مقایسه اس ال آی و کراس فایر | کدام سیتسم بهتر است؟

مقایسه اس ال آی و کراس فایر | کدام سیتسم بهتر است؟

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 7 ماه و 2 روز پیش

فهرست مطالب

در پی این حقیقت که بازی­‌های امروزه بار زیادی بر دوش پرازنده گرافیکی می‌اندازند، همیشه گیمرها خواهان پردازش گرافیکی قوی‌تر در پی سی خود هستند تا بتوانند در تنظیمات گرافیکی بالا فریم ریت خوب داشته باشند. این امر در ریزولوشن­‌های بالاتر 2K و 4K دست نیافتنی تر هم می­‌شود. راه حل خیلی­‌ها خرید بهترین کارت گرافیک با بالاترین قدرت پردازش گرافیکی است در حالی که گیمرهایی برای خرید کارت گرافیک بودجه نامحدود در نظر گرفته‌­ا‌ند و می‌توانند به گزینه‌ی داشتن بیش از یک کارت گرافیک در یک پی سی هم فکر کنند. هر دو تولید کننده پرازنده‌­های گرافیکی یعنی انویدیا با سیستم SLI و ای ام دی با سیستم CrossFire،‌ این امکان را می‌دهند که دو، سه ویا چهار کارت گرافیک را در کنار هم داشته باشید. ما می‌­خواهیم علاوه بر توضیح اس ال آی و کراس فایر، ارزش خرید آن­ها را نسبت به کارایی برای شما بررسی کنیم. پس با اگزو گیم در ادامه مقایسه اس ال آی و کراس فایر همراه باشید.

مقایسه اس ال آی و کراس فایر

مقایسه اس ال آی و کراس فایر از نظر عملکرد

هردوی آن‌ها طوری طراحی شده اند که بار پردازش گرافیکی را دو یا چند قسمت کرده و بین چند پردازنده گرافیکی تقسیم کنند. در ادامه به بررسی جامع مقایسه اس ال آی و کراس فایر از نظر میزان عملکرد می‌پردازیم.

از نظر تئوری این فرآیند باید باعث بالا رفتن سرعت پردازش گرافیکی در سیستم شما می‌­شود. اما در ادامه خواهید دید که این یک نسبت خطی نیست که با داشتن دو کارت گرافیک سرعت پردازش هم دقیقا دو برابر شود. البته در بعضی از بازی­‌ها فریم ریت بازی حدودا دو برابر می‌­شود اما این برای همه‌ی موارد صادق نیست.

اما بیایید قبل از مشکلات پردازنده گرافیکی چند گانه، کمی راجع به شباهت­‌ها و تفاوت‌های میان اس ال آی و کراس فایر صحبت کنیم.ی و کراس فایر صحبت کنیمآسشی

اس ال آی نام راه حلی ست که انویدیا برای داشتن چند کارت گرافیک انتخاب کرده و کراس فایر نام برگزیده‌ی ام دی. هر دو تکنولوژی می‌­توانند در دو مد مختلف کار کنند:

  • جداسازی در رندر کردن فریم‌ها: در این حالت GPU ها حجم کار پردازش هر فریم را تقسیم می‌کنند. بنابراین ، یک GPU روی یک بخش از فریم و GPU دیگر روی قسمت باقیمانده کار می کند.
  • تبادل فریم‌ها: در این مد، تقسیم فریم­‌ها به طور کامل صورت می‌گیرد به گونه‌ای که جی پی یو اول فریم‌های 1 و 3 و 5 و... و جی پی یو دوم فریم های زوج 2 و 4 و 6 و... را پردازش می‌کند.

دو تکنولوژی اس ال آی و کراس فایر تفاوت‌های عمده‌ای هم دارند که باید در نظر گرفت:

  • سیستم اس ال آی شما را مجبور می‌­کند که حتما در پردازش موازی از کارت گرافیک‌های با جی پی یو کاملا همسان استفاده کنید. یعنی در صورت استفاده از کارت گرافیک جی تی ایکس 1080 فقط می‌توانید از یک 1080 دیگر برای اس ال آی بهره ببرید. البته برند متفاوت مسئله ساز نیست.
  • اس ال آی نیاز به یک کابل به SLI bridge برای اتصال دو کارت گرافیک با هم دارد. کراس فایر ای ام دی نیز در گذشته چنین اتصالی را نیاز داشت اما با آپدیت‌­های آخر تنها پل ارتباطی میان کارت گرافیک های سیستم کراس فایر همان مادر برد است.
  • هزینه تمام شده برای سیستم اس ال آی خیلی بالاتر از هزینه کراس فایر است.

مقایسه اس ال آی و کراس فایر

مقایسه اس ال آی و کراس فایر از نظر مشکلات

یکی از مهم‌ترین بخش‌های بررسی مقایسه اس ال آی و کراس فایر ، بخش مشکلات است. همیشه استفاده از این تکنولوژی تاثیر زیادی در بهتر شدن کارایی پی سی داشته. اما تازگی­‌ها این میزان برتری تا حدودی کاسته شده است.

در گذشته بازی سازان در بازی­­هایشان میزان همسان سازی بیشتری با تکنولوژی اس ال آی و کراس فایر ایجاد می‌کردند. اما مدتی است که این توجه کمتر شده و تمرکز بیشتری بر روی  همسان سازی بازی­ها با یک کارت گرافیک گذاشته می­شود. و همین امر تا حدودی اختلاف را کمتر کرده است. اما همچنان بعد از ارتقای سیستمتان با اس ال آی و کراس فایر در پنچمارکِ پی سی خودتان شاهد حدود 50 درصد قدرت بیشتر پردازش گرافیکی خواهید بود.

سؤال اصلی که ما باید از خودمان پرسیم این است که جایگاه این تکنولوژی در آینده چطور خواهد بود. اخیرا شاهد آن هستیم که کمپانی انویدیا تا حدودی مانور خود را بر روی اس ال آی کمتر کرده و ساپورت کمتری را برای طرفداران این سیستم انجام می‌دهد. پشتیبانی شرکت انویدیا برای اس ال آی، برای جی پی یوهای بالای مدل 1070 است. شما می‌توانید 1060 و پایین تر را نیز اس ال آی کنید اما این کار به طور رسمی از طرف انویدیا پشتیبانی نخواهد شد و آنها هیچ کابلی مخصوص سری جی پی یو کمتر از 1070 تولید نمی‌کنند.

مشکل دیگری که با این تکنولوژی همراه است قیمت بالاست. به عنوان مثال قیمت تمام شده برای اس ال آی دو عدد کارت گرافیک 1070 بیشتر از یک 1080Ti خواهد بود. در کل نسبت پرفورمنس به قیمت در سیستم‌­های مولتی جی پی یو چه اس ال آی و چه کراس فایر خوب نیست. و این در حالیست که شما برای دست­یابی به دو کارت گرافیک پاور گرانتری نیاز خواهید داشت که این موضوع بازهم هزینه را افزایش می‌­دهد.

مقایسه اس ال آی و کراس فایر

آیا هزینه برای تکنولوژی مولتی جی‌پی‌یو کار عاقلانه‌ای‌ست؟

علت اصلی به وجود آمدن این تکنولوژی ناکافی بودن حتی قوی‌ترین کارت گرافیک‌های دنیا برای رسیدن به بالاترین تنظیمات و ریزولوشن است.

نسبت بالا بردن کارایی در سیستم های مولتی جی پی یو مستقیم و خطی نیست و شما نباید انتظار داشته باشید که قدرت پردازش گرافیکی سیستم شما دقیقا 2 برابر یا چهار برابر شود، اما اگر سرمایه کافی برای خرید این سیستم­‌ها را دارید، پس هیچ مشکلی با داشتن یک سیستم اس ال آی و یا کراس فایر قدرتمند نخواهید داشت.

یکی دیگر از مواردی که در استفاده از این تکنولوژی عاقلانه به نظر می‌­رسد، اینست که برای ارتقای سیستم خود با یک کارت گرافیک قدیمی­تر، به جای خرید یک کارت گرافیک جدید گران قیمت، از این فرآیند کمک بگیرید. چون تهیه یک کارت گرافیک همسان در سیستم اس ال آی برای شما هزینه زیادی به همراه نخواهد داشت اما کارایی سیستم شمارا خیلی بالاتر می‌­برد.

به عنوان مثال اگر یک کارت گرافیک GTX 970دارید، می­‌توانید با هزینه خیلی کمتر یک GTX 970 کارکرده دیگر تهیه کنید به جای خرید GTX 1070 با دو برابر قیمت.

جمع‌بندی بررسی مقایسه اس ال آی و کراس فایر

سخن آخر بررسی مقایسه اس ال آی و کراس فایر آن است که اگر می‌­خواهید قوی‌ترین سیستم گیمینگ را تهیه کنید ناگزیر به هزینه چند برابری کارت گرافیک اس‌ال‌آی و کراس فایر خواهید بود. اما اگر یک کارت گرافیک 1080P و یک مانیتور 1440P 144Hz دارید، برای هیچ بازی نیاز به یک 1080 دیگر نخواهید داشت. اما برای ریزولوشن 4 کی با بالاترین فریم ریت به شما پیشنهاد می­‌کنیم از تکنولوژی مولتی جی‌پی‌یو استفاده کنید.

فروشگاه اگزوگیم عرضه کننده تمامی تجهیزات و کالاهای گیمینگ است و همچنین در کنار آن، خدماتی نظیر مشاوره رایگان فنی نیز به گیمرهای ایرانی ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره یا هرگونه سوالی می‌توانید با شماره 88226531 تماس گرفته یا به بخش دایرکت اینستاگرامِ اگزوگیم مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط