اصطلاحات سخت افزاری پی سی قسمت سوم

اصطلاحات سخت افزاری پی سی قسمت سوم

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 6 ماه و 4 روز پیش

فهرست مطالب

در این سری مقالات قصد داریم تا شما را بیشتر با اصطلاحات سخت افزاری کامپیوترهای دسکتاپ یا پی سی ها آشنا کنیم، و هرکدام را مفصل برایتان توضیح دهیم . تمام اصطلاحات سخت افزاری مربوط به پردازنده، مادربرد، کارت گرافیک، رم، حافظه، پاور، مانیتور، موس و کیبورد و همچنین تا حدودی اصطلاحات نرم افزاری نیز بیان خواهد شد.

در قسمت‌های قبل مطالبی در رابطه با پردازنده ، مادربرد و کارت گرافیک عنوان شد. در این قسمت تمام اصطلاحات مربوط به رم ،‌ حافظه و پاور را برای شما آماده کردیم و هر کدام را جزء به جزء برایتان شرح خواهیم داد. پس با اگزوگیم در این مقاله همراه باشد.

رم (Random Access Memory)

اگر از سرعت سیستم خود ناراضی هستید و به دنبال گزینه‌هایی برای ارتقاع سیستم می‌گردید. رم یکی از آن گزینه‌هاست اما قبل از هر گونه اقدام و خرید محصول، بهتر است اطلاعات کافی در مورد تمام پارامترهای رم را یاد بگیرید. اگر هم قبلا رم سیستم خود را ارتقا دادید اما خبری از بالارفتن سرعت نیست، قبل از شکایت از فروشنده این بخش از مقاله را بخوانید!

  • سرعت، فراکانس یا کلاک اسپید: حتما در توضیحات روی جعبه رم با عددی روبرو شده‌اید که با واحد مگاهرتز محاسبه می‌شود. این عبارت تاثیر مستقیم روی سرعت رم شما خواهد داشت. در گیمینگ تاثیر کلاک اسپید رم در سرعت فریم ریت را می‌توان تا حدود 10 درصد در نظر داشت.

 

  • DDR (Double Data Rate) : به معنای آن است که در این تکنولوژی رفت و برگشت اطلاعات در هر دور دو برابر خواهد شد و امکان ذخیره سازی بیشتری از اطلاعات در هر ثانیه به رم کامپیوتر داده می‌شود. امروزه اکثر رم‌های بازار از استاندارد DDR4 بهره می‌برند اما تا حدودی رم‌های DDR3 هم برای کامپیوترهای قدیمی تر رایج است. در استاندارد DDR4 فرکانس بالاتر، پهنای باند بیشتر و مصرف برق کمتر است.

  • XMP (Extreme Memory Profiles) : به معنای حالات مضاعف از پیش در نظر گرفته شده برای رم. نام تکنولوژی یست که امکان تغییر در کارایی رم را در بایوس به شما می‌دهد. اگر رمی که خریداری می‌کنید از این تکنولوژی پشتیبانی کند، در بایوس می‌توانید میزان سرعت رم را به راحتی دستکاری کنید. این حالات مختلف توسط تولید کننده به صورت پروفایل های از پیش تعیین شده در آمده که می‌توانید بین گزینه‌ها تغییر ایجاد کنید.

 

  • اورکلاک رم : همانطور که در بخش پردازنده و کارت گرافیک گفته شد، اورکلاک کردن به معنای بالا بردن فرکانس است. اما در رم علاوه بر فرکانس می‌تواند روی فاکتور سی ال نیز تاثیر مثبت بگذارد.

  • CL (CAS Latency) : قاعده ی کلی اینست: هرچه سی ال پایین تر باشد ، رم سریعتر است. فاکتور سی ال مربوط به میزان تاخیر در عملکرد رم می شود. هرچه کلاک اسپید بالاتر باشد، تاثیر سی ال بالا به نسبت کمتر می‌شود.

 

  • حجم : حجم رم با واحد گیگابایت اندازه گیری می‌شود که پیشنهاد می‌کنیم برای گیمینگ این میزان کمتر از 8 گیگ نباشد. همچنین میزان بیشتر از 16 گیگ هم برای کیس‌های گیمینگ متوسط بیش از اندازه است. برای کیس هایی که از آن‌ها در تدوین فیلم و ادیت عکس استفاده می‌شود میزان حجم رم باید خیلی بیشتر باشد.

 

  • دوال چنل : اگر پیکر بندی رم شما دوتایی است و از سیستم دوآل چنل پشتیبانی می‌کند، بهتر است که برای مثلا 8 گیگابایت رم، از دو رم 4 گیگابایتی استفاده کنید. سیستم دوآل چنل میزان حداکثر پهنای باند را افزایش می‌دهد و باعث بالا رفتن کارایی رم می‌شود.

 

  • Heat Spreader : رم بخشی به نام هیت اسپریدر ، برای انتقال گرما دارد. این قسمت به رم کمک می‌کند تا حرارت خود را کاهش دهد و دچار گرمای بیش از حد نشود.

حافظه

حافظه ی یک پی سی گیمینگ، تاثیر زیادی در سرعت کلی سیستم دارد. پس باید به خوبی از آن سر در بیاورید. حافظه‌های اس اس دی ،‌ کلیدی برای دست یابی به یک پی سی گیمینگ خوب هستند. نمی‌توانیم کیس گیمینگی را بدون آن‌ها متصور شویم. اگر از جزئیات این نوع حافظه‌ها مطلع نباشید ، ممکن است یک اس اس دی با قیمت زیاد از حد تهیه کنید و یا آرزویی که برای دستیابی به یک پی سی سریع داشتید به واقعیت تبدیل نشود.

 

  • HDD : Hard Disk Drives ، دهه‌هاست که بر روی پی سی ها حضور داشته اند و تکنولوژی آن‌ها با وجود اصلاح و بالا بردن سرعت و کیفیت، امروزی نیست. خاصیت این گونه حافظه‌ها حجم بالا با سرعت پایین و همینطور قیمت پایین است.

  • SSD : Solid State Drive که از دیسک برای ثبت اطلاعات استفاده نمی‌کند، هیچ قسمت متحرکی در خود ندارد. این گونه حافظه‌های داخلی سرعت بالا و حجم پایین و قیمت بالاتری دارند.

 

  • فاکتور شکل : حافظه‌های داخلی کامپیوتر در اشکال مختلف با اتصالات مختلفی در بازار موجود است. آنها به شکل 2.5 اینچ ، که اس اس دی های مربعی شکل را شامل می‌شود و با کابل ساتا به مادربرد متصل می‌شود؛ M.2 که به صورت یک مستطیل بلند با سوکت مستقیم به مادربرد متصل می‌شود و پی سی آی که به صورت یک کارت مانند کارت گرافیک به اسلات پی سی آی اکسپرس بر روی مادربرد وصل می‌شود.

 

  • ساتا : استانداردی از اتصالات کامپیوتری است که حداکثر سرعت انتقال در آن بر روی عدد 600 مگابایت در ثانیه قفل شده است و سرعتی بیشتر از این میزان را ارائه نمی دهد.

  • AHCI : استاندارد مشابه ساتا با 600 مگابایت، که برایهارد های اچ دی دی طراحی شده است.

 

  • NVMe : یک استاندارد اتصال حافظه به مادربرد که سرعت بسیار زیادی دارد و تا 3.5 گیگابایت در ثانیه را منتقل می‌کند.

 

  • PCIe : نوعی از اتصال است که از استانداردهای NVMe و AHCI پشتیبانی می‌کند و سرعت بسیار بالایی در انتقال اطلاعات دارد.

 

  • NAND FLASH‌ : نوعی مموری غیر فرار است که برای نگهداری و ذخیر اطلاعات به برق احتیاج ندارد.

 

  • SLC و MLC : اس ال سی گونه‌ای از NAND  هاست که در هر سلول خود تنها یک بیت را ذخیره می‌کند که این عمل به بهینه شدن کارایی آن کمک می‌کند. در مقایسه با ام ال سی که بیش از یک بیت را در هر سلول خود جایم می‌دهد، اس ال سی ها حافظه‌هایی سریعتر هستند.

پاور

پاور کامپیوتر یکی از قطعات مهمی است که به شدت مورد کم لطفی قرار گرفته. شاید در نگاه اول صرفا یک جعبه باشد که برق 220 را به ولتاژ مناسب برای هر قطعه تبدیل می‌کند، اما فرق یک پاور درجه یک با استاندارد 80+ تیتانیوم و یک پاور قدیمی بدون استاندارد 80+ ، فاجعه‌ای است که با پاور ضعیف و بی کیفیت با آن روبرو خواهید شد و کیس خودتان را در حال ذوب شدن سیم ها و آتش سوزی خواهید دید. پس سعی کنید در خرید این قطعه دقت کنید و تمام اصطلاحات آن را بدانید.

  • ریل : در ولتاژهای 12، 5 و 3.3 ، کانکتورهایی هستند که برق را به اجزاء کامپیوتر شما می‌رسانند.

 

  • واتیِج : تمام توانی که پاور در خود دارد تا بین اجزاع مختلف کامپوتر تقسیم کند. بیشترین میزان مصرف متعلق به سی پی یو و جی پی یو است. اگر از اورکلاک استفاده می‌کنید باید واتیج پاور شما بیش از حالت نرمال باشد تا برای سیستم مشکلی رخ ندهد.

  • استاندارد 80+ : این استاندارد نشان دهنده ی کیفیت و میزان اتلاف انرژی در پاور کامپیوتر است. در رده‌های برنز ی ،‌ نقره‌ای ، طلایی و پلاتینیوم که بازده پاور شما را مشخص می‌کند که عددی بین 80 درصد بازده برای برنزی و 94 درصد بازده برای پلاتینیوم است.

 

  • پاور مدولار: حتما شاهد آن بوده‌اید که در داخل کیس کابل‌های اضافی به چه اندازه می‌توانند جا گیر و زشت باشند. یک پاور مدولار قابلیت حذف این کابل‌های اضافی را دارد.

 

  • فرم‌های مختلف : در اندازه‌های ATX , SFX و TFX که مناسب برای انواع کیس‌ها در اندازه‌های مختلف است.

 

  • حالت 0 دی بی  یا بی صدا: اگر پاور شما مجهز به این سیستم باشد، فن چرخنده ی آن تا زمانی که حرارت به اندازه ی مشخصی نرسد، به کار نخواهد افتاد، این عمل باعث پایین آمدن میزان مصرف انرژی و همچنین میزان صدای کیس می‌شود.

 

  • حالت پسیو‌ : نوعی از پاور کامپیوتر که به جای استفاده از فن ، از هیت سینک‌های بزرگتر برای از دست دادن گرما استفاده می‌کند ، و این امر اساسا آن را بی صدا می ‌ند.

 

 فروشگاه اگزوگیم عرضه کننده تمامی تجهیزات و کالاهای گیمینگ است و همچنین در کنار آن، خدماتی نظیر مشاوره رایگان فنی نیز به گیمرهای ایرانی ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره یا هرگونه سوالی می‌توانید با شماره 88226531 تماس گرفته یا به بخش دایرکت اینستاگرامِ اگزوگیم مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط