راهنمای خرید سیستم رندرینگ

راهنمای خرید سیستم رندرینگ

نوشته‌ی
avatar
8 ماه و 8 روز پیش

فهرست مطالب

انتخاب یک کامپیوتر مناسب رندر و طراحی سه‌بعدی، کار سختی‌ست. علاوه بر رم، شما باید پردازنده و کارت گرافیک مناسب تهیه کنید. همچنین باید به صورت نسبی با کارکرد رندر GPU و CPU آشنا باشید تا با دید بهتری تصمیم بگیرید. در این مقاله سعی در بررسی تخصصی این موضوع‌ها داریم.

 

راهنمای خرید سیستم رندرینگ - نکات قبل از خرید کامپیوتر رندرینگ

به طور کلی، رندرینگ یا با پردازنده انجام می‌شود یا با کارت گرافیک، که هر کدام مصارف و برتری‌های خود را دارند. در ادامه به صورت کامل و جامع به بررسی اجزای سیستم رندرینگ می پردازیم. در ابتدا باید با رندر CPU و GPU آشنا شویم.

 

رندر با پردازنده (CPU)

به طور خلاصه، رندرینگ پردازنده به صورت ایجاد یک تصویر(یا فیلم/انیمیشن) در یک نرم افزار است، که معمولا رابطه‌ی مستقیمی با تعداد هسته‌ی پردازنده دارد. در اینکود کردن فیلم یا رندر تصاویر و نیز طراحی سه بعدی، هسته‌ها هستند که کار اصلی را انجام می‌دهند، و تعداد آنها مهم‌تر از سرعت هر هسته است.

راهنمای خرید سیستم رندرینگ

رندر با کارت گرافیک (GPU)

بزرگ‌ترین مزیت رندرینگ GPU نسبت به CPU، در تعداد بسیار زیاد "هسته"‌های پردازشی در تراشه‌ی کارت گرافیک است، که تا 20 برابر یک CPU ممکن است سریع‌تر رندر کنند.

این برتری، امکان رندر گرفتن کارهای سنگین از تنها یک سیستم را می‌دهد، به‌جای رندر همزمان با چندین CPU. از طرف دیگر، ارتقای کارت گرافیک در یک کامپیوتر بسیار راحت‌تر از پردازنده است و نیازی به تغییر مادربورد ندارید.

در جدول زیر به صورت کلی، دو نوع رندرینگ مذکور نشان داده شده است.

رندر با کارت گرافیک (GPU)

 

همان‌طور که در شکل پیداست، حتی قدیمی‌ترین کارت‌های گرافیک، پردازنده‌های نسل های اخیر را شکست می‌دهند. (بر اساس گیگافلاپس و گیگابایت بر ثانیه)

در همین رابطه بخوانید: راهنمای خرید مانیتور مناسب رندرینگ

رندر با CPU یا GPU

قبل‌تر می‌گفتند که با پردازنده‌ها رندر بگیرید بهتر است، ولی سال‌های اخیر موج جدیدی از نرم‌افزارها به صورت روز‌افزون رندرینگ GPU را پشتیبانی کرده، که با توجه به سرعت خیلی بالاتر آن، در اکثر موارد نسبت به رندرینگ CPU ارجح است.

از طرف دیگر، رندر با کارت گرافیک پیش‌نمایش‌های قابل تعامل (Interactive) و با رابط‌های کاربری مناسب ارائه می‌دهند که باز هم مزید بر علت است تا طراحان سه‌بعدی بیشتر به سمت این رندر بروند.

 

طراحی 3بعدی چیست؟

برخلاف رندرینگ، در طراحی 3بعدی اجسام به صورت زنده و پویا، در یک محیط 3بعدی نمایش داده می‌شوند. در بیشتر مدل‌های 3 بعدی، تعداد هسته تاثیر چندانی در سرعت کار شما ندارند، بلکه سرعت هسته‌ها مهم است.

به طور کلی، پردازنده‌هایی با هسته‌ی بیشتر، سرعت هسته‌ی پایین‌تری دارند و برعکس، و در این میان نقطه‌ای وجود دارد که بین سرعت و تعداد هسته تعادل هست. یک نکته‌ی دیگر که باید در نظر گرفت، گرمای پردازنده‌های قوی‌تر و با هسته‌ی بیشتر است، که نیازمند سیستم‌های خنک‌کننده‌ی بهتر هستند.

 

راهنمای خرید سیستم رندرینگ - بررسی اجزای سیستم رندرینگ

با توجه به حجم انبوده قطعات کامپیوتری، که هر کدام مصارف خاص خود را دارند، انتخاب ترکیب مناسب اجزای سیستم خود برای کار رندرینگ و طراحی 3بعدی، بسیار مهم است. در ادامه با بررسی قطعات اصلی یک سیستم رندرینگ، که Workstation نیز نام دارد، سعی داریم آن ترکیب مناسب را پیدا کنیم.

پردازنده در سیستم رندرینگ

پردازنده در سیستم رندرینگ

همان‌طور که بالاتر گفتیم، یکی از اجزای تعیین‌کننده‌ی سرعت و قدرت یک ورک‌استیشن، پردازنده‌ی آن است. و یکی از ملاک‌های سرعت یک CPU، نمره‌ی تک‌هسته‌ای و چنده‌هسته‌ای آن در بنچ‌مارک Cinebench است. با بررسی این نمره، می‌توان CPU‌ها را نسبت به هم سنجید.

اگر تمرکز اصلی شما انیمیشن‌سازی، نورپردازی، و مدلسازی است، معمولا داشتن سرعت بالاتر هسته‌ها مهم‌تر از تعداد هسته است، اما اگر بیشتر رندر می‌گیرید، اینکود و تدوین می‌کنید، تعداد هسته مهم‌تر است.

چند نمونه از پردازنده‌های قوی، i9‌های اینتل و Ryzen 9‌های amd است. البته اگر کار شما سنگین نیست می‌توانید از i7 و Ryzen 7 هم استفاده کنید.

البته برخی‌ نیز هستند که به 32 هسته یا بیشتر نیاز دارند، که می‌توانند به سمت پردازنده‌های Threadripper شرکت amd بروند.

در همین رابطه بخوانید: آشنایی با ری تریسینگ و تاثیر آن در بازی‌ها

کارت گرافیک در سیستم رندرینگ

پلتفرم‌های رندری که با GPU کار می‌کنند روز به روز محبوب‌تر می‌شوند؛ به خاطر سرعت بالا و راحتی استفاده‌ی آنها. برای همین داشتن کارت گرافیک مناسب بعضی وقت‌ها حتی از پردازنده هم مهم‌تر است.

یک ملاک خیلی ساده برای رتبه‌بندی کارت گرافیک‌ها، تعداد فریم بر ثانیه آنها در یک بستر یکسان است. از طرف دیگر، مقدار حافظه‌ی خود GPU یعنی VRAM آن هم در سرعت و قدرت آن نقش دارد.

بیشتر نرم‌افزار‌های سه‌بعدی، با کارت گرافیک‌های Nvidia بهتر کار می‌کنند، هرچند اگر بودجه‌ی شما محدود‌تر است، می‌توان از کارت گرافیک‌های amd هم استفاده کرد. برخی از مدل‌های رده بالا شامل RTX 3090، RTX 4090، RX 6900XT و RX 7900XTX می‌باشد.

بررسی اجزای سیستم رندرینگ

رم در سیستم رندرینگ

داشتن رم کافی، روند کار شما را روان‌تر و سریع‌تر می‌کند. در عوض برای رندرینگ و طراحی 3‌بعدی، معمولا سرعت رم خیلی اهمیت چندانی ندارد. به صورت کلی، حداقل 16 گیگ رم با سرعت مناسب، برای شروع خوب است، و داشتن 32 گیگ حتی بهتر است. البته در مواردی هم شاید به 64 گیگ یا بیشتر نیاز داشته باشید.

 

مادربورد در سیستم رندرینگ

از آنجا که مادربورد، محل قرار گرفتن و ارتباط تمام قطعات دیگر است، انتخاب مادربورد مناسب برای ورک استیشن خود امر مهمیست.

با اینکه خود مادربورد مستقیما در رندر شما تأثیری ندارد، ولی در انتخاب آن باید به برخی موارد دقت کنید، از قبیل:

  • تعداد اسلات رم و حداکثر رم قابل پشتیبانی، مخصوصا اگر قصد ارتقا در آینده دارید.
  • تعداد اسلات و نوع حافظه‌ها، مخصوصا پشتیبانی از درایوهای M.2 برای سرعت بیشتر سیستم و نیز در محیط نرم‌افزارها.
  • سایز مادربورد با اینکه شاید امری بدیهی به نظر برسد، ولی حتما برای ناسازگاری‌های احتمالی با کیس و کارت گرافیک و حتی خنک‌کننده‌ی پردازنده باید بررسی شود.
  • نوع پردازنده و نسل آن، چرا که هر پردازنده‌ای با هر مادربوردی سازگار نیست.
  • تعداد اسلات PCIe، هم برای داشتن بیش از یک کارت گرافیک، هم برای تجهیزات جانبی مانند کارت شبکه، اس اس دی‌های بیشتر، کارت صدا و غیره

مادربورد در سیستم رندرینگ

حافظه در سیستم رندرینگ

علاوه بر تعداد و حجم حافظه‌های مورد استفاده‌ی شما، چه هارد دیسک و چه اس اس دی، سرعت آنها نیز بسیار مهم است. معمولا بهترین گزینه این است که یک اس اس دی پر‌سرعت و کم‌حجم‌تر را به عنوان درایو اصلی در نظر بگیرید (محل نصب نرم‌افزار‌ها و ویندوز و نیز کَش نرم‌افزارها) و فایل‌های پروژه‌ها (که پر حجم‌تر هستند) را بر یک هارد دیسک با حجم بیشتر ذخیره کنید.

البته یک نکته‌ی مهم، بحث تعداد  PCIe Lane‌های مادربورد و پردازنده‌ی شماست، که باید مراقب باشید از تعداد اس اس دی و هارد مورد نظرتان کمتر نباشد. همچنین نسل PCIe نیز در سرعت اس اس دی شما تأثیر شگرفی دارد.

در همین رابطه بخوانید: تفاوت بین سیستم های گیمینگ و سیستم های رندرینگ

مانیتور در سیستم رندرینگ

درست است که مانیتور در رندر گرفتن شما تأثیر ندارد، ولی برای دیدن خروجی کار و نیز هنگام طراحی و مدلسازی، داشتن یک صفحه نمایش خوب و واضح بسیار کاربردیست.

معمولا داشتن پنل  IPS و حداقل رزولوشن  FHD (1920x1080) از مهم‌ترین ویژگی‌های یک مانیتور مخصوص طراحیست. همچنین با توجه به اینکه ساعت‌های زیادی قرار است به آن نگاه کنید، سایز و فاصله‌ی مناسب و طراحی ارگونومیک از سایر ویژگی‌های لازم در مانیتور است.

 

پاور (منبع تغذیه) در سیستم رندرینگ

در انتخاب پاور خود، باید چند نکته‌ی مهم را در نظر بگیرید؛ علاوه بر برند آن که باید معتبر باشد، داشتن توان کافی برای تمام اجزای سیستم ضروریست. برای محاسبه‌ی وات کافی، پردازنده و کارت گرافیک شما دو عامل اصلی هستند. از طرف دیگر، معمولا بهتر است 200-300 وات اضافی در نظر بگیرید، هم برای ارتقای سیستم در آینده، هم برای امکان اورکلاک یا استفاده‌ی حداکثری از سیستم و نیز در صورت نوسانات برق.

نکات قبل از خرید کامپیوتر رندرینگ

راهنمای خرید سیستم رندرینگ - جمع بندی

داشتن یک سیستم مناسب برای رندر و مدلسازی 3بعدی، نه تنها سرعت کار شما را بالا برده، بلکه در خروجی گرفتن نیز کمکتان می‌کند. در این راهنمای خرید سیستم رندرینگ، با بررسی اجزای سیستم رندرینگ یا همان ورک استیشن، در کنار آشنایی با انواع روش رندر گرفتن، توانستیم بیشتر با این امر آشنا شویم و دید بهتری هنگام خرید یک سیستم رندرینگ داشته باشیم.

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

رندر V-Ray بیشتر از پردازنده‌ی مرکزی (CPU) استفاده می‌کند یا از پردازنده‌ی گرافیکی (GPU)؟

رندر V-Ray به پردازنده‌ی مرکزی یا سی‌پی‌یو فشار بیشتری می‌آورد، پس بهتر است برای استفاده از این انجین یک سی‌پی‌یو با قدرت کافی داشته باشید.

 

 

کدام لاین آپ محصولات اپل برای ورک استیشن و کارهای سنگین رندر و گرافیک ساخته شده است؟

اگر به دنبال یک سیستم مکینتاش با قدرت بسیار بالا برای امور سنگینی چون رندرینگ هستید، بهتر است یک Apple Mac Pro تهیه کنید.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

راهنمای خرید رم لپ تاپ

راهنمای خرید بهترین مانیتور برای PS5

راهنمای خرید مانیتور تریدینگ

راهنمای خرید پاور کامپیوتر (1402)

راهنمای انتخاب میکروفون برای استریم

 

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.