راهنمای خرید وبکم گیمینگ

راهنمای خرید وبکم گیمینگ

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 3 ماه و 16 روز پیش

فهرست مطالب

راهنمای خرید وبکم گیمینگ

امروزه وبکم‌ها بخشی از زندگی روزمره همه شده‌اند. پیدا کردن بهترین وبکم می‌تواند بسیار مهم بوده و تفاوتی میان لذت و اذیت برای شما باشد، خصوصا برای کسانی که دورکاری کرده یا در کلاس‌های آنلاین شرکت می‌کنند. از انواع مختلف وبکم گرفته تا مشخصات و ويژگی‌ها، این راهنمای خرید وبکم به شما چیزهایی را یاد می‌دهد که لازم است بدانید تا بهترین دستگاه ممکن را براساس نیازهای خود خریداری نمایید.

آیا به یک وبکم نیاز دارید؟

برای دانش آموزان و کارکنان اداره‌جات که در حال دورکاری هستند، امروزه وبکم از همیشه مهم‌تر است. اکثر تلفن‌های همراه دوربین داشته و می‌توانند در شرایط اضطراری پاسخگو باشند ولی به طور کلی کار کردن با آن‌ها سخت است، خصوصا به خاطر باتری ضعیفشان.

اصولا لپ‌تاپ‌ها شامل وبکم می‌شوند ولی وبکم‌های لپ‌تاپ‌ها محدودیت‌های خود را دارند که باعث می‌شوند کاربرد آن‌ها برای کارکرد‌های طولانی در خانه یا جلسات و کلاس‌های آنلاین، کم‌تر باشد. همچنین اصولا کارخانه‌های ساخت لپ‌تاپ توجه خاصی به کیفیت دوربین لپ‌تاپ‌ها ندارند زیرا سعی می‌کنند که تا حد امکان قیمت دستگاه خود را مناسب نگه دارند.

در این بخش توجه شما را به ۶ نفع مهم استفاده از وبکم‌های اکسترنال نسبت به وبکم‌های داخلی جلب می‌کنیم:

  • قطعات باکیفیت‌تر: وبکم لپ‌تاپ‌ها اصولا فضای کم‌تری برای قطعات وبکم دارد و قطعات وبکم فاکتورها و ویژگی‌های مختلف مثل رزولوشن، کیفیت تصویر، تعادل رنگ‌بندی و کاهش نویز در وبکم‌هایی که میکروفون اکسترنال دارند نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • تنظیم فوکوس: بسیاری از وبکم‌های اکسترنال دارای یک ویژگی فوکوس خودکار هستند، بنابرین اشیای نزدیک به آن تصویری بسیار واضح‌تر و تیزتر داشته و در اولویت قرار دارند.
  • جایگیری/میدان دید: اگر می‌خواهید بیش از یک نفر در تماس تصویری شما دیده شوند، نیازمند وبکم‌های اکسترنال هستید زیرا این وبکم‌ها اصولا میدان دید عریض‌تری دارند و علاوه بر آن بسیاری از وبکم‌های اکسترنال می‌توانند تا ۳۶۰ درجه بچرخند و این موضوع به شما اجازه می‌دهد تا آن‌ها را به بهترین شکل ممکن بچرخانید. اگر دنبال تنظیم بیشتری هستید، می‌توانید یک استند برای وبکم خود تهیه کنید تا آن میدان دیدی را داشته باشید که می‌خواهید.
  • فیلتر نور: وبکم‌های اکسترنال اصولا می‌توانند تصویر را براساس نور موجود در اتاق تنظیم کنند.
  • میکروفون داخلی: کیفیت میکروفون‌های لپ‌تاپ متفاوت است ولی اکثر وبکم‌های اکسترنال درون خود میکروفون‌های خوبی دارند که از کیفیت برخی میکروفون‌های لپ‌تاپ نیز بهتر بوده و مخصوص پلتفرم‌های تماس ویدیویی مثل Zoom یا Webex ساخته شده‌اند.
  • مشکلات دمایی کم‌تر: وبکم‌های اکسترنال USB اصولا به خاطر اندازه بزرگ‌ترشان و در نتیجه سطح گسترده‌ترشان، کم‌تر با مشکلات دمایی دست و پنجه نرم می‌کنند.
  • به طور کلی یک وبکم مستقل به شما کیفیت بهتری نسبت به وبکم لپتاپ یا تلفن همراه می‌دهد. حالا که شما از مزایای وبکم اکسترنال آگاه شده‌اید، قرار است به سراغ ویژگی‌های بیشتر آن‌ها برویم و ببینیم که برای خرید یک وبکم خوب، به چه چیزهایی نیاز دارید.

برای خرید یک وبکم خوب به دنبال چه چیزی بگردیم؟

بسته به استفاده شما از وبکم، ویژگی‌ها و مشخصات مختلفی خواهند بود که باید آن‌ها را اولویت بندی کنید. هر نیازی که به وبکم داشته باشید، بسیاری از ویژگی‌های مفید هستند که می‌توانند برای هر کاربری مفید باشند.

1

رزولوشن

مثل مانیتور یا تلویزیون، رزولوشن معروف شفافیت تصویر یا ویدیو است. رزولوشن با پیکسل اندازه‌گیری شده است و این هم تعدادی از رزولوشن‌های وبکم‌ها از پایین‌ترین تا بالاترین:

  • 1280 x 720 pixels/720p (HD Ready)
  • 1920 x 1080 pixels/1080p (Full HD)
  • 3840 x 2160 pixels/4K (UHD)

وبکم‌ها اصولا نسبت تصویر ۱۶:۹ را دارند که مستطیل شکل یا واید اسکرین حساب می‌شود. بعضی از وبکم‌ها یک حالت ۴:۳ انتخابی نیز دارند که مربع‌تر است و در کامپیوترها و تلویزیون‌های قبل از ۲۰۰۹ دیده می‌شود.

هرچه پیکسل‌ها بیشتر باشند، کیفیت تصویر نیز بهتر است. 720p و 1080p برای اکثر کارکنان و دانش آموزات کافی خواهند بود. وبکم‌های 2K یا 4K برای کارهای عادی مثل جلسات اینترنتی یا کلاس‌های آنلاین زیاده‌روی به حساب می‌آیند ولی برای ادیت ویدیو و حرفه‌ای‌هایی که خواهان ضبط 4K و استفاده یا تولید محتوایی برای پرده سبز هستند، نیاز است.

اگر هم شما یک وبکم 4K داشته باشید، اکثر پلتفرم‌های محبوب استریم ویدیو مثل Twitch و YouTube رزولوشن شما را به 1080p کاهش می‌دهند زیرا فایل‌های 4K در حال حاضر بسیار بزرگ هستند. به طور کلی، یک وبکم 1080p کافی است.

فریم ریت

فریم‌ ریت مشخص می‌کند که ویدیوی خروجی شما به چه میزان روان خواهد بود. فریم‌ ریت که گاها به آن فریم‌ بر ثانیه نیز گفته می‌شود، روشی برای اندازه‌گیری تعداد تصاویری است که وبکم شما در یک ثانیه ضبط می‌کند. از آن جایی که ویدیو کلکسیونی از تصاویر است، فریم‌ ریت بالاتر به شما ضبط روان‌تری داده و استریم بهتری را برای شما به ارمغان می‌آورد.

تقریبا تمام وبکم‌های مدرن توانایی پردازش تصاویر ۳۰ فریم بر ثانیه را دارند که البته کاملا مناسب است، البته بعضی وبکم‌ها تا ۱۲۰ فریم بر ثانیه نیز می‌روند. اصولا در صورت بالاتر رفتن فریم ریت، رزولوشن‌های بالاتر در دسترس نخواهند بود و اصولا وبکم‌هایی که روی 720p فریم ریت ۶۰ فریم بر ثانیه را ارائه می‌دهند، روی 1080p تنها ۳۰ فریم بر ثانیه هستند.

برای عناوین اول شخص شوتر، بازی‌های ورزشی یا سایر بازی‌های PvP که نیازمند دقت زیادی هستند، استریمرها اصولا پهنای باند خود را برای بازی ذخیره می‌کنند تا از لگ‌های احتمالی جلوگیری کنند و به همین سبب از رزولوشن‌های پایین‌تر استفاده می‌کنند تا فریم‌ریت بالاتری داشته باشند.

اصولا فریم ریت بالاتر مثل رزولوشن بالاتر برای اکثر وبکم‌ها واجب نیست ولی کسانی که علاقه‌مند بوده یا به شکل حرفه‌ای از این فریم‌ریت استفاده می‌کنند، می‌توانند آن‌ها را تهیه کنند.

نکته: قدرت اتصال اینترنت شما، پهنای باند،‌ شرایط نورپردازی (نور کم‌تر= فریم‌ ریت کم‌تر)، پردازنده و کارت گرافیک و وبکم شما نقش مهمی در زمینه فریم‌ریت بازی می‌کنند.

میدان دید

میدان دید نشان دهنده عریض بودن محیطی است که دستگاه شما ضبط می‌کند. این پارامتر با استفاده از درجخ اندازه‌گیری می‌شود و اصولا اعداد آن میان ۶۰ تا ۹۰ درجه افقی، عمودی و مورب هستند. صفحه مشخصات اکثر وبکم‌ها به طور دقیق زاویه مورب را به شما نشان می‌دهند.

با بالا رفتن زاویه میدان دید، عرض تصویر افزایش می‌یابد، به عبارتی هرچه FOV بیشتر باشد، محیطی که وبکم شما به نمایش می‌گذارد بیشتر است. شما همچنین می‌توانید وبکم خود را به یک استند متصل کرده و از آن طریق عرض محیط ضبط شده را افزایش دهید، ویژگی‌ای که یکی دیگر از مزایای وبکم اکسترنال به حساب می‌آید.

به یاد داشته باشید که یک میدان دید عریض‌تر لزوما بهتر نیست و اصولا میدان دید باریک‌تر برای وبکم منطقی تر است زیرا شما اصولا نیاز ندارید که بکگراندتان نیز نشان داده شود. بعضی از نرم افزارهای وبکم نیز به شما کمک می‌کنند تا زوم کرده و میدان دید را بهتر بررسی کنید ولی به یاد داشته باشید که زوم کردن تعداد پیکسل‌های شما را کاهش داده و رزولوشن شما را کم‌تر می‌کند.

بنابرین در صورتی که بخواهید مخاطبین شما پشت سر شما را نیز ببینند، نیاز به وبکمی با میدان دید بیشتر از ۶۰ درجه نخواهید داشت و برای نشان دادن دو نفر در یک وبکم، ۷۸ درجه نیز کافی است.

میکروفون داخلی

یکی از ویژگی‌های وبکم که اصولا توجه کم‌تری به آن می‌شود، میکروفون است. میکروفون‌های داخلی وبکم‌ها می‌توانند شما را از هدست‌های بزرگ یا میکروفون‌های اکسترنال خلاص کنند. بعضی مدل‌ها حتی دو میکروفون دارند که باعث می‌شود تا صدایی طبیعی‌تر به شخصی که با آن در حال ارتباط برقرار کردن هستید برسد.

میکروفون‌های وبکم‌ها اصولا طوری طراحی شده‌اند تا صدای کل اتاق را ضبط کنند و حتی صدای پس زمینه را نیز ضبط می‌کنند پس شاید استفاده از میکروفون وبکم در یک محیط پر سورصدا بهترین کار ممکن نباشد. علاوه بر آن، قطعا کیفیت یک میکروفون اکسترنال USB یا یک هدست بهتر از میکروفون داخلی یک وبکم خواهد بود.

Autofocus

ویژگی Autofocus همانطور که از نامش پیداست، مربوط به فوکوس اتوماتیک وبکم روی شخصی می‌باشد که در چارچوب وبکم است، چه شخص متحرک باشد چه ثابت. این موضوع می‌تواند برای ضبط کردن تصاویر کلوس‌آپ بسیار مفید باشد، خصوصا اگر آن روز موهای شما تصمیم گرفته‌اند بسیار جذاب شوند یا در حال ضبط چیزی هستید که باید در آن حرکت زیادی بکنید.

فوکوس خودکار بهتر می‌تواند در مواقعی که در محیط شما چندین منبع نور وجود یا محیط‌هایی که پس زمینه‌ای شلوغ دارند، بسیار کاربردی باشد. بهترین وبکم‌های مدر دارای این ویژگی‌ هستند و بعضی وبکم‌ها از سایرین بهتر و سریع‌تر هستند. بعضی وبکم‌ها نیز به شما اجازه می‌دهند تا این ویژگی را خاموش و روشن کنید.

ویژگی فوکوس خودکار می‌تواند در محیط‌هایی با نور کم باعث مشکلاتی شود، برای مثال تصویر پیوسته از وبکم خارج شده و سپس وارد آن شود. همچنین اگر یک شئ ثابت در پشت شماست، ممکن است فوکوس خودکار به سمت آن برود و ویدیوی شما را خراب کند. اگر شما می‌دانید چطور از این ویژگی‌ استفاده کنید و به آن نیاز دارید، بهتر است به صورت دستی فوکوس را تنظیم کنید، نرم افزارهایی نیز برای این کار وجود دارند. البته اکثر مواقع تنظیمات اصلی فوکوس وبکم‌ها کافی هستند.

Low-Light Correction

درست مثل فوکوس خودکار، این ویژگی نیز در اکثر وبکم‌های مدرن به شکل خودکار وجود دارد. این ویژگی می‌تواند تصویر شما را روشن‌تر کرده و تصویر را در اتاقی تاریک، تنظیم نماید. ویژگی. Low-Light Correction برای کسانی که می خواهند وبکم خود را در محیط‌های تاریک در آغاز صبح یا غروب استفاده کنند و نیازمند نور بیشتری از صفحه مانیتور خود هستند، بسیار حیاتی است و چهره شما را روشن‌تر می‌کند. همچنین داشتن چندین منبع نور نیز می‌تواند باعث شود تا وبکم شما گیج شود ولی ویژگی Light Correction می‌تواند در این مورد نیز به شما کمک کند.

بعضی از وبکم‌ها همچنین رینگ‌لایت‌های داخلی دارند که این اجازه را به شما می‌دهد تا به سطح روشنایی مدنظر خود برسید که برای مشکلات مربوط به کمبود نور بسیار مفید است. همچنین شما می‌توانید رینگ‌لایت‌های مستقل نیز تهیه کنید که می‌توانید آن‌ها را همراه وبکم خود خریداری کنید که برای ستاپ وبکم شما بسیار مفید خواهند بود و با چرخش ۳۶۰ درجه‌ای افقی و ۹۰ درجه عمودی پوشش بسیار خوبی را به شما می‌دهند.

Plastic Lens vs Glass Lens

وبکم‌های اکسترنال دو مدل دارند؛ وبکم‌هایی با لنز‌های پلاستیکی و وبکم‌هایی با لنز‌های شیشه‌ای. به طور کلی، پلاستیک ارزان‌تر است ولی شفافیت کم‌تری دارد. لنز پلاستیکی وبکم می‌تواند برای دورکاری یا کلاس‌های آنلاین بسیار مفید باشد. اگر به دنبال وبکمی هستید که با آن ویدیوهای 2K یا 4K را استریم کنید، بهتر است از وبکم‌هایی با لنز پلاستیکی دوری کنید. البته اصولا وبکم‌هایی که توانایی ضبط این رزولوشن را دارند، فاقد لنز‌های پلاستیکی می‌باشند. وبکم‌هایی با لنز پلاستیکی همچنین نسبت به وبکم‌هایی با لنز شیشه‌ای، خراش بیشتری برمی‌دارند.

وبکم‌هایی که بهترین کیفیت را دارند، اصولا با لنز‌های شیشه‌ای می‌باشند. این موضوع به دستگاه اجازه می‌دهد که بتواند تا رزولوشن 4K را به راحتی پشتیبانی کند و برای استریمرها و کسانی که خواهان بهترین و شفاف‌ترین تصویر‌ها هستند، بسیار مناسب است و بهترین کیفیت تصویر را می‌دهد.

پرده سبز

افکت‌های مخصوص تنها برای اسکرین‌های بزرگ نیستندو بسیاری از وبکم‌های مدرن تعدادی از افکت‌های مخصوص پرده سبز را دارند که به شما اجازه می‌دهند تا بدون نیاز به پرده سبز فیزیکی، این پرده سبز را داشته باشید. در حالی که این موضوع برای چیزهای زیادی کاربرد ندارد، داشتن این ویژگی‌ برای استفاده از وبکم در محیط‌هایی با بکگراند شلوع و انجام بعضی از پروژه‌های مدرسه می‌تواند کاربردی باشد. وبکم‌هایی که از این ویژگی پشتیبانی می‌کنند می‌توانند تصویر پس زمینه شما را به هرچیزی تغییر دهند.

اگر شما استریمری هستید که می‌خواهید از یک وبکم با توانایی پرده سبز برای کارهای مخصوص استریم کردن یا ضبط ویدیو استفاده کنید، رزولوشن وبکم‌ برای شما از سایر کاربران عادی مهم‌تر خواهد بود. رزولوشن‌های بالاتر اصولا باعث می‌شوند تا جایگزینی پس زمینه برای نرم افزار آسان‌تر باشد. رزولوشن بالاتر همچنین به شما اجازه می‌دهد تا راحت‌تر از Chroma Key در پس زمینه استفاده کنید و به طور کلی به هنگام تدوین ویدیو دردسر کم‌تری داشته باشید.

اگر پرده سبز برای شما و تولید محتوایتان بسیار مهم است، بهتر است به سراغ پرده‌های سبز اصلی بروید، خصوصا اگر قرار است که در تصویر خود حرکت کنید. برای اکثر کاربران عادی، نرم افزار ارائه شده توسط وبکم‌ها اصولا کافی است، خصوصا در نورپردازی خوب.

پشتیبانی نرم افزاری

بعضی از وبکم‌های سطح بالا اصولا از انواع مختلفی از نرم افزارها پشتیبانی می‌کنند. ویژگی‌های نرم افزاری می‌توانند شامل چیزهای بسیاری شوند، از موارد ذکر شده در لیست تا کاربردهای دیگر مثل افکت‌های اسلوموشن و RGB Sync. مزیت اصلی داشتن یک وبکم با پشتیبانی نرم افزاری این است که به شما کنترل زیادی روی بخش‌های مختلف دستگاه می‌دهد. این نرم افزار به شما اجازه می‌دهد تا رزولوشن، فریم ریت و میزان زوم را تنظیم کنید. هر وبکم به نوعی متفاوت است و به یاد داشته باشید تا نرم افزار همراه دستگاه را نیز چک کنید تا ببینید چه ویژگی‌هایی به شما می‌دهد.

نکات مهم در مورد وبکم

در بخش پایانی این راهنمای خرید وبکم، نکات مهمی در مورد چگونگی استفاده از وبکم خود در بهترین حالت به شما می‌گوییم.

زاویه‌های پیش‌فرض

در حالی که وبکم‌های اکسترنال به شما اجازه می‌دهند تا از زوایای دید مختلف استفاده کنید، بعضی از آن‌ها نسبت به سایرین حرفه‌ای ترند. اصولا بیشترین استفاده و بهترین زاویه‌ها رو به پایین یا رو به چپ یا راست هستند و فردی که در وبکم قرار دارد، در مرکز آن می‌باشد. اصولا قبل از این که در اپ‌های مختلف تصویر خود را به نمایش بگذارید، پیش‌نمایشی از آن را مشاهده می‌کنید. از آن زمان استفاده کرده و آزمایش کنید تا ببینید بهترین زاویه برای شما کدام خواهد بود.

قابل حمل بودن وبکم‌های اکسترال نیز به آن‌ها اجازه می‌دهد تا روی یک استند استفاده شوند. این موضوع آزادی کاملی در زمینه جایگذاری وبکم به شما می‌دهد. بسیاری از استندها تا ۳۶۰ درجه می‌چرخند و حتی یک بازوی قابل خم شدن و قابل گسترش نیز دارند.

قبل از خرید یک استند وبکم، حتما متطمئن شوید که وبکم شما با پیچ‌های روی آن سازگار است یا اصلا وبکم شما قابلیت اتصال به استند را دارد یا خیر. اصولا این استندها دارای یک آداپتور یک چهارم هستند که برای اکثر وبکم‌ها پاسخگو می‌باشد.

تنظیمات کیفیت

اگر وبکم شما آنطور که باید به نظر نمی‌رسد، بهتر است درایورهای آن را حذف کرده و مجددا نصب کنید. وبکم‌هایی که همراه با نرم افزار عرضه می‌شوند، به شما اجازه کنترل تنظیمات مختلف مثل تنظیمات رزولوشن یا فریم‌ ریت را از طریق سیستم عامل می‌دهند. شما می‌توانید در صورت تمایل و استفاده از وبکم در شرایطی که نیاز به حرکت زیاد ندارید و ثابت هستید، رزولوشن را اولویت قرار دهید و اگر قرار است زیاد حرکت کنید، می‌توانید فریم‌ریت بالاتری داشته و فوکوس خودکار را هم روشن کنید.

تمیز کردن

مثل هر قطعه الکترونیکی دیگری، ابتدا پیش از انجام هرگونه کاری دستگاه را از برق قطع کنید. هنگامی که دستگاه را قطع کردید، مقداری مایع پاک کننده روی یک پارچه یا دستمال کاغذی اسپری کنید، به یاد داشته باشید هیچوقت مایع را روی خود دستگاه اسپری ننمایید. سپس از پارچه به آرامی بهره ببرید تا لنز را تمیز کنید و مطمئن شوید که هیچ گرد و خاکی روی آن نمانده است. شما همچنین می‌توانید از قوطی هوا استفاده کنید تا بخش‌هایی از وبکم که با دستمال قابل تمیز شدن نیستن را تمیز نمایید.

امنیت و حریم خصوصی

بهترین راه برای این که مطمئن شوید وبکم شما تحت حمله بدافزارهای مختلف قرار گرفته است، قطع کردن آن از کامپیوتر می‌باشد. اگر دستگاه شما جدا شده است، هیچ هکری در دنیا نمی‌تواند به آن دسترسی داشته باشد. وبکم‌های داخلی اما این آپشن را ندارند و شما نمی‌توانید آن‌ها را جدا کنید. در این صورت، بهترین راه خرید یک کاور برای لنز است. این قطعه ارزان بوده و بسیار ساده است و راهی بسیار عالی به شما می‌دهد تا به شکل فیزیکی ویدیویی که وبکم شما ضبط می‌کند را بپوشانید.

کاور لنزها اصولا به دستگاه متصل می‌شوند و می‌توانند سریع بسته شده یا باز شوند تا بتوانید به راحتی مجددا تصویر خود را به اشتراک بگذارید.

خلاصه

استفاده از وبکم اخیرا بسیار ملموس شده است. به همین خاطر، شما باید دستگاه بهتری داشته باشید. ما امیدواریم که این راهنمای خرید وبکم به شما کمک کرده است تا تمام مشخصات و ویژگی‌های مدنظری که نیاز دارید را پیدا کرده باشید.

وبکم‌های اکسترنال تعدادی از ویژگی‌ها و مزایایی را دارند که به شما اجازه می‌دهد تا دورکاری خود را بسیار راحت‌تر انجام دهید. ويژگی‌های مخصوص مثل فوکوس خودکار و میکروفون داخلی می‌توانند تغییرات زیادی را رقم بزنند. بعد از خواندن این مقاله، شما آنقدری می‌دانید که به راحتی بتوانید بهترین وبکم را برای خود انتخاب کنید.

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط