راه‌ های افزایش قدرت سیگنال مودم

راه‌ های افزایش قدرت سیگنال مودم

نوشته‌ی
avatar
9 ماه و 26 روز پیش

فهرست مطالب

حتی اگر سرویس اینترنتی که برای منزل یا محل کار گرفته‌اید خیلی سریع نباشد، همچنان انتظار دارید که بیشترین بازدهی ممکن را از آن بگیرید. داشتنِ سرویس اینترنتِ بهتر و سریع‌تر بسیار خوب است،‌ اما این که نتوانید از حداکثر سرعتی که می‌توان بهره گرفت استفاده کنید اصلا خوب نیست! در این مقاله راه های افزایش قدرت سیگنال مودم را بررسی می‌کنیم و ترفند های افزایش سیگنال و آموزش بالا بردن سرعت وای فای مودم را شرح می‌دهیم.

 

معرفی روش های افزایش سرعت مودم – تست و فریم‌ور

پیش بررسی راه های افزایش قدرت سیگنال مودم، ابتدا بهتر است که تست از وضعیت اتصال اینترنت خود بگیرید. برای این کار حتما از حالتِ‌ اتصال سیمی استفاده کنید و نه وایرلس. لپ‌تاپ یا سیستم خود را توسط کابل شبکه به روتر وصل کرده و یک تستِ سرعت بگیرید. کافی است عبارتی مثل Internet Speed Test را گوگل کنید.

باید مطمئن شوید که سرعتِ دانلود و آپلود و وضعیت کیفیِ اینترنت شما مشابه همان چیزی‌ست که شرکت خدمات دهنده‌ی اینترنت به شما وعده داده. اگر تفاوت فاحشی میانِ سرعت اینترنت خود موقع تمدید یا سفارش با سرعتِ واقعی احساس کردید، مشکلِ شما احتمالا قبل از سیگنال‌دهی وای‌فای است و ابتدا باید برای بهبود وضعیتِ کلی اینترنت خود اقدام کنید.

معرفی روش های افزایش سرعت مودم – تست و فریم‌ور

اما اگر نتیجه‌ی تست مناسب بود، باید به سراغ مرحله‌ی بعد رفت! لپ‌تاپ یا گوشی همراه خود را به صورت وایرلس به مودم متصل کرده و دوباره همان تست قبلی را اجرا کنید. اگر نتیجه‌ی تست در حالتِ اتصال با کابل شبکه خیلی بالاتر از حالتِ بی‌سیم باشد، به این معناست که اتصال وای‌فای شما ضعیف است و از حداکثر پهنای باند اینترنت به خوبی استفاده نمی‌کند.

و اما در مورد آپدیت فریم‌ویر، همیشه خوب است که نسخه‌ی فریم‌ویر روتر مودم خود را چک کنید و اگر نسخه‌ی جدیدی برای آپدیت عرضه شده آن را دانلود و نصب کنید. آپدیت‌هایی که توسط کمپانی‌های سازنده‌ی مودم روتر به طور مرتب منتشر می‌شود معمولا مشکلاتِ نرم افزاری، ایرادها و یا خطاهایی که هنگام انتقال و مدیریت اینترنت توسط مودم روتر بروز پیدا می‌کند را برطرف می‌کنند.

معرفی روش های افزایش سرعت مودم – فریم‌ور

در همین رابطه بخوانید: آموزش مخفی سازی نام وای فای در مودم های مختلف

معرفی روش های افزایش سرعت مودم – محل قرارگیری

تمام محیط‌های داخلی به یک شکل پوشش وای‌فای را پخش نمی‌کنند! معماریِ داخل خانه‌ی شما، اندازه و جنس دیوارها، زوایای اتاق‌ها و هندسه‌ی کلی محیط قطعا روی پوشش وایرلس تاثیر خواهد گذاشت. در نگاه اول منطقی به نظر می‌رسد که مودم روتر خود را داخل میز تلویزیون یا کامپیوتر، در یک جای بسته یا نزدیک به همان‌جایی که کابل‌های برق و شبکه از آن کشیده شده است قرار دهید. بهتر است مودم روتر خود را در فضایی قرار دهید که اطراف آن تا جای ممکن خلوت باشد و به دیوارها و موانعی که اطراف آن را می‌پوشاند نزدیک نباشد.

حتی اگر بتوانید یک دیوار یا مانعی مانند میز یا کمد را از مسیر روتر بردارید مفید خواهد بود. همچنین امواج وایرلس موجود در محیط (مانند بلوتوث، رادیو، مایکروویو و ..) روی کیفیت اینترنت وایرلس شما تاثیر خواهد داشت. نکته‌ی دیگری که می‌تواند بسیار مفید باشد، زاویه و جهت آنتن‌های مودم روتر شماست! اگر آنتن‌های خارجی دارد که از دستگاه بیرون زده‌اند، سعی کنید آن‌ها را در راستا و زاویه‌ی مناسب قرار دهید. در نهایت ارتفاع نیز موثر است! و اگر روتر مودم شما در کمی ارتفاع داشته باشد به پخش کردنِ بهترِ سیگنال‌ها کمک خواهد کرد.

 

آموزش بالا بردن سرعت وای فای - توجه به فرکانس وایرلس

در رابط کاربری روتر باید بتوانید پهنای باند فرکانس وایرلس را بررسی کنید. برخی روترها دارای دو فرکانس هستند: 2.4 گیکاهرتز و 5 گیگاهرتز. اگر روی مودم روتر خود به عبارت Dual Band برخوردید منظور همین است. سیگنال 2.4 گیگاهرتز مرسوم‌تر و رایج‌تر است، بُرد بیشتر اما سرعت کمتری دارد و احتمال تداخلِ امواج و اختلال در سیگنال نیز روی این باند بیشتر است.

باد 5 گیگاهرتز اما کمتر استفاده می‌شود، و دستگاه‌های کمتری از آن پشتیبانی می‌کنند. بُرد کمتری نیز دارد، اما سرعتش از باند 2.4 گیگاهرتز بالاتر است، و از آن‌جایی که سیگنال‌های این باند رواجِ کمتری دارند، احتمال کمتری وجود دارد که در محیط تداخل فرکانس به وجود بیاید. اگر مودم روتر شما دوال باند است، در رابط کاربری چک کنید که هر دو باند فعال باشند، سپس برای هر کدام یک SSID بسازید و سعی کنید در شرایط مختلف میان این دو باند سوئیچ کنید تا بهترین نتیجه را داشته باشید.

آموزش بالا بردن سرعت وای فای - توجه به فرکانس وایرلس

در همین رابطه بخوانید: آموزش تبدیل مودم به روتر

آموزش بالا بردن سرعت وای فای – میهمان ناخوانده

تصور کنید که همسایگان شما با دسترسی به SSID بتوانند پهنای باند شما رو مشغول کنند! اگر تدابیر امنیتیِ اینترنت خود را رعایت نکرده باشید یا پسورد ضعیفی برای وای‌فای گذاشته باشید، شاید سواستفاده‌ی اطرافیان از اینترنت شما دلیل کاهش سرعت باشد! پیشنهاد می‌شود که از یک پسورد قوی و طولانی با استفاده از حروف، اعداد و کاراکترها داشته باشید و WPA2 را برای امنیت بیشتر فعال کنید. همچنین می‌توانید حتی نام وای‌فای خود را از لیست SSIDهای محیط حذف و پنهان کنید تا حتی در اسکنِ دستگاه‌هایِ دیگر دیده نشود. برای این منظور به مقاله‌ی اگزومگ در همین زمینه مراجعه کنید.

آموزش بالا بردن سرعت وای فای – میهمان ناخوانده

پرسش و پاسخ - سوالات متداول

وای‌فای 5 گیگاهرتز چقدر سریع‌تر از پهنای باند 2.4 گیگاهرتز می‌تواند باشد؟

از لحاظ تئوریک و روی کاغذ، پهنای باند 5 گیگاهرتز می‌تواند تا 16 برابر سریع‌تر از 2.4 گیگاهرتز باشد! اما در عمل و با توجه به فاکتورهای مختلفی مثل فاصله‌ی دستگاه تا روتر، وجود موانع فیزیکی مختلف در محیط وای‌فای و محدویت‌های دستگاه‌هایی که به وای‌فای متصل می‌شود، این اختلاف کمتر است. هرچند در نهایت همچنان وای‌فای 5 گیگاهرتز بسیار سریع‌تر خواهد بود.

 

آیا فعال کردن پروتکل امنیتی WPA2 روی سرعت وای‌فای تاثیر منفی می‌گذارد؟

خیر! هرچند رمزنگاری WPA2 ممکن است به پردازنده‌ی روتر فشار بیاورد، اما تقریا هیچ تاثیری روی سرعت وای‌فای نخواهد داشت.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره CRC مودم

تاثیر مودم روترهای گیمینگ روی تجربه‌ی بازی

آموزش تست پینگ وای فای مودم و راه‌های کاهش آن

آیا مودم‌های گیمینگ ارزش خرید دارند؟

راهنمای خرید مودم روتر و معیار های انتخاب آن

راهنمای خرید مودم گیمینگ

تفاوت مودم TP-link و D-link

تفاوت مودم ADSL و VDSL

 

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط