مقایسه پرفورمنس RTX 3080 دسکتاپ و لپ تاپ

مقایسه پرفورمنس RTX 3080 دسکتاپ و لپ تاپ

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 4 ماه و 28 روز پیش

فهرست مطالب

همه ما می‌دانیم که کارت گرافیک‌های Ampere چقدر سریع هستند، پس بیایید نگاهی به کارت گرافیک پرچم‌دار Nvidia در حوزه لپ‌تاپ یعنی GeForce RTX 3080 Laptop GPU بیاندازیم. برخلاف نسل‌های قبلی، کارت گرافیک‌های سری GeForce RTX 30 و کارت گرافیک‌های لپ‌تاپی این سری، فاصله زیادی را بین خود می‌بینند. در حالی که کارت گرافیک‌های سری ۱۰ و سری ۲۰ انودیا عملا همان پردازنده گرافیکی را روی لپ‌تاپ‌ها داشتند، این موضوع برای سری ۳۰ صدق نمی‌کند.

مشخصات کارت گرافیک‌های لپ‌تاپی سری GeForce RTX 30

همانطور که می‌بینید، به جز کارت گرافیک GeForce RTX 3060 Laptop، همه کارت گرافیک‌های لپ‌تاپی سری ۳۰ کوچک‌تر از همتای خود در دسکتاپ می‌باشند، خصوصا کارت گرافیک RTX 3080 Laptop GPU. ولی باز هم این کارت، کارت قدرتمندی است. این موضوع بهانه ای شد تا نگاهی به تعدادی از بنچمارک‌های آن بیاندازیم.

بنچمارک‌های کارت گرافیک GeForce RTX 3080 Laptop GPU

لازم به ذکر است که ما این تست‌ها را با درایور پیش از عرضه روی لپ‌تاپ ASUS ROG Zephyrus Duo 15 SE انجام داده‌ایم. این تنظیمات به پردازنده اجازه مي دهد که تا ۱۳۰ وات مصرف کند که نزدیک به حد نهایی RTX 3080 Laptop GPU است.

همچنین در حال حاضر ما بیخیال بنچمارک‌های مربوط به هماهنگی می‌شویم زیرا می‌خواهیم ببینیم بهترین عملکرد ممکن این کارت، بدون در نظر گرفتن پردازنده چطور است. حدود متفاوت قدرت در ترکیب با خنک کننده‌های مختلف و تنظیمات پردازنده ممکن است نتایجی متنوع ارائه بدهند بنابرین دست‌یابی به این عملکرد روی هر سیستمی، طبیعتا ممکن نیست.

عملکرد

در این مقایسه‌، می‌توانی مببینیم که این کارت با اختلافی نسبتا کم از Nvidia GeForce RTX 3060 Ti Founders Edition پیشی می‌گیرد ولی فاصله بسیار زیادی با RTX 3070 Founders Edition دارد. اینجا کارت گرافیک GeForce RTX 3080 Laptop GPU حدود ۶۶ درصد از عملکرد ROG Strix GeForce RTX 3080 OC Edition را به شما ارائه خواهد داد.

 به سبب تعداد بیشتر هسته‌های ری‌تریسینگ و به طور کلی عملکرد در زمینه ری‌تریسینگ، کارت گرافیک GeForce RTX 3080 Laptop GPU با اندکی اختلاف بالاتر از NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti Founders Edition قرار می‌گیرد. فاصله بین نسخه‌های دسکتاپی و لپ‌تاپی در این بنچمارک بیشتر از قبل است و GeForce RTX 3080 Laptop GPU تنها ۶۳ درصد از توانایی ROG Strix GeForce GTX 3080 OC Edition را دارد. به طور میانگین، می‌توانیم ببینیم که کارت گرافیک لپ‌تاپی، ۶۴ درصد از عملکرد کارت گرافیک دسکتاپی را ارائه می‌دهد.

امتیاز این بنچمارک‌ها به معنای این است که GeForce RTX 3080 Laptop GPU می‌تواند رقیبی برای کارت گرافیک GeForce RTX 2080 Desktop GPU باشد که البته با توجه به این که این دو کارت تنها یک نسل فاصله دارند، نکته‌ای قابل توجه است.

مصرف

حالا بیایید نگاهی به سرعت، مصرف برق و وضعیت دمایی RTX 3080 Laptop GPU بیاندازیم. می‌توان مشاهده کرد که این گرافیک در حالت میانگین فرکانس پایین ۱۵۵۴ مگاهرتز را ارائه داده و نهایتا تا ۱۶۳۵ می‌رود. حداکثر مصرف برق این کارت نیز ۱۳۳.۵ وات بوده و به طور میانگین مصرفش ۱۲۹.۶ است و دمای گرافیک نیز به سبب سیستم خنک کننده فوق‌العاده ROG Zephyrus Duo 15 SE همیشه زیر ۷۷ می‌باشد. اینجاست که اوضاع بسیار جالب می‌شود.

سرعت کمینه GeForce RTX 3080 Laptop GPU نسبت به تعدادی از گرافیک‌ها کم‌تر است ولی باز هم توان گرافیکی خوبی در مصرفی پایین دارد. از طرف دیگر GeForce RTX 3060 Ti Founders Edition تا ۲۰۰ وات مصرف داشته و ۵۰ درصد برق بیشتری مصرف می‌کند و عملکردی مشابه با گرافیکی ۲۰ درصد کوچک‌تر از خودش دارد.

در مقایسه با ROG Strix GeForce RTX 3080 OC Edition که تا ۳۷۰ وات برق مصرف می‌کند، کارت دسکتاپی حدودا ۲.۷ برابر نسخه لپ‌تاپی انرژی مصرف کرده و حدود ۵۶ درصد عملکرد بهتری از آن می‌دهد. مشخصا خنک کردن و تغذیه کردن یک کارت ۳۷۰ واتی در یک لپ‌تاپ، غیر ممکن خواهد بود. در زمینه راندمان نیز نمی‌توان در مورد تصمیم انویدیا مبنی بر این که از یک کارت گرافیک بزرگ و در عین حال آهسته برای پرچم‌داری سری لپ‌تاپی خود استفاده کرد، خرده گرفت، خصوصا با وجود مشکلات مربوط به خنک کنندگی و برق‌رسانی در لپ‌تاپ.

ظرفیت ۱۶ گیگابایتی حافظه GDDR6 که با سرعت ۱۴.۳ گیگابیت بر ثانیه فعالیت می‌کند نیز جزو تصمیمات جالب انویدیا است. VRAM بالا برای تولید کنندگان محتوا بسیار کاربرد است که اصولا مخاطبین کارت RTX 3080 Laptop GPU می‌باشد. البته این موضوع روی گیمینگ تاثیر خاصی نخواهد داشت.

نتیجه‌گیری

کارت گرافیک‌های لپ‌تاپی سری Ampere به شکل قابل توجهی آهسته‌تر از همتاهای دسکتاپی خود هستند ولی من معتقدم این موضوع جای تعجب نیست. علاوه بر مشکلات مربوط به برق‌رسانی، تعداد هسته‌های آن‌ها نیز کم‌تر است که مسلما منجر به عملکردی ضعیف‌تر می‌شود. ما همیشه گجفته‌ایم که شما نمی‌توانید کارت‌های دسکتاپی و لپ‌تاپی را مقایسه کنید و این موضوع نیز با کارت گرافیک‌های GeForce RTX 30 برای لپ‌تاپ، صادق‌تر از همیشه است.

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط