آیا تلویزیون‌های OLED ارزش هزینه‌ی اضافه‌ای که برای آن‌ها پرداخت می‌شود را دارند؟

آیا تلویزیون‌های OLED ارزش هزینه‌ی اضافه‌ای که برای آن‌ها پرداخت می‌شود را دارند؟

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 8 ماه و 24 روز پیش

فهرست مطالب

آیا واقعا این تلویزویون‌های پر زرق و برق، که ما برای تهیه‌ی آن‌ها هزینه‌های بیشتری نسبت به تلویزیون‌های LED پرداخت می‌کنیم ارزش خرید دارند؟ آیا ‌آن‌ها واقعا تفاوت زیادی را در تصویر ایجاد می‌کنند؟ برای رسیدن به جواب این سؤالات، در این مقاله با اگزوگیم همراه باشید.

حتما تا به حال شنیده‌اید که تلویزیون‌های OLED در حال حاضر، بهترین گزینه‌های بازار هستند. زمانی که از دیگران می‌پرسید، "آیا این تلویزیون‌ها واقعا اینقدر با ارزش هستند؟" در جواب با سیل عظیمی از مشخصات، قابلیت‌ها و تکنولوژی‌هایی روبرو می‌شود که قطعا نه تنها به شما کمک نمی‌کنند، بلکه شما را گیج‌تر نیز می‌کنند.

ما در این مقاله تصمیم داریم مهم‌ترین دلایل خرید تلویزیون‌های OLED را به زبان ساده برای شما عنوان کنیم، تا بتوانید برای خرید خود راحت‌تر تصمیم بگیرید.

آیا تلویزیون‌های OLED ارزش پول بیشتری که برای خرید آن‌ها هزینه می‌شود را دارند؟

این تلویزیون‌های کاملا ارزش هزینه‌ای که شما برای خرید آن‌ها پرداخت می‌کنید را دارند، چرا که دقت رنگ در آن‌ها بسیار زیاد است، بسیار باریک‌تر هستند، زاویه‌ی دید در این تلویزیون‌ها بیشتر است و رنگ سیاه در OLED‌ها به شدت عمیق است. اگر شما با ارزش‌ترین تلویزیون‌های بازار را می‌خواهید، حتما OLED انتخاب درست شماست.

با این وجود، تلویزیون‌های OLED نقایصی نیز دارند. مهم‌ترین نکات منفی در مورد این تلویزیون‌ها قیمت بالا، روشنایی کمتر تصویر و تمایل آن‌ها به “burn-in” است.

در ادامه در مورد جزوئیات این موارد منفی بیشتر صحبت خواهیم کرد.

OLED چیست و چگونه کار می‌کند؟

تکنولوژی بکار رفته در این تلویزیون‌ها حیرت انگیز است و قطعات زیادی در کنار یکدیگر کار می‌کنند تا یک تلویزیون OLED برای شما تصاویر را به نمایش درآورد.

اگر بخواهیم تکنولوژی OLED را به طور خلاصه برای شما شرح دهیم، باید بگوییم که در این تلویزیون‌ها، هر پیکسل منبع نوری خاص خودش را به صورت جداگانه دارد و در این تلویزیون‌ها هیچ نور پس زمینه‌ای وجود ندارد. یک پیکسل فقط زمانی روشن می‌شود که چیزی برای نشان دادن داشته باشد.

به عنوان مثال اگر یک تصویر سیاه خالص را برای این تلویزیون در نظر بگیرید، آن را طوری نمایش می‌دهد که گویی تلویزیون به طور کامل خاموش است! در OLEDها هرگز آن رنگ خاکستری بی حال، که به عنوان رنگ سیاه برای شما نمایش داده می‌شود را نخواهید دید.

نتیجه‌ی کار OLEDها بسیار چشم نواز است و به دلیل رنگ‌های دقیق و سیاهی عمیق صحنه‌ها با جزئیات بالا و تقریبا سه بعدی به نظر می‌رسند. به خصوص زمانی که به تصاویر با رزولوشن 4K نگاه کنید.

سیاهی عمیق در این تلویزیون‌ها باعث می‌شود که رنگ‌ها با جزئیات بیشتری به نظر برسند. در نتیجه میزان کنتراست در OLEDها بسیار بالاست.

مزایای تلویزیون‌های OLED

در واقع سه مزیت اساسی در این تلویزیون‌ها وجود دارد:

سیاهی عمیق‌تر و دقت بالا در نمایش رنگ‌ها: اگر یک تلویزیون با بالاترین کیفیت ممکن می‌خواهید، OLED گزینه‌ی شماست. عمق تصویر در این تلویزیون‌ها بی نظیر است.

کیفیت تصویر در این تکنولوژی به اندازه‌ی خیره کننده‌ای دقیق است. تلویزیون‌های OLED با اختلاف زیاد در این زمینه از تلویزیون‌های معمولی بهتر هستند. رنگ‌ها بسیار پر جنب و جوش هستند و سیاهی عمیقی در این پنل‌ها دیده می‌شود. و همچنین نور در تصاویر بسیار دقیق تنظیم شده است. اگر تا بحال تجربه‌ی مشاهده‌ی تصویر در یک تلویزیون OLED را نداشته‌اید، به شما پیشنهاد می‌کنید سری به یک فروشگاه تلویزیون بزنید و مدل‌های نمایشگرها را بررسی کنید. تفاوتی که این تلویزیون‌ها ایجاد می‌کنند، در کلمات نمی‌گنجد!

پنل‌های باریک‌تر و زاویه‌ی دید بهتر: از آن‌جایی که تلویزیون‌های OLED از نور پس زمینه استفاده نمی‌کنند، بسیار باریک‌تر و سبک‌تر از تلویزیون‌های LCD هستند.

به دلیل اینکه هر پیکسل به صورت جداگانه نور تولید می‌کند، زاویه‌ی دید در این تکنولوژی بسیار بیشتر است. شما با تغییر زاویه‌ی دید خود نسبت به صفحه‌ی تلویزیون، به هیچ عنوان متوجه کم شدن کیفیت تصویر نخواهید شد.

زمان پاسخدهی بهتر برای گیمرها: مزیت دیگر این تلویزیون‌ها که کمتر به آن توجه شده است، زمان پاسخدهی کوتاه‌تر آن‌هاست. اکثر گیمرها ترجیح می‌دهند از تلویزیون‌ها برای بازی‌های رقابتی استفاده نکنند چراکه زمان پاسخدهی در تلویزیون بسیار بالاتر از مانیتورهای گیمینگ است.

تلویزیون‌های OLED از تکنولوژی متفاوتی استفاده می‌کنند که باعث می‌شود زمان پاسخدهی در آن‌ها، با مانیتورهای گیمینگ برابر باشد. به عنوان مثال، میانگین زمان پاسخدهی در تلویزیون‌های OLED 2 میلی ثانیه است!

زمانی که صحبت از گیمینگ با نمایشگرهای OLED می‌شود، باید گفت که تصاویر 4K با قابلیت HDR در این تلویزیون‌ها بی نظیر است.

معایب تلویزیون‌های OLED

اما باید دانست که در دنیای تکنولوژی، هیچ چیز بی نقص نیست. در این تلویزیون‌ها معایبی نیز وجود دارد که باید آن‌ها را در نظر داشته باشید.

قیمت: باید پذیرفت که این تلویزیون‌ها، گزینه‌های ارزان قیمتی در بازار نیستند. در واقع یک OLED خوب، (مخصوصا مدل‌های سال 2021) می‌تواند قیمتی بالاتر از 2000 دلار داشته باشد!

اما خبر خوب این است که تلویزیون‌های OLED در حال کاهش قیمت هستند. همچنین معمولا مدل‌های قدیمی‌تر قیمت‌های منصفانه‌تری دارند، در حالی که کیفیت تصویر در آن‌ها تقریبا با مدل‌های سال 2021 برابری می‌کند.

به عنوان مثال تلویزیون LG OLED C8 ارزان‌تر از مدل‌های دیگر است اما به سختی در بازار یافت می‌شود چراکه تولید سال 2018 می‌باشد.

اگر نمی‌توانید پرداخت چنین هزینه‌ای را برای تلویزیون در نظر بگیرید، بهتر است برای مدتی از آن‌ها دوری کنید تا قیمت‌های این مدل‌ها معقول‌تر شوند.

اگرچه افرادی که این گزینه‌ها را تهیه کرده‌اند، بسیار از خرید خود راضی بوده‌اند. از طرفی به دلیل تازه بودن تکنولوژی به کار رفته در این تلویزیون‌ها، با خرید یک گزینه از آن‌ها، تا سال‌ها نیاز به خرید یک مدل جدیدتر نخواهید داشت. حال تصمیم با شماست.

Burn-in: یکی از رایج‌ترین معایب این تلویزیون‌ها Buin-in است. ممکن است تا به حال در این مورد چیزهایی شنیده باشید. زمانی متوجه می‌شوید که تلویزیون شما به Burn-in رسیده که تصاویر را به گونه‌ای ببینید که گویا در نمایشگر شما سوخته باشند. تصور کنید یک تصویر به عنوان پس زمینه پشت تصاویر جدید باقی بماند و حالت سوختگی و سیاهی داشته باشد. زمانی که تلویزیون OLED شما دچار این سوختگی تصویر شود، می‌گوییم که پدیده‌ی burn-in اتفاق افتاده است. نظر یکی از کاربران Reddit می‌تواند به طور خلاصه مسئله را برای شما روشن‌تر کند:

"اگر از یک تلویزیون OLED مانند یک نمایشگر معمولی استفاده نکنید و 24 ساعته با آن اخبار را دنبال نکنید، یا اینکه تمام روز به بازی FIFA نپردازید، burn-in، شانس بسیار کمی دارد که به تلویزیون شما آسیب برساند."

تلویزیون‌های OLED خیلی دیرتر از چیزی که فکرش را بکنید دچار پدیده‌ی burn-in می‌شوند. فاکتورهای زیادی هستند که در بروز این اتفاق نقش دارند مانند:‌ سطح روشنایی، مقدار تصاویر ثابت بر روی صفحه‌ی نمایشگر، رنگ این تصاویر ثابت و خیلی موارد دیگر.

در اکثر موارد، سوختگی تصویری که قابل مشاهده باشد، بعد از 5000 ساعت استفاده از تلویزیون صورت می‌گیرند. همچنین بروز این پدیده به تصاویری که پخش می‌شود نیز بستگی دارد. به عنوان مثال در میان سه رنگ اصلی، رنگ قرمز بیش از همه در سوختگی تصویر نقش دارد و رنگ آبی کمترین تاثیر را می‌گذارد.

تصاویر کم نور: از آنجایی که نمایشگرهای OLED از نور پس زمینه استفاده نمی‌کنند، خیلی روشن به نظر نمی‌رسند. اما اکثر مواقع یک نمایشگر کم نور برای شما مشکل ایجاد نمی‌کند چرا که حتما برای تماشای فیلم و یا بازی کردن، فضای اتاق را تاریک می‌کنید.

در اتاق‌های تاریک، تلویزیون‌های OLED بی نظیر هستند. اما در اتاق‌های روشن، ممکن است احساس کنید که تصاویر در آن‌ها کمی تاریک هستند. در مقایسه با OLEDها، تلویزیون‌های LCD در روشنایی روز‌ روشن‌تر به نظر می‌رسند.

تلویزیون‌های OLED برای اینکه تفاوت اساسی خود را نشان دهدند، به محتوای 4K نیاز دارند: البته این موضوع واقعا یک عیب به حساب نمی‌آید اما بهتر است که از این موضوع اطلاع داشته باشید. تلوزیون‌های OLED زمانی برتری خود را به نمایش می‌گذارند که فیلمی با کیفیت 4K را در آن‌ها به نمایش درآورید.

آیا یک تلویزیون OLED گزینه‌ی مناسبی برای شماست؟

این مسئله واقعا بستگی به توانایی خرید شما دارد. هدف از نوشتن این مقاله، بررسی این مسئله بود که آیا این تلویزیون‌ها ارزش پول اضافه‌ای که برای تهیه‌ی آن‌ها می‌پردازیم را دارد یا خیر. در این مقاله مزایا و معایب این نمایشگرها گفته شد. در واقع مسئله‌ی اصلی که ذهن تمام خریداران را به خود درگیر کرده، قیمت این تلویزیون‌هاست. چرا که مواردی مثل Burn-in، در صورت استفاده‌ی درست از تلویزیون، خیلی دیر و به سختی برای شما اتفاق خواهند افتاد.

تلویزیون‌های OLED از تکنولوژی آینده بهره می‌برند که با خرید یکی از آن‌ها می‌توانید سال‌ها نیاز خود را برای تماشای بالاترین کیفیت برطرف کنید.

امیدواریم در این مقاله نیز مانند مقالات پیشین نکات کاربردی برای شما گیمرهای عزیز وجود داشته باشد. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را از ما دریغ نکرده و در بخش نظرات با ما و دیگر مخاطبان اگزومگ به اشتراک بگذارید.

منبع: https://myportableoffice.com/

logo
امتیاز این مطلب: 4
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط