آیا مانیتورهای 240Hz ارزش خرید دارند؟

آیا مانیتورهای 240Hz ارزش خرید دارند؟

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 4 ماه و 15 روز پیش

فهرست مطالب

آیا مانیتورهای ۲۴۰ هراز ارزش خریده شدن برای گیمینگ را دارند و آیا ارتقای زیادی نسبت به یک مانیتور ۱۴۴ هرتز به حساب می‌آیند؟ در این مقاله، ما در مورد رفرش‌ریت توضیح داده و به این سوال‌ها پاسخ می‌دهیم.

پاسخ:

برای چشم انسان سخت است تا تفاوت میان ۱۴۴ هرتز و ۲۴۰ هرتز را متوجه شود.

برای همین مانیتورهای ۲۴۰ هرتز برای یک شخص عادی تفاوت زیادی ایجاد نمی‌کنند ولی اگر می‌توانید متوجه تغییرات آن شوید و می‌تواند به شما کمک کند که در بازی‌هایتان بهتر عمل کنید و لذت ‌بیشتری ببرید، پس هزینه کردن و خرید یک مانیتور ۲۴۰ هرتز برای شما ارزشش را دارد.

اگر خیر، یک مانیتور ۱۴۴ هرتز نیز می‌تواند پاسخگوی تمام نیازهای شما باشد و از نظر مالی و همچنین کیفیت تصویر نیز برای شما سودمندتر و بهتر خواهد بود.

به محض این که مانیتورهای ۱۴۴ هرتز تبدیل به یکی از استانداردهای صنعت شدند، تکنولوژی‌های جدید وارد شده و رفرش‌‌ریت‌ها به سوی بااتری رفتند. پیش از این که کسی از این که کسی خبر داشته باشد، مانیتورهای ۱۴۴ هرتز به استاندارد تبدیل گشتند و حالا مانیتورهای ۲۴۰ هرتز بودند که تبدیل به هدف اصلی گیمرها شدند.، البته حتی این مانیتورها نیز نتوانستند تاج و تخت پادشاهی خود را برای زمان زیادی حفظ کنند و در حال حاضر بهترین رفرش‌ریت موجود در بازار، ۳۶۰ هرتز است.

البته در این مقاله، ما به سوالی مهم پاسخ می‌دهیم. آیا یک مانیتور ۲۴۰ هرتز در سال ۲۰۲۱ ارزشش را دارد؟

ما در این مقاله به عملکرد، قیمت و موارد دیگر توجهی ویژه‌ خوهیم داشت و همچنین خواهیم دید که چطور یک مانیتور ۲۴۰ هرتز با یک مانیتور ۱۴۴ هرتز مقایسه می‌شود.

رفرش‌ریت چیست؟

قبل از این که به سراغ توضیح این موضوع برویم، بیایید نگاهی به پایه و اساس این مسئله بیاندازیم، خصوصا برای کسانی که از این موضوع مطلع نیستند. رفرش‌ریت چیست و ارائه دهنده چه چیزی می‌باشد؟

رفرش‌ریت یک مانیتور با هرتز اندازه‌گیری شده و تعیین می‌کند که چند فریم می‌توانند در یک ثانیه نمایش داده شوند. به همین سبب رفرش‌ریت با بیشترین فریمی که مانیتور شما می‌تواند در لحظه نشان دهد، برابر است.

اگر مانیتور شما اجازه ندهد که گرافیک شما فریم‌های بیشتری را پردازش کند، شما نمی‌توانید فریم‌های اضافه‌ای به دست می‌آورید را ببینید زیرا نهایت فریم‌ریتی که روی مانیتور نشان داده خواهد شد، توسط رفرش‌ریت محدود شده‌اند.

همانطور که می‌دانید، اکثر مانیتورهای معمول در بازار استانداردی ۶۰ هرتزی دارند ولی اکثر مانیتورهای گیمینگ موجود ۱۴۴ هرتز هستند. همانطور که بالاتر گفته شد، مدل‌های زیادی هستند که رفرش‌ریت ۲۴۰ هرتز داشته و تعدادی از مانیتورها نیز تا ۳۶۰ هرتز هم می‌روند.

حالا ما نگاهی به مزایا و معایب مانیتورهایی که رفرش‌ریتی بالا دارند، خواهیم انداخت.

مزایای مانیتورهای ۲۴۰ هرتز

با توجه به این که رفرش‌ریت عملا تعیین کننده نهایت فریم‌ریتی است که در یک مانیتور نشان داده می‌شوند، مزایای آن نیز مثل مزایای فریم‌ریت بالا هستند. با این وجود، دو مورد زیر از مهم‌ترین مزایای یک مانیتور با رفرش‌ریت بالا می‌باشند.

۱. واکنش سریع‌تر و بیشتر و تجربه‌ای روان‌تر برای گیمینگ و همچنین کاهش موشن بلور

۲. پتانسیل وجود ری‌اکشن و واکنش های سریع‌تر در بازی‌های آنلاین و رقابتی

همجچنین باید گفت که این دو مورد برای گیرها بسیار مهم می‌باشند، خصوصا گیمرهایی که به دنبال بازی کردن بازی‌های رقابتی و آنلاین هستند، جایی که حتی یک صدم ثانیه می‌تواند در سرنوشت و روند بازی تاثیرگذار باشد. البته معایبی‌ هم برای رفرش‌ریت کم وجود دارد که به آن‌ها هم خواهیم پرداخت.

معایب مانیتورهای ۲۴۰ هرتز

همانند مانیتورهای ۱۴۴ هرتز، مانیتورهای ۲۴۰ هرتز نیز در ازای رفرش‌ریت بالای خود، معایبی دارند. اولین نکته‌ای که باید به آن دقت کنیم، تکنولوژی پنل می‌باشد.

در حالی که پنل‌های TN مثل گذشته محبوب نیستند، هنوز هم توسط اکثر مانیتورهای ۲۴۰ هرتز گیمینگ موجود در بازار استفاده می‌شوند زیرا عملکرد و قیمتی مناسب در زمینه زمان پاسخگویی و رفرش‌ریت دارند.

البته این تکنولوژی پنل، اصولا رنگ‌ها را به خوبی سایرین نشان نداده و زاویه دید ضعیفی نیز دارد، بنابرین گرفتن مانیتوری با پنل TN به معنای معامله عملکرد با جلوه‌های بصری بهتر است.

یکی از دلایلی که محبوبیت پنل‌های IPS در حال کاهش است، این می‌باشد که پنل‌های IPS اخیرا بسیار بهتر شده و عملکردی بسیار بهتر از چند سال گذشته دارند. این پنل‌ها همچنین رنگ‌بندی‌ای بهتر و زوایای دید بهتری نیز ارائه می‌دهند و با همه این موارد، قیمتی بسیار مناسب دارند، حتی اگر در یک مانیتور ۲۴۰ هرتز باشند.

البته همه پنل‌های IPS مثل هم نیستند و در حالی که مانیتورهای ۲۴۰ هرتز و IPS خوش قیمتی در بازار وجود دارند، اگر خواهان مانیتوری تمام و کمال هستید که هم از نظر بصری و هم از نظر عملکردی قوی باشد، ممکن است مجبور شوید خرج بیشتری بکنید.

در نهایت نیز ما پنل‌های VA را داریم که به گونه‌ای حد وسط دو پنل قبلی به حساب می‌آیند. این پنل‌ها رنگ‌ها را بهتر بازتاب داده و زوایای بهتری نسبت به پنل TN دارند ولی د عین حال تکنولوژی این پنل مشکلاتی با گوستینگ داشته و زمان پاسخگویی بالایی دارد، به همین دلیل است که مانیتورهای گیمینگ VA به محبوبیت پنل‌های IPS نمی‌باشند.

البته سوالی در مورد فریم‌ریت‌ها نیز وجود دارد. هیچکس منکر این نیست که عملکرد بهتر و فریم‌ریت بالاتر باعث تجربه روان‌تری در زمینه گیمینگ می‌شود ولی همانطور که بالاتر گفته شد، فاکتورهایی وجود دارند که باید آن‌ها را در نظر بگیریم.

اول و مهم‌تر از همه این است که هرچه فریم‌ریت بالاتر برود، تشخیص تفاوتش برای چشم انسان سخت‌تر می‌شود. در حالی که دیدن تفاوت میان ۳۰ فریم و ۶۰ فریم و ۶۰ فریم و ۱۴۴ فریم مشخص است، پیدا کردن تفاوت میان ۱۴۴ فریم و ۲۴۰ فریم سخت می‌باشد. حتی با این که جهشی بسیار بزرگ در عملکرد به دست می‌آید ولی همانطور که اکثرتان تجربه‌ کرده‌اید، بسیاری نمی‌توانند تفاوت میان یک مانیتور ۲۴۰ هرتز و ۱۴۴ هرتز را بگویند، حتی اگر این دو مانیتور کنار هم باشند!

علاوه بر آن، مسئله رزولوشن نیز وجود دارد. اکثر مانیتورهای ۲۴۰ هرتز هنوز هم 1080p هستند و خرید آن‌ها یعنی شما باید جلوه‌های بصری را فدای عملکرد کنید.

همانطور که می‌دانید بسیاری از گیمرها مشکلی با این موضوع ندارند و حاضرند که فریم‌ریت را به پیکسل‌های بیشتری ترجیح دهند ولی سارین اینطور نبوده و این بهبود عملکردی را به رزولوشن‌های بالاتری مثل 1440p و 4K ترجیح نمی‌دهند.

با این وجود در حالی که مانیتورهای کیفیت بالای ۲۴۰ هرتز نیز وجود دارند، بسیار گران قیمت هستند، برای همین یک مانیتور 1440p که ۱۴۴ هرتز باشد یا حتی یک مانیتور 4K که ۶۰ هرتز باشد، ممکن است برای شما بهتر باشند، خصوصا براساس این که اولویت‌های شما چه چیزی است.

در نهایت نیز همیشه این موضوع مهم است که آیا کارت گرافیک شما آن قدر توان دارد تا این فریم‌ریت‌های بالا را پردازش کند یا خیر.

در حالی که به دست آوردن فریم‌ریت سه رقمی در بازی‌های eSports با یک کارت گرافیک اقتصادی یا میان‌رده نیز آسان می‌باشد، بازی‌های AAA داستان دیگری دارند. بنابرین ممکن است معامله رزولوشن برای عملکرد ممکن است زیاد منطقی نباشد، خصوصا براساس بازی‌هایی که بازی می‌کنید و سخت افزاری که دارید.

نتیجه‌گیری؛ آیا مانیتور‌های ۲۴۰ هرتز ارزش خریدن دارند؟

در نهایت، با توجه به تمام موارد بالا، به سراغ سوال اصلی می‌رویم. آیا مانیتور ۲۴۰ هرتز ارزش پولی که برایش پرداخت می‌شود را دارد یا خیر و آیا مزیت قابل توجهی را در گیمینگ به ما می‌دهد؟

اول و مهم‌تر از همه، باید به این سوال مهم پاسخ دهید: عملکرد برای شما مهم‌تر است یا جلوه‌های بصری؟ چیزی به نام مانیتور بی‌نقص وجود ندارد و نزدیک شدن به چیزی مانند آن نیز تنها با قیمتی سرسام‌آور ممکن است.

اگر شما روان بودن رفرش‌ریت بالا را به شفافیت رزولوشن بالا ترجیح می‌دهید و کارت گرافیک شما می‌تواند در بازی‌هایی که انجام می‌دهید به فریم‌ریت بالا برسد، پس در این صورت یک مانیتور ۲۴۰ هرتز برای شما ارزشش را دارد.

البته به نظر ما، یک مانیتور ۱۴۴ هرتز برای اکثر کاربران بهتر است زیرا ارزان‌تر بوده و بودجه کم‌تری می‌خواهد، همچنین یک مانیتور 1440p و ۱۴۴ هرتز، حد وسط خوبی است که هم تصویری روان ارائه داده و هم از نظر بصری سطحی بالا دارد.

البته هر گیمری، باید این سوال را براساس نیازهای خودش پاسخ بدهد و اگر می‌توانید قبل از خرید، یک مانیتور ۲۴۰ هرتز را امتحان کنید، می‌توانید بسیار راحت‌تر تصمیم بگیرید. شما همچنین می‌توانید از این لینک بهترین مانیتورهای اقتصادی که اگزوگیم به شما معرفی می‌کند را هم انتخاب نمایید.

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط