تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار

تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار

نوشته‌ی
avatar
1 سال و 11 ماه و 25 روز پیش

فهرست مطالب

بعضی سوال‌ها پاسخی به سادگی بله یا خیر دارند. آیا تزئینات اضافی برای دسر خود می‌خواهید؟ آیا از جاستین بیبر خوشتان می‌آید؟ آیا باید یک منبع تغذیه ماژولار بخرید؟ متاسفانه پاسخ به همه سوال‌ها به سادگی علاقه داشتن به جاستین بیبر نیستند! هرکدام از ماها نیازها و خواست‌های مختلفی از کامپیوتر خود داریم و بنابرین یک منبع تغذیه ماژولار می‌تواند برای بعضی‌ها بهتر بوده و یک پاور غیر ماژولار می‌تواند برای بقیه مناسب‌تر باشد و در عین حال بسیاری از کاربران نیز می‌توانند از منبع تغذیه‌های نیمه ماژولار استفاده کنند. در ادامه همراه ما در تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار باشید.

پاور ماژولار چیست؟

منبع تغذیه‌های ماژولار دارای کابل‌های قابل جدا شدن هستند و با این وجود تفاوت‌های کوچکی میان منبع تغذیه‌های تمام ماژولار و نیمه ماژولار وجود دارد.

تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار

تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار در چگونگی برخورد آن‌ها با کابل‌هایشان است. پاورهای غیر ماژولار دارای کابل‌هایی هستند که به شکل دائمی به آن‌ها متصل می‌شوند. پاورهای نیمه ماژولار تعدادی کابل‌های قابل جدا شدن دارند و پاورهای تمام ماژولار، همانگونه که از نامشان مشخص است، دارای کابل‌های دائمی نیستند.

اصلا منبع تغذیه چیست؟

قبل از بررسی تخصصی تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار ابتدا نگاهی جامع تر داشته باشیم. منبع تغذیه یا PSU یکی از قطعات کامپیوتر است که به طور مستقیم به پریز برق وصل شده و برق را به سیستم شما می‌آورد. این موضوع باعث می‌شود تا این قطعه مهم‌ترین بخش کامپیوتر شما باشد زیرا می‌تواند با محافظت از برابر مشکلات مختلف، کامپیوتر شما را در برابر خطرات مختلف حفظ کند. یک منبع تغذیه خوب می‌تواند به هنگام مشکلات مربوط به برق، جریان را برای کامپیوتر شما متعادل کرده و خودش را قربانی کند تا سایر قطعات سالم بمانند.

با انتخاب یک منبلع تغذیه بد، این قطعه می‌تواند علت خراب شدن سیستم شما و سایر قطعات آن شوند. تفاوت اصلی میان منبع تغذیه غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار این است که شما می‌توانید در ورت تمایل یک یا بعضی از کابل‌های آن را عوض کنید. این ماژولار بودن ممکن است. فوق‌العاده به نظر برسد ولی متاسفانه همیشه اینطور نیست!

پاورهای غیر ماژولار

بررسی تخصصی تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار را با گزینه اول شروع می کنیم. قبل از این که بعضی‌ها این ایده طلایی را داشته باشند که کابل‌های منبع تغذیه خود را جدا کنند، همه منابع تغذیه‌ای که ما می‌شناختیم غیر ماژولار بودند. تمام کابل‌ها به طور کامل متصل شده بودند و مدیریت کابل نیز در آن زمان وجود خارجی نداشت. منابع تغذیه ماژولار کمک زیادی در این زمینه کردند ولی باز هم بخش‌هایی وجود دارند که پاورهای غیر ماژولار نیز منافع خود را دارند.

مزایا پاور غیر ماژولار

قیمت کم‌تر: به کمک نظام سرمایه‌داری، کاهش قیمت‌ها، بهبود تکنولوژی و ثابت ماندن طراحی پاورهای غیر ماژولار در گذر زمان، شما می‌توانید پاورهای فوق‌العاده غیر ماژولاری را با قیمتی بسیار کم پیدا کنید. اگر شما بودجه‌ای محدود دارید و باید میان یک پاور خوب غیر ماژولار یا یک پاور معمولی ولی ماژولار انتخاب کنید، به دنبال پاوری بروید که قابل اتکاتر است. به یاد داشته باشید که هر قطعه دیگر کامپیوتر شما به این قطعه وابسته است.

ردپای کوچک‌تر: پاورهای ماژولار و نیمه ماژولار شامل سخت افزارهای بیشتری می‌شوند و این سخت افزارهای بیشتر موجب قابل جدا بودن کابل‌ها خواهند شد. پاورهای غیر ماژولار نیازی به این کابل‌ها و کانکتورهای داخلی ندارند و به همین سبب فضای کم‌تری اشغال می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود تا پاورهای غیر ماژولار کوچک‌تر باشند.

مناسب برای مشترکین پرمصرف: بعضی از کاربران وجود دارند که تک تک پورت‌های کامپیوتر خود را استفاده می کنند، چه پورت‌های مادربرد باشد چه پورت‌های پاور. اگر شما یکی از این افراد هستید، نیاز نیست به دنبال پاورهای ماژولار بروید زیرا شما در هر صورت قرار است تک تک کابل‌های پاور خود را وصل کنید.

معایب پاور غیر ماژولار

شلوغ بودن کابل‌ها: اتصال همه کابل‌ها به منبع تغذیه شما به معنای این است که شما باید همه کابل‌های پاور، یعنی آن‌هایی که استفاده می‌کنید و استفاده نمی‌کنید را مدیریت کنید. اگر کیس کامپیوتر شما دارای ویژگی‌های مخصوص مدیریت کابل نباشد یا راهنمای مدیریت کابل مناسبی نخوانده باشید، ممکن است کابل‌های شما بسیار شلخته شوند.

دمای بیشتر: فن‌ها با مکیدن هوای تازه و بیرون راندن هوای داغ، مسیرهای هوایی در طول کامپیوتر شما ایجاد می‌کنند و به این ترتیب قطعات شما را خنک می‌نمایند. بعضی از کابل‌ها ممکن است در راه جریان هوا قرار بگیرند و مسیر آن را مسدود کنند و این موضوع می‌تواند منجر به دمای بالاتر سیستم شما شوند. این موضوع به طور کلی برای دوم و عملکرد کامپیوتر شما به هیچ وجه مناسب نیست.

پاورهای تماما ماژولار

اگر تا به این لحظه در مورد پاورهای غیر ماژولار خواندید و تصمیم گرفتید که می‌خواهید سیستم شما یک پاور ماژولار داشته باشد، باید بدانید که کدام مدل پاور ماژولار برای شما مناسب است. آیا نیازمند یک پاور نیمه ماژولار هستید یا تمام ماژولار. در ادامه تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار به بررسی جزئیات بیشتری می پردازیم.

مزایا پاور تماما ماژولار

دمای خنک‌تر: بزرگ‌ترین نفع پاور ماژولار این است که شما می‌توانید کابل‌هایی که نیاز ندارید را از سیستم جدا کنید. این موضوع می‌تواند منجر به مدیریت کابل بهتر، خنک کنندگی بهتر و دمای پایین‌تر شود که در نهایت می‌توانند منجر به عملکرد بهتر سایر سخت افزارهای شما شوند.

مدیریت کابل راحت‌تر: به دلیل نداشتن کابل‌های بی استفاده‌ای که از پاور آویزان هستند، شما با پاورهای ماژولار می‌توانید بسیار راحت‌تر مدیریت کابل کیس خود را انجام دهید و پروسه آن را بسیار آسان‌تر کنید.

ظاهر بهتر: نبود کابل‌های چند رنگ به هم پیچیده می‌تواند کمک بسیاری به ظواهر کامپیوتر شما بکند. اجازه بدهید لامپ‌های LED شما برایتان بدرخشند. پاورهای تماما ماژولار به شما قابلیت بسیاری در زمینه مدیریت کابل نیز می‌دهند.

تمیز کنندگی راحت‌تر: با یک منبع تغذیه ماژولار، شما می‌توانید برای تمیز کردن قطعات به جای این که کانکتورهای ۲۰/۲۴ پینه را از مادربرد جدا کنید، تنها کابل‌های متصل به پاور را قطع کرده و سپس به راحتی به تمیزکاری خود ادامه دهید.

قابلیت جایگزین کابل‌ها: این موضوع که بتوانید کابل‌های مدنظر خود را جدا کنید به معنای این است که شما می‌توانید آن‌ها را جایگزین نیز بنمایید. بعید است که تنها یک کابل خراب شود ولی این موضوع می‌تواند رخ بدهد و هنگامی که رخ می‌دهد، اگر پاور شما غیر ماژولار باشد، باید کل آن را عوض کنید.

معایب پاور تماما ماژولار

یکی از مهم ترین بخش های تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار ، بخش معایب است. کانکتورهای آن‌ها پس از استفاده‌های متوالی خراب می‌شوند: اولین پاورهای ماژولار دارای کانکتورهای سطح بالایی نبودند زیرا مشکلاتی در بعضی از آن‌ها وجود داشت و به همین سبب مردم فکر کردند که تمام پاورهای ماژولار نسبت به همتاهای غیر ماژولار خود کم‌تر قابل اتکا هستند.

امروزه این مشکل وجود ندارد ولی ولی این موضوع به معنای این نیست که کانکتورهای جدیدتر و بهبود یافته طوری طراحی شده‌اند که پیوسته قطع وصل شوند. طبق قانون مرفی، اگر ممکن است چیزی خراب شود، خراب می‌شود.

پیچیده بودن (برای کسانی که اولین بار است سیستمی را اسمبل می‌کنند): این که هیچ کابلی به صورت پیش فرض به پاور شما وصل نباشد به معنای این است که شما باید همه چیز را خودتان وصل کنید. اگر شما در زمینه اسمبل کردن کامپیوتر تازه کار هستید، کار کردن با کابل‌های پیشرفته ممکن است برای شما پیچیده به نظر برسد. البته نگران نباشید، شما می توانید از پس آن بر بیایید ولی نیازمند این هستید که هر از چندگاهی متوقف شده و به دنبال این بروید که ببینید باید چه کار کنید.

اندازه بزرگ‌تر: کابل‌های جدا شونده باید به یک جا متصل شوند و آن «یک جا» شامل پورت‌ها و کابل‌های مخصوص خود می‌شود و این موضوع منجر می‌شود تا به طور کلی کابل‌های ماژولار اندازه بیشتری نسبت به پاورهای غیر ماژولار داشته باشند. بهتر است قبل از خرید یک پاور مازولار، ابعاد آن را حتما چک کنید.

پاورهای نیمه ماژولار

پاورهای نیمه ماژولار اصولا بهترین راه حل ممکن برای سیستم شما هستند که در عین حال بدی‌های منحصر به فرد خود را نیز دارند. در هر صورت اما این پاورها برای اکثر مردم انتخابی مناسب هستند. در ادامه مطلب تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار همراه ما باشید تا به بررسی مزایا و معایب پاورهای نیمه ماژولار بپردازیم.

مزایا پاورهای نیمه ماژولار

آسان بودن برای کسانی که به دنبال اسمبل سیستم خود هستند: منبع تغذیه‌های نیمه ماژولار با اختلاف راحت‌ترین قطعه برای کسانی هستند که به تازگی می‌خواهند سیستم خود را اسمبل کنند زیرا اکثر کابل‌های مهم از پیش به سیستم وصل شده‌اند. البته اکثر کابل‌ها زیرا مدل‌های مختلف در زمینه کابل‌های از پیش نصب شده تفاوت‌هایی دارند و ممکن است بعضی مدل‌ها با یکی از کابل‌های زیر از پیش نصب شده باشند و بعضی‌ها با همه آن‌ها:

  • کانکتور ۲۰/۲۴ پین ATX که مادربرد و قطعات دیگر آن را برق رسانی می‌کند.
  • کانکتور ۸ پین پردازنده که برق را به پردازنده شما می‌رساند.
  • کانکتور PCIe که برق را به کارت گرافیک شما می‌رساند.
  • کانکتورهای SATA/MOLEX که به دستگاه‌هایی مثل HDD‌ها یا SSDها یا حتی فن‌ها وصل می‌شوند.

معایب پاورهای نیمه ماژولار

طول کابل‌های ثابت: اگر کابلی کوتاه باشد، ممکن است به قطعه موردنظر نرسد و اگر کابلی بلند باشد می‌تواند باعث ایجاد حلقه‌های کابلی شده و محیط داخل کیس شما را شلوغ کند. با یک پاور ماژولار، شما می‌توانید کابل مدنظر خود را با کابلی که اندازه‌ای دقیق دارد جا به جا کنید ولی با پاورهای غیر ماژولار و پاورهایی نیمه ماژولار که کابل‌های از پیش نصب شده‌ دارند، شما باید با چیزی که دارید بسازید.

نصب کابل اشتباه می‌تواند بسیار خطرناک باشد: در حالی که ممکن است همه چیز در کابل‌های ماژولار و غیر ماژولار شبیه به هم باشد ولی امکان سازگار نبودن نیز وجود دارد. هنگامی که شما با کابل‌های جدا شدنی پاورها سر و کار دارید، همیشه دفترچه راهنمای همراه دستگاه را بخوانید. تمام کابل‌ها و کانکتورها را دو بار چک کنید و هیچ وقت آن‌ها را قاطی یا جا به جا ننمایید. هنگامی که به دنبال خرید کابل جایگزین می‌روید نیز مطمئن باشید که کابل انتخابی شما مناسب پاوری است که دارید.

محدود شدن در بخش ظواهر: از آن جایی که تعدادی از کابل‌های واورهای نیمه ماژولار از پیش متصل هستند، نمی‌توانید شخصی‌سازی‌ای که با پاورهای ماژولار تجربه می‌کنید را با آن‌ها تجربه کنید و ممکن است این کابل‌ها در بیلد‌های مختلف زشت به نظر برسند، خصوصا جاهایی که خواهان نشان دادن رنگ‌های خاصی هستید.

آیا می‌توان هرکدام از این پاورها را انتخاب کرد؟

با درنظر گرفتن این که پاور با مادربرد شما سازگار بوده و انرژی کافی را به قطعات شما می‌دهد، بله. قابلیت جدا کردن کابل‌ها تنها یک آپشن اضافی است و برخلاف کابل‌های اتصالی، اکثر پاورها آنقدر متفاوت نمی‌باشند، آن‌ها طوری طراحی شده‌اند تا به سخت افزارها انرژی دهند.

پاور شما باید چند وات باشد؟

دغدغه اصلی شما به هنگام خرید پاور جدید این است که نیروی لازم را به کامپیوتر شما بدهد. شما می‌توانید قطعات خود را وارد را ماشین حساب‌های مختلف در سراسر اینترنت وارد کنید تا ببینید چند وات پاور نیاز دارید.

این ماشین‌ حساب‌ها به شما رقمی می‌دهند که باید برای خرید منبع تغذیه به دنبال آن باشید. البته به یاد داشته باشید که اگر یک ماشین حساب می‌گوید پاور مورد نیاز سیستم شما ۴۵۰ وات می‌باشد، به دنبال خرید یک پاور ۴۵۰ وات نروید و سعی کنید بیشتر از آن بگیرید!

عملکرد واقعی و گواهی‌ها

وات نوشته شده روی بسته پاورها اصولا نهایت عملکرد آن هاست. ممکن است اتومبیل شما بتواند ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت برود ولی قطعا طوری ساخته نشده که بتواند همیشه در آن سرعت براند. پاور نیز همینطور است و نهایت عملکرد یک پاور به معنای این می‌باشد که این پاور می‌تواند به آن عملکرد برسد، آن هم برای یک زمان محدود.

طبق یک قانون نانوشته، بهتر است از حد نیاز کامپیوتر خود ۲۰ الی ۳۰ درصد وات بیشتری خریداری نمایید. برای مثال اگر ماشین حساب به شما می‌گوید که پاور ۷۰۰ وات نیاز دارید، بهتر است به سراغ پاورهای ۸۵۰ تا ۱۰۰۰ وات بروید. در این صورت برای ارتقاهای بعد از این نیز کار راحتی خواهید داشت.

همچنین بهتر است پول بیشتری را به پاور اختصاص دهید تا پاوری دارای گواهی ۸۰ پلاس بگیرید. این موضوع در آینده به کاهش قبض‌های برق شما کمک خواهد کرد و پاوری که این گواهی را داشته باشد برق را بهتر مدیریت می‌کند.

سخنان پایانی تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار

ممنون از اینکه ما را در تفاوت پاورهای غیر ماژولار، نیمه ماژولار و تمام ماژولار همراهی کردید. در نهایت، هرچیزی که بخرید، یک درس مهم در این مقاله برای شما وجود داشت؛ خرید پاور خوب یک سرمایه‌گذاری است، وقتی کامپیوتر شما نمی‌تواند بازی‌های جدید را اجرا کند، ارتقای پردازنده یا کارت گرافیک می‌تواند مشکل شما را حل کند.

ولی درست مثل مانیتور، کیبورد و موس، پاور می‌تواند در بیلد شما ثابت بماند و به همین علت است که باید در اولویت شما باشد.

بیشتر بخوانید:

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.