حل مشکل روشن نشدن پاور کامپیوتر

حل مشکل روشن نشدن پاور کامپیوتر

نوشته‌ی
avatar
9 ماه و 8 روز پیش

فهرست مطالب

معمولا وقتی کامپیوتر شما روشن نمی‌شود که پاورتان خراب باشد. شاید سوال داشته باشید که پاور کامپیوتر چیست؟ پاور، یا منبع تغذیه کامپیوتر، همان قطعه‌ایست که برق باقی قطعات را تأمین می‌کند، که مانند هر قطعه‌ی دیگری عمری دارد و گاها می‌سوزد. با اینکه ممکن است بتوانید پاور را دوباره احیا کنید، ولی معمولا پاوری که روشن نمی شود بهتر است تعویض شود.

 

علت روشن نشدن پاور کامپیوتر

روشن نشدن پاور می‌تواند به خاطر عوامل زیادی باشد، که اکثرا مربوط به جریان برق آن و یا اتصال‌ها و سیم‌هاست. به‌ طور کلی می‌توان علت روشن نشدن پاور را به حالات زیر تقسیم کرد:

  • اگر پاور از پریز برق، جریان برق یا ولتاژ کافی و مناسب دریافت نکند ممکن است باعث روشن نشدن آن شود. حتی اگر پریز سالم باشد و به سایر دستگاه ها برق بدهد ، ممکن است برای پاور شما کافی نباشد.
  • کابل‌ها ممکن است مشکل داشته باشند که باعث اختلال در جریان برق از دیوار تا پاور، یا از پاور تا قطعات کامپیوتر شوند. به طور کلی نمی‌شود صرفا با دیدن کابل‌ها به آسیب آنها پی برد.
  • پاور ممکن است از کامپیوتر فرمان لازم برای دریافت برق را نگرفته باشد؛ برخی مدل‌های مخصوص نیاز به مقداری خاصی بار برای شروع به کار کردن دارند.
  • پاور ممکن است خراب شده باشد که در این صورت بهتر است عوض شود. تعمیرات کامل آنها معمولا بسیار دشوار است و معمولا باز هم مثل قبل نمی‌شوند.

در همین رابطه بخوانید: علت روشن نشدن لپ تاپ

در اکثر موارد وقتی سیستم جدید اسمبل می‌کنید، مشکل روشن نشدن پاور کامپیوتر از سیم کشی و اتصالات شماست. ولی وقتی مدتی طولانی از پاور خود استفاده کرده‌اید، احتمالا نیاز به تعویض دارد. البته قبل از هر کاری باید حتما خود مشکل را بیابید و آن را حل کنید سپس به فکر تعویض بیافتید.

حل مشکل روشن نشدن پاور کامپیوتر

حل مشکل روشن نشدن پاور کامپیوتر

برای حل مشکل کار نکردن پاور خود، از ساده‌ترین و واضح‌ترین علت‌ها شروع کنید تا دلیل را پیدا کنید. از آنجا مرحله به مرحله سراغ مشکلات پیچیده‌تر بروید که زمان و تخصص بیشتری لازم دارند.

 

  1. دنبال دکمه‌ی پاور باشید

تقریبا همه‌ی پاور‌ها پشت خود یک دکمه برای خاموش و روشن کردن دارند. منظور دکمه‌ی روشن کردن کامپیوتر نیست، بلکه دکمه‌ی واقع بر خود منبع تغذیه است.

حتی اگر خیلی ساده و مسخره به نظر بیاید، ولی ممکن است به سادگی با روشن کردن دکمه‌ی پشت پاور، مشکل روشن نشدن پاور را حل کنید.

 

  1. پریز برق دیگری را امتحان کنید

یک موضوع ساده‌ی دیگر که حتما باید چک کنید، پریز و سیم رابط برق شماست. گاهی ممکن است آنقدری سالم باشند که صرفا برق را وصل کنند، ولی نه با ولتاژ کافی، و منبع تغذیه برق زیادی می‌خواهد که ممکن است برای همین روشن نشود.

اگر پاور شما با پریز و سیم رابط دیگری کار کرد، علت روشن نشدن را پیدا کردید.

در همین رابطه بخوانید: تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار

  1. اتصالات و سیم‌ها را چک کنید

ابتدا تمام سیم‌ها را قطع کنید؛ احتمال اینکه یکی از سیم‌ها کامل وصل نشده باشد بالاست، مخصوصا اگر سیستم تازه اسمبل شده باشد. سپس تک تک سیم‌ها و ورودی‌ها را برای علائم شکستگی، بادکردگی، پارگی، سوختگی و هرگونه آسیب دیگر بررسی کنید. اگر پاور شما ماژولار هست، پورت‌های خود پاور هم بررسی کنید.

اگر هرجا آسیبی دیدید، نیاز به تعویض آن سیم یا قطعه دارید. معمولا کابل‌های جایگزین را می‌توان از شرکت سازنده و یا مراکز خدمات کامپیوتری تهیه کرد.

علت روشن نشدن پاور کامپیوتر

  1. همه‌ی قطعات را وصل کنید

گاهی باید تمام سیم‌ها و اتصال‌ها و قطعات را وصل کنید تا پاور روشن شود، مخصوصا اگر کامپیوتر برای بار اول روشن می‌شود. معمولا دفترچه‌ی راهنمای خود منبع تغذیه کمک می‌کند که بفهمید کدام قطعات باید حتما وصل باشند تا روشن شود.

 

  1. داخل خود کیس را بررسی کنید

گاهی ممکن است یک مشکل ریز دیگر، علت روشن نشدن پاور کامپیوتر شما باشد. مثلا ممکن است یک پیچ افتاده باشد و زیر مادربورد رفته باشد و اتصال کوتاه رخ داده باشد. اگر چیز مشکوک یا آسیب دیده‌ای دیدید، آن را تعویض کنید.

در همین رابطه بخوانید: گواهی های پاور کامپیوتر چه هستند و چه تفاوتی با هم دارند؟

  1. یک پاور دیگر امتحان کنید

محض احتیاط، می‌توانید یک پاور دیگر را وصل کرده و ببینید که آیا کامپیوتر روشن می‌شود یا نه. اگر با پاوری دیگری روشن شد، میفهمید مشکل از پاور بوده، وگرنه مشکل از جای دیگریست. در این صورت می‌توانید همه‌ی قطعات را از منبع تغذیه جدا کرده، سپس یکی یکی وصل کرده و روشن کنید تا بفهمید کدام قطعه مانع روشن شدن می‌شود.

چگونه خود پاور را تست کنیم؟

چگونه خود پاور را تست کنیم؟

اگر فقط دارید یک پاور را بررسی می‌کنید و یا کامپیوتری برای تست ندارید، می‌توانید از روش زیر استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که این روش ممکن است کمی سخت به نظر بیاید.

  1. همه‌ی کابل‌ها را قطع کرده و فقط کابل برق و کابل 24 پین (کابل مادربورد) را وصل کنید.
  2. دکمه‌ی برق پاور را خاموش کرده و در صورت نداشتن دکمه‌ی خاموش روشن، آن را از پریز بکشید.
  3. یک گیره‌ی کاغذ یا سنجاق را به شکل U در بیاورید؛ باید طول آن به قدری باشد که بتوان 2 تا از ورودی‌های 24پین را وصل کنیم.
  4. یک سر گیره را به ورودی PS_ON وصل کنید. معمولا پین چهارم از چپ هست. بعضی کابل‌ها سیم سبز واضحی دارند که از آن خارج شده.
  5. سر دیگر آن را به اتصال زمین (Ground) وصل کنید. معمولا پاور ها چند اتصال زمین داشته، پس بهتر است از دفترچه راهنما کمک بگیرید.
  6. دکمه را روشن کنید (برق را وصل کنید). بررسی کنید که آیا پاور روشن می‌شود یا خیر. البته در نظر داشته باشید فن همه‌ی پاورها، بلافاصله روشن نمی‌شود.

اگر پاور روشن شد پس مشکلی نداشته و باید باقی قطعات را بررسی کنید.

چه زمانی وقت خرید پاور جدید است؟

چه زمانی وقت خرید پاور جدید است؟

اگر پاور شما روشن نم‌یشود و یا گارانتی آن تمام شده، بهتر است به فکر خرید پاور جدید باشید. پاور قطعه‌ای نیست که بخواهید در مورد آن کوتاهی کنید، چراکه خرابی آن ممکن است کل کامپیوتر را معیوب کند. وقتی که مطمئن شدید خرابی آن قابل تعمیر نیست، دیگر وقت آن رسیده که دنبال پاور جدید باشید. خریدن و گشتن دنبال پاور مناسب شاید هیجان انگیزترین مرحله‌ی خرید یک کامپیوتر نباشد، ولی حیاتیست، و باید در مورد خرید مدل مناسب تحقیق کنید.

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

چطور می‌توان تشخیص داد که پاور دچار مشکل شده و به زودی خراب خواهد شد؟

اغلب پاورها به طور مرتب توسط فن خنک می‌شوند. اگر از فنِ شما مدام صدای غیرعادی از قسمت فن می‌آید یا چرخش فن با مشکل و اختلال مواجه است، احتمالا به زودی پاور از کار خواهد افتاد.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

راهنمای کامل اسمبل یک کامپیوتر گیمینگ - نصب پاور، اتصالات برق پاور

میزان مصرف پاور در سیستم‌های گیمینگ

اهمیت پاور در سیستم های گیمینگ

 

logo
امتیاز این مطلب: 5
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط