آموزش تعویض مادربرد کامپیوتر

آموزش تعویض مادربرد کامپیوتر

نوشته‌ی
avatar
7 ماه و 9 روز پیش

فهرست مطالب

اگر قصد ارتقای کامپیوتر خود را دارید، یا به هر دلیلی مادربردتان خراب شده باشد، نیاز دارید آن را عوض کنید. در این مقاله سعی داریم فرایند تعویض مادربرد کامپیوتر را مرحله به مرحله توضیح بدهیم.

همچنین اگر یک کامپیوتر جدید دارید می‌سازید هم می‌توانید از این مقاله برای اسمبل کردن مادربرد و سایر قطعات کمک بگیرید. البته تعویض مادربرد 3 بخش اصلی دارد؛ آماده‌سازی، تعویض، سرهم کردن.

 

آموزش تعویض مادربرد کامپیوتر – آماده‌ سازی

قبل از اینکه بتوانید مادربرد را تعویض کنید، باید تمام قطعات متصل دیگر را جدا کنید و در صورت نیاز از کیس خارج کنید. دقت داشته باشید که اگر در حال ساختن سیستم جدید هستید، کیس خالی می‌باشد و می‌توانید از این بخش بگذرید.

برای آماده‌سازی سیستم، مراحل زیر را طی کنید:

 

- تمام تجهیزات جانبی، اعم از موس، کیبورد، پرینتر، هاردهای اکسترنال، کابل لَن و غیره را قطع کنید.

- از خاموش بودن سیستم مطمئن شوید و سپس دکمه‌ی پشت پاور را خاموش کنید، سپس آن را از برق بکشید.

- کیس را به آرامی به پهلو قرار دهید، طوری که جلوی کیس به سمت راست و عقب کیس سمت چپ باشد. (عملا مادربرد و داخل کیس رو به شما قرار بگیرد و سیم ها زیر باشند)

- پیچ‌های پنل کنار کیس را باز کنید تا پنل را درآورده و گوشه‌ای بگذارید. حال به داخل کیس دسترسی داریم.

- تمام قطعات داخلی سیستم را جدا کنید؛ شامل کارت گرافیک، رم، هاردها، فن‌ها، پردازنده و خنک کننده‌ی آن و هر قطعه‌ی دیگری که دارید (مثل کارت شبکه). تمام قطعات را جای مطمئن و ایمنی قرار دهید.

- سیم‌های منبع تغذیه را از مادربرد جدا کنید، سپس پیچ‌های مادربرد را باز کنید (معمولا 6-9 تا پیچ است. ترجیحا از یک پیچ‌گوشتی غیر مغناطیسی استفاده کنید و سعی کنید نوک پیچ‌گوشتی به سطح مادربرد برخورد نکند.)

- بالاخره می‌توانید مادربرد قبلی خود را از سیستم در بیاورید. آن را به آرامی بلند کرده، چک کنید کابلی را یادتان نرفته باشد قطع کنید، و در آخر مادربرد را جای مطمئنی قرار بدهید.

 

حالا با یک کیس تقریبا خالی طرف هستید. در ادامه به عوض کردن مادربرد (و در صورت نیاز سایر قطعات می‌پردازیم).

در همین رابطه بخوانید: دیباگر مادربرد چیست و چه کاربردی دارد؟

آموزش تعویض مادربرد کامپیوتر

تعویض

در نظر داشته باشید، با توجه به نسل مادربرد خودتان، و اینکه چه مادربردی را می‌خواهید جایگزین آن کنید، امکان دارد نیاز داشته باشید پردازنده، رم، پاور و یا قطعات دیگر را عوض کنید. همچنین الان فرصت خوبیست که اگر می‌خواهید سایر قطعات خود را تعویض کنید یا ارتقا دهید.

بعد از اینکه تمام قطعات مورد نظر را دم دست خود قرار دادید، به جایگذاری مادربرد و سرهم کردن کامپیوتر می‌رسیم. اگر سیستم جدید هم تهیه کرده‌اید از اینجا به بعد مراحل یکیست، پس با ما همراه باشید تا کیس را اسمبل کنیم.

زوش‌های تعویض مادربرد

سرهم کردن

برای اسمبل کردن کیس خود، مراحل زیر را به دقت و با حوصله، با ما طی کنید:

 

- اگر کیس نو است، پلاستیک‌ها و کابل‌ها و سایر وسایل اضافی را از آن دربیاورید، و اگر کیس همان کیس قبلیست، تمام کابل‌ها و قطعات داخل کیس را از جلوی دست به کنار بزنید. حالت ایده‌آل این است که چیزی داخل کیس نباشد.

- با توجه به سایز مادربرد خود(مقاله انواع مادربرد)، جای پیچ‌های لازم را در کف کیس نصب کنید. معمولا بین 6 تا 9 پیچ و جاپیچی لازم است.

- قبل از اینکه مادربرد را داخل کیس بگذارید، برای راحتی بیشتر تعدادی از قطعات را بیرون از کیس، به مادربرد وصل می‌کنیم. CPU را داخل سوکت آن قرار دهید. سپس رم‌ها را در اسلات خود بگذارید. بعد از آن، خنک‌کننده‌ی پردازنده را به CPU وصل کنید و کابلش را به مادربرد وصل کنید. در آخر، محافظ ورودی/خروجی، که یک صفحه‌ی فلزیست با تعدادی سوراخ و شیار که پشت مادربرد قرار می‌گیرد و درگاه‌های مادربرد را محافظت می‌کند، در پشت کیس قرار بدهید.

- حالا با دقت و به آرامی مادربرد را داخل کیس قرار بدهید، هم‌زمان مراقب قطعات دیگر به خصوص همان محافظ ورودی/خروجی باشید. بعد از اینکه سوراخ‌های پیچ را با جاپیچی‌ها تطبیق دادید، پیچ‌ها را ببندید.

- پاور خود را در سیستم بگذارید. بسته به کیس شما، می‌تواند بالا یا پایین مادربرد قرار بگیرد. کابل‌های آن را داخل کیس سر جاهای مناسبشان قرار دهید و پیچ‌ها پاور را سفت کنید.

- سیم‌های پنل جلویی کیس، کابل 24 پین پاور، کابل 8 پین پردازنده، کابل فن‌ها و هر کابل دیگری که سیستمان لازم دارد را به مادربرد وصل کنید.

- سایر قطعات را نیز داخل کیس قرار بدهید و وصل کنید، شامل کارت گرافیک، فن‌ها، هاردها و اس اس دی‌ها، کارت شبکه، کارت‌های توسعه و غیره.

- سیستم را به برق وصل کنید، دکمه‌ی پشت پاور را روشن کنید و سیستم را روشن کنید.

 

حالا سیستم شما آماده‌ی استفاده است. اگر احیانا به هر دلیلی، سیستم روشن نشد یا اروری داشت، نیازمند دیباگ است که در مقاله دیباگ مادربرد به طور کامل توضیح داده‌ایم 

تعویض مادربرد کامپیوتر

در همین رابطه بخوانید: معرفی بهترین مادربردهای گیگابایت

آموزش تعویض مادربرد کامپیوتر – جمع‌بندی

معمولا هر 3-5 سال یک بار، بهتر است کامپیوتر خود را ارتقا بدهید یا یک سیستم جدید تهیه کنید. همچنین مادربرد ها ممکن است به هر دلیلی خراب شوند و یا بسوزند. در این صورت شما باید سیستم را از هم باز کنید و به تعویض قطعات و تعویض مادربرد بپردازید.

در این مقاله سعی داشتیم عمل تعویض مادربرد را به صورت واضح و شفاف، پله پله با هم جلو برویم تا بتوانیم به راحتی این کار به ظاهر سخت را پشت سر بگذاریم. آیا تا به حال تجربه‌ی تعویض مادربرد یا اسمبل کامپیوتر داشتید؟ می‌توانید از تجربه‌های خود برای ما در بخش کامنت بگویید.

 

پرسش و پاسخ – سؤالات متداول

 

آیا باید با تعویض مادربرد، دوباره ویندوز نصب کنم؟

سیستم عامل شما (ویندوز، مک، لینوکس، ...) بر هارد شما نصب شده است. پس صرف تعویض مادربرد نیازی ندارید که دوباره آن را نصب کنید. البته اگر مادربرد و قطعات دیگر عوض شده باشند، معمولا بار اول که سیستم بوت می‌شود، باید درایور‌ها و نرم‌افزار‌های مربطه را نصب کنید. اگر هم هارد و اس اس دی خود را عوض کرده‌اید، باید مجددا به نصب سیستم عامل خود مشغول شوید.

در همین مورد بخوانید: معرفی انواع مادربرد کامپیوتر

آیا می‌توانم فقط مادربرد را عوض کنم؟

هم آره هم نه. جواب دقیق این سؤال به این برمی‌گردد که چه قطعات دیگری عوض کرده‌اید. هارد، اس اس دی و کارت‌های توسعه معمولا با اکثر مادربرد‌ها سازگار هستند. اما پردازنده، رم، کارت گرافیک و حتی برخی پاورها با مادربرد‌های خاصی سازگار هستند.

مثلا یک پردازنده اینتل را داخل مادربرد amd نمی‌توان گذاشت، یا رم DDR4 را با سیستم DDR3 ممکن است نتوانید استفاده کنید. ولی ممکن است تمام قطعات شما با مادربرد جدید سازگار باشد، و شما در این فرایند تعویض فقط کافیست مادربرد را عوض کنید.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

آموزش آپدیت بایوس مادربرد

چگونه با هر سیستم و سیستم عاملی وارد تنظیمات BIOS مادربرد شویم؟

مقایسه مادربرد ایسوس و گیگابایت | بررسی تفاوت این دو

تفاوت مادربرد گیمینگ با مادربردهای معمولی

راهنمایی بررسی جریان برق مادربرد و عیب‌یابی آن در سیستم

چگونه مدل مادربرد خود را تشخیص دهیم؟

مادربرد چیست؟

تفاوت سری‌های مادربرد ایسوس

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط