کارت شبکه چیست؟

کارت شبکه چیست؟

نوشته‌ی
avatar
10 ماه و 10 روز پیش

فهرست مطالب

کارت شبکه یکی از قطعات داخلی کامپیوتر است که برای ارتباط گرفتن از طریق شبکه با یک کامپیوتر دیگر به کار می‌رود. این قطعه اجازه می‌دهد که کامپیوتر به کامپیوترها، سرورها یا هر دستگاه شبکه‌ی دیگری از طریق یک ارتباط LAN متصل شود. کارت شبکه می‌تواند به صورت بی‌سیم یا با‌ سیم باشد. یکی از ویژگی‌های کارت شبکه این است که معمولا تنها قطعه‌ایست که امکان ارتباط شبکه‌ای را به کامپیوتر می‌دهد.

 

اجزای داخلی کارت شبکه

معمولا کارت شبکه بر یک مدار چاپ شده، ساخته می‌شود که دارای جامپرهایی برای اتصال به مادربورد است. اجزای داخلی کارت شبکه به طور کلی بستگی به نوع آن دارد؛ کارت شبکه‌هایی که برای اتصال با سیم استفاده می‌شوند، یک پورت RJ-45 داشته که از کابل‌های زوج سیم تابیده یا نتابیده (UTP/STP) برای ارتباط با شبکه استفاده می‌کنند. در کارت شبکه‌های بی‌سیم، از طریق یک آنتن داخلی یا خارجی اتصال رخ می‌دهد. هر دو نوع کارت شبکه، از پروتکل‌های متداول LAN پشتیبانی می‌کنند، از جمله TCP/IP.

کارت شبکه چیست؟

مطالب مرتبط با شبکه: راه‌‌های افزایش قدرت سیگنال مودم

ویژگی‌های کارت شبکه

برخی اصطلاحات مربوط به کارت‌های شبکه ممکن است گمراه کننده باشند. در طول زمان گاها به عنوان Network Interface Card (NIC) هم از آنها یاد شده. هم چنین از سایر اسامی آن می‌توان به آداپتور شبکه، یا کنترل‌کننده‌ی رابط شبکه نیز اشاره کرد. همه‌ی این موارد، به طور خلاصه به معنی دستگاهی می‌باشد که کامپیوتر را به یک شبکه وصل می‌کند. کارت‌های شبکه شکل‌ها و اندازه‌های بسیاری دارند؛ از دانگل گرفته تا پورت RJ-45، تا آنتن‌هایی بر پایه‌ی استاندارد 802.11

مدیران شبکه و سایر کاربران می توانند بر اساس ویژگی های کارت شبکه،از دو منظر سرعت و طراحی آنها ارزیابی و مقایسه کنند. به عنوان مثال، از نظر طراحی، کارت‌های فول-دوپلکس و نیم-دوپلکس داریم. از نظر سرعت هم می‌توان به مگابایت بر ثانیه تا گیگابایت بر ثانیه طبقه‌بندی کرد، یا برای تکنولوژی‌های پیشرفته، از مقیاس‌های بالاتر مانند ترابایت بر ثانیه استفاده کرد.

ویژگی‌های کارت شبکه

معرفی انواع کارت شبکه

یک دید دیگر به کارت‌های شبکه، این است که نقش آنها را نسبت به سایر قطعاتی که کاربران با خود کارت شبکه ممکن است اشتباه بگیرند بررسی کنیم.

یکی از این قطعات، مودم است که مانند پلی به سوی اینترنت عمل می‌کند (که شبکه‌ای فراتر از شبکه‌های کوچک است). مودم‌ها برای این ساخته شده بودند تا داده را بتوان از طریق خطوط تلفن و سایر زیرساخت‌ها با اینترنت تبادل کرد. یعنی در اصل دروازه‌ای برای LAN است. لازم به ذکر است که کارت شبکه ما را مستقیم به اینترنت وصل نمی‌کند، بلکه به بخش‌هایی از یک LAN یا شبکه محلی وصل کرده. خیلی وقت‌ها هم کارت شبکه به مودم وصل نمی‌شود، بلکه به یک روتر وصل می شود که یکی دیگر از قطعات شبکه می باشد. روتر تردد داده‌های LAN را مدیریت می‌کند، چه به صورت بی‌سیم چه از طریق کابل.

پیشرفت فناوری باعث شده به طور کلی از کارت شبکه‌های خارجی (اکسترنال)، به کارت شبکه‌های داخلی (اینترنال)، که مستقیم بر برد اصلی یک دستگاه وصل می‌شود، روی بیاوریم. به عنوان مثال، برای یک گوشی هوشمند مثل کامپیوترها دانگل وصل نمی‌کنیم.

انواع بسیاری از کارت‌های شبکه بی‌سیم برای استفاده وجود دارد، از جمله:

  • آداپتور‌های PCI
  • آداپتور‌های PCMCIA
  • آداپتور‌های Mini PCI
  • دانگل‌های بی‌سیم USB

معرفی انواع کارت شبکه

مطالب مرتبط با شبکه: آموزش مخفی سازی نام وای فای در مودم های مختلف

کارت‌های شبکه در زمان فعلی

در اثر پیشرفت و فراگیری تکنولوژی‌هایی از قبیل بلوتوث و وای‌فای، پیاده‌سازی راحت و آسان کارت‌های شبکه در دستگاه‌ها به یک استاندارد متداول و پذیرفته‌شده تبدیل شده. با توجه به این موضوع، یک کاربر معمولا نیازی ندارد که اصلا به "کارت شبکه" فکر کند، آنها صرفا با دستگاهشان به یک شبکه‌ی داخلی وصل شده و از آنجا به اینترنت دسترسی پیدا می‌کنند.

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

آیا کارت شبکه از دانگل وایرلس سرعت بیشتری دارد؟

بله، معمولا اتصال وایرلس از طریق کارت شبکه یا آداپتر شبکه، به مراتب سریع‌تر از دانگل وایرلس است.

 

 

مزایای کارت شبکه چیست؟

استفاده از آنتن‌های اکسترنال قدرت‌مند، سرعت بالاتر، پهنای باند بیشتر، بُرد بیشتر در سیگنال وایرلس

 

 

معایب یا نقاط ضعف کارت شبکه چیست؟

نصب و راه‌اندازی تا حدی دشوارتر و زمان‌برتر از دانگل وایرلس، اِشغال کردن اسلات PCIe مادربرد، هزینه‌ی بیشتر

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

آموزش تبدیل مودم به روتر

همه چیز درباره CRC مودم

تاثیر مودم روترهای گیمینگ روی تجربه‌ی بازی

آموزش تست پینگ وای فای مودم و راه‌های کاهش آن

آیا مودم‌های گیمینگ ارزش خرید دارند؟

راهنمای خرید مودم روتر و معیار های انتخاب آن

راهنمای خرید مودم گیمینگ

تفاوت مودم TP-link و D-link

تفاوت مودم ADSL و VDSL

logo
امتیاز این مطلب: 4.8
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.