مقایسه PlayStaion 4 و PlayStation 5

مقایسه PlayStaion 4 و PlayStation 5

نوشته‌ی
avatar
10 ماه و 25 روز پیش

فهرست مطالب

مقایسه کنسول‌های نسل هشتم و نهم سونی که با نام‌های پلی استیشن 4 و پلی استیشن 5 شناخته می‌شوند، شاید کمی عجیب باشد. با این حال، بسیاری از کاربران هنوز به صورت دقیق از مهم‌ترین تفاوت‌های میان این دو کنسول بازی اطلاع ندارند. در این مطلب قصد داریم به بزرگترین و مهم‌ترین تفاوت‌های میان PS4 و PS5 بپردازیم و آن‌ها را برشماریم.

 

قیمت

قیمتی که باید برای خرید یک کنسول پرداخته شود، همیشه برای هر مصرف‌کننده و کاربری مهم است. در زمینه قیمت و بهای کنسول‌های پلی استیشن 4 و پلی استیشن 5، باید دو بازار متفاوت را بررسی کنیم؛ یکی بازار جهانی و قیمت دلاری این کنسول‌ها در زمان عرضه و یکی هم قیمت آن‌ها در بازار ایران در حال حاضر.

پلی استیشن 4 در زمان عرضه (اواخر سال 2013) با قیمت 400 دلاری به بازار عرضه شد. این در حالی است که پلی استیشن 5 در زمان عرضه (اواخر سال 2020) 400 تا 500 دلار قیمت داشت. سونی کنسول پلی استیشن 5 را با دو نسخه عرضه کرد؛ یکی از این نسخه‌ها دارای درایو دیسک (دیسک خور یا مدل استاندارد) است که 500 دلار قیمت‌گذاری شد و دیگری نسخه بدون درایو دیسک (دیجیتال) محسوب می‌شود که قیمت آن 400 دلار بود. با این حال در دو-سه سال اخیر به دلیل تورم و کمبود جهانی چیپ پردازنده در جهان، این قیت 400 و 500 دلاری پلی استیشن 5 در بازار جهانی افزایش‌هایی را نیز تجربه کرد.

اما اگر به سراغ بازار ایران بیاییم، وضعیت تا حدود زیادی متفاوت است. کنسول پلی استیشن 4 اسلیم در حال حاضر در بازار ایران حدود 17 میلیون تومان است. این در حالی است که نسخه دیسک‌ خور پلی استیشن 5 حدود 28 میلیون و نسخه دیجیتال و بدون درایو دیسک این کنسول حدود 26 میلیون تومان فروخته می‌شود.

در همین رابطه بخوانید: معرفی بهترین بهترین SSDهای PS5

مقایسه PlayStaion 4 و PlayStation 5

سخت‌ افزار

سخت‌افزار پیشرفته‌تر در کنسول‌های نسل جدید، باعث می‌شود سازندگان بتوانند بازی‌هایی بزرگتر، جاه‌طلبانه‌تر و با جلوه‌های بصری و گرافیکی زیباتری خلق کنند. بنابراین پیشرفت سخت‌افزاری و فنی کنسول‌ها در هر نسل بسیار مهم است.

در حالی که هدف پلی استیشن 4، اجرای بازی‌های روز با رزولوشن 1080p و نرخ فریم 30 تا 60 فریم بر ثانیه بود، پلی استیشن 5 سعی دارد بازی‌های روز را با رزولوشن 4K و نرخ فریم 30 تا 60 فریم بر ثانیه اجرا نماید. با این حال، پلی استیشن 5 می‌تواند برخی از بازی‌ها را با رزولوشن و تنظیمات گرافیکی کمتر و پایین‌تر، با نرخ فریم هدف 120 فریم بر ثانیه اجرا نماید. علاوه بر این، پلی استیشن 5 با پردازنده گرافیکی و مرکزی قدرتمندتر خود، می‌تواند از پسِ پردازش همزمان یا Real Time رهگیری پرتو (Ray Tracing) نیز برآید.

بیایید نگاهی به مشخصات سخت‌افزاری کنسول پلی استیشن 5 بیندازیم:

  • پردازنده مرکزی (CPU): 8 هسته و 16 رشته Zen 2 با نهایت فرکانس 3.5 گیگاهرتز
  • پردازنده گرافیکی (GPU): 36 واحد محاسباتی RDNA 2 با نهایت فرکانس 2.23 گیگاهرتز (توان محاسباتی 10.28 ترافلاپس)

مقایسه سخت افزار PlayStaion 4 و PlayStation 5

  • حافظه (Memory): 16 گیگابایت حافظه GDDR6 با باس 256 بیتی و پهنای باند 448 گیگابایت بر ثانیه
  • ذخیره‌سازی (Storage): اس اس دی NVMe با ظرفیت 825 گیگابایت و سرعت خواندن و نوشتن 5.5 (در حالت Raw) و 8-9 (در حالت فشرده) گیگابایت بر ثانیه
  • درایو نوری (برای نسخه دیسک‌خور): درایو بلوری 4K UHD
  • فناوری صوتی: Tempest 3D

 

در همین رابطه بخوانید: تنظیمات تصویری مناسب برای پلی استیشن 5

حالا بیایید نگاهی به مشخصات سخت‌افزاری کنسول پلی استیشن 4 داشته باشیم:

  • پردازنده مرکزی (CPU): 8 هسته AMD Jaguar با نهایت فرکانس 1.6 گیگاهرتز
  • پردازنده گرافیکی (GPU): AMD Radeon GCN با توان محاسباتی 1.84 ترافلاپس
  • حافظه (Memory): 8 گیگابایت حافظه GDDR5 با باس 256 بیتی و پهنای باند 176 گیگابایت بر ثانیه
  • ذخیره‌سازی (Storage): هارد درایو 1 ترابایتی
  • درایو نوری:  بلوری

مقایسه کنترلر PS4 و PS5

طراحی

زمانی که از کنسول پلی استیشن 5 رونمایی شد، بسیاری از کاربران نوع طراحی سونی برای این کنسول نسل نهمی غافلگیر شدند. برخی از کاربران طراحی آینده نگرانه و بزرگ PS5 را دوست داشتند و برخی دیگر نیز آن را نپسندیدند. پلی استیشن 5 هم به صورت ایستاده و هم به صورت خوابیده قابل استفاده است و رنگ‌‌های سفید و مشکی در نظر گرفته شده برای آن، خبر از دورانی کاملاً جدید می‌دادند. پلی استیشن 5 همچنین بزرگترین کنسولی است که سونی تا به حال تولید کرده است!

با این حال، طراحی کنسول پلی استیشن 4 بسیار بیشتر شبیه به نسل‌های قدیمی‌تر بود. سونی برای این کنسول از رنگ مشکی استفاده کرد و نمی‌شد بدون یک پایه آن را به خوبی به شکل عمودی قرار داد. یکی از نکات مهم درباره تفاوت بین طراحی پلی استیشن 4 و پلی استیشن 5 این است که کنسول نسل نهمی به دلیل بزرگتر بودن و داشتن سیستم خنک‌کننده و تهویه بزرگ‌تر، صدای بسیار کمتری تولید می‌کند. این در حالی است که پلی استیشن 4 زیر فشار و در زمان اجرای بازی‌های پرتقاضا و سنگین، صدای نسبتاً زیادی ایجاد می‌کند.

 

در همین رابطه بخوانید: بهترین بازی‌هایی که اکنون می‌توان روی PlayStation 5 تجربه کرد

بازی‌ها

سونی در نسل‌ها و سال‌های اخیر همیشه با ساخت بازی‌های انحصاری خوب و باکیفیت، گیمرهای زیادی را به سمت کنسول‌های خود جذب کرده است. سونی در نسل هشتم و با کنسول پلی استیشن 4، بازی‌های انحصاری فوق‌العاده‌ای را ارائه کرد که تک تک آن‌ها ارزش تجربه بالایی داشتند. با این که پلی استیشن 5 هنوز چند سال دیگر تا پایان نسل زمان دارد، اما با روندی که سونی با بازی‌های انحصاری در پیش گرفته می‌توان مطمئن بود که این کنسول نیز دارای عناوین انحصاری عالی و خارق‌العاده‌ای باشد؛ کما این که تا کنون نیز چنین بوده است.

با این که حدود 3 سال از عرضه PS5 زمان می‌گذرد، اما همچنان بسیاری از بازی‌های فرست پارتی و ترد پارتی علاوه بر پلی استیشن 5، برای پلی استیشن 4 نیز عرضه می‌شوند و به اصطلاح میان‌نسلی (Cross Gen) هستند. به عنوان مثال، بازی‌های God of War Ragnorak، Spider-man Miles Morales و Horizon Forbidden West علاوه بر کنسول نسل نهمی، برای کنسول نسل هشتمی نیز عرضه شده‌اند.

اما یک سری عناوین نیز بوده‌اند که تنها برای PS5 دردسترس قرار گرفته‌اند؛ بازی‌هایی مانند Ratchet and Clank Rift Apart و Riturnal‌ در بخش فرست پارتی و Star Wars Jedi Survivor و A Plague Tale Requiem در بخش ترد پارتی. با تمام این تفاسیر، به نظر می‌رسد که دوره بازی‌های میان‌نسلی رو به پایان باشد و از این پس بیشتر بازی‌ها تنها برای پلی استیشن 5 عرضه می‌شوند.

علاوه بر این، سونی در نسل نهم سرویس اشتراکی خود، یعنی پلی استیشن پلاس را از نو تعریف کرد و با تقسیم آن به سه سطح Essential، Extra و Premium، گزینه‌های بیشتری به کاربران کنسول‌های خود داد. با سرویس پلی استیشن پلاس، کاربران می‌توانند ماهانه چندین بازی را دریافت کرده و بدون پرداخت هزینه برای هر بازی، سرگرم تجربه صد‌ها بازی قرار گرفته در گنجینه بازی‌های PS Plus Extra/Premium شوند.

همچنین بد نیست اشاره کنیم که برخی از بازی‌های پلی استیشن 5 (عناوین انحصاری یا ترد پارتی بزرگ) با قیمت 70 دلار به فروش می‌روند و دیگر خبری از قیمت 60 دلاری بازی‌های بزرگ (AAA) نیست. بنابراین بازی‌های PS5 قیمت بالاتری دارند.

مقایسه بازی‌های PS4 و PS5

حرف آخر

در این مطلب سعی کردیم مهم‌ترین تفاوت‌های میان کنسول نسل هشتمی و نسل نهمی شرکت سونی را برای شما بازگو کنیم. نظر شما چیست؟ تفاوت میان پلی استیشن 5 و پلی استیشن 4 را چطور ارزیابی می‌کنید؟ آیا به نسل نهم و کنسول PS5 نقل مکان کرده‌اید یا هنوز با PS4 مشغول تجربه عناوین مختلف هستید؟ نظرات خوب خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

مقایسه PS5 و Xbox Series X: کدام کنسول برنده می‌شود؟

از کنسول PS5 Pro که می‌تواند در آینده عرضه شود چه انتظاراتی باید داشت؟

مقایسه نسخه‌ی دیسک خور و دیجیتالی PS5: کدام بهتر است؟

 

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط