برای اجرای ویندوز ۱۱ به چه سخت‌افزاری نیاز داریم؟

برای اجرای ویندوز ۱۱ به چه سخت‌افزاری نیاز داریم؟

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 8 ماه و 29 روز پیش

فهرست مطالب

کمپانی مایکروسافت اخیرا سیستم مورد نیاز برای اجرای ویندوز ۱۱ را مشخص کرده است که به نظر می‌رسد به دلیل اضافه شدن یکسری ویژگی‌های امنیتی به این سیستم عامل، باید از سخت افزار نسبتا جدیدی استفاده کرد. در این مطلب برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد که برای اجرای ویندوز ۱۱ به چه نوع سیستمی نیاز دارید.  

مایکروسافت ویندوز ۱۱ را پاییز امسال عرضه خواهد کرد، پس هنوز زمان کافی برای آماده شدن دارید. همچنین مایکروسافت در حال کار با توسعه‌دهندگان صنعت PC است تا کامپیوترهای آماده‌ای که به ویندوز ۱۱ مجهز شده‌اند را توسعه دهد. در صورت استفاده از ویندوز ۱۰ و پشتیبانی سخت افزار سیستمتان از ویندوز ۱۱، می‌توانید این سیستم عامل را روز عرضه به طور رایگان دریافت کنید.

در صورتی که سخت‌افزار سیستمتان جدید نیست و توان اجرای ویندوز ۱۱ را ندارد، نگران نباشید. از آنجایی که مایکروسافت تا سال ۲۰۲۵ از ویندوز ۱۱ پشتیبانی می‌کند، هنوز چند سال فرصت دارید تا سیستم خود را ارتقا دهید. همچنین کامپیوترها و یا لپ‌تاپ‌های جدیدی که به طور پیش‌فرض به ویندوز ۱۱ مجهز شده‌اند، پاییز امسال عرضه خواهند شد.

مقایسه‌ی سخت‌افزار مورد نیاز ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱

برای اجرای ویندوز ۱۰  به سیستم چندان بالارده‌ای نیاز ندارید. می‌توانید با یک پردازنده‌ی ۱ گیگاهرتزی، ۱ گیگابایت رم (۲ گیگابایت برای نسخه‌های ۶۴ بیتی)، ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی و یک نمایشگر با رزولوشن 800x600 ویندوز ۱۰ را اجرا کنید.

اما برای اجرای ویندوز ۱۱ به سیستم پیچیده‌تری نیاز است. طبق اعلام کمپانی مایکروسافت، این بار برای اجرای ویندوز به یک پردازنده‌ی چندهسته‌ای نیاز دارید. اما لزوما نیاز نیست که آن قدر قوی باشد؛ یک پردازنده‌ی ۱ گیگاهرتزی ۶۴ بیتی که ۲ یا تعداد بیشتری هسته دارد کار شما را راه می‌اندازد.

قبلا لیست کاملی از پردازنده‌هایی که از ویندوز ۱۱ پشتیبانی می‌کنند را برای شما عزیزان ارائه داده‌ایم و می‌توانید مقاله‌ مربوط به آن را در وبسایت ما مطالعه کنید. به طور خلاصه، پردازنده‌های نسل هشتم به بعد کمپانی Intel، پردازنده‌های سری ۲۰۰۰ به بعد AMD Ryzen و پردازنده‌های سری ۸۵۰ به بعد Snapdragon برای اجرای ویندوز ۱۱ مشکلی نخواهند داشت.

کنار گذاشتن پردازنده‌های نسل هفتم، بخش قابل توجهی از بازار PC را برای ارتقا به ویندوز ۱۱ حذف می‌کند، اما به طور دقیق نمی‌توانیم بگوییم که این بخش قابل توجه چه تعداد از کاربران را در بر می‌گیرد. حتی در حال حاضر می‌توانیم ببینیم که مایکروسافت بخش مهمی از لاین‌آپ Surface خود را برای ارتقا به ویندوز ۱۱ فاقد شرایط لازم می‌داند.

علاوه بر این، برای اجرای ویندوز ۱۱ به میزان حافظه (رم) بیشتری نیاز دارید. مایکروسافت حداقل رم مورد نیاز برای سیستم عامل جدید خود را به ۴ گیگابایت افزایش داده است. میزان فضای ذخیره سازی نیز به شدت افزایش پیدا کرده است و تقریبا به ۶۴ گیگابایت فضای خالی نیاز خواهید داشت. به گفته‌ی مایکروسافت، دلیل این موضوع متغیر بودن فضای مورد نیاز برای نصب ویندوز است. همچنین کنترل کننده‌ی میزان فضای ذخیره‌سازی باید دارای نسخه‌ی 2.3.1 رابط سیستم عامل توسعه پذیر (EFI) یا نسخه‌های جدیدتر باشد.

البته میزان فضای مورد نیاز برای نصب ویندوز ۱۱، به این هم بستگی دارد که قبلا چه نسخه‌ای از ویندوز ۱۰ را نصب کرده‌اید. طبق ادعای مایکروسافت سایز Page File (که در برخی موارد با نام Swap File شناخته می‌شود) نیز بر این موضوع تاثیر گذار است. علاوه بر این‌ها، برای اجرای ویندوز ۱۱ به یک نمایشگر با حداقل رزولوشن 720p و یک GPU که از DirectX 12 پشتیبانی می‌کند نیاز خواهید داشت.

در نهایت، مایکروسافت اعلام کرد که علاوه بر موارد فوق، ویندوز ۱۱ به یکسری تجهیزات و تکنولوژی‌های جدیدتری نیامند است. کامپیوترهای مجهز شده به ویندوز ۱۱ که بعد از سال ۲۰۲۳ منتشر می‌شوند (به غیر از نسخه‌های دسکتاپ)، احتمالا باید از یک وب کم HD استفاده کنند. رزولوشن این وب کم لزوما نیاز نیست 1080p باشد و احتمالا از وب‌ کم‌های 720p معمول در بازار PC استفاده خواهد شد. همچنین مایکروسافت اصرار دارد که کامپیوترهای مجهز شده به ویندوز ۱۱، از یک تاچ پد دقیق استفاده کنند.

ویندوز ۱۱ به TPM 2.0 نیازمند است

مایکروسافت قصد دارد الزامات امنیتی جدید و محدودتری را برای ویندوز ۱۱ اعمال کند. برای اجرای سیستم عامل جدید مایکروسافت، باید مطمئن شوید که سیستمتان دارای Trusted Platform Module 2.0 یا به اختصار TPM 2.0 است. TPM یک ماژول امنیتی است که در برخی از کامپیوترها وجود دارد. TPM شامل یک تولیدکننده‌ی عدد تصادفی مبتنی بر سخت‌افزار می‌شود و می‌تواند کلیدهای رمزنگاری شده‌ای را برای محافظت از داده‌های شما صادر کند.

TPM همچنین قادر است که دستگاه‌های سخت‌افزاری را با یکسری روش‌ها مورد تایید قرار دهد. (مایکروسافت و AMD در اواخر سال ۲۰۲۰ یک فناوری مکمل به نام Pluton را معرفی کردند که در اصل برای Xbox توسعه داده شده بود. با وجود این، به نظر نمی‌رسد که برای اجرای ویندوز ۱۱ به آن نیاز داشته باشیم). همچنین برای ویندوز ۱۱ نیاز است که کامپیوترتان از UEFI و Secure Boot پشتیبانی کند.

مایکروسافت ابتدا قصد داشت انعطاف بیشتری برای ارائه‌ی مشخصات مورد نیاز ویندوز ۱۱ داشته باشد، به خصوص برای قضیه‌ی TPM. اما در روز جمعه ۲۵ ژوئن، اعلام کرد که برای اجرای ویندوز ۱۱ حتما به ماژول TPM 2.0 نیاز است. پس اگر کامپیوترتان از وجود ماژول TPM 2.0 بی بهره است، به احتمال زیاد قادر نخواهید بود ویندوز ۱۱ را اجرا کنید. خوشبختانه ابزارهایی وجود دارند که می‌توانند به شما بگویند سیستمتان ویندوز ۱۱ را اجرا می‌کند یا خیر.

چگونه تشخیص دهیم که کامپیترمان ویندوز ۱۱ را اجرا می‌کند یا خیر؟

برای تشخیص اینکه کامپیوترتان توانایی اجرای ویندوز ۱۱ را دارد یا خیر، ۲ راه پیش روی شما قرار دارد.

ابتدا باید مطمئن شوید که کامپیوترتان دارای ماژول TPM است. اگر عبارت tpm.msc را در قسمت سرچ ویندوز ۱۰ جست و جو کنید، برنامه مدیریت Trusted Platform Module اجرا می‌شود. سپس در پایین پنجره به قسمت TPM Manufacturer Information بروید و چک کنید که آیا ماژول TPM روی سیستمتان نصب شده است یا نه.

علاوه بر این، مایکروسافت برنامه‌ای به نام PC Health Check را توسعه داده است که می‌تواند به شما بگوید سیستمتان توانایی اجرای ویندوز ۱۱ را دارد یا خیر. برنامه‌ی PC Health Check هم‌اکنون روی وبسایت مایکروسافت قرار دارد و به اعتقاد ما ارزش دانلود کردن را دارد. PC Health Check نوعی برنامه‌ی کوچک Win32 می‌باشد که خلاصه‌ای را از وضعیت کامپیوترتان ارائه می‌دهد. همچنین قابلیتی وجود دارد که می‌تواند با یک کلیک تشخیص دهید آیا سیستمتان می‌تواند ویندوز ۱۱ را اجرا کند یا خیر. مایکروسافت در ۲۶ ژوئن اعلام کرد که برای ارائه اطلاعات بیشتر در مورد نیازمندی‌های ویندوز ۱۱، برنامه‌ی PC Health Check را به روزرسانی کرده است.

علاوه بر این، یک ابزار تردپارتی به نام Why Not Win 11 وجود دارد که روی GitHub موجود است؛ البته این ابزار توسط مایکروسافت پشتیبانی نمی‌شود و در صورت نصب و اجرا، احتمالا Windows SmartScreen آن را علامت‌گذاری خواهد کرد. این ابزار با این هدف طراحی شده است که اطلاعات جزئی بیشتری از کامپیوتر را در اختیار کاربر قرار دهد و به طور دقیق‌تری مشخص کند چرا سیستم قادر به اجرای ویندوز ۱۱ نیست.

در صورتی که به هر دلیلی سیستمتان از ویندوز ۱۱ پشتیبانی نمی‌کند، می‌توانید با خیال راحت از همین ویندوز ۱۰ فعلی استفاده کنید؛ چراکه مایکروسافت تا سال ۲۰۲۵ از آن پشتیبانی خواهد کرد. همچنین می‌توانید سیستم خود را ارتقا دهید و یا کامپیوترهای آماده‌ای که قرار است به طور پیشفرض به ویندوز ۱۱ مجهز شوند را خریداری کنید؛ این کامپیوترها اواخر امسال عرضه خواهند شد.

منبع: PC WORLD

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط