چگونه سیستم خود را به وای‌فای متصل کنیم؟

چگونه سیستم خود را به وای‌فای متصل کنیم؟

نوشته‌ی
avatar
11 ماه و 24 روز پیش

فهرست مطالب

حدود 700 میلیون نفر در سراسر دنیا سالانه در بازی‌های مولتی‌پلیر آنلاین شرکت می‌کنند! یعنی یک شبکه‌ی بسیار گسترده و عظیم از گیمرها که در بستر اینترنت در کنار هم (یا مقابل هم) بازی می‌کنند. در نتیجه اتصال صحیح و با کیفیتِ سیستمِ گیمینگ به اینترنت بسیار اهمیت دارد. چطور باید کامپیوتر را به وای‌فای متصل کرد؟ با اگزومگ همراه باشید تا به روش‌های اتصال سیستم گیمینگ به اینترنت از طریق WiFi بپردازیم.

از طریق یک کارت شبکه، آداپتر وای‌فای یا هات اسپات کابلی می‌توان سیستم را به وای‌فای متصل کرد. برخی مادربردهای حرفه‌ای و گیمینگ، بدون نیاز به اضافه کردن کارت شبکه، قابلیت اتصال مستقیم به وای‌فای را دارند. اگر مادربرد شما چنین قابلیتی ندارد، با نصب یک کارت شبکه روی اسلاتِ PCIe می‌توان این امکان را فراهم کرد.

یکی دیگر از روش‌های آسان و سریع اتصال کامپیوتر استفاده از دانگل وایرلس است. یک دانگل ساده و کوچک که از طریق پورت یو‌اس‌بی به سیستم وصل می‌شود و اتصال وای‌فای را فراهم می‌کند.

قطعا استفاده از کابل شبکه و اتصال کامپیوتر به صورت سیمی به روتر اولین و بهترین انتخاب است، استفاده از این روش رایج است و بهترین سرعت و کیفیت را خواهد داشت. اما گاهی پیش می‌آید که شما ترجیح دهید کنسول یا کامپیوتر خود را به صورت وایرلس به شبکه متصل کنید، مثلا شاید بخواهید کمتر کابل مزاحم در اتاق خود داشته باشید یا دستگاه روتر مودم از فضایی که در آن بازی می‌کنید دور است. در این حالت باید بتوان بهترین کیفیتِ وای‌فای را داشت، که از لحاظ سرعت، پهنای باند، ثبات اتصال به شبکه و عدم قطعی و دیگر جنبه‌های فنی مزاحمِ مولتی پلیر بازی کردن شما نشود.

فعال کردن پرتکل اتصال وای‌فای

پیش از آن که در مورد نوع اتصال به اینترنت و دسترسی به وای‌فای تصمیم بگیرید یا اقدامی کنید، اول باید چک کرده باشید که سیستم امکانِ اتصال به شبکه‌ی وای‌فای را دارد یا خیر. در دسکتاپِ ویندوز، از منوی پایین صفحه سمت راست بخش Network یا شبکه را کلیک کنید. اگر سیستم شما دارای کارت شبکه باید یا ماربرد از اتصال وای‌فای پشتیبانی کند، در این بخش امکان اسکن کردن SSID شبکه وایرلس و اتصال به اینترنتِ خانه به صورت وایرلس را خواهید داشت.

اگر سیستم شما مجهز به کارت شبکه باشد، به احتمالِ زیاد پشت کیس خود آنتن‌هایی خواهید دید که بیرون زده‌اند. این آنتن‌ها در واقع متعلق به کارت شبکه‌ای هستند که روی اسلات PCIe سوار شده و می‌توانند سیگنال‌های وای‌فای را میان سیستم و روتر منتقل کنند. اگر سیستم شما خیلی قدیمی باشد، به احتمال زیاد چنین آپشنی نخواهد داشت.

استفاده از آداپتر یو‌اس‌بی

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، راه‌های بسیار سریع و ساده‌ای برای اتصال کامپیوتر به وای‌فای وجود دارد، مانند دانگل یا آداپتر که به سادگی با قرار گرفتن روی پورت یو‌اس‌بیِ سیستم می‌تواند امکان اتصال وای‌فای را ایجاد کند. کافی است که سیستمِ شما تعداد کافی پورت یو‌اس‌بی داشته باشد تا یکی از آن‌ها را به آداپتر وای‌فای اختصاص دهید.

این روش بسیار ارزان و ساده است، نیاز به باز کردن کیس و نصب کارت نیست و خیلی راحت انجام می‌گیرید. اما فراموش نکنید که دانگل وایرلس از لحاظ کیفیت، سرعت و قدرت‌ انتقال سیگنال‌های وای‌فای هیچ وقت به تواناییِ کارت شبکه با آنتن‌های بزرگ و اکسترنال نمی‌رسد! در نتیجه اگر روتر شما از سیستم دور است یا موانعی مانند دیوار بر سر راه سیگنال قرار دارد، آداپتر یو‌اس‌بی روش خیلی خوبی برای بازی‌های آنلاین نیست.

خرید یک آداپتر وای‌فای PCIe

همان‌طور که گفتیم، یک روش پیشرفته‌تر (و البته گران‌تر) استفاده از یک کارت شبکه است که روی اسلات PCIe مادربرد سوار می‌شود. به این محصول "کارت وای‌فای" نیز گفته می‌شود. نصب این نوع کارت نسبت به آداپتر یو‌اس‌بی طبیعتا دشوار‌تر است، چرا که باید کیس را باز کرد و کارت را به درستی داخل اسلات ماربرد قرار داد، سپس آنتن‌های آن را بیرون از کیس وصل و تنظیم کرد، اما در مقابل نسبت به دانگل یو‌اس‌بی دارای کیفیت و تواناییِ بیشتری است.

کارت‌های شبکه در مدل‌ها و کیفیت‌های مختلفی عرضه می‌شوند. حتما بررسی کنید که مدل مناسب را انتخاب کرده باشید و مادربرد سیستم شما نیز بتواند آن را به خوبی پشتیبانی کند، و البته اسلات PCIe اضافه برای نصبِ کارت داشته باشد! برخی کارت‌های شبکه دارای آنتن‌های اکسترنال با اتصالِ کابلی به خودِ‌ کارت هستند، تا شما بتوانید آنتن‌ها را تنظیم کرده و در مکان و زاویه‌ی مناسبی که بهترین کیفیت اتصال را داشته باشد قرار دهید.

ارتقا دادن مادربرد

اگر ماردبرد شما از امکانِ اتصال به وای‌فای پشتیبانی نمی‌کند و طرف دیگر قصد خرید کارت شبکه ندارید یا تمایل دارید مادربرد خود را به روز کنید، می‌توانید از این فرصت استفاده کرده و مادربردی تهیه کنید که به خودیِ خود دارای قابلیت اتصال به وای‌فای است و نیازی به کارت شبکه یا دانگل و آداپتر ندارد

البته پیشنهاد ما این است که اگر مادربرد شما این قابلیت را ندارد و مشکلِ دیگر با آن ندارید، صرفا فقط با انگیزه‌ی پشتیبانی از وای‌فای مادربرد خود را عوض نکنید! دو روشِ دیگری که بالاتر ذکر شد راه‌های به‌صرفه‌تری برای این کار هستند. اما اگر قصد دارید کامپیوتر خود را ارتقا دهید و به هر دلیل (مانند پشتیبانی از پردازنده و رم‌ بهتر) مادربرد جدیدی بگیرید، می‌توانید به مدلی فکر کنید که قابلیت پشتیبانی از وای‌فای را نیز داشته باشد.

داشتن چنین مادربردی، باعث می‌شود تا دیگر اسلات PCIe اِشغال نشود و برای استفاده‌های دیگری مانند کارت گرافیک (خصوصا کارت‌های غول‌پیکری که جلویِ بیش از یک اسلات را اِشغال می‌کنند) آزاد بماند. تفاوت قیمت یک مادربردِ دارای وای‌فای با مادربردی که چنین قابلیتی ندارد آن‌قدرها هم بالا نیست، و اگر مادربرد حرفه‌ای و با کیفیت برای یک سیستم گیمینگ تهیه کنید، به احتمال زیاد پشتیبانی از وای‌فای را نیز خواهد داشت.

برخی از این نوع مادربردها نه تنها از قابلیت اتصال وای‌فای پشتیبانی می‌کنند، بلکه برای چنین اتصالی کیفیت بسیار بالایی دارند. مثلا در برخی مدل‌ها حتی آنتن مخصوص و قدرت‌مند همراه مادربرد وجود دارد که می‌تواند روی میز گیمینگ یا کنار کیس قرار بگیرد تا مکان و زاویه‌ی بهتری برای گیرنده‌ی امواج وای‌فای داشته باشد.

استفاده از گوشی هوشمند به عنوان آداپتر

یکی از روش‌های جالب و البته ساده برای اتصال کامپیوتر به وای‌فای، استفاده از گوشی همراه به عنوان آداپتر وای‌فای است! کافی است گوشی شما از قابلیت هات اسپات پشتیبانی کند (قابلیتی که دیگر تقریبا هر گوشی همراهی در دست هر کسی در دنیا دارد!). سپس باید گوشی خود را توسط یک کابل (کابلِ شارژ خود گوشی کفایت خواهد کرد) به پورت یو‌اس‌بی کامپیوتر وصل کنید.

بعد از اتصال گوشی به سیستم، معمولا یک نوتیفیکیشن روی گوشی خواهد آمد که از شما می‌پرسد می‌خواهید از اتصال گوشی به سیستم چه استفاده‌ای کنید. در این حالت کافی است گزینه‌ی هات اسپات را روشن و انتخاب کنید، و سیستم خود را توسط هات اسپات گوشی به شبکه‌ی وای‌فای متصل کنید.

واضح است که این روش محدودیت‌های خود را دارد، گوشی شما را مشغول و درگیر می‌کند و کیفیت پوشش وای‌فای نیز ممکن است به آن سطحی که مورد انتظار شماست نرسد، اما امتحانش ضرر ندارد! ممکن است نتیجه برای شما راضی کنند باشد.

بیشتر بخوانید:

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط