راهنمای خرید کارت شبکه

راهنمای خرید کارت شبکه

نوشته‌ی
avatar
9 ماه و 17 روز پیش

فهرست مطالب

به طور کلی، همه‌ی ما وقتی می‌خواهیم از دستگاه‌هایمان استفاده کنیم، نیاز به اینترنت، به ویژه اتصال بی‌سیم داریم. امروزه تقریبا تمام دستگاه‌ها از وای‌فای پشتیبانی می‌کنند، که این امر کار را برای ما آسان می‌کند.

اما گاهی پیش می‌آید که کارت شبکه داخلی دستگاه‌ها خراب شود و یا ضعیف باشد و نیاز به ارتقا داشته باشد. درست است که برخی دستگاه‌ها می‌توانند باز شوند و یک کارت شبکه داخلی در آنها قرار داد یا کارت شبکه قبلی را ارتقا و یا تعویض کرد، ولی برای بعضی دستگاه‌ها مانند لپتاپ‌ها و تلویزیون‌ها این کار به سادگی انجام‌پذیر نمی‌باشد. همچنین اکثر کامپیوتر‌های دسکتاپ نیز با وای‌فای داخلی ساخته نمی‌شوند.

اینجاست که آداپتور‌های بی‌سیم USB یا همان دانگل‌های وای‌فای به کار می‌آیند. کارت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله سعی در معرفی و راهنمایی خرید کارت شبکه به خصوص آداپتور‌های بی‌سیم USB داریم. با اگزو همراه باشید.

 

کارت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟

همان‌طور که وظایف کارت شبکه به طور مفصل به این سوال پرداختیم، به طور خلاصه می‌توان گفت کارت شبکه ابزاری برای اتصال بی‌سیم یا با سیم به اینترنت است که در دستگاه‌هایی از قبیل کامپیوتر‌ها، لپتاپ‌ها، گوشی‌های هوشمند و ... استفاده می‌شود.

دانگل‌های وای‌فای، دستگاه‌هایی از نوع USB هستند که امکان وصل شدن به وای‌فای را به سیستم‌ها می دهند. نام دیگر آنها آداپتور بی‌سیم هست. آنها در همه نوع شکل و اندازه‌ای ساخته می‌شوند، و نیز از پروتکل‌های مختلفی پیروی می‌کنند.

یکی از نکات مهم قبل از خرید کارت شبکه، دانستن یک سری جنبه‌های مختلف اتصال بی‌سیم (وای‌فای) هست، که می‌خواهیم هر کدام را کامل بررسی کنیم.

در همین رابطه بخوانید:‌ تفاوت کارت شبکه و دانگل وای فای

راهنمای خرید کارت شبکه

پروتکل‌های بی سیم

به پروتکل‌های وای‌فای عدد 802.11 را اختصاص داده‌اند، که همیشه یک حرف الفبا به دنبال آن آمده به عنوان نشان‌دهنده‌ی نسل و رده‌ی آن. به عنوان مثال 802.11AC یا WiFi-6 پرکاربرد ترین پروتکل فعلی می‌باشد.

اتحادیه وای‌فای که استاندارد‌ها و پروتکل‌های وای‌فای را تعیین می‌کنند، روش جدید و ساده‌تری برای نام‌گذاری این پروتکل‌های بی‌سیم ارائه داده‌اند که بسیار به یاد ماندنی‌تر است؛ به شکل وای‌فای 1 تا 6، که در جدول زیر نشان داده شده است:

 

          پروتکل          

 

          سرعت انتقال          

          فرکانس          

802.11b WiFi-2

 

11Mbit/s

2.4GHz

802.11g WiFi-3

 

54Mbit/s

2.4GHz

802.11n WiFi-4

 

150/300Mbit/s

2.4GHz

و

5GHz

802.11ac WiFi-5

 

866.7Mbit/s

5GHz

802.11ax WiFi-6

 

3500Mbit/s

5GHz

 

فرکانس‌های بی‌سیم

این فرکانس‌ها، که باند (BAND) نیز نامیده می‌شوند، معرفه‌ی دیگری برای اتصال‌های بی‌سیم هستند.

تا سال 2013، تنها از فرکانس 2.4 گیگاهرتز استفاده می‌شد. هنوز هم این فرکانس بسیار پر استفاده است، ولی مشکل آن این است که این باند دارد اشباع می‌گردد، و وقتی دو سیگنال تداخل پیدا کنند، دستگاه‌ها باید دوباره داده‌ها را ارسال و دریافت کنند که کل شبکه را کند و مختل می‌کند.

برای مقابله با این مشکل، باند 5 گیگاهرتز را برای استفاده‌ی وای‌فای معرفی کردند، و امروزه اکثر دستگاه‌ها از هر دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز استفاده و پشتیبانی می‌کنند.

البته دقت کنید این باند جدید، صرف نو بودن دلیلی بر برتری ندارد. به عنوان مثال، یک آداپتور 2.4 گیگاهرتزی می‌تواند امواج و داده‌ها را بسیار دورتر از یک سیگنال 5 گیگاهرتزی ارسال کند.

 

سرعت انتقال داده‌ها

وای‌فای 6 که جدید‌ترین پروتکل هست، با سرعت‌هایی تا 3.5 گیگابیت بر ثانیه، سریع‌ترین نیز هست. این در حالیست که وای‌فای 5 در مقام دوم، فقط تا حداکثر 866 مگابیت بر ثانیه می‌رود، تقریبا یک چهارم وای‌فای 6!

برخی آداپتور‌های دوال باند، با استفاده‌ی همزمان از هر دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز، روی کاغذ تا سرعت‌های بسیار بالایی می‌توانند بروند. البته در نظر داشته باشید که فاصله و موانعی همچون دیوار‌ها و ساختمان‌ها، همیشه سیگنال‌های وای‌فای را کاهش داده. این امر باعث می‌شود که عملا هیچ وقت نتوان به حداکثر سرعت یک دستگاه رسید.

در همین رابطه بخوانید: کارت شبکه چیست؟

تأثیر فاصله بر کارت شبکه‌ی بی‌سیم

آداپتور‌هایی که آنتن‌هایی با dBi بالا دارند، از دانگل‌هایی با آنتن‌های داخلی بهتر سیگنال‌ها را دریافت می‌کنند. البته صرفا با گرفتن آداپتوری با آنتن بزرگتر، تضمینی برای تجربه‌ی بهتر وجود ندارد چرا که عوامل متعددی دخیل هستند. به عنوان مثال، آنتن بزرگتر شاید در دریافت موفق‌تر باشد، ولی یک دانگل بسته به وات مصرفی آن، ممکن است ارسال داده را بهتر انجام دهد.

 

معرفی انواع کارت شبکه

علاوه بر تقسیم‌بندی و انواع مختلفی که در مقاله‌ی قبلی نجام شد، می توان به طور کلی انواع کارت شبکه را به شکل زیر تقسیم کرد:

  • بی‌سیم: کارت‌های شبکه‌ای که از آنتن‌ها برای دریافت سیگنال‌های بی‌سیم (وای‌فای) استفاده می‌کنند. مانند دانگل‌های وای‌فای
  • سیمی: کارت‌های شبکه‌ای که برای کابل‌های مختلفی ورودی داشته و از طریق سیم، به شبکه وصل شده. رایج‌ترین نوع کابل، کابل‌های لَن (Ethernet) می‌باشد.
  • فیبر‌های نوری: نوع بسیار گران و پیچیده برای انتقال داده و اتصال‌های بسیار سریع به شبکه.

 

مزایا و معایب استفاده از کارت شبکه

برخی از مزایای استفاده از این آداپتور‌ها، عبارت است از:

  • انتقال سریع و انبوه داده‌ها بین دستگاه‌ها
  • اتصال به شبکه‌ی اینترنت جهانی
  • استفاده از برخی ابزارها و گجت‌ها به صورت بی‌سیم
  • اتصال به یکدیگر و تبادل گروهی داده‌ها

 

از طرف دیگر، می‌توان برخی از معایب آنها را اینگونه برشمرد:

  • در صورت خراب شدن، مختل کردن شبکه‌ها
  • امکان سرقت داده‌ها و بحث ایمنی
  • پر شدن پورت‌های دستگاه در صورت اتصال‌های بیش از حد
  • نیازمند کنترل پیوسته و گسترده

مطالب مرتبط با شبکه: راه‌‌های افزایش قدرت سیگنال مودم

کارت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟

نکات مهم قبل از خرید کارت شبکه

- گرفتن کارت شبکه مناسب، بستگی به عامل‌های بسیاریست، از قیمت گرفته تا سازگاری با دستگاه.

- یک کارت شبکه باید درایورهای لازم برای استفاده در سیستم عامل شما را دارا باشد.

- روتر و مودم مورد استفاده‌ی شما نیز مهم است. اکثر مودم‌های جدید دوال باند هستند، در حالیکه مودم‌های قدیمی‌تر ممکن است فقط از فرکانس 2.4 گیگاهرتز پشتیبانی کنند.

- بحث سرعت هم فراموش نشود؛ که آیا نیاز شما وای‌فای 5 هست یا به سرعت‌های وای‌فای 6 نیاز دارید.

- به طور خلاصه، برای خرید کارت شبکه‌ی مناسب خود، باید ویژگی‌های آن را با نیاز‌هایتان و نیز سیستم عامل و دستگاهتان تطبیق دهید.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

آموزش تبدیل مودم به روتر

همه چیز درباره CRC مودم

تاثیر مودم روترهای گیمینگ روی تجربه‌ی بازی

آموزش تست پینگ وای فای مودم و راه‌های کاهش آن

آیا مودم‌های گیمینگ ارزش خرید دارند؟

راهنمای خرید مودم روتر و معیار های انتخاب آن

راهنمای خرید مودم گیمینگ

تفاوت مودم TP-link و D-link

تفاوت مودم ADSL و VDSL

آموزش مخفی سازی نام وای فای در مودم های مختلف

logo
امتیاز این مطلب: 4.5
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.