مقایسه‌ی خنک کننده‌ی لوپ باز و بسته: کدام برای شما مناسب‌تر است؟

مقایسه‌ی خنک کننده‌ی لوپ باز و بسته: کدام برای شما مناسب‌تر است؟

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 4 ماه و 27 روز پیش

فهرست مطالب

هنگامی که صحبت از لوپ‌های واترکولرها یا خنک کننده‌های مایع می‌شود، افراد زیادی را می‌بینیم که کولرهای لوپ باز و لوپ بسته را مقایسه می‌کنند. این دو نوع خنک کننده در عین شباهت و استفاده از مایع برای خنک کنندگی، در بخش‌های مختلفی از یک دیگر متفاوتند. برای شفاف کردن این موضوع ما توضیحات مختلفی را در مورد کولرهای لوپ بسته و لوپ باز به شما ارائه می دهیم و به شما می‌گوییم این کولرها دقیقا چه چیزی هستند و نگاهی به چیزهایی که باید از آن‌ها انتظار داشته باشیم نیز خواهیم انداخت.

ما همچنین توضیح می‌دهیم که کدام راه‌حل خنک کننده برای شما و برنامه‌تان برای خرید کامپیوتر بهتر می‌باشد.

کولر آبی لوپ باز چیست؟

یک لوپ باز یا کولر آبی لوپ باز، یک لوپ آبی است که شما آن را با قطعات مدنظرتان می‌سازید تا خنک کننده‌ای برای قطعه خود بوجود آورید. خنک کننده‌های لوپ باز بسیار گران هستند و اصولا برای کسانی که به شدت علاقه‌مند به اینگونه قطعات می‌باشند سراغ آن‌ها می‌روند. البته کمپانی‌های مختلف نیز در حال فراهم کردن راه‌های مختلفی هستند تا اینگونه قطعات را در اختیار کاربران مبتدی نیز قرار دهند.

برای کامل کردن یک کولر لوپ باز، شما نیاز به قطعات مختلفی خواهید داشت که می‌توانند براساس قطعاتی که شما می‌خواهید خنکشان کنید، تفاوت زیادی داشته باشند.

چه چیزهایی برای یک کولر لوپ باز ساده نیاز دارید؟

  • بلاک کارت گرافیک
  • بلاک پردازنده
  • مهره‌ها
  • لوله‌ها
  • پمپ یا انبار مایع
  • کیسی که سازگار باشد
  • مایع خنک کننده
  • ابزار لازم

برای کولری پیشرفته‌تر به چه چیزهایی نیاز خواهید داشت؟

  • مونوبلاک
  • بلاک رم
  • مهره‌های مخصوص

کولرهای کاستوم نه تنها از نظر خنک کنندگی یکی از بهترین قطعاتی هستند که می‌توانید برای کامپیوتر خود پیدا کنید، بلکه از نظر ظواهر نیز عملا بهترین چیزی به حساب می‌آیند که می‌توان آن‌ها را خرید. شاید کامپیوتر شما با تمام فن‌های RGB و یک کولر لوپ بسته نیز زیبا برسد ولی خلاقیت و استایل موجود در کولرهای کاستوم عملا بی‌رقیب است.

کولرهای لوپ کاستوم می‌توانند برای خنک کردن پردازنده، کارت گرافیک، VRMهای مادربرد و رم استفاده شوند و به شما این اجازه را می‌دهند که بیشترین استفاده را از سیستم خود ببرید.

هنگامی که صحبت از سازگاری و فرم فاکتور کولرهای لوپ باز می‌شود، اوضاع مقداری با کولرهای لوپ بسته متفاوت است. رادیاتورهای یک کولر لوپ باز با همان اندازه‌ها در دسترس قرار می‌گیرند و تا سایز ۴۸۰ میلی‌متر نیز می‌روند. همچنین این قانون وجود دارد که شما به ازای هر قطعه‌ای که می‌خواهید خنک کنید، حداقل نیاز به ۱۲۰ میلی‌متر رادیاتور دارید. خوشبختانه برای هر نوع بیلدی رادیاتور مناسب وجود دارد و این موضوع در مورد پمپ‌ها و منبع‌ها نیز صدق می‌کند، بنابرین علاقه‌مندان به هنگام ساخت یک سیستم لوپ باز، انتخاب‌های زیادی دارند، حتی در کیس‌های کوچک mini-ITX.

کولر آبی لوپ بسته چیست؟

کولرهای آبی لوپ بسته که تحت عنوان خنک کننده‌های مایع لوپ بسته یا AIO نیز شناخته می‌شوند، نسخه ساده‌ شده کولرهای کاستوم می‌باشند و به طور کلی برای کاربران عادی که خواهان واترکولر در کامپیوتر خود هستند، کار را آسان‌تر می‌کند. این کولرها لوپ بسته نام دارند زیرا همراه با مایع خنک کننده همراه خود عرضه می‌شوند، مایعی که پیوسته از بلاک خنک کننده به رادیاتور جریان دارد.

کولرهای لوپ بسته شامل چه چیزهایی هستند؟

  • ترکیب واتربلاک و پمپ
  • رادیاتور
  • لوله‌ها

(تمام موارد بالا در یک کالا وجود دارند. همچنین شما همراه این قطعات، محکم کننده‌های مخصوصی برای مادربردهای اینتل و AMD دریافت می‌کنید.)

خنک کننده‌های لوپ بسته اصولا برای پردازنده‌ها استفاده می‌شوند ولی تعدادی از کارخانه‌ها برای کارت گرافیک‌ها یا رم‌ها نیز خنک کننده‌های مایع لوپ بسته نیز تولید می‌کنند. این قطعات اصولا توسط کمپانی‌های بزرگ دنیای پی سی گیمینگ یعنی Corsair، Thermaltake و NZXT عرضه می‌شوند.

خنک کننده‌های لوپ بسته اصولا در سایز‌های کوچک‌تری نسبت به کولرهای کاستوم عرضه می‌شوند ولی به طور کلی با انواع بیشتری از کیس‌ها سازگار هستند زیرا تنها چیزی که باید در موردش نگران باشید، اندازه رادیاتور است. سایز این رادیاتورها از ۱۲۰ میلی‌متر شروع شده و به ۴۲۰ میلی‌متر می‌رسد ولی تفاوت اصلی با کولرهای کاستوم، این است که کولرهای لوپ بسته نصبی بسیار آسان‌تر دارند.

درست است، لوپ این کولرها از قبل اسمبل شده است و شما تنها باید رادیاتور را در جایش پیچ کنید و واتربلاک را روی قطعه مورد نظر خود محکم نمایید. همه چیز انجام شده است و همچنین دیگر احتمال این وجود ندارد که شما مایع خنک کننده را روی قطعات سیستم بریزید (البته مگر فاجعه‌ای رخ دهد!) و به طور کلی این کولرها برای اکثر کاربران قطعه‌ای بسیار امن‌تر و مطمئن‌تر هستند.

لوپ خنک کننده‌های مایع: لوپ بسته در مقابل لوپ باز

عملکرد

همیشه گفته شده که لوپهای باز نتیجه‌ای بهتر در زمینه خنک‌کنندگی می‌دهند. البته این موضوع به موارد مختلفی بستگی دارد و همیشه صدق نمی‌کند. کولرهای لوپ بسته اصولا تنها یک قطعه را خنک می‌کنند و در نتیجه منجر به دست‌یابی نتیجه‌ای مشابه در قطعات مختلف می‌شوند. از طرف دیگر، کولرهای لوپ باز می‌توانند چیزهای مختلفی باشند؛ مثلا یک لوپ کوچک و در عین حال پیچیده می‌تواند چندین قطعه را خنک کند ولی همان قطعه می‌تواند به سبب کم بودن مایع خنک کننده‌اش، باعث داغی بیش از حد قطعات نیز بشود.

به طور کلی چیزی که منجر به تفاوت اصلی می‌شود، لوپهای پیچیده هستند. این سیستم‌های خنک کننده جذاب، شامل مقدار زیادی از مایع خنک کننده می‌شوند و به طور کلی دما را برای مدت بیشتری پایین نگه می‌دارند.

ابزار

برای کسانی که تجربه کمی در زمینه کولرهای لوپ باز دارند، باید گفت که شما نسبت به کولرهای لوپ بسته، نسبت به ابزارها و وسایل بسیار بیشتری دارید. یک کولر لوپ بسته برای نصبش تنها یک پیچ گوشتی می‌خواهد که رادیاتور و واتربلاک با استفاده از آن به کیس و مادربرد متصل شوند.

ابزار لازم برای کولرهای لوپ باز اما بسیار بیشتر هستند. شما نیاز به ابزارهای اندازه‌گیری دقیق برای لوله‌های خواهید بود بنابرین یک نوار اندازه‌گیری و تعدادی تمیز کننده لوله از اولین وسیله‌هایی هستند که باید آن‌ها را تهیه کنید. شما همچنین نیاز به وسایلی بری برش لوله‌های خود خواهید داشت. لوله‌های نرم با استفاده از هر چاقوی تیزی بریده می‌شوند ولی برای لوله‌های سخت‌تر، نیازمند ابزار مخصوص یا اره هستید. شیشه یا قطعات مخصوص دیگر مثل فلز نیز داستان جدایی دارند و برای این موارد اصلا باید لوله‌هایی که از پیش بریده شده هستند را بخرید.

شما همچنین نیازمند ابزاری مثل سمباده هستید تا لوله‌های بریده شده را نرم کنید. دریل، سمباده، کولیس و همچنین ابزاری برای تست نشتی لوله‌ها نیز نسبتا نیاز هستند و بهتر است که آن‌ها را داشته باشید.

همچنین باید گفت که شما به هنگام نصب یک کولر لوپ باز، نیازمند فضای زیادی نیز خواهید بود ولی برای نصب کولر لوپ بسته فضای زیادی لازم نیست.

ظواهر

از نظر ظاهری، یک کولر لوپ بسته به هیچ وجه با یک کولر لوپ باز قابل مقایسه نیست ولی باز هم این موضوع بستگی به بودجه شما دارد و طبیعتا هرچه بودجه بیشتری خرج کنید، بیشتر می‌توانید سیستمی مطابق سلیقه خود بسازید. کولرهای لوپ باز نیازمند برنامه‌ریزی، زمان و تلاش بیشتری برای ساخت هستند و کار کردن و تعمیراتشان نیز می‌تواند گاها اعصاب خورد کن باشد.

تنها چیزی که مطمئنم همه ما در مورد کولرهای کاستوم قبول داریم، زیبایی‌اش است. هیچ راه بهتری وجود ندارد تا با استفاده از آن کامپیوتر خود را از نظر ظاهری جذاب‌تر کنید. ترکیب لوله‌ها، مهره‌ها و بلاک‌های RGB باعث می‌شود بخش داخلی کامپیوتر طوری به نظر برسد که نتوانید چشم‌های خود را از آن بکنید.

حرف پایانی

با یک لوپ خنک کننده مایع، می‌توانید به بهترین شکل ممکن کامپیوتر خود را خنک کنید. هنگامی که سوال کولرهای لوپ باز در مقابل کولرهای لوپ باز پیش می‌آید، اکثر سازندگان کامپیوتر احتمالا به دنبال کولرهای لوپ بسته یا AIO می‌روند.

درصد کمی (ولی در حال رشدی) از علاقه‌مندان به کامپیوتر و پی سی گیمینگ وجود دارند که از کولرهای کاستوم استفاده می‌نمایند و از مزایای آن مثل خنک کنندگی فوق‌العاده و ظواهر بی‌نظیرش بهره می‌برند.

بنابرین کولرهای لوپ باز سخت‌تر، گران‌تر و ناسازگار‌ترند و در عین کولرهای لوپ بسته ارزان‌تر، آسان‌تر و با عملکردی خوب هستند، بنابرین چرا باید یک کولر لوپ باز بگیرید؟ چیزی که سراغش می‌روید به طور بستگی به بودجه شما دارد، اگر می‌خواهید به تازگی وارد دنیای واترکولرها و خنک‌کننده‌های مایع شوید، نمی‌ارزد که ریسک کنید و به سراغ کولرهای لوپ باز بروید ولی آن‌ها به طرز معجزه‌آسایی زیبا به نظر می‌رسند!

منبع

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط