چگونه استریمر شویم؟

چگونه استریمر شویم؟

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 9 روز پیش

فهرست مطالب

استریم به معنای به اشتراک گذاشتن لحظه به لحظه احساسات و اتفاقات با بینندگان دیگر است؛ حالا این بینندگان می‌توانند پنج نفر یا سیصد هزار نفر باشند. در این مقاله از اگزوگیم تصمیم گرفتیم به نکاتی برای شروع استریمر شدن بپردازیم که پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد شروع فعالیت در این زمینه را دارید، این مقاله را از دست ندهید.

این مقاله به سه بخش تقسیم می‌شود. در بخش اول به پیش نیازهای فردی و رفتاری یک استریمر خواهیم پرداخت، در بخش دوم سیستم مورد نیاز، تجهیزات و اتصال اینترنت پیشنهادی را بررسی می‌کنیم، و در آخر به معرفی نرم افزارها و ابزارهایی که برای استریم به آنها نیاز خواهید داشت می‌پردازیم.

ویژگی‌های فردی و رفتاری

برای استریمر شدن ابتدا شما باید چهارچوبی رو در نظر بگیرید، زیرا این چهارچوب در مسیر پیشرفت شما تأثیرگذار است. در ابتدا باید ببینید که می‌خواهید یک گیمر حرفه‌ای باشید یا یک محتوا فان و سرگرم کننده ارائه دهید، چرا که برای موفق شدن، وجود حداقل یکی از این دو مورد در استریمر ضروری است. در واقع یا باید بیننده جذب مهارت‌های شما در بازی‌ها شود و یا برای جالب بودن و سرگرم کننده بودن استریم شما را تماشا کند. اگر بتوانید هر دو مورد را باهم ترکیب کنید بسیار می‌توانید در کار خود موفق باشید. حالا ممکن است سؤالی در ذهن شما به وجود بیاید که مشخص کردن این چهارچوب به چه لزومی دارد؟ برای استریم کردن یکسری فاکتورها موردنیاز است و این فاکتورها مواردی نیست که حتماً باید رعایت شود اما برای پیشرفت و سرعت گرفتن شما لازم است. این موارد شامل: فن بیان خوب، توانایی برقراری ارتباط با چت، توانایی ارتباط گرفتن با بینندگان و غیره است.

یک نکته وجود دارد، سعی کنید در استریم خود زیاد نقش بازی نکنید زیرا برای مخاطب جلوه خوبی ندارد و با انجام این کار خیلی راحت می‌توانید بینندگان خود را از دست بدهید. سعی کنید با واکنش‌ها و حرف‌های بجا و به موقع کاری کنید که مخاطب میخکوب شما شود و محتوا شما برایش باارزش باشد، نه امکانات و تجهیزات و دکوراسیون شما. در استریم سعی کنید فن بیان خود را تقویت کنید زیرا فراموش کردن حرف، تپق زدن و... می‌تواند به شما ضربه بزرگی بزند لذا از آنجا که اصل استریمر شدن در حرف زدن است، اگر در کار خود مصمم هستید، می‌توانید از کلاس‌های فن بیان استفاده کنید.

انتخاب سیستم مورد نیاز برای استریم

نکته بعد برای استریمر شدن تجهیزات مناسب آن است. برای یک استریم عالی می‌توان از دو سیستم استفاده کرد که یک سیستم وظیفه اجرا بازی و دیگری وظیفه استریم کردن را به عهده بگیرد و دو سیستم را به همراه کپچر کارت به هم متصل نموده و بهترین نتیجه را داشته باشیم؛ اما برای شروع کار، انجام این عمل ضروری نیست. پس در ابتدا از حداقل سیستم مورد نیاز بحث می‌کنیم.

البته که تشخیص سیستم مناسب برای استریم و محتوای استریم به خود شما برمی‌گردد که آیا قصد دارید بازی‌هایی با کیفیت پایین یا نسبتاً قدیمی را اجرا کنید یا بازی‌های بروز. بنابراین باید توان سیستم خود را بر اساس نیازهایتان مشخص کنید. پیشنهاد ما برای گرفتن بهترین نتیجه در کار، مشاوره با متخصصان اگزو گیم است اما به طور کلی می‌توان سیستمی با مشخصات زیر را به عنوان حداقل سیستمی که برای استریم کردن نیاز دارید در نظر بگیرید:

کارت گرافیک: NVIDIA GTX 1070

پردازنده:  Intel i7-9700K

مادربرد: یک مادربرد گیمینگ مناسب با چیپست Z390

رم:  16 GB DDR4

SSD: Crucial MX500 250 GB

HDD:   4 TB(ترجیحاً مدل‌های پرسرعت)

پاور:  EVGA 750 G2

این مشخصات صرفاً یک حداقل سیستم پیشنهادی است و می‌توانید به جای این قطعات، بسته به نیازهایتان از قطعات هم رده و قوی‌تر استفاده کنید. استفاده از هارد SSD اجباری نیست اما به کارهایتان سرعت می‌بخشد و اگر برخی از بازی‌ها (بیشتر بازی‌های جهان‌باز) را روی SSD نصب کنید، وقفه و گیرهای کمتری را مشاهده خواهید کرد و زمان صفحات لودینگ کوتاه‌تر خواهند شد، که می‌تواند روی کیفیت استریم شما تأثیرگذار باشد. بهتر است هنگام انتخاب پاور سیستم، قطعات و تجهیزات استریمی را که ممکن است بعداً اقدام به خریدشان کنید هم در نظر بگیرید تا در آینده با مشکل مواجه نشوید. در مورد پردازنده گرافیکی ازآنجاکه برای استریم، داشتن فریم ریت مناسب ضروری است، اگر قصد استفاده از Ray Tracing در بازی‌ها را دارید باید به سراغ کارت‌های جدیدتر سری RTX بروید که در حال حاضر هزینه زیادی را روی دستتان خواهند گذاشت.

اصلی‌ترین وسنگین ترین کار در استریم کردن بر عهده CPU می‌باشد زیرا اکثر پردازش‌های مربوط به استریم برعهده آن است و اگر CPU خوبی نداشته باشید، عملاً می‌توان گفت استریم کردن غیر ممکن می‌شود لذا انتخاب دقیق و درست این قطعه می‌تواند حیاتی باشد. سیستمی با مشخصات ذکر شده صرفاً پیشنهادات ما برای شروع این حرفه است و شما مسلماً با پیشرفت و دریافت مخاطبان بیشتر می‌توانید ابزار کارخودتان را پیشرفته‌تر کنید و قطعاً نتیجه بهتری هم خواهید گرفت.

خرید تجهیزات مخصوص استریم

بعد از تکمیل شدن حداقل سیستم مورد نیاز به اصلی‌ترین تجهیزات استریم می‌رسیم که شامل دوربین و میکروفون است. در میکروفون سعی کنید که یک میکروفون خوب تهیه کنید زیرا صدای شما برای ارتباط گرفتن با افراد حاظر در چت بسیار مهم است و می‌تواند به جذاب شدن استریم شما و ترغیب مخاطب به تماشای آن کمک شایانی کند. در واقع اولین چیزی که مخاطب بعد از ورود به استریم شما نظرش را جلب می‌کند، صدای شماست. یک کیفیت صدای پایین هیچگاه نمی‌تواند برای یک بیننده جذاب باشد؛ پس سعی کنید حتماً یا یک هدست که دارای میکروفون باکیفیت است را انتخاب کنید و یا از یک میکروفون اکسترنال قوی استفاده کنید.

دوربین: کیفیت دوربین در استریم بسیار مهم است اما به علت قیمت بالای دوربین‌های موجود، جای نگرانی نیست؛ زیرا می‌توانید بسیاری از ضعف دوربین خودرا با نورپردازی جبران کنید. نورپردازی که روی صورت شما باید انجام گیرد، بسیر مهم است زیرا اگر کیفیت دوربین زیاد هم بالا نباشد، با نور می‌توان مقدار زیادی از ضعف آن را جبران کرد. توجه داشته باشید که مقدار نور باید به گونه‌ای باشد که با تغییر نور صفحه مانیتور تغییری در نور صورت شما به وجود نیاید. یک نکته دیگر پس زمینه شماست ک همیشه باید حدود 20 درجه تاریک‌تر از شما باشد. این کارها به شما کمک می‌کند تا بیننده‌ای که وارد استریم شما می‌شود، جذب شما شود. اگر این پیش‌نیازها و فن‌بیان را داشته باشید، می‌توانید با سرعت مناسبی فالوور جذب کنید.

یادگیری کار با نرم افزارهای مرتبط

برای استریم، شما به کسب مهارت در زمینه‌ی کار با OBS Studio یا برنامه های مشابه هم نیاز دارید که می‌توانید آموزش کار با آن را در سایت‌هایی مانند آپارات یا یوتیوب پیدا کنید (در همین مقاله به معرفی این برنامه‌ها هم خواهیم پرداخت). برنامه‌های بعدی که باید کار با آنها را یاد بگیرید، Adobe Primiere و Photoshop (یا ابزارهای مشابه) هستند که با کمک این نرم افزارها می‌توانید قسمت‌هایی از استریم خود و لحظات جذاب آن را در اینستاگرام یا سایت‌های دیگر بارگذاری کنید. این کار می‌تواند باعث تسریع در جذب فالوور شود و شما را یک قدم به موفقیت نزدیک‌تر کند.

یکی از اصلی‌ترین نیازها در استریمر شدن، داشتن اینترنت خوب و مناسب است و متأسفانه در ایران مشکل اصلی ما همین مورد است. برای استریم کردن، ما به سرعت دانلود بسیار بالا احتیاجی نداریم و در عوض به پینگ پایین و سرعت آپلود بالا نیازمندیم. به‌عنوان پیشنهاد، حداقل سرعت آپلود باید ۴ مگابایت باشد تا بتوانید ویدئوها را با بیت ریت مناسب استریم کنید. بیت ریت یکی از تنظیماتی است که داخل برنامه مخصوص که با آن استریم می‌کنید، قرار می‌گیرد و هرچه این مقدار بالاتر باشد، کیفیت استریم هم به همان اندازه بالاتر می‌رود.

چه اینترنتی بخریم؟

بهترین اینترنت موجود، اینترنت پوینت تو پوینت (p2p) است که سرعت آپلود عالی و پینگ مناسب دارد اما هزینه آن بسیار زیاد است و هر چقدر سرعت بالاتر باشد، قیمتش هم بالاتر می‌رود. گزینه دوم که می‌توانید به سراغش بروید اینترنت فیبر نوری است که سرعت آپلود و دانلود بالایی دارد. از مزایا این اینترنت‌ها می‌توان به هزینه ماهیانه پایین اشاره کرد و یکی از معایب آن هم هزینه بالای سیم‌کشی است. گزینه بعدی پیش روی شما، استفاده از اینترنت‌های  TD-LTE است. این سری از اینترنت‌ها هم معایبی دارند که یکی از این معایب، هزینه بالای ترافیک اینترنت در آن‌هاست، و همچنین وابسته به شرایط آنتن دهی منطقه‌ای که شما در آنجا حضور دارید، کیفیت آن‌ها بالا و پایین می‌شود. این موضوع را نیز مد نظر قرار دهید که ماهیانه به طور متوسط حداقل ۵۰ گیگابایت صرفاً برای آپلود نیاز دارید! پس حتماً علاوه بر چک کردن Downstream به گزینه Upstream موجود در تنظیمات مودمی که تهیه می‌کنید نیز دقت کنید که پروسه آپلود نیز به خوبی انجام شود. در هر صورت بین گزینه‌های موجود، اینترنت P2P در وضعیت کنونی کشور، بهتر از سایر روش‌ها به نظر می‌رسد اما اگر می‌خواهید در هزینه‌های خود صرفه جویی نمایید، اینترنت فیبر نوری نیز سرعت مناسب و قابل قبولی را با قیمت مناسب‌تر به شما ارائه می‌دهد. متاسفانه ADSL به دلیل ضعف شدید در آپلود اصلا بستر مناسبی برای استریم با کیفیت مناسب نیست.

یک نکته کوچک دیگر، بهینه کردن اتصالات اینترنت در داخل محیط کار شماست. همیشه بهتر است در صورت امکان از اتصال اترنت بجای Wifi استفاده کنید. مهم نیست که سرعت وای‌فای و روتر شما چقدر خوب باشد، اتصال سیمی همیشه سرعت‌های سازگارتر و تأخیر کمتری را فراهم می‌کند. با این اوصاف بهتر است کامپیوتر یا کنسول خود را با کابل اترنت به روتر یا شبکه محلی متصل کنید.

اطمینان حاصل کنید که از درگاه‌های اترنت گیگابایتی استفاده می‌کنید که قادر به انتقال سرعت حداکثر 1000 مگابیت در ثانیه با کابل‌های به‌روز هستند که از سرعت‌های بالا پشتیبانی می‌کنند (Cat 5e یا Cat 6).

اگر روتر شما از کامپیوتر یا کنسول شما فاصله زیادی دارد و نمی‌توانید با کابل اترنت متصل شوید، روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید شبکه خود را گسترش دهید. آداپتورهای Powerline ممکن است جلوی دست‌ و پا را بگیرند اما ذاتاً بد نیستند. بهتر است استفاده از توسعه‌دهنده‌های شبکه Wi-Fi را هم به دلیل ایجاد تأخیر بیشتر فراموش کنید. شبکه‌سازی مش یک راه‌حل مدرن‌تر است و تجهیزات شبکه مش در دو سال گذشته بهتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر شده‌اند. درهرصورت اگر فقط می‌توانید به‌صورت بی‌سیم به روتر خود متصل شوید، مطمئن شوید که سیگنال Wi-Fi شما تا حد ممکن قوی است.

چگونه استریم را شروع کنیم؟

برنامه‌های زیادی وجود دارد که شما از طریق آنها می‌توانید به استریم بپردازید. برنامه‌هایی مانند OBS Studio Xstream، Go light strem ، Streamlabs OBS و ...

تمامی این برنامه‌ها کار یکسانی دارند و وظیفه آنها این است که محتوای تولیدی شما را به سرورهایی که قرار است آن محتوا را نمایش دهند بفرستند. همه‌ی این پلتفرم‌ها قطعاً یک سری معایب و یک سری مزایا دارند که در این مطلب امکان بررسی آن‌ها وجود ندارد اما از معروف‌ترین‌های این برنامه‌ها OBS studio و Streamlabs OBS است که در حال حاضر بسیاری از شناخته شده‌ترین استریمرها به دلیل جامع‌تر و کامل‌تر بودن از OBS studio  استفاده می‌کنند. متاسفانه این برنامه هم معایبی دارد و یکی از آن‌ها این است که کار با آن اندکی پیچیده است.

اگر کارت گرافیک GeForce دارید، Nvidia Shadowplay هم یکی از ابزارهایی است که با درایور کارت گرافیک شما همراه است. این برنامه یک مزیت عمده نسبت به اکثر نرم افزارهای موجود برای استریم دارد: این نرم افزار به جای پردازنده مرکزی عملیات کدگذاری را در GPU انجام می‌دهد. این کار به این معنی که تأثیر کمی روی عملکرد سیستم شما دارد اما انعطاف پذیری و امکانات آن بسیار کمتر از برنامه‌هایی مانند OBS Studio است.

پیشنهاد ما این است که ماه‌های اولیه شروع کار خود را با برنامه Streamlabs OBS شروع به فعالیت کنید زیرا هم استفاده از آن راحت است و هم  خودش تمامی پیش‌نیازهای موجود شامل Overleyer یا Chat box و یکسری امکانات اولیه دیگر را در اختیارتان می‌گذارد که باعث می‌شود تجربه استریم راحت‌تری داشته باشید. استریم کردن کاری است که نیاز به دانش کامپیوتری و توانایی در زبان انگلیسی نیز دارد اما با استفاده از Streamlabs OBS اگر دانش کامپیوتری بالایی هم نداشته باشید، کم‌کم در طول کار اطلاعات کافی را کسب خواهید کرد و سپس پلتفرم‌های بهتری را انتخاب می‌کنید.

ناامید نشوید

و اما نکته آخر: در استریم کردن هیچگاه ناامید نشوید و به فعالیت و تلاش خود ادامه دهید زیرا هیچ استریمری از ابتدا آن‌قدر معروف نبوده است و همه آن‌ها به‌تدریج به موفقیت، شهرت و اصلی‌ترین هدف یعنی درآمد رسیده‌اند. شاید شما در ابتدای شروع به کار و چند ماه اول نتوانید بیننده‌های زیادی بگیرید اما دلسرد نشدن و ادامه دادن راه، اصلی‌ترین کلید موفقیت در این حرفه است. مطمئن باشید که اگر شما مواردی که بالا گفته شد و پتانسیل کافی ارائه محتوا جالب و گیم پلی نسبتاً حرفه‌ای را برای ارائه به مخاطب داشته باشید، بدون شک موفق خواهید شد.

 

منبع: بدون لینک

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط