راهنمای خرید بهترین مادربرد گیمینگ اقتصادی 2024

راهنمای خرید بهترین مادربرد گیمینگ اقتصادی 2024

نوشته‌ی
avatar
6 ماه و 2 روز پیش

فهرست مطالب

تنوع محصول در بازار سخت‌افزار در سال‌های اخیر به اوج خود رسیده است. این موضوع برای مادربردها نیز صدق می‌کند؛ قطعه‌‌ای حیاتی که به نوعی تمام قطعات داخل کیس ما را روی خود سوار می‌کند و ارتباط میان آن‌ها را فراهم می‌سازد.

در این بازار پرتنوع، قطعاً کار کاربران برای خرید مادربرد مورد نیاز بسیار سخت می‌شود. برای داشتن یک مادربرد اقتصادی و مقرون به صرفه، کدام چیپست را انتخاب کنم؟ کدام فرم فکتور را در نظر بگیرم؟ یا مادربرد کدام برند را بگیرم؟

در این مطلب راهنمای خرید، قصد داریم چند مادربرد اقتصادی به شما عزیزان معرفی کنیم. مادربردهایی که با وجود قیمت کمی که دارند، کار شما را به خوبی راه می‌اندازند و در صورت استفاده پردازنده‌های پایین‌رده یا میان رده، هیچ مشکل خاصی برای شما به وجود نمی‌آورند. با راهنمای خرید بهترین مادربرد گیمینگ اقتصادی 2024 همراه باشید.

در همین رابطه بخوانید: آموزش تعویض مادربرد لپ‌ تاپ

مادربرد ASUS PRIME A520M-A

مادربرد ASUS PRIME A520M-A

چیپست A520 شرکت AMD در واقع ارزان‌ترین و اقتصادی‌ترین مادربرد AMD موجود در بازار است. ترکیب این چیپست نسبتاً جدید با بوردی که ایسوس آن را طراحی کرده، مادربرد کوچک و Micro ATXای برای شما به ارمغان می‌آورد که می‌توانید تمام پردازنده‌های AMD با سوکت AM4 را روی آن سوار کنید. این بدان معنی است که شما می‌توانید پردازنده‌های نسل Ryzen 3000 یا حتی Ryzen 5000 را روی آن نصب کنید.

مادربرد ASUS PRIME A520M-A با این که Micro ATX است، اما از 4 اسلات رم DDR4 با نهایت ظرفیت 128 گیگابایت پشتیبانی می‌کند و نسل PCIe آن نیز 3 است. این مادربرد مدرن اما اقتصادی و ارزان قیمت 6 پورت USB 2.0 (پنل پشت و هدرها) و 6 پورت USB 3.2 تایپ A (باز هم در پنل پشت و هدرها) دارد و می‌تواند گیمرها و کاربران را تا حد مطلوبی برآورده نماید.

مادربرد ASUS Prime H610M-R D4

مادربرد ASUS Prime H610M-R D4

چیپست H610 در حال حاضر اقتصادی‌ترین چیپست مدرن شرکت اینتل است. با استفاده از مادربرد ASUS Prime H610M-R D4 که از سوکت LGA 1700 پشتیبانی می‌کند، شما می‌توانید پردازنده‌های نسل 12 یا حتی 13 اینتل را روی این مادربرد نصب کنید. البته در نظر داشته باشید که به خاطر مدار تغذیه و امکانات مادربرد، پردازنده‌های بالارده‌تر مانند Core i7 12700K یا Core i9 13900K طبیعتاً تمام پتانسیل‌های خود را روی این مادربرد به نمایش نمی‌گذارد و امکان اورکلاک را به شما نمی‌دهد اما اگر هدفتان پردازنده‌های پایین‌رده‌ و میان‌رده مانند Core i3 12100 یا Core i5 13400 است، می‌توانید این مادربرد ارزان و اقتصادی را خریداری نمایید.

علاوه بر این، مادربرد ASUS Prime H610M-R D4 دارای 2 اسلات رم DDR4 با نهایت حافظه 64 گیگابایت است و نهایتاً تا 3200 مگاهرتز به رم اجازه داشتن فرکانس می‌دهد. نکته جالب اینجاست که مادربرد ASUS Prime H610M-R D4 از اسلات X16 نسل 4 PCIe پشتیبانی کرده و برای نصب درایو NVMe نیز از PCIe نسل سوم پشتیبانی می‌کند.  این مادربرد Micro ATX دارای 4 پورت USB 2.0 (پنل پشت و هدرها) و 4 پورت USB 3.2 (پنل پشت و هدرها) است.

در همین رابطه بخوانید: آموزش تعویض مادربرد کامپیوتر

مادربرد ASUS PRIME A620M-A

مادربرد ASUS PRIME A620M-A

چیپست A620 دقیقاً به مانند نسل قبلی خود، یعنی A520 یک خرید هوشمندانه و مدرن‌تر به حساب می‌آید. مادربرد ارزان‌قیمت و اقتصادی ASUS PRIME A620M-A به شما اجازه می‌دهد پردازنده‌های نسل Ryzen 7000 شرکت AMD را که هم‌اکنون جدید‌ترین نسل پردازنده‌های این شرکت به حساب می‌آیند، روی سوکت AM5 آن نصب کنید.

نکته فوق‌العاده اینجاست که این مادربرد از رم‌های DDR5 پشتیبانی می‌کند و 4 اسلات دو کاناله با نهایت ظرفیت 128 گیگابایت و نهایت سرعت 6400 مگاهرتز دارد. مادربرد مدرن ASUS PRIME A620M-A نه تنها برای PCIe X16، بلکه کانکتور M.2 نیز از فناوری نسل 4 بهره‌مند است و تمام این امکانات برای یک مادربرد ارزان قیمت Micro ATX فوق‌العاده محسوب می‌شود.

پورت‌های مادربرد ASUS PRIME A620M-A شامل USB 3.2  تایپ A و C و USB 2.0 می‌شوند.

در همین رابطه بخوانید: دیباگر مادربرد چیست و چه کاربردی دارد؟

مادربرد MSI PRO B760M-P DDR4

مادربرد MSI PRO B760M-P DDR4

چه کسی دلش نمی‌خواهد با هزینه کم و مقرون به صرفه، مادربردی بسیار مدرن با چیپست B داشته باشد؟ پیشنهاد ما به شما، سری Pro شرکت MSI است که به نظر همیشه ارزان‌ترین بوردها را در رده‌های پایین و میان‌رده دارد.

مادربرد MSI PRO B760M-P DDR4 با چیپست B760 پذیرای پردازنده‌های نسل 12 و 13 اینتل، مخصوصاً پردازنده‌های مدرن‌تر نسل 13 است. این مادربرد با سوکت LGA 1700، از 4 اسلات رم با نهایت سرعت 4800 مگاهرتز و نهایت ظرفیت 128 گیگابایت پشتیبانی می‌کند. همچنین در زمینه PCIe نیز هم برای X16 و هم برای درایو NMVe از فناوری نسل چهارم استفاده می‌کند. پورت‌های این مادربرد نیز شامل USB 2.0 یا USB 3.2 تایپ A و تایپ C می‌شوند.

نظر شما درباره مادربردهای اقتصادی معرفی شده در این مطلب راهنمای خرید چیست؟ کدام یک از این گزینه‌ها نسبت به قیمت بسیار پایینشان برایتان جذاب‌تر است؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

در همین رابطه بخوانید: معرفی بهترین مادربردهای گیگابایت

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

برای انتخاب یک مادربرد اقتصادی و ارزان قیمت، چه فاکتورهایی در اولویت هستند؟

در درجه‌ی اول باید چیپستی را انتخاب کنید که برای پردازنده‌ی مورد نظر شما مناسب باشد. اسلات PCIe متناسب با کارت گرافیک، و اسلات‌های کافی برای ماژول‌های رم را نیز در نظر بگیرید. یک مادربرد اگر قطعات مورد نظر شما از پرازنده،‌ رم، کارت گرافیک و اس‌اس‌دی را به خوبی پشتیبانی کند کافی خواهد بود.

 

آیا یک مادربرد ارزان می‌تواند از پس اجرای سنگین و حرفه‌ای گیم بربیاید؟

کمابیش بله! همین که مادربرد شما بتواند پردازنده، حافظه رم، کارت گرافیک و حافظه استوریج را پشتیبانی کند کافی خواهد بود. هرچند آپشن‌های بسیار متنوع و با ارزشی هستند که تنها در مادربردهای گران قیمت‌تر یافت می‌شوند، اما مادربرد به تنهایی تاثیر مستقیمی در اجرای بازی‌ها نخواهد داشت.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

آموزش آپدیت بایوس مادربرد

چگونه با هر سیستم و سیستم عاملی وارد تنظیمات BIOS مادربرد شویم؟

مقایسه مادربرد ایسوس و گیگابایت | بررسی تفاوت این دو

تفاوت مادربرد گیمینگ با مادربردهای معمولی

راهنمایی بررسی جریان برق مادربرد و عیب‌یابی آن در سیستم

چگونه مدل مادربرد خود را تشخیص دهیم؟

مادربرد چیست؟

تفاوت سری‌های مادربرد ایسوس

معرفی انواع مادربرد کامپیوتر

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط