راهنمای خرید هارد اینترنال

راهنمای خرید هارد اینترنال

نوشته‌ی
avatar
8 ماه و 12 روز پیش

فهرست مطالب

هنگام خریدن یک سیستم جدید یا ارتقای سیستم فعلیتان، متوجه انواع مختلف تجهیزات ذخیره‌سازی می‌شوید. در این راهنمای خرید هارد اینترنال، با بررسی روش‌های مختلف ذخیره‌سازی، سعی داریم با توجه به نیازهای شما بهترین گزینه را پیدا کنیم. همچنین به بررسی مزایا و معایب هر روش و نیز هزینه‌ها و ویژگی‌های آنها می‌پردازیم.

 

انواع هارد اینترنال

ذخیره‌سازی در کامپیوتر به 3 روش اصلی انجام می‌گیرد:

  • هارد دیسک
  • اس اس دی
  • تلفیقی / هیبریدی

با توجه به رشد روز افزون محبوبیت اس اس دی‌ها، و نیز حجم‌های بسیار زیاد هارد دیسک‌ها، باید بتوان بین این دو انتخاب کرد. همچنین در برخی موارد با استفاده از هارد‌های هیبریدی، می‌توان از مزایای هر دو استفاده کرد.پ

 

هارد دیسک (HDD) چیست؟

یک هارد دیسک، متشکل از یک یا چند صفحه‌ی مغناطیسی است که داده‌ها بر آن به صورت صفر و یک ذخیره شده و توسط یک سوزن مغناطیسی از آن خوانده شده و بر آن نوشته می‌شوند.

انواع فرم فاکتور هارد دیسک اینترنال شامل دو نوع اصلی 2.5 اینچی و 3.5 اینچی است، که معمولا 2.5 اینچی برای لپتاپ‌ها به کار می‌رود.

در همین رابطه بخوانید: آموزش رفع مشکل raw شدن هارد اکسترنال

نکات مهم در خرید هارد دیسک اینترنال

یک مزیت بسیار بزرگ هارد دیسک‌ها، قدمت زیاد آنها در بازار است، که منجر به سهولت در عیب‌یابی و فراگیر بودن تعمیرات آنها شده.

از طرف دیگر، به خاطر قیمت کمتر(به ازای هر گیگ) و حجم‌های بیشتر، معمولا انتخاب بهتر است. در اکثر موارد، در حجم یکسان، اس اس دی‌ها قیمت بالاتری نسبت به هارد دیسک‌ها دارند. همچنین هارد دیسک‌ها پایداری بالاتری دارند. معمولا برای ذخیره‌سازی فایل‌ها و نیز آرشیو کردن، هارد دیسک‌ها بهترین گزینه هستند.

البته از معایب اصلی هارد دیسک‌ها، داشتن قطعات متحرک است که باعث می‌شود احتمال خرابی و نیز عمر مفید کمتری داشته باشند. همچنین نسبت به ضربه و حرکت نیز بسیار حساس‌تر هستند. از طرفی هم سرعت به مراتب کمتری نسبت به اس اس دی‌ها دارند.

راهنمای خرید هارد اینترنال

هارد اس اس دی (SSD) چیست؟

اس اس دی‌ها نوعی هارد هستند که به‌جای استفاده از صفحات مغناطیسی و قطعات متحرک، با استفاده از حافظه‌های فلش (مانند USB‌ها) و جریان برق، اطلاعات را با دقت و سرعت بسیار بالا تبادل می‌کنند.

انواع فرم فاکتور اس اس دی شامل 2.5 اینچی، m.2، U.2، mSATA است. در مجموع نسبت به هارد دیسک‌‌ها کوچک‌تر هستند و جای کمتری در سیستم می‌گیرند، از طرفی هم برخی دستگاه‌ها ممکن است از برخی فرم فاکتورهای آن (مثل m.2) پشتیبانی نکنند.

در همین رابطه بخوانید: تفاوت هارد دیسک اینترنال با اکسترنال

نکات مهم در خرید اس اس دی

عدم وجود قطعات مکانیکی و متحرک، عمر مفید آنها را بالاتر برده و نسبت به ضربه و آسیب‌های فیزیکی بسیار محکم‌تر هستند. همچنین سرعت‌های خواندن و نوشتن بسیار بیشتری دارند.

همانطور که بالا هم اشاره شد، سایز کوچک‌تری دارند و نیز برق کمتری مصرف می‌کنند، که منجر به گرمای کمتر نیز می‌شوند. همچنین آنها عملا بی صدا هستند چراکه قطعه‌ی متحرکی ندارند.

معمولا از اس اس دی‌ها برای نرم افزارها و سیستم عامل استفاده می‌شود (به خاطر سرعت زیاد بالا آمدن) و نیز برای بازی‌ها. البته روز به روز استقبال از اس اس دی‌ها بیشتر می‌شود و دارند جای هارد دیسک‌ها را در بازار می‌گیرند.

عیب اصلی اس اس دی‌ها، قیمت بالا و حجم‌های کمتر آنهاست، هرچند این موضوع در حال بهتر شدن است و با فراگیر شدن آنها، هزینه‌های این تکنولوژی رو به کاهش است.

در همین رابطه بخوانید: آموزش انتقال اطلاعات از یک هارد به هارد دیگر

نکات مهم در خرید اس اس دی

حافظه‌ی هیبریدی (HDD+SSD) چیست؟

با توجه به نرخ کاهشی قیمت‌های فناوری اس اس دی‌ها، می‌توان آنها را با هارد دیسک‌ها که حجم بالایی دارند ترکیب کرد و به یک فناوری بسیار کاربردی تحت عنوان حافظه‌های هیبریدی رسید. در این حافظه‌ها، از سرعت و دقت و صدای کم اس اس دی‌ها، برای دسترسی به فایل‌های پرمصرف شما، و استفاده از حجم‌های بسیار زیاد هارد دیسک‌ها برای ذخیره سازی فایل‌های کم کاربرد خود استفاده کنید.

یعنی فایل‌هایی که بیشتر مصرف می‌کنید بر بخش اس اس دی ذخیره می‌شود تا با سرعت بتوان دسترسی داشت و فایل‌هایی که کمتر مورد استفاده شماست، بر بخش هارد دیسک ذخیره شده تا فقط در موارد نیاز خوانده و نوشته شوند. این رویه منجر می‌شود هارد شما عمر بیشتری داشته باشد. از طرفی هم شما نقاط قوت هر دو نوع حافظه را به کار می‌برید.

 

نکات مهم در خرید حافظه های هیبریدی

اگر نیاز به حجم زیادی برای ذخیره سازی فایل‌های خود دارید، ولی همزمان نیاز به سرعت و دقت بالایی برای کار خود دارید، بهترین گزینه حافظه‌های هیبریدی هستند. البته در نظر داشته باشید یک اس اس دی مجزا به خودی خود سرعت بالاتری دارد، یعنی اگر صرفا سرعت ملاک اصلی شماست، بهتر است سراغ اس اس دی‌ها بروید.

در همین رابطه بخوانید: آموزش اتصال هارد اکسترنال به موبایل و تبلت

هارد دستگاه من کجاست؟

برای ارتقا و یا تعویض هارد خود، چه اس اس دی چه هارد دیسک، باید موقعیت فیزیکی آن را در سیستم خود بدانید. برخی دستگاه‌ها از چندین هارد به صورت همزمان پشتیبانی می‌کنند و شاید شما می‌خواهید از حافظه‌های بیشتری استفاده کنید.

در کامپیوترها، معمولا در جلوی کیس، در بالا و یا در کف آن در محفظه‌های مخصوص جا گرفته‌اند.

در لپتاپ‌ها معمولا باید قسمت پایینی لپتاپ خود را باز کنید تا به هارد دسترسی پیدا کنید.

حافظه‌ی هیبریدی (HDD+SSD) چیست؟

جمع بندی

برای انتخاب هارد اینترنال مناسب برای خود، می‌توان مزایای هر گزینه را به این صورت در نظر بگیرید:


یک هارد دیسک از نظر قیمت و حجم بهتر است، و اس اس دی‌ها برای سرعت و عمر مناسب‌ترند. همچنین اگر می‌خواهید خوبی‌های هردو را داشته باشید، می‌توانید از حافظه‌های هیبریدی استفاده کنید.

گاهی هم ممکن است هارد اینترنال کفاف کار شما را ندهد یا نیاز به جابجایی اطلاعات خود دارید، و در این مواقع هاردهای اکسترنال بیشتر به کار می‌آیند.

با گذشت زمان و پیشرفت فناوری، ممکن است این تکنولوژی‌ها بهبود یابند و برتری‌هایشان عوض شود، یا حتی فناوری‌های جدیدی ساخته شوند که از هر سه مورد مذکور بهتر باشند.

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

اصطلاح حافظه All Flash به چه معناست؟

 

آل فلش یعنی تمام فضای ذخیره‌سازیِ سیستم شما از تراشه‌های اس‌اس‌دی (و نه هارد دیسک‌های HDD) تشکیل شده. این حالت از ذخیره‌سازی فوق‌العاده سریع اما گران قیمت است.

 

 

مهم‌ترین برندهای تولید هارد دیسک چه برندهایی هستند؟

دو برند اصلی تولید کننده هارد دیسک، سیگیت (Seagate) و وسترن دیجیتال (WD) هستند.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

آموزش نصب هارد SSD روی لپ تاپ

- مقایسه حافظه SSD و HDD

چگونه هارد درایو قدیمیِ خود را با مادربرد جدید استفاده کنیم؟

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط