15 نکته‌ برای استفاده حداکثری و بهینه از کنسول‌های Xbox Series X/S

15 نکته‌ برای استفاده حداکثری و بهینه از کنسول‌های Xbox Series X/S

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 7 ماه و 3 روز پیش

فهرست مطالب

اگر شما هم یکی از صاحبان کنسول‌های Xbox Series X | S هستید، پس زمان آن رسیده تا دل‌ و روده تنظیمات کنسول را بیرون کشیده و از آن بهترین استفاده‌ی ممکن را ببرید. از همین رو در ادامه از فعال‌کردن قابلیت بازی از راهِ‌ دور و وارد‌شدن خودکار به حسابِ کاربری گرفته تا متصل‌کردن کنترلر به کنسول، با هم برخی از نکات و ویژگی‌های کمتر شناخته‌شده‌ی کنسول و ترفندهای آن را بررسی می‌کنیم.

  1. دانلود‌کردن اپلیکیشن Xbox برروی موبایل

دانلود و استفاده از اپلیکیشنِ تازه طراحی‌شده‌ی Xbox برای سیستم عامل‌های iOS و Android می‌تواند مفید و کمک‌کننده باشد. اگر هنوز Xbox خود را راه‌اندازی نکرده‌اید، این برنامه راحت‌ترین راه برای انجام این کار است.

همچنین می‌توانید از طریق آن با دوستان خود در ارتباط بوده و با آن‌‌ها چَت کنید، بازی‌ها را انتخاب و از راه دور آن‌ها را دانلود کرده، به ویدئوها و اسکرین‌شات‌هایی که از بازی‌های خود ضبط کرده به راحتیِ هرچه تمام‌تر دسترسی داشته و آن‌ها را با دیگران به اشتراک بگذارید. از همه بهتر، می‌توانید با استفاده از قابلیت Xbox Remote Play بازی‌ها را از روی کنسولِ برروی موبایل، تبلت یا لپ‌تاپ استریم کنید (در ادامه بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد).

  1. شخصی‌سازی و تغییر صفحه Home

وقتی می‌توانید صفحه Home را به سلیقه‌ی خود شخصی‌سازی کنید، چرا آن را همیشه در حالت پیش‌فرض نگه دارید؟ در صفحه Home، دکمه View را فشرده (دکمه‌ی سمت چپ که شبیه به 2 پنجره است) تا بخش صفحه تنظیمات و شخصی‌سازی نمایان شود.

در اینجا می‌توانید ترتیبِ انتخابیِ خود برای منوها را انتخاب کرده و همچنین چیزهایی نظیر رنگ‌ها، صفحه‌های پس‌زمینه و تم‌های کنسول را تغییر دهید. در بخش Theme & Motion نیز می‌توانید تمِ کلی را برروی روشن یا تاریک قرار داده و یا حتی انتخاب کنید تا خودِ کنسول با توجه به ساعاتِ شبانه‌روز آن را به صورت خودکار عوض کند.

  1. انتقال بازی‌ها از Xbox One

شما می‌توانید به تمامی بازی‌های قدیمی خود برروی Xboxهای قبلی‌تان با فشاردادنِ دکمه‌ی Xbox و رفتن به بخش My Game & Apps > Full Library > All Owned Games دسترسی داشته باشید. با اینکه امکان دانلود این عناوین وجود دارد اما منتقل‌کردن آن‌ها از کنسول قدیمیِ خود بسیار سریع‌تر خواهد بود.

برای انجام این کار ابتدا مطمئن شوید که هر 2 کنسول Xbox One و Xbox Series X|S روشن بوده و به یک شبکه‌ی WiFi متصل هستند. سپس برروی Xbox جدیدتان به بخش Settings > System > Backup and Transfer > Network Transfer رفته، گزینه‌ِ‌ی مربوطه را علامت زده و برروی کنسول قدیمیِ خود کلیک کنید؛ در اینجا بازی‌هایی که می‌خواهید منتقل کنید را انتخاب کرده و در نهایت با فشردن Copy روند را به اتمام برسانید.

  1. انتخاب تنظیمات مناسب برای صفحه نمایش

برای استفاده بهینه و حداکثری از قابلیت‌های کنسول جدید خود باید اطمینان حاصل کنید که صفحه نمایش شما به بهترین شکل تنظیم شده است. این تنظیمات از طریق بخش Settings > General > TV & Display Options، جایی که همه چیز از جزئیات رزولوشن تا نرخ بروزرسانی و درجه‌بندیِ HDR در دسترس است، قرار دارد.

اگر فکر می‌کنید که نمی‌توانید از حداکثر توانایی‌ها استفاده کنید، پس کابل HDMI خود را بررسی کرده و مطمئن شوید که پورت‌های تلوزیون و خود کابل از تکنولوژیِ HDMI 2.1 پشتیبانی می‌کنند ( در حال حاضر تنها برخی از تلوزیون‌های منتخب جدید توانایی پشتیبانی از این ویژگی را دارند).

  1. شخصی‌سازی کنترلر

شما می‌توانید تنظیمات کنترلر خود را برای مشخص‌کردن عملکرد هر دکمه مشخص کرده، کنترل‌ها را کاملا وارونه کرده و میزان ویبره و لرزش کنترلر را نیز شخصی‌سازی کنید. برای دسترسی به تمامی این‌ها و حتی امکاناتی بیشتر از مسیر Settings > Devices & Connections گزینه Accessories and Configure را انتخاب کنید. همچنین امکان ایجادکردن چندین پروفایل مختلف با طرح‌های متنوع نیز وجود دارد؛ با  این قابلیت شما می‌توانید برای مثال در بازی‌های شوتر از یک طرح و در بازی‌های فایتینگ از طرح دیگری استفاده کنید.

  1. لینک‌کردن کنترلر به پروفایل

شاید شما یک کنترلر ویژه و اختصاصی داشته باشید. شاید از اینکه دست‌های چرب و کثیف دیگران به کنترلر شما بخورد، احساس ترس و ناراحتی کنید. و حتی شاید می‌خواهید تنها با واردشدن خودکار به حساب کاربری چندین ثانیه در وقت خود صرفه‌جویی کنید.

هر دلیلی که دارید، شما می‌توانید با متصل‌کردن کنترلر به پروفایل‌تان، صرفا با روشن‌کردن کنترلر وارد حساب کاربری‌ شده و آماده‌ی بازی باشید. برای  انجام این کار باید مسیر Settings > Account > Sign-In > Security & Passkey را طی کرده و در نهایت از طریق نوار This Controller Signs In پروفایل مورد نظر را انتخاب نمایید.

  1. استفاده از کنترلرهای قدیمی

حالا که بحث کنترلرها است، بهتر است فراموش نکنید که امکان استفاده از کنترلرهای قدیمی Xbox One‌تان که بدون استفاده مانده‌اند نیز وجود دارد. متصل‌کردن آن‌ها کاملا ساده و راحت است؛ برروی کنسول جدیدتان دکمه دایره‌‌ای شکل و کوچکی که کنار پورت USB قرار دارد را برای چند ثانیه نگه داشته تا دکمه پاور شروع به چشمک‌زدن کند؛ سپس همین کار را با دکمه‌ی دایره‌ای شکل و کوچکی که در بالای کنترلر Xbox One قرار دارد نیز انجام دهید تا دکمه Xbox شروع به چشمک‌زدن کند. وقتی روشن و خاموش‌شدن دکمه تمام شد یعنی کنسول و کنترلر هماهنگ‌شده و قابل استفاده هستند.

  1. اجرای دیسک‌های Blu-ray توسط Xbox Series X

کنسول Xbox Series X شما می‌تواند به عنوان دستگاهی برای اجرای دیسک‌های Blu-ray با کیفیت 4K نیز کاربرد داشته باشد ولی خب متاسفانه از همان ابتدا به صورت پیش‌فرض برنامه‌ی موردنیاز برای این کار برروی کنسول نصب نیست.

شما می‌توانید این برنامه را یا از طریق فروشگاه Microsoft و یا هنگامی که اولین دیسک Blu-ray را داخل کنسول قرار می‌دهید، دانلود و نصب کنید. اگر از تلوزیون و  سیستم نمایش خانگی خوب و پیشرفته‌ای بهره می‌برید، پس بهتر است به بخش Settings > Devices & Connections > Blu-ray رفته و ویژگی Let My Receiver Decode Audio را فعال نمایید.

  1. ذخیره و صرفه‌جویی در مصرف انرژی

اگر به بخش Settings > General > Power Mode & Startup بروید، امکان تصمیم‌گیری درباره اینکه کنسول‌تان چه مدت پس از غیرفعال‌بودن خاموش شود (تنظیمات به صورت پیش‌فرض برروی یک ساعت قرار دارد). وجود دارد.

همچنین می‌توانید در زیرمجموعه‌ی بخش Power Mode یکی از 2 گزینه‌ی Instant-On و یا Energy-Saving را برای روشن‌شدن کنسول مشخص کنید؛ اگر خواهان کنترل‌کردن کنسول از راه دور، روشن‌کردن آن از طریق دستورهای صوتی و در مجموع استفاده سریع و بالافاصله پس از راه‌اندازی هستید، گزینه‌ی Instant-On مناسب شماست. اما اگر بیشتر به دنبال صرفه‌جویی در مصرف انرژی هستید، همان‌طور که از نامش پیداست بهتر است از گزینه Energy-Saving استفاده نمایید.

  1. ضبط اسکرین‌شات‌ و ویدئو

شما می‌توانید با مراجعه به مسیر Settings > Preferences > Capture & Share تنظیمات این چنینی را به دلخواه خود مشخص کنید؛ چیزهایی نظیر مدت زمان ویدئو‌های ضبط‌شده از گیم‌پلی، کیفیت مورد نظر، محل ذخیره‌‌ی آن‌ها و اینکه آیا این کلیپ‌ها برروی فضای ابری شوند یا نه. شما همچنین می‌توانید کاربرد دکمه‌ها را تغییر داده تا نحوه استفاده‌ از دکمه ُShare نیز عوض شود. به یاد داشته باشید با اینکه امکان ضبط ویدئو و اسکرین‌شات با روزولوشن 4K و HDR وجود دارد، این فایل‌ها فضای بیشتری را اشغال می‌کنند.

اگر هم علاقه‌ای به ضبط و ذخیره‌ ندارید، می‌توانید با تغییر تنظیمات Allow Game Capture به Don’t Capture کل این امکانات را خاموش کنید.

  1. تنظیم هشدار و یادآوری برای استراحت‌ و فاصله‌گرفتن از کنسول

غرق‌شدن در دنیای بازی‌ها برای ساعات متوالی بسیار آسان است؛ این کار می‌تواند باعث مشکلاتی مختلف اعم از درد گرفتن مفاصل، خسته‌شدن چشم‌ها و البته در دراز مدت سنگ کلیه شود! برای اینکه مطمئن شوید اسیر این موضوع نشده و به اندازه کافی بازی می‌کنید، با رفتن به بخش Settings > Preferences > Break Reminder می‌توانید هشدار و یادآوری‌هایی پیرامون زمان بازی‌کردن تنظیم کنید.

هر نیم ساعت احتمالا زیاد باشد ولی برای هر 2 ساعت زمان استراحت در نظر گرفته و با پدیدارشدن نوتیفیکشن‌ برروی مانیتور، برای نیم‌ ساعت از کنسول و بازی‌کردن فاصله گرفته و کمی استراحت کنید.

  1. اضافه‌کردن حافظه‌ی بیشتر

شما می‌توانید هر گونه حافظه‌ی خارجی‌‌ای که از پورت USB مدل 3.1 بهره‌مند است را به کنسول‌های خود متصل کرده و حافظه‌‌ی دستگاه را برای ذخیره‌ی فایل‌های مختلف اعم از بازی‌ها، اسکرین‌شات‌ها و ویدئوها افزایش دهید. خودِ Microsoft کارت توسعه‌‌‌ی یک ترابایتی شرکت Seagate را توصیه کرده است؛ بنابر گفته‌های این شرکت، سرعت و عملکرد این کارت توسعه‌ی حافظه به خوبی با SSD موجود در داخل کنسول‌های Xbox برابری می‌کند.

  1. کنترل‌کردن Xbox با دستیار صوتی Google یا Alexa (دستیار صوتی شرکت Amazon)

به دستورات صوتی خود حسی آینده‌نگرانه‌تر و راحت‌تر ببخشید. با مراجعه به Settings > Devices & Connections > Digital Assistants و فعال‌کردن گزینه‌ی استفاده از دستیار صوتی دیجیتالی می‌توانید بنابر ترجیح خود از Alexa یا Google Assistant استفاده نمایید. بعد از راه‌اندازی این ویژگی، می‌توانید Xbox خود را خاموش و روشن کرده، بازی‌های مختلف را اجرا کرده و یا فیلم‌ها را متوقف کنید.

  1. پیداکردن بازی‌های بهینه‌شده برای کنسول‌های Xbox Series X/S

برخی از عناوین برای کنسول‌های Xbox Series X|S بهینه شده‌اند؛ این بدین معناست که گرافیک آن‌ها بهبود یافته،‌ از نرخ فریم بالاتری برخوردار هستند،‌ و سریع‌تر لود و بارگذاری می‌شوند. عناوینی که از ویژگی Smart Delivery پشتیبانی می‌کنند، به صورت خودکار برروی کنسول جدید آپدیت شده و می‌توانید برروی آیکون ‌آن‌ها علامت X|S را مشاهده نمایید.

برای دیدن همگیِ آن‌ها باید در ابتدا مسیر Game & Apps > Games را طی کرده و در نوار مرتب‌سازی گزینه‌ی Group by Console Type را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید با فشردن دکمه X و بازشدن نوار مرتب‌سازی در فروشگاه Microsoft، در زیر بخش Capabilities گزینه‌ی Xbox Series X|S Enhanced را انتخاب کرده تا تمامی بازی‌های بهینه‌شده نشان داده شوند. انجام این کار و مشاهده بازی‌ها از طریق وبسایت Xbox نیز امکان‌پذیر است.

  1. راه‌اندازی قابلیت  بازی از راه دور (Remote Play)

شما می‌توانید بازی‌های کنسول Xbox Series X یا Series S خود را از راه دور و برروی موبایل یا تبلتی اندرویدی یا iPhone و iPad تجربه کنید؛ که قطعا وقتی بقیه اعضای خانه از اِشغال تلوزیون توسط شما عصبی شده باشند، به کار می‌آید! برای امتحان این ویژگی باید به Settings > Devices & Connections رفته و گزینه‌ی مربوطه برای فعال‌کردن قابلیت‌های از راهِ دور (Remote Features) را برروی Xbox خود تیک بزنید.

همچنین باید حالت کنسول را از مسیر General > Power Mode & Startup برروی Instant-On قرار دهید. وقتی این کارها را انجام دادید، اپلیکیشن موبایل را باز کرده و در بخش My Library > Consoles برروی گزینه‌ Connectـی که کنار Xbox Series X یا Series S نوشته شده، کلیک کنید.

متاسفانه در حال حاضر کنسول‌های Xbox Series X|S از این قابلیت برروی Windows 10 پشتیبانی نمی‌کنند و تنها برروی دستگاه‌های موبایل این ویژگی وجود دارد.

نظر شما درمورد این ترفندها و نکته‌ها چیست؟ لطفا دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط