مقایسه مودم ثابت و همراه

مقایسه مودم ثابت و همراه

نوشته‌ی
avatar
8 ماه و 17 روز پیش

فهرست مطالب

در دنیای ارتباطات امروز، که دائم به اینترنت وصل هستیم، برای اتصال نیاز به یک مودم داریم. مودم‌ها را میتوان به دو دسته‌ی ثابت (رومیزی/خانگی) و همراه (جیبی/سّیار) تقسیم کرد. برای انتخاب درست بین این دو دسته، باید شناخت کافی نسبت به آنها داشته باشیم، و مزایا و معایب هر کدام را بدانیم.

مودم ثابت بهتر است یا جیبی؟ با مقایسه مودم ثابت و همراه، انواع مودم همراه و کاربرد های آن و بررسی تفاوت مودم جیبی و رومیزی و مزایا و معایب هر کدام، به این سوال پاسخ می‌دهیم.

 

مقایسه مودم ثابت و همراه – مودم ثابت

مودم‌های ثابت برای اینترنت‌‌های ثابت هستند، که توسط خطوط ارتباطی (فیبر نوری، سیم کشی تلفن، ماهواره، دکل‌های مخابرات و سایر روش‌ها) تا درب منزل یا شرکت شما آمده، و شما با اتصال به آنها می‌توانید به اینترنت دسترسی پیدا کنید. یکی از نکات مهم در تهیه‌ی اینترنت و مودم‌های ثابت، فاصله‌ی شما از ارائه دهنده‌ی سرویس اینترنت است.

اگر سرویس‌دهنده‌ای که انتخاب می‌کنید، در نزدیکی شما برج مخابرات نداشته باشد، اینترنت دریافتی شما مطلوب نخواهد بود یا حتی ممکن است نتوانید وصل شوید.

بعد از انتخاب سرویس‌دهنده‌ی مورد نظر و راه‌اندازی اینترنت خود، مودم را به خطوط ارتباطی مذکور وصل کرده، به برق بزنید و سپس ستاپ اولیه آن را انجام دهید. در نهایت، می‌توانید به صورت بی‌سیم یا با سیم، بسته به مودم خود، از اینترنت استفاده کنید. در نظر داشته باشید در بیشتر موارد اتصال با سیم پایدار‌تر و پرسرعت‌تر از وای فای است.

در همین رابطه بخوانید: معرفی انواع مودم از نظر اتصال

مزایا و معایب مودم ثابت

عموما بسته‌های اینترنت ثابت، ارزان‌تر هستند و همچنین حجم‌های بالاتری دارند. برخی ارائه‌دهنده‌ها حتی سرویس‌های نامحدود دارند. از طرف دیگر، مودم‌های ثابت تنوع بسیار بیشتری داشته و مدل‌های ارزانِ با کیفیت هم پیدا می‌شود. مزیت بزرگ دیگر آنها، اختلال‌های کمتر و نوسان‌های کمتر است.

بزرگ‌ترین عیب مودم‌های ثابت، محدود بودن به یک نقطه است، به خصوص سرویس‌هایی که وابسته به خط تلفن شما هستند. در این مواقع شما فقط در منزل یا محل کار خود می‌توانید از آن مودم استفاده کنید و برای جاهای دیگر نیاز به تهیه‌ی مودم دیگری دارید. همچنین سرعت‌های اینترنت ثابت اکثرا کمتر از اینترنت‌های همراه (به خصوص 5G) است.

مقایسه مودم ثابت و همراه

مقایسه مودم ثابت و همراه – مودم همراه

همان‌طور که از اسم آن پیداست، یک مودم همراه قابلیت جابجا شدن را دارد و با استفاده از یک سیم کارت و باتری، هرجا که پوشش آنتن وجود داشته باشد می‌توانید به اینترنت دسترسی داشته باشید. نکته‌ی مهمی که باید در تهیّه مودم‌های همراه در نظر گرفت، همین بحث آنتن‌دهی می‌باشد.

بهتر است ابتدا مناطق تحت پوشش سرویس‌دهنده‌ی مورد نظر را بررسی کنید و اگر امکان تست هست، حتما از آن استفاده کنید. در برخی نقاط بعضی شرکت‌ها بهتر یا بدتر آنتن می‌دهند، همچنین در بعضی نقاط حتی اینترنت 5G هم ارائه شده است.

برای استفاده از مودم همراه، بعد از تهیه‌ی مودم و سیم کارت مخصوص آن، در صورت نیاز دستگاه را شارژ کنید و پس از تهیه‌ی بسته‌های اینترنت از ارائه‌دهنده‌ی سرویس همراه، می‌توانید به صورت وای‌فای (یا با سیم اگر مودم شما پورت لَن داشته باشد) از اینترنت پر سرعت همراه در هرجا که هستید استفاده کنید.

در همین رابطه بخوانید: آموزش مخفی سازی نام وای فای در مودم های مختلف

مزایا و معایب مودم جیبی

بزرگ‌ترین برتری این مودم‌ها، همان خاصیت سیّار بودن آنهاست، و بعضی مدل‌ها به قدری کوچک‌اند که واقعا در جیب جا می‌شوند. مزیت بزرگ دیگر آنها، سرعت‌های بسیار بالای آنها، اعم از 4G و 5G است.

علی‌ رغم جیبی بودن و سرعت بالای آنها، نقاط ضعف قابل توجهی دارند. سّیار بودن آنها حاصل استفاده از باتریست، و باتری‌ها خالی می‌شوند. برای همین باید حواستان به شارژ آنها باشد، البته اکثر مدل‌ها امکان استفاده هنگام شارژ شدن را نیز دارند.

همچنین این مودم‌ها معمولا گران‌تر هستند و علاوه بر هزینه‌ی خود مودم، بسته‌های اینترنت همراه عموما قیمت بالاتر و حجم‌های کمتر و محدود‌تری دارند. همچنین اینترنت‌های همراه معمولا دچار نوسان و قطعی بیشتری می‌شوند، مخصوصا در نقاطی که زیرساخت ضعیف‌تری دارند. در آخر هم، در همه جا آنتن‌دهی یکسانی وجود ندارد و در برخی نقاط حتی ممکن است شما اینترنتتان به کل قطع شود.

انواع مودم همراه و کاربرد های آن

انواع مودم همراه و کاربرد های آن

این مودم‌ها در بازار به شکل‌های متنوعی ساخته و عرضه می‌شوند که مصارف مختلفی دارند. مودم‌ها همراه را بر اساس ملاک‌های مختلفی دسته‌بندی می‌کنند، که در ادامه از 3 ویژگی اصلی برای تفکیک آنها استفاده می‌کنیم:

  • بر اساس نوع اینترنت

این ویژگی، که یکی از مهم ترین ویژگی‌های یک مودم همراه است، تعیین‌کننده‌ی سرعت کلی آن است. معمولا اکثر مودم‌های جیبی از اینترنت 4G، 3G و یا TD-LTE پشتیبانی می‌کنند، البته تکنولوژی 5G هم روز به روز دارد رشد می‌کند و در نقاطی از کشور هم پشتیبانی می‌شود.

 

  • بر اساس منبع تغذیه

از آنجا که این مودم‌ها متکی بر باتری هستند، پس عمر باتری آنها یکی از ملاک‌های مهم تصمیم گیری می‌باشد. بدیهی‌ست هرچه مودم باتری بیشتری داشته باشد، بیشتر می‌توان از آن استفاده کرد، و فواصلی که نیازمند به برق زدن آن هستید، بیشتر می‌شود.

 

  • بر اساس آنلاک بودن

بسیاری از ارائه‌دهنگان اینرنت همراه، که مودم‌های همراه می‌فروشند و شما از آنها خریداری می‌کنید، بر مودم‌های خود قفل نرم‌افزاری (و حتی سخت‌افزاری) می‌گذارند تا نتوانید از سرویس دهنده‌ی دیگری استفاده کنید. اصطلاحا می‌گوییم مودم لاک است. منطقیست که بخواهید قدرت انتخاب بین سرویس‌دهندگان داشته باشید، و از این رو آنلاک بودن مهم یک ویژگی مهم حساب می‌شود. البته فروشندگان بیشتری دارند به فروش مودم‌های آنلاک شده روی می‌آورند.

 

در همین رابطه بخوانید: راه‌ های افزایش قدرت سیگنال مودم

حالا، مودم ثابت بهتر است یا جیبی؟

در بخش‌های قبلی دیدیم که هر کدام از این 2 مودم، نقاط قوت خود را دارند، و همچنین ضعف‌هایی دارند. با دانستن مزایا و معایب مودم ثابت و جیبی، می‌توان به این نتیجه رسید که هر کدام برای مصارفی، بهتر هستند.

به طور کلی برای اشخاصی که زمان کمتری در یک مکان سپری می‌کنند و یا زیاد جابجا می‌شوند، یا دوست دارند در طول روز بیرون از خانه از اینترنت پر سرعت استفاده کنند، مودم‌های جیبی توصیه می‌شود. البته این افراد باید در نظر داشته باشند از نظر حجم مصرف، محدود‌تر هستند و هزینه‌های بیشتری هم باید بابت این سیّار بودن بپردازند.

از طرف دیگر، برای سایر افراد و شرکت‌ها، که نیازی به جابجا کردن مودم خود ندارند، تهیه مودم ثابت توصیه می‌شود، به خاطر بسته‌های ارزان‌تر و حجم‌های بیشتر و پایداری بهتر.

 

در همین رابطه بخوانید: آموزش تبدیل مودم به روتر

جمع بندی

با آشنا شدن نسبت به این دو نوع مودم، و مقایسه‌ی مودم ثابت و همراه، و دیدن تفاوت‌های مودم جیبی و رومیزی، در این مقاله سعی در کمک به انتخاب بین آنها داشتیم.

شما تجربه‌ی استفاده از کدام را داشته‌اید؟ می‌توانید تجربیات خود را با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

در چه شرایطی استفاده از مودم‌های همراه و جیبی بهتر است؟

اگر مدام در حرکت هستید، سفرهای کاری و شخصیِ زیادی دارید و نیاز دارید که در مکان‌های مختلفی به اینترنت دسترسی داشته باشید، یک مودم همراه گزینه‌ی بسیار خوبی است. هرچند کیفیتِ یک مودم ثابت و قدرت‌مند را ممکن است نداشته باشد، اما برای نیاز شما بسیار مناسب است.

 

 

آیا مودم‌های جیبی و همراه لزوما کُندتر از مودم‌های ثابت هستند؟

خیر! یک مودمِ جیبی با تکنولوژی 5G بسیار بسیار سریع و حتی سریع‌تر از اینترنت‌های پرسرعت با مودم‌های خانگی است.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره CRC مودم

تاثیر مودم روترهای گیمینگ روی تجربه‌ی بازی

آموزش تست پینگ وای فای مودم و راه‌های کاهش آن

آیا مودم‌های گیمینگ ارزش خرید دارند؟

راهنمای خرید مودم روتر و معیار های انتخاب آن

راهنمای خرید مودم گیمینگ

تفاوت مودم TP-link و D-link

تفاوت مودم ADSL و VDSL

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط