راهنمای انتخاب میکروفون برای استریم

راهنمای انتخاب میکروفون برای استریم

نوشته‌ی
avatar
1 سال و 5 ماه و 8 روز پیش

فهرست مطالب

هر استریمری می‌داند که کیفیت استریم در موفقیت وی نقش به سزایی دارد. با این حال کیفیت استریم به مواردی بیشتر از یک تصویر با رزولوشن بالا و لایه‌های پیچیده‌ای استریم بستگی دارد چرا که همانند این موارد کیفیت صدا نیز نقش مهمی در یک استریم زنده‌ی خوب ایفا می‌کند. خب چگونه می‌توان به یک کیفیت صدای بالا دست پیدا کرد؟ با یک میکروفون عالی و فوق‌العاده! این راهنما تمامی ویژگی‌های فنی میکروفون و تنظیمات نرم‌افزاری لازم برای رسیدن به بهترین صدای ممکن در استریم را بررسی می‌کند پس بهتر است با ما همراه باشید.

 

راهنمای انتخاب میکروفون برای استریم

ویژگی‌های خاص یک میکروفون توسط چندین متغیر متفاوت – که آن را کم و بیش برای شرایط مختلف مناسب می‌کند – مشخص می‌شود. در نتیجه فهمیدن اینکه هر کدام از این عناصر مختلف چه نقشی دارند بسیار مهم است.

مشخصات مهم و ضروری یک میکروفون مناسب برای استریم که هنگام خرید میکروفون باید آن‌ها توجه کنید به شرح زیر است:

پاسخ فرکانس

به عبارت ساده این ویژگی طیف وسیعی از صداهایی که یک میکروفون می‌تواند دریافت کند را نشان می‌دهد. این ویژگی از فرکانس‌های پایین به بالا ارائه شده و معیار سنجش آن بین 20 تا 20000 هرتز است. هر چیزی کمتر یا فراتر از این طیف بی معناست چرا که اصلا صدای انسان نمی‌تواند چنین فرکانس‌هایی تولید کند و گوش انسان نیز طبیعتا قادر به شنیدن آن‌ها نیست. این ویژگی برای یک استریمر نسبت به یک خواننده کمتر مهم است اما با این حال بهتر است میکروفونی که انتخاب می‌کنید محدوده فرکانس وسیعی را پوشش دهد.

پس می‌توانیم بگوییم در راهنمای انتخاب میکروفون برای استریم، یکی از مهم‌ترین معیارهای قابل بررسی سنجس پاسخ فرکانس است.

الگوی قطبی

الگوی قطبی یا جهاتی که در آن میکروفون قادر به دریافت صدا بوده نیز جهت راهنمای انتخاب میکروفون برای استریم بسیار حائز اهمیت است.

طبقه‌بندی اولیه‌ی الگوهای قطبی میکروفون‌ها به شرح زیر است:

  • چند جهته: صدا می‌تواند از هر طرفی دریافت شود. اگرچه شاید این الگو جالب به نظر برسد اما این مدل صداهای محیطی نظیر صدای کیبورد را نیز دریافت می‌کند و به همین دلیل چندان برای استریمرها مناسب نیست.
  • دو جهته یا فیگور 8: صدا را از دو طرف مخالف یعنی عقب و جلو دریافت کرده و به همین دلیل برای استریم دو نفره یا مصاحبه کاربرد دارد.
  • کاردیوئید، هایپر کاردیوئید و سوپر کاردیوئید: این الگو صدا از از یک جهت دریافت کرده و در میان استریم‌ها رایج‌ترین مدل هستند. الگوی کاردیوئید شکلی شبیه به قلب داشته و صدا را از همه بیشتر از جلوی میکروفون و کمی هم از اطراف دریافت می‌کند.
  • شاتگان: این الگو بسیار جهت‌دار بوده و صدا را تنها از جلوی خود دریافت می‌کند و علاوه بر این از دقت بسیار بالایی برخوردار است.

بهترین راهنمای انتخاب میکروفون برای استریم و ساخت پادکست الگوی کاردیوئید است اگرچه دیگر الگوها هم ممکن است در برخی موارد مفید باشند.


راهنمای انتخاب میکروفون برای استریم با بررسی نحوه اتصال آن

سه نوع اصلی برای اتصال میکروفو‌ن‌های گیمینگ وجود دارد: از طریق USB ،XLR و TS/TRS/TRRS. هر نوع میکروفون مجموعه‌ای از ویژگی‌های خاص خود را دارد که برای مشاغل مشخص مناسب‌تر است.

میکروفون‌های USB

میکروفون‌های USB می‌توانند برای یک استودیو خانگیِ مبتدی انتخاب جذابی به نظر برسند – به هر حال استفاده از آن‌ها آسان‌تر بوده و ارزان‌تر هم هستند. فقط کافیست آن‌ها را برروی کامپیوتر خود به یک پورت USB متصل کرده و از آن‌ها استفاده کنید. علاوه بر این اکثر آن‌ها دارای پایه‌های رومیزی هستند که انتخاب مکان ایده‌ال برای میکروفون را آسان می‌کند.

مزایای میکروفون‌های USB

  • هزینه کم و مقرون به صرفه
  • استفاده آسان
  • قابل حمل بودن
  • برای اتصال آن به کامپیوتر به هیچ رابط صوتی دیجیتالی نیاز نیست

معایب میکروفون‌های USB

  • سرمایه‌‌گذاری نه چندان مطمئن و عدم ثبات
  • به طور معمول شاید تنها یک منبع صدا در آنِ واحد ضبط شود
  • اکثر میکروفون‌های USB دارای مشکلات تاخیر هستند
  • کاهش کیفیت صدا
  • عدم کنترل

برای استریم و ضبط پادکست در خانه، میکروفون‌های USB می‌توانند تا حد زیادی مفید واقع شوند.

میکروفون‌های XLR

میکروفون‌های XLR از میکروفون‌های USB قدرتمندتر هستند اما به نصب و استفاده از لوازم جانبی نیاز دارند؛ همچنین برای راه‌اندازی و به کار گرفتن آن‌ها در کامپیوتر باید از یک رابط صوتیِ ضبط کمک گرفت.

مزایای میکروفون‌های XLR

  • کیفیت صدای واضح و مشخص
  • دارای ده‌ها گزینه‌ی مختلف برای شخصی‌سازی و استفاده‌های گوناگون
  • قادر به ضبط چندین منبع صوتی به صورت همزمان

معایب میکروفون‌های XLR

  • قیمت بالا
  • فرآیند راه‌اندازی پیچیده
  • نیازمند به رابط صوتی

میکروفون‌های XLR کیفیت صدایی بسیار عالی داشته و به لطف سیم‌کشی خاص خود قابلیت‌های شخصی‌سازی بیشتری ارائه می‌دهند. به طور خلاصه استاندارد صنعت برای استریم زنده‌ی با کیفیت این میکروفون‌ها هستند.

TS/TRS/TRRS

این مدل از اتصال همراه با تلفن‌های همراه، تبلت‌ها و کامپیوترها استفاده می‌شود. این میکروفون‌ها اغلب نسبت به میکروفون‌های XLR و USB کیفیت صدای ضعیف‌تری دارند اما با این حال TS/TRS/TRRS برای استریمرهای موبایل بسیار مناسب و ایده‌آل هستند.

لوازم جانبی: بوم میکروفون، لرزه گیر یا پاپ فیلتر؟

در بیشتر موارد برای استریم به هیچ تجهیزات اضافه‌ای نیاز نیست. با این وجود برخی از موارد زیر می‌تواند به شما در دریافت صدای بهتر توسط میکروفون کمک کنند.

  • بازوی بوم میکروفون

در راهنمای انتخاب میکروفون برای استریم بازوهای میکروفون یکی از آن مواردی هستند که تا زمانی که از آن‌ها استفاده نکنید متوجه نمی‌شوید به آن نیاز دارید. بازوی بوم میکروفون قطعه‌ای از تجهیزات است که به شما امکان می‌دهد میکروفون خود را به صورت انعطاف‌پذیر و بی‌صدا در مکان‌های مختلف قرار داده و نویز وارده به خاطر هوا را نیز کاهش دهید. این بوم اغلب به یک میز ضبط یا تجهیزات دیگر متصل است. استریمرها معمولا از بازوی میکروفون قابل نصب برروی میز برای تجهیزات خود استفاده می‌کنند چرا که به کیفیت صدا کمک کرده، فضای کمی اشغال می‌کند و در ظاهر هم حرفه‌ای به نظر می‌رسد.

  • لرزه‌گیر میکروفون

لرزه‌گیرها فقط برای محافظت از میکروفون در برابر لرزش‌های منتقل‌شده توسط پایه استفاده می‌شوند و هیچ تاثیری برروی کیفیت صدا ندارند؛ مگر اینکه پایه میکروفون شما بنابر دلایلی لرزش داشته باشد. اما اگر از پایه میکروفون گیره‌ای استفاده می‌کنید، لرزش‌های PC می‌توانند پایه میکروفون شما را کمی از روی میز تکان دهند. در کل استفاده از لرزه‌گیر لازم و ضروری نیست اما می‌تواند کمک‌کننده باشد.

  • پاپ فیلتر میکروفون

مزایای آشکار استفاده از پاپ فیلتر در هنگام استریم شامل مواردی نظیر کاهش پالس‌های صدا در برخی حروف (نظیر T ،K ،P ،D ،G و B) و بهبود کلی کیفیت صدا می‌شود. پاپ فیلتر قبل از رسیدن پالس‌ها به کپسول میکروفون آن‌ها را مسدود، منعکس، جذب و پراکنده می‌کند. معایب استفاده از پاپ فیلتر برای استریم بیش از هر چیز دیگری مربوط به تصویر است چرا که وجود یک پاپ فیلتر بزرگ میتواند تصویر استریمر را تا حدی مخدوش کند. پس می‌توان گفت توجه به پاپ فیلتر از مهم‌ترین معیارهای راهنمای انتخاب میکروفون برای استریم است.

 

راهنمای تنظیمات میکروفون برای نرم‌افزار OBS

نویز گیت: این ویژگی برای حذف تمامی صداهای محیط کاربرد دارد. برای خاموش کردن این فیلتر باید برروی آیکون چشم کلیک کنید. بدون صحبت کردن به میکروفون متر نگاه کرده و میزان دسی‌بل صدا را بررسی کنید. سطح آستانه "بسته" دسی‌بل باید کمی بالاتر یا مساوی با آن باشد. سطح آستانه "باز" نیز باید حدودا 8 دسی‌بل از آن بالاتر باشد.

حذف نویز: این فیلتر به حذف نویز کامپیوتر، کنسول و شاید حتی صدای وزوز فن در میکروفون کمک می‌کند. برای استفاده از آن یک فیلتر اضافه کرده و سپس دقت کنید که تنظیمات دسی‌بل بین 5 تا 10 دسی‌بل از صدایتان کمتر باشد.

کمپرسور: این پلاگین به گونه‌ای طراحی شده که دامنه داینامیکی صدای شما را بدون هیچ جهش ناگهانیِ صدا ثابت نگه می‌دارد. توصیه می‌شود از نسبت 3.00:1 یا 4.00:1 استفاده کنید.

محدودکننده: این پلاگین هنگامی که ورودی صدا بیش از حد بلند یا مخدوش باشد، از قطع شدن و تکه‌تکه‌ شدن صدای میکروفون شما جلوگیری می‌کند. این فیلتر را برروی -2 دسی‌بل گذاشته و آن را طوری تنظیم کنید که پس از 60 میلی‌ثانیه رها شود.

امیدواریم این مقاله بتواند هنگام انتخاب میکروفون مناسب برای استریم به شما کمک کند. شما می‌توانید در ادامه دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: Kudos.TV

بیشتر بخوانید:

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط