AMD رکورد سهم بازار پردازنده را زد؛ افزایش سهم Intel در دسکتاپ و لپ‌تاپ

AMD رکورد سهم بازار پردازنده را زد؛ افزایش سهم Intel در دسکتاپ و لپ‌تاپ

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 2 ماه و 20 روز پیش

فهرست مطالب

نتایج Mercury Research از بازار پردازنده‌ها در سه ماهه چهارم ۲۰۲۱، نشان می‌دهد که AMD حالا حدود ۲۵.۶ درصد بازار x86 را به خود اختصاص داده است، بیشترین سهمی که این کمپانی تاکنون داشته که البته به احتمال زیاد این موضوع به سبب افزایش فروش کنسول‌ها می‌باشد. این رقم رکورد قبلی AMD که ۱۵ سال پیش در ۲۰۰۶ با رقم ۲۵.۳ درصد به ثبت رسیده بود را می‌شکند. در عین حال Intel نیز ارقام بسیار خوبی را به خود اختصاص داد و به نظر می‌رسد که این کمپانی نیز در حال برگشت و جبران شکست‌های خود از AMD می‌باشد. البته به طور کلی، به نظر می‌آید سهم Intel در بازار سرورها در حال کم شدن است.

افزایش سهم Intel آن قدر هم تعجب آور نیست زیرا AMD بیشتر تحت تاثیر کمبود چیپ‌ها قرار گرفته و باعث شده تا کمپانی تمرکز ویژه‌ای روی محصولات سطح بالاتر داشته باشد تا سودآوری در این شرایط به بیشینه خود برسد. البته این محدودیت قرار گرفته برای بخش مختلف،‌ از آن جایی که AMD تقاضای زیادی برای چیپ‌های کنسولی دارد، یکی از دلایل کلیدی رشد سهم این کمپانی در این سه ماهه است. در هر صورت AMD به افزایش و رشد سود خود در بازار PC، به سبب تمرکز خود روی چیپ‌های سطح بالاتر ادامه می‌دهد و مدیرعامل کمپانی یعنی خانم "لیسا سو" (Lisa Su) نیز در آخرین گزارش‌های مالی کمپانی اعلام کرد که کمپانی برای هفت سه ماهه پشت هم، در زمینه پردازنده‌ها سودآوری خوبی داشته است.

کسب و کار AMD با وجود کمبود چیپ‌ها در حال افزایش و گسترش می‌باشد و در این سه ماهه نیز آن‌ها موفق شدند برای یازدهمین ماه پی در پی در زمینه پردازنده‌های سرور، افزایش فروش داشته باشند. AMD در این سه ماهه، به ۱۰.۷ درصد از بازار سروها دست یافت که نسبت به چند وقت اخیر رقم بالایی است.

به گزارش Mercury Research، ارقام به دست آمده در بازار بازار در زمینه پردازنده‌های x86 هم از نظر تعداد قطعات و هم از نظر سودرسانی، رکورد به حساب می‌آیند. این موضوع به نفع هردوی AMD و Intel است زیرا سود کلی چیپ‌های x86 در 2021 حدود ۱۰.۷ درصد افزایش داشته و به ۷۴ میلیارد برای سال رسیده است، بیشتر از ۶۶.۶ میلیاردی که سال قبل به دست آمد.

با گسترش دید به بازار برای بررسی تمام پردازنده‌های x86 و Arm، شامل پردازنده‌های Apple M1 ولی جدای از IoTها و کنسول‌ها، بازار بیش از ۵۰۰ میلیون واحد در ۲۰۲۱ فروش داشت و چیپ‌های x86 حدود ۴۷۱ میلیون واحد از آن را تشکیل می‌دادند. در مصاحبه‌ای با Apple، جزئیات زیر از روند پیشرفت Arm به دست آمد:

«تقریب ما برای میزان مشتریان کامپیوترهای ARM که شامل کروم‌بوک‌ها و مک‌بوک‌های M1 محور می‌شود، ۹.۵ درصد است که نسبت به ۸.۳ درصد سه ماهه قبلی بیشتر بوده و سه برابر بیشتر از ۳.۴ درصد سال قبل است. Apple در این سه ماهه رشد بسیاری داشته است و به نظر می‌آید این رشد در اثر افزایش فروش کامپیوتر‌های M1 محور بوده، نه کروم‌بوک‌هایی که از پردازنده‌های ARM استفاده می‌کنند.»

فروش AMD در زمینه کامپیوترهای دسکتاپی در ۲۰۲۱ حدود ۱۵ درصد کاهش یافت که این موضوع احتمالا به سبب کمبود قطعاتی می‌باشد که کمپانی درگیرش است زیرا در حال حاضر کمپانی تمرکز اصلی خود را روی پردازنده‌های رده بالایی گذاشته که سود بیشتری دارند و این موضوع باعث شده تا سود آن در بازار کامپیوتر بیشتر شود. علاوه بر آن کمپانی بعضی از محصولات خود را به سمت محصولات سروری برده که سود خوبی دارند.

پردازنده‌های نسل قبلی اینتل یعنی Rocket Lake و Comet Lake نیز بیشترین قطعه فروش رفته را برای اینتل در زمینه کامپیوترها در این سه ماهه داشتند. Alder Lake نیز تازه شروع کرده تا در بازار کامپیوترها تاثیر خود را بگذارد. علاوه بر آن، اینتل اخیرا چیپ‌های Alder Lake بیشتری را نیز منتظر کرده و انتظار می‌رود که در سه ماهه بعدی، این پردازنده‌ها تاثیر بیشتری روی بازار کامپیوتر بگذارند، خصوصا این که این چیپ‌ها در بنچمارک‌های مختلف توانسته‌اند از پردازنده AMD Ryzen 5000 پیشی بگیرند.

طبق گزارش IDC، بازار کروم‌بوک‌ها به سبب نبود تقاضا ۶۳ درصد کاهش را به خود دید، بازار کروم‌ها و از بین رفتن آن، منجر به تاثیرات مختلفی روی اکوسیستم‌های x86 و Arm شده است.پردازنده‌های رده بالای Tiger Lake اینتل نیز فاکتور مهمی در سه ماهه چهارم در بخش پردازنده‌های موبایلی بودند و ولی مدل‌های میان‌رده تاثیر خاصی روی بازار نداشتند. اینتل اخیرا محصولات موبایلی Alder Lake را منتشر کرد و در سه ماهه‌های بعدی تاثیر آن محصولات روی بازار را نیز خواهیم دید.

 کمپانی AMD همچنین پیش‌بینی سهم خود در بازار سرورها را با IDC به اشتراک گذاشت ولی این پیش‌بینی‌ها تنها برای پردازنده تک سوکته و دو سوکته هستند و خبری از سرورهای چهار سوکته یا بالاتر نیست. همچنین اعداد و ارقام Mercury با اعداد و ارقام اعلام شده توسط AMD متفاوت است که گویای سهم بیشتری در بازار می‌باشد. AMD در مورد این موضوع اظهار داشت: «Mercury Research تمام پردازنده‌های سروری x86 را حساب کرده که فاقد نام دستگاه، سرور، شبکه یا حافظه می‌باشد در حالی که TAMهای اعلام شده برای 1P و 2P که به IDC اعلام شده شامل سرورها می‌شود.

در تصور زیر می‌توانیم درصد بازارهای پردازنده‌های سروری را ببینیم:

این اطلاعات از سوی Omdia می‌آید که متد‌های اندازه‌گیری متفاوتی دارند. طبق اندازه‌گیری Omdia اینتل ۷۶ درصد از بازار داده‌ها را داشته و AMD هم ۱۸.۳ درصد را دارد در حالی که Arm در رکورد ۵.۳ درصدی خود می‌باشد. ۰.۳ درصد نیز به سایرین تعلق می‌گیرد. لازم به ذکر است Omdia می‌گوید که هنوز در حال جمع آوری داده برای سه ماهه آخر ۲۰۲۱ می‌باشد ولی بعید است که داده‌های کلی تغییر خاصی داشته باشند.

در حالی که سایر بخش‌ها IoT و چیپ‌های نیمه شخصی مثل کنسول‌های AMD را حساب نمی‌کرد، در سهم کلی بازار می‌توان این ارقام را دید و می‌توان گفت که بازار x86 به طور کلی میان AMD و اینتل تقسیم شده است.

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط