تفاوت سری های مادربرد ایسوس

تفاوت سری های مادربرد ایسوس

نوشته‌ی
avatar
8 ماه و 1 روز پیش

فهرست مطالب

اگر در دنیای وسیع کامپیوتر گشته باشید، قطعا اسم ایسوس را شنیده‌اید. این برند تایوانی یکی از بزرگ‌ترین و بهترین برند‌های این عرصه است. از مانیتور‌های بسیار با کیفیت، تا لپتاپ‌های بسیار خوش ساخت و با کیفیت، تا قطعات گیمینگ رده بالا، همیشه یکی از گزینه‌های اول در انتخاب، ایسوس بوده.

در ساختن یا خریدن یک کامپیوتر، یکی از مهم‌ترین قطعات، مادربرد است، به همین جهت است که داشتن شناخت کامل نسبت به تفاوت مادربردهای ایسوس و دانستن انواع مادربرد‌های این شرکت، امر مهمیست.

در ادامه با بررسی سری‌های مختلف مادربردهای ایسوس، اعم از سری ProArt / Prime / ROG / TUF / Mining، با این شرکت معتبر، بیشتر آشنا خواهیم شد.

در همین رابطه بخوانید: معرفی بهترین برندهای مانیتور

آشنایی با ایسوس

قبل از عمیق شدن در بحث مادربرد‌های ایسوس، بهتر است کمی بیشتر با این شرکت آشنا شویم.

ایسوس یک شرکت چند‌ ملیّتی واقع در تایوان است، که در بازار تکنولوژی فعالیت می‌کند. برخی از محصولات تولیدی آنها شامل قطعات کامپیوتر، انواع لپتاپ و تبلت، گوشی‌های هوشمند، تجهیزات شبکه و لوازم جانبی (موس، کیبورد، هدست و غیره) است.

این شرکت جزء 5 شرکت برتر حوزه‌ی کامپیوتر است و به تولید قطعات با کیفیت و رده بالا معروف است. همچنین در خیلی از زمینه‌ها پیشگام و پرچم‌دار است، به عنوان مثال معمولا رکورد نازک‌ترین لپتاپ بازار را در دست دارد. به همین جهت شعار این شرکت "در جستجوی شگفتی In Search of Incredible" است.

یکی از حوزه‌های تخصصی این برند، تولید قطعات کامپیوتر، مخصوصا قطعات حرفه‌ای و گیمینگ. از جمله‌ی این قطعات می‌توان به مادربرد اشاره کرد، که جزء مهم‌ترین قطعات یک کامپیوتر است. در ادامه می‌خواهیم سری‌های مختلف مادربرد این شرکت را بررسی کنیم.

در همین رابطه بخوانید: راهنمای خرید سیستم رندرینگ

تفاوت سری های مادربرد ایسوس

معرفی انواع مادربرد ایسوس

قبل‌تر، برندینگ و نام‌گذاری مادربرد‌های ایسوس کمی دشوار و مبهم بود. در سال 2016-2017 ایسوس تا حدی سری ‌های محصولات خود را مرتب کرد و به شکل زیر درآورد:

با اینکه این نمودار نمای کلی مادربردهای ایسوس را نشان می‌دهد، ولی همه‌ی محصولات را شامل نمی‌شود. بخش گیمینگ شامل 2 دسته‌ی TUF و ROG می‌باشد، که خود سری "راگ" دارای زیرمجموعه هاییست. برای سیستم‌های معمولی و عمومی، از سری Prime و Pro استفاده می‌شود، برای سیستم‌های حرفه‌ای مخصوص طراحی و رندرینگ از سری ProArt و برای سیستم‌های ورک استیشن (کامپیوتر‌های بسیار قدرتمند برای کارهای سنگین و یا سرورها) از سری Pro WS استفاده میشود. البته مدل‌های دیگری هم هست که در ادامه همه را معرفی می‌کنیم.

مادربردهای ایسوس سری ROG

    ROG

این سری از مادربرد‌های ایسوس جزء معروف‌ترین و محبوب‌ترین ها بین گیمر‌هاست. معمولا مادربرد‌های سری راگ بهترین گزینه برای گیمرهایی هستند که می‌خواهند از 100 درصد توان قطعات خود استفاده کنند. اولین مادربرد‌های این سری قابلیت اورکلاک را فراگیر کردند.  این سری دارای چند بخش است؛

  1. مادربرد‌های گیمینگ میان رده‌تر سری راگ، تحت عنوان Strix عرضه می‌شوند، همراه با یک حرف البفا که تعیین‌کننده‌ی رده‌ی آن است، از E که بهترین است تا I که مخصوص مادربرد‌های ITX است.
  2. مادربردهای رده بالای ایسوس شامل Crosshair (برای AMD) و Maximus (برای اینتل) می‌باشد.
  3. مادربردهای بسیار پیشرفته مخصوص قوی‌ترین پردازنده‌ها، شامل Rampage و Dominus (برای اینتل) و Zenith (برای amd).

برای دسته‌ی 2 و 3، هر مدل می‌تواند یکی از پسوند‌های Ranger، Hero، Formula، Impact، Gene، Extreme، Code، Apex را بگیرد. تفاوت آنها در ظاهر، ابعاد، نوع و تعداد پورت‌های آن است.

در همین رابطه بخوانید: مادربرد چیست؟

مادربردهای ایسوس سری TUF

    TUF

سری "تاف" با داشتن کیفیت درجه 1، مخصوص گیمرهاییست که دنبال یک مادربرد خدشه‌ناپذیرند تا بتوانند از به‌روز ترین پردازنده‌های اینتل و amd استفاده کنند، بدون اینکه بخواهند هزینه‌های زیاد کنند. در ساخت آنها، از معیارهای نظامی استفاده شده که نشانگر سطح بالای کیفیت و استحکام آنهاست. می‌توان گفت سری تاف برای کساییست که می‌خواهند از کارایی مشابه سری استریکس بهره ببرند، بدون اینکه بخواهند به آن اندازه خرج کنند.

مادربردهای ایسوس سری Prime

    PRIME

این دسته از مادربرد‌های ایسوس، جزء رایج‌ترین و پر‌استفاده‌ترین مادربرد‌های بازار هستند. آنها در کنار کیفیت خوبی که دارند، از نظر قیمتی نیز بسیار به‌ صرفه هستند و در طراحی آنها، استفاده‌ی همه جانبه مد نظر بوده. به همین جهت می‌توان در ادارات، سیستم‌های رندر، سیستم‌های گیمینگ، سیستم‌های خانگی و عملا هر کامپیوتری استفاده کرد. یک جورهایی آچارفرانسه‌ی مادربرد‌های ایسوس به شمار می‌روند.

مادربردهای ایسوس سری ProArt

    ProArt

همان‌طور که از اسم آن پیداست (Professional+Artist)، این سری مخصوص طراحان و متخصصین است. این مادربرد‌ها جوری ساخته شده‌اند که برای رندرینگ، طراحی سه بعدی، انیمیشن‌سازی، تدوین، و هر کار هنری و حرفه‌ای دیگری هیچ مانعی نباشد، و بتوان از نهایت قدرت کامپیوتر خود استفاده کرد. ایسوس در معرفی این مادربردها گفته که "به شما اجازه می‌دهند بر خلاقیت خود تمرکز کنید."

در همین رابطه بخوانید:‌چگونه مدل مادربرد خود را تشخیص دهیم؟

    EXPEDITION

مادربرد‌های این سری که با پیشوند EX نام‌گذاری می‌شوند، با یک هدف اصلی ساخته می‌شوند؛ مصرف بدون توقف، یا به قول ایسوس Non-stop. اگر به صفحه‌ی توضیحات مدل‌های این سری بروید، هر ویژگی آن را با Non-stop شروع کرده‌اند، که حاکی از آن است که این مادربرد‌ها مخصوص استفاده‌ی بی‌وقفه و پشت سر هم طراحی شده‌اند. آنها از انواع تست‌ها عبور کرده تا در برابر انواع مشکلات و آسیب‌های احتمالی، حتی رطوبت هوا، مقاوم باشند و بتوان با خیال آسوده استفاده کرد. یک مصرف برای آنها، استفاده در گیم‌نت‌ها و یا مسابقات است (خود ایسوس برای این مادربردها در سایتش بیشتر به گیمینگ بی‌وقفه اشاره می‌کند).

 

    CSM و Business

مادربرد‌هایی که در اسم خود CSM دارند، مخصوص شرکت‌ها و ادارات هستند. در ساخت آنها انواع ویژگی‌های شرکتی درنظر گرفته شده، مانند امکان محدودسازی، کنترل توسط مدیر، انواع اخطارهای سیستمی و غیره. دقت کنید که مادربرد‌های این سری می‌توانند از دسته‌های Prime، Pro و یا EX باشند.

 

سایر مدل ها

ایسوس علاوه بر مدل‌های مذکور، مادربرد‌های خاصّی برای مصارف خاص عرضه کرده است. به عنوان مثال، مادربرد‌های مخصوص ماینینگ (مثل B250 Mining) که 19 اسلات PCIe داشته و می‌تواند از 19 کارت گرافیک و 3 تا منبع تغذیه هم‌زمان پشتیبانی کند. یا برخی مادربرد‌ها که مخصوص پردازنده‌های خاصی از اینتل هستند مثل سری‌های X299 که هیت سینک‌های خاصی داشته تا سیستم را در پایین‌ترین دمای ممکن نگه دارد.

در همین رابطه بخوانید: راهنمایی بررسی جریان برق مادربرد و عیب‌یابی آن در سیستم

جمع بندی

در این مقاله با معرفی انواع مادربرد ایسوس، شامل سری ProArt / سری Prime / سری ROG / سری TUF / سری Mining و توضیح تفاوت‌ها و ویژگی‌های آنها، با دنیای مادربردهای ایسوس آشنا شدیم.

می‌توان گفت ایسوس یکی از بهترین گزینه‌ها برای انتخاب مادربرد است، و عملا هر بودجه و نیازی را می‌تواند پوشش دهد، از گیمرهای بسیار حرفه‌ای که مادربردهای چند هزاردلاری می‌خواهند، تا سرور‌های عظیم که تا 2 ترابایت رم می‌طلبند، تا مادربردهای ماینینگ که از 19 کارت گرافیک پذیرایی می‌کنند.

نظر شما راجع به مادربرد‌های ایسوس چیست؟ آیا خودتان در سیستم خود از این برند مادربرد دارید؟ می‌توانید در بخش کامنت نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

کدام برند بیشترین سهم از بازار مادربرد در دنیا را دارد؟

تا سال 2023، همچنان برند ایسوس / ASUS بیشترین فروش ماردبرد در دنیا را داراست.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

آموزش آپدیت بایوس مادربرد

چگونه با هر سیستم و سیستم عاملی وارد تنظیمات BIOS مادربرد شویم؟

مقایسه مادربرد ایسوس و گیگابایت | بررسی تفاوت این دو

تفاوت مادربرد گیمینگ با مادربردهای معمولی

 

logo
امتیاز این مطلب: 4.5
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط