راهنمای خرید بهترین پاور کامپیوتر 2024

راهنمای خرید بهترین پاور کامپیوتر 2024

نوشته‌ی
avatar
6 ماه و 25 روز پیش

فهرست مطالب

احتمالا برای شما هم پیش آماده، که بر اساس بودجه‌ی خود قطعات مختلف و جذاب سیستم گیمینگ از پردازنده و کارت گرافیک تا حافظه رم و اس‌اس‌دی را انتخاب و آماده کرده‌اید که ناگهان پی می‌برید یک چیز کم است! قطعه‌ای ظاهرا خیلی جذاب نیست و به چشم نمی‌آید اما وجودش حیاتی‌ست: پاور یا منبع تغذیه برق! هرچه قطعات سیستم شما سنگین‌تر باشند مصرف برق نیز بیشتر شده و به پاور قدرت‌مندتری نیاز است.

انتخاب یک پاور مناسب برای سیستم گیمینگ از چیزی که ممکن است ابتدا تصور کنید کمی دشوارتر است. علاوه بر توان پاور (که با واحد وات شناخته می‌شود) فاکتورهای دیگری نیز هستند که اهمیت دارند. اگر قصد خرید پاور برای سیستم گیمینگ خود را دارید، با راهنمای خرید بهترین پاور کامپیوتر 2024 اگزوگیم و بررسی مدل ها به همراه مزایا و معایب خواهید توانست انتخاب بهتری داشته باشید.

راهنمای خرید بهترین پاور کامپیوتر 2023

راهنمای خرید بهترین پاور کامپیوتر 2024

همان طور که پیشتر گفتیم، فاکتورهای مهمی در پاور وجود دارند که صرفا به توانِ کلی محدود نمی‌شود. البته که در درجه‌ی اول باید پاوری انتخاب کنید که از توان کافی جهت تغذیه‌ی برق سیستم را داشته باشد، اما اگر می‌خواهید انتخاب مناسبی داشته باشید، باید از این فراتر رفته و بیشتر به خصوصیات و ویژگی‌های آن دقت کنید.

متاسفانه برخی افراد آنچنان به پاور اهمیت نمی‌دهند، چرا که چندان جلوی چشم نیست و نسبت به قطعات جذاب و پر زرق و برقی مثل ماژول‌های رم یا کارت گرافیک، کمی خسته کننده به نظر می‌رسد! اما فراموش نکنید که تامین مورد نیاز آن هم با کیفیت مناسب، مقاومت در برابر نوسانات جریان برق، بازدهی پاور و اتصالات و مدیریت کابل‌ها هنگام اسمبل بسیار مهم است.

در همین رابطه بخوانید: راهنمای خرید پاور کامپیوتر (1402)

فاکتورهای مهم در انتخاب پاور

برای داشتن بهترین راهنمای خرید بهترین پاور کامپیوتر 2024 باید ابتدا فاکتورهای اساسی انتخاب پاور را با یکدیگر مرور کنیم:

فاکتورهای مهم در انتخاب پاور - توان

توان - Wattage

توان اولین و مهم‌ترین فاکتور هنگام انتخاب پاور برای سیستم گیمینگ شماست، هرچند همان‌ طور که اشاره شد تنها فاکتور نیست، اما قطعا اولین معیار در انتخاب پاور است. فاکتور توان یا Wattage یعنی حداکثر توان برقی که پاور می‌تواند سیستم را تغذیه کند. مثلا اگر پاور شما 750 وات است، یعنی حداکثر 750 وات تامین برق در هر لحظه را می‌تواند پشتیبانی کند. اگر سیستم در مقطع بخصوصی به میزان کمتری برق نیاز داشته باشد، پاور نیز توان کمتری ارائه خواهد داد، و اگر با افزایش فشار به سیستم نیاز در لحظاتی بیشتر شود، پاور نیز تا حداکثر 750 وات برق تامین خواهد کرد.

سعی کنید پاوری تهیه کنید که از توانش از حداکثر برق مورد نیاز سیستم کمی بالاتر باشد! مثلا اگر تمام قطعاتِ سیستم شما در مجموع 500 وات برق مصرف می‌کند، بهتر است یک پاور 550 تا 600 وات تهیه کنید. بدین شکل پاور همیشه کمی پایین‌تر از حداکثر توان خود کار خواهد کرد و فشاری کمتری به آن وارد می‌شود. همچنین در آینده هنگام ارتقا سیستم دست شما بازتر خواهد بود.

فاکتورهای مهم در انتخاب پاور - گواهی 80

میزان بازدهی و راندمان پاور

میزان بازدهی پاور اساسا با گواهینامه‌ی مخصوص و استاندارد مشخص یعنی 80 یا 80+ شناخته می‌شود. این گواهینامه نشان می‌دهد که پاور مورد نظر حداقل 80 درصد بازدهی مفید دارد، آن هم در رده‌های مختلف فشار و حفظ ثبات طی زمان. این فاکتور واقعا اهمیت دارد، و پیشنهاد می‌کنیم پاوری تهیه کنید که حداقل گواهی 80+ برنزی را داشته باشد. هرچند نباید تصور کرد که صرفِ این فاکتور تاثیر اساسی در قضاتِ شما از کیفیتِ کلیِ یک پاور خواهد داشت، اما داشتن گواهی با استاندارد بالا قطعا نشان دهنده‌ی توجه سازنده به کیفیت آن است.

توجه به گواهینامه‌ی پاور حتی روی مصرف برق منزل شما و هزینه‌ی آن نیز تاثیر خواهد داشت. یک پاور 1000 واتی با گواهینامه‌ی 80+ پلاتینیوم نسبت به یک پاور 1000 واتی با گواهینامه‌ی 80+ برنزی حدود 10 درصد مصرف برق بهینه‌تری دارد!

فاکتورهای مهم در انتخاب پاور - امکانات محافظتی

امکانات و فاکتورهای محافظتی

پاورهای مدرن‌تری که در بازار عرضه می‌شوند رفته رفته بیشتر به نکات مربوط به امنیت و حافظت از سیستم اهمیت می‌دهند. به طور مثال محافظت در برابر تشدید ولتاژ برق (OVP) یعنی اگر ناگهان ولتاژ خروجی از مرز مشخصی بیشتر شد، پاور فورا متوقف شود تا خود و سیستم آسیب نبینند. ویژگی‌های محافظتی دیگر که می‌توانید هنگام انتخاب پاور به آن‌ها توجه کنید: محافظت در برابر افت شدید ولتاژ (UVP)، محافظت در برابر اتصال کوتاه برق (SCP)، کنترل حرارت (OTP) و تشدید غیر عادی توان مصری (OPP).

در همین رابطه بخوانید:‌ حل مشکل روشن نشدن پاور کامپیوتر

فُرم فَکتور

بسته به ابعاد کیس و سیستم شما، این که مادربرد mATX است یا ATX یا EATX، خصوصا کیس که مید تاور است یا فول تاور، ابعاد پاور می‌تواند متغیر باشد. دو استاندارد معمول در این زمینه SFX و ATX هستند. استاندارد SFX پاورهای کوچک‌تر هستند که برای کیس‌های کوچک با مادربردهای mini ATX استفاده می‌شوند. استاندارد ATX نیز برای پاورهایی با ابعاد بزرگ‌تر بوده و استاندارد رایج و معمول برای اکثر سیستم‌های گیمنیگ است. هرچند باید دقت کنید که خودِ این استاندارد نیز در مدل‌های مختلف کمی تغییر است و ابعاد پاورهای مختلف می‌تواند تا حدی متفاوت باشد. پس هنگام انتخاب پاور به ابعاد سیستم و فضای مورد نیاز پاور در کیس خود دقت کنید.

فاکتورهای مهم در انتخاب پاور - کابل‌ها و اتصالات

کابل‌ها و اتصالات

برای انتخاب پاور مناسب، باید قطعات به کار رفته در کیس خود را در نظر داشته باشید و بدانید به چه نوع (و چه تعداد) اتصال برق نیاز دارید. اغلب پاورها با کابل‌ها و کانکتورهای آماده عرضه می‌شوند که بعد از سوار شدن در کیس می‌توانند به سادگی به مادربرد و بخش‌های مورد نیاز وصل شوند. اما پاورهای حرفه‌ای‌تر می‌توانند نیمه ماژولار یا تمام ماژولار باشند، یعنی اتصالات و کابل‌های آن را بتوانید بر اساس سلیقه و نیاز خود تغییر دهید.

 

برند تولید کننده پاور

برخی برندهای خوشنام که پاورهای با کیفیت و قدرت‌مندی برای سیستم‌های گیمینگ عرضه می‌کنند می‌توان از Corsair، CoolerMaster، EVGA، Lian Li، Fractal Design و ASUS نام برد.

 

بررسی مدل ها به همراه مزایا و معایب

اکنون که فاکتورها و معیارهای کلی و مهم انتخاب پاور را مرور کردیم، در ادامه‌ی راهنمای خرید بهترین پاور کامپیوتر 2024 می‌خواهیم برخی از بهترین مدل‌های حال حاضر بازار را با هم بررسی کنیم.

پاور Corsair CX450

بهترین پاور اقتصادی و ارزان قیمت

Corsair CX450

کرسیر بدون شک یکی از بهترین تولید کنندگان پاور است، خصوصا برای سیستم‌های گیمینگ. مدل CX450 یک پاور اقتصادی با قیمت مناسب است که برای سیستم‌های سبک‌تر که نیاز به توان سنگین ندارند انتخاب بسیار خوبی است.

کیفیت ساخت بالا، امکانات حفاظتی و امنیت سیستم در برابر نوسانات ولتاژ برق و فن خنک کننده‌ی مناسب از ویژگی‌های مثبت این پاور است. از طرفی محدودیت اتصال PCI-e به تنها یک کانکتور و کمی نویزِ بیش از حد فن از معایب این مدل هستند.

در همین رابطه بخوانید: گواهی های پاور کامپیوتر چه هستند و چه تفاوتی با هم دارند؟

پاور Corsair CX550F RGB

بهترین پاور میان رده

Corsair CX550F RGB

مانند CX450، مدل CX550 نیز از سری اقتصادی کرسیر است، اما طبیعتا با توانِ بیشتر، یعنی 550 وات. این مدل از نورپردازی زیبای آرجی‌بی نیز بهره می‌برد، و در کل برای سیستم‌های گیمینگ میان رده گزینه‌ی بسیار خوبی است.

از مزایای این مدل می‌توان به توانایی رسیدن به حداکثر توانِ برق در حرارتِ کمتر از 47 درجه اشاره کرد. طراحی مدرن، نویز پایین فن، عدم ایراد تخلیه ناگهانی الکتریسیته استاتیک، بهره گیری از گواهینامه‌ی 80+ با بازدهی مناسب و امکانات برنامه ریزی و شخصی سازی نورپردازی از مزایای این مدل هستند. از طرف دیگر فاصله‌ی کم و ناکافی میان برخی کانکتورها و افت‌های ناگهانی در ثباتِ حفظ جریان برق از معایب این مدل هستند.

پاور Cooler Master V750 Gold V2

بهترین پاور در رده‌ی 750 وات

Cooler Master V750 Gold V2

این پاور نیز مانند Corsair CX550F می‌تواند با حفظ حرارت تا کمتر از 47 درجه‌ی سانتی‌گراد به حداکثر توان برق خود برسد. امکانات حفاظتی و امنیت سیستم در برابر نوسانات ولتاژ برق نیز از مزایای این مدل هستند. کیفیت بالای سخت و مواد اولیه‌ی به کار رفته در بدنه‌ی آن، نویز بسیار پایین، فول ماژولار بودن و بازدهی و راندمان بالا از نکات مثبت و مزایای این مدل هستند. از نکات منفی می‌توان به کمی اختلال در تبدیل APFC اشاره کرد، همچنین فاصله‌ی کم میان کانکتورهای پاور.

پاور Corsair AX1600i Titanium

بهترین پاور رده بالا با توان بیش از 1500 وات

Corsair AX1600i Titanium

این غولِ برند کرسیر می‌تواند در دمای 48 درجه‌ی سانتی‌گراد به حداکثر توان خود یعنی 1600 وات برسد که فوق‌العاده است. این پاور بسیار قدرت‌مند است، اثربخشی و بازدهی بالایی دارد و راندمان فوق‌العاده، کاملا ماژولار است و کانکتورهای فراوانی دارد تا اسمبل کار برای نصب پاور و اسمبل سیستم باز باشد. همچنین فن خنک کننده‌ی قدرت‌مندی دارد.

اما نباید فراموش کرد که هزینه‌ی چنین پاور قدرت‌مندی طبیعتا بالا خواهد بود، و برای سیستم‌های های‌-اِند بسیار سنگین به کار می‌رود.

در همین رابطه بخوانید: گواهی های پاور کامپیوتر چه هستند و چه تفاوتی با هم دارند؟

راهنمای خرید بهترین پاور کامپیوتر 2024 – سخن پایانی

یک پاورِ خوب برای سیستم گیمینگ را باید جدی گرفت و تنها به چشم قطعه‌ای که سیستم را به برق وصل می‌کند نگاه نکرد! باید پذیرفت که پاور به سهم خود بخشی از کل بودجه‌ی سیستم را به خود اختصاص می‌دهد که گاهی مبلغ کمی هم نخواهد بود. اگر ریسک کنید که یک پاور ارزان و بی‌کیفیت برای سیستم گیمینگ بخرید تا بودجه‌ی آن را خرج دیگر بخش‌های کنید، در آینده متاسفانه پشیمان خواهید شد.

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

سیستم من به چه میزان توان برقِ پاور نیاز دارد؟

توان مورد نیاز سیستم به قطعات داخل آن بستگی دارد. هرچه از قطعات سنگین‌تری استفاده کنید توان بیشتری نیز نیاز خواهید داشت. معمولا توان مورد نیاز یک سیستم گیمینگ کمتر از 550 وات نیست، از طرفی برای سیستم‌های رده بالا می‌تواند تا 1200 وات و بیشتر هم باشد.

 

آیا پاور با توان بیشتر لزوما بهتر است؟

نه لزوما! توان پاور باید به اندازه‌ی نیاز شما باشد، و تهیه‌ی یک پاور با ظرفیت بسیار بیشتر از نیاز سیستم فایده‌ای نخواهد داشت. بهتر این پاور را به نسبت به نیاز سیستم در نظر گرفته و توان آن را کمی بیشتر (10 الی 20 درصد) تهیه کنید، تا هم به پاور فشار کمتری وارد شود و هم ظرفیت کافی برای ارتقا قطعات در آینده وجود داشته باشد.

 

آیا پاور با توانِ بسیار پایین می‌تواند به سیستم آسیب برساند؟

بله! اگر توان پاور کافی نباشد، برق مورد نیاز قطعات با ولتاژ و جریان کافی به آن‌ها نخواهد رسید. این امر می‌تواند باعث بروز اختلال در عملکرد سیستم، کرَش کردن سیستم و حتی مشکل در خود قطعات شود.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

راهنمای کامل اسمبل یک کامپیوتر گیمینگ - نصب پاور، اتصالات برق پاور

میزان مصرف پاور در سیستم‌های گیمینگ

اهمیت پاور در سیستم های گیمینگ

تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط