپ‌تاپی دارای یک اس اس دی ۱۲۸ گیگابایتی و یک هارد درایو ۱ ترابایتی در کنار هم است.
  • اگر می‌توانید اس اس دی حجیم‌تری بگیرید، می‌توانید زمان بیشتری را صرفه جویی کرده و کم‌تر در بارگذاری‌ها باشید ولی این موضوع نیز باعث خالی‌تر شدن جیب شما می‌شود! همچنین در زمینه هارد درایو نیز سعی کنید حتما یک هارد درایو 7200 RPM بگیرید، نه یک هارد درایو 5400 RPM. همانند رم، اصولا حافظه نیز در لپ‌تاپ‌های گیمینگ قابل ارتقا است و اگر نیاز به فضای بیشتری دارید می‌توانید یک هارد ۲ ترابایت یا بزرگ‌تر به سیستم خود اضافه کنید.

در زمینه صفحه نمایش باید به چه چیزهایی دقت کنم؟

اصولا اهمیت زیادی به صفحه نمایش‌ها داده نمی‌شود ولی این قطعات بسیار مهم هستند. اگر قصد ندارید لپ‌تاپ را به یک مانیتور وصل کنید، صفحه نمایش داخلی لپ‌تاپ همه بازی‌های شما را برایتان به تصویر می‌کشد.

  • اندازه: اکثر لپ‌تاپ‌های گیمینگ صفحه‌نمایشی ۱۵ یا ۱۷ اینچی دارند ولی بعضی‌ سیستم‌ها صفحه نمایش‌های ۱۸ اینچی و عده نسبتا زیادی نیز صفحه‌نمایش‌های ۱۴ اینچی نیز دارند. این که چه سایزی می‌خواهید بستگی به عقاید و سلایق خود شما دارد ولی به یاد داشته باشید که هرچه صفحه نمایش لپ‌تاپ بزرگ‌تر باشد، لپ‌تاپ نیز بزرگ‌تر و سنگین‌تر خواهد بود.
  • رزولوشن: هیچوقت چیزی نگیرید که رزولوشنش پایین‌تر از 1920x1080 باشد. البته بعید است چیزی با رزولوشنی پایین‌تر از این پیدا کنید ولی اگر پیدا کردید، فرار کنید! صفحه‌نمایش‌های 4K یا 3840x2160 نیز اصولا برای لپ‌تاپ‌های گیمینگ موجود می‌باشند ولی برای اجرای بازی‌ها در این تنظیمات، به احتمال زیاد لازم است که بسیاری از تنظیمات را پایین بیاورید، خصوصا اگر می‌خواهید ری‌تریسینگ را روشن کنید!
  • رفرش‌ریت: اکثر لپ‌تاپ‌ها دارای یک صفحه نمایش 1080p با رفرش‌ریت ۶۰ هرتز بر ثانیه هستند و برای اکثر گیمرها این تنظیمات کافی است. صفحه‌نمایش‌های رزولوشن بالاتر یعنی 2560x1440 یا 3840x2160 نیز زیبا هستند، ولی نهایتا تا ۶۰ هرتز می‌روند. برای همین است که برای بسیاری از گیمر‌ها، 1080p بهترین انتخاب می‌باشد.
  • بعضی از لپ‌تاپ‌ها، اصولا صفحه‌نمایش‌های سریع تری مثل 144 هرتز یا 240 یا حتی 360 هرتز دارند و این رفرش‌ریت‌ها تجربه روان‌تری برای گیمینگ شما ارائه می‌دهند. البته شما نیازمند کارت گرافیکی هستید که بتواند به این میزان فریم‌ریت به شما بدهد!
  • Nvidia G-Sync و AMD FreeSynch: تعدادی از لپ‌تاپ‌های گیمینگ، خصوصا لپ‌تاپ‌های رد بالا، از تکنولوژی‌هایی استفاده می‌کنند که صفحه نمایش و کارت گرافیک را با هم سینک می‌کند و این موضوع باعث از بین رفتن پاره شدن صفحه می‌شود.
  • از صفحات لمسی دوری کنید: به طور کلی این صفحات بد نیستند ولی برای لپ‌تاپ‌های گیمینگ کاملا غیر ضروری هستند. آن‌ها صرفا باتری شما را سریعا خالی می‌کنند و می‌توانند باعث کثیف شدن بیش از حد صفحه نمایش شوند.

چه کیبوردی باید بگیرم؟

اگر یک لپ‌تاپ گیمینگ می‌خرید، به احتمال زیاد یک کیبورد تخت با کلید‌های LED نسیب شما خواهد شد ولی چیزهای بسیار زیادی دیگری وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید.

  • Key Travel: این رقم نشان می‌دهد که کلید شما به هنگام فشردن چقدر جا به جا می‌شود. به طور کلی ما کلیدهایی که بیش از ۱.۵ میلی‌متر جا به جا می‌شوند را خوب می‌دانیم و اگر کلید مدنظر به ۲ میلی‌متر برسد هم که چه بهتر. این موضوع می‌توتند مانع از این شود که شما بیش از حد دکمه‌ها را بفشارید. اگر به سراغ لپ‌تاپ‌های گران قیمت‌تر بروید نیز می‌توانید کیبوردهای مکانیکی را پیدا کنید.
  • Actuation: این پارامتر بیانگر این است که چقدر فشار نیاز دارید تا یک کلید را به سمت پایین برانید. اصولا این رقم بین ۶۵ تا ۷۰ گرم است که برای عدم ایجاد حس نرمی، کافیست.
  • Macro Keys: پیدا کردن کلید‌های ماکرو رو لپ‌تاپ‌های گیمینگ اصولا سخت‌تر از کیبوردهای گیمینگ است، ولی غیرممکن نیست. یک ست خوب از کلید‌های ماکروی قابل برنامه‌ریزی به شما اجازه می‌دهد تا بسیاری از کارهای موجود در بازی‌ها را انجام دهید. اصولا یک نرم‌افزار مخصوص از سوی کارخانه لپ‌تاپ برای تنظیم این کیبوردها روی لپ‌تاپ‌ها وجود دارد.
  • Anti-Ghosting و n-Key Rollover: این دو ویژگی باعث می‌شوند که بهترین عملکرد را در بازی‌های خود داشته باشید. آنتی‌گوستینگ مخصوص لحظاتی است که شما چندین کلید را باهم می‌فشارید تا کمبوهای مختلف را اجرا کنید و به این هنگام، همه کلید‌ها عمل می‌کنند. علاوه بر آن، n-Key Rollover نیز به معنای این است که هر کلید به شکل مستقل از دیگری می‌باشد و هر صورت به شکل مجزا از سایر کلید‌ها ثبت می‌شود.
  • بک‌لایتینگ: اصولا لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی تنها بک‌لایت‌های سفید یا قرمز دارند. بهترین کیبوردها اما اصولا دارای نورپردازی RGB می‌باشند، بعضی از کیبوردها این نورپردازی را به شکل منطقه‌ای و سایرین براساس هر کلید دارند. بعضی لپ تاپ‌ها به شما این اجازه را می‌دهند که براساس بازی مدنظرتان، رنگ کیبورد را تغییر دهید.

هر برند چه چیزهایی ارائه می‌دهد؟

هر برند لپ‌تاپ گیمینگ چیزهای خاص خودش را ارائه می دهد، تعدادی طراحی سخت‌افزاری خصوص خود را دارند و برخی دیگر تمرکز ویژه‌ای روی نرم‌افزارهای مختلف دارند.

Alienware (Dell): سری لپ‌تاپ‌های Alienware با لپ‌تاپ Alienware m17 وارد بازار لپ‌تاپ‌های گیمینگ نازک و سبک شد و در عین حال با Alienware Area-51m یکی از لپ‌تاپ‌های قدرتمند را ساخت. همچنین کمپانی Dell خودش قطعات مدنظرش را می‌سازد.

Asus: اصولا لپ‌تاپ‌های سری Republic of Gamers طراحی‌های فوق‌العاده‌ای دارند. همچنین نرم افزار ROG Gaming Center نیز اطلاعات مهم و زیادی از دستگاه مثل دما، حافظه و رم را ارائه می دهد، در عین حال Armoury Crrate نیز به شما اجازه می‌دهد تا بک‌لایت‌های RGB را شخصی‌سازی کنید. ایسوس همچنین لپ‌تاپ Zephyrus G14، بهترین لپ‌تاپ AMD تاکنون را ساخته است.

Acer: کمپانی Acer اصولا به خاطر سخت افزار‌های ارزان و خوش قیمتش شناخته می‌شود ولی در عین حال همیشه همراه خود نوآوری‌های جالبی را نیز دارد. مثل Predator 21X که دارای یک صفحه‌نمایش خمیده و کیبورد مکانیکی است. اپلیکیشن PredatorSense نیز به شما اجازه می‌دهد تا میزان استفاده از پردازنده و کارت گرافیک خود را مانیتور کرده و سرعت فن را نیز شخصی‌سازی کنید.

HP: سری Omen از لپ‌تاپ‌های       HP اخیرا طراحی‌های باکلاس‌تری داشته و در عین حال ظواهر گیمینگ خود را هم حفظ کرده‌اند. اپلیکیشن این لپ‌تاپ‌ها یعنی Omen Command Center، استفاده از کارت گرافیک و پرازنده و رم را مانیتور کرده و یک بوستر شبکه به شما ارائه می‌دهد که با استفاده از آن می‌توانید پهنای باند را اولویت‌سازی کنید.

Gigabyte & Aorus: گیگابایت و برند زیرمجموعه‌اش یعنی Aorus، تنوع بسیار زیادی دارند. اصولا لپ‌تاپ‌های خود گیگابایت از لحاظ سخت افزاری ضعیف‌تر بوده و انتخاب‌های زیادی را در زمینه رنگ به شما ارائه می‌دهد، در حالی که مدل‌های Aorus بسیار نازک و ظریف هستند. به سراغ هرکدام که بروید، نرم‌افزار Fusion را برای شخصی‌سازی RGB دارید. همچنین لپ‌تاپ‌های Aorus اصولا برای اورکلاک راحت‌تر دارای Command and Control نیز هستند.

Lenovo: لاین‌آپ لپ‌تاپ‌های گیمینگ لنوو Legion نام دارد و اخیرا طوری بازطراحی. شده‌اند تا ظاهری مینیمالیستیک داشته باشند. به جای ساخت نرم‌افزار جدید، این کمپانی اپلیکیشن قبلی خود یعنی Vantage را طوری تنظیم کرد تا روی پردازنده، کارت گرافیک، رم و هارد درایو تمرکز کند و دکمه‌ای جهت تنظیم سرعت فن نیز وجود دارد.

MSI: لپ‌تاپ‌های گیمینگ MSI اصولا بزرگ و به رنگ مشکی و قرمز هستند، البته اخیرا سری Stealth Thin نشان داد که کمپانی می‌تواند کارهای دیگری نیز انجام دهد!‌ شما همیشه با دیدن لوگوی اژدهای قرمز متوجه این برند خواهید داشت. این لپ‌تاپ‌ها همچنین دارای نرم افزار Dragon Center خواهند بود که اخیرا بازطراحی شده بود. این نرم افزار به شما اجازه می‌دهد تا سیستم خود را مانیتور کرده و پروفایل‌های مختلفی را برای عملکردهای مدنظر خود بسازید، فن‌ها را کنترل کنید و بک‌لایت کیبورد را نیز شخصی سازی نمایید.

Razer: آیا کسی گفت Chroma؟ طراحی Razer یکی بهترین‌ها در صنعت است و برای نورپردازی‌های RGBاش معروف می‌باشد. اپلیکیشن Razer Synapse نیز کلیدهای ماکروی شما را به خاطر داشته و به شما اجازه شخصی‌سازی هردوی لپ‌تاپ و لوازم جانبی‌تان را می‌دهد.

عمر باتری چطور؟

پاسخ کوتاه این است که از لپ‌تاپ گیمینگ خود، انتظار زیاد قابل حمل بودن را نداشته باشید!

اگر از یک لپ‌تاپ برای بازی کردن استفاده می کنید، همیشه لپ‌تاپ را به برق متصل کنید تا نهایت عملکرد را از کارت گرافیک خود بگیرید. اگر این کار را نمی‌کنید، باید خوش شانس باشید تا لپ‌تاپتان بتواند تقریبا یک ساعت عنوانی را اجرا کند! در تجربه ما به هنگام تست کردن قطعات، اکثر لپ‌تاپ‌های گیمینگ با یک شارژ، می‌وتوانند چند ساعت کارهای عادی را انجام دهند ولی هیچوقت مثل لپ‌تاپ‌های بدون گرافیک «سوپر پورتابل» نمی‌باشند. اگر دنبال چیزی می‌گردید که باتری‌اش ۸ ساعت دوام بیاورد، آن چیز یک لپ‌تاپ گیمینگ نخواهد بود!

تعدادی از آن‌ها عمر خوبی دارند ولی این عمر خوب اصولا به قیمت صفحه نمایشی تاریک‌تر است و شما نمی‌خواهید تا همه بازی‌های خود را در صفحاتی تاریک بازی کنید!

صحبت نهایی

به هنگام خرید یک لپ‌تاپ گیمینگ، چیزی بخرید که چندین سال برای شما بماند. اگر پولش را دارید، یک کارت گرافیک میان‌رده یا رده بالا بگیرید، مشخصا یک کارت بهتر، عملکرد بهتری را نیز ارائه می‌دهد. این انتخاب سیار مهم‌تر از رم یا پردازنده است ولی در عین حال شما باید به آن موارد نیز توجه کنید.

حافظه‌ها اصولا قابل ارتقا هستند ولی هرچه بیشتر، بهتر زیرا بازی‌ها فضای بسیاری اشغال می‌کنند. تصمیم خود مبنی‌بر رزولوشن بالاتر یا صفحه‌نمایش سریع‌تر را نیز بگیرید و همچنین بدانید که چه نرم‌افزاری بیشتر به کار شما می‌آید. همچنین به یاد داشته باشید که باتری خوبی نسیبتان نخواهد شد.

بیشتر بخوانید:

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط