معرفی بهترین مدل‌های هارد دیسک‌ اینترنال - 2024

معرفی بهترین مدل‌های هارد دیسک‌ اینترنال - 2024

نوشته‌ی
avatar
7 ماه و 5 روز پیش

فهرست مطالب

هارد دیسک‌های مکانیکی شاید یک تکنولوژی کهنه به نظر بیایند، اما هنوز هم جای خود را در اکثر سیستم‌های امروزی دارند. آنها برای مصارفی که حجم زیادی لازم دارد مناسب‌تر از اس اس دی‌ها هستند؛ هم حجم‌های بالاتری برای عرضه دارند و هم قیمت کمتری دارند.

حال اگر بخواهیم هارد دیسک اینترنال برای سیستم خود تهیه کنیم، با وجود تنوع زیاد بازار انتخاب کمی دشوار می‌شود. برای همین سعی داریم در این مقاله با مرور نکات کلی خرید هارد اینترنال، به بررسی بهترین هارد دیسک‌های موجود 2024 بپردازیم.

 

نکات مهم در خرید هارد اینترنال

با اینکه اس اس دی‌ها بهترین سرعت را به ما می‌دهند، ولی هارد‌های مکانیکی (HDD‌ها) هنوز برای ذخیره‌سازی و حجم‌های انبوه مناسب‌ترند. با این وجود باید بتوانیم هارد مناسب خود را پیدا کنیم. برای همین می‌خواهیم مروری بر نکات اصلی خرید هارد اینترنال داشته باشیم، که به طور دقیق‌تر در مقاله‌ای با موضوه راهنمای خرید هارد اینترنال در اگزومگ بحث شده.

در همین رابطه بخوانید: راهنمای خرید هارد اینترنال

فورم فاکتور: اکثر هارد‌های اینترنال 3.5 اینچی هستند، ولی مدل‌های 2.5 اینچی (معروف به لپ‌تاپی) هم وجود دارند هرچند تنوع کمتری دارند. از لحاظ اتصال هم تقریبا همه‌ی هارد‌ها از رابط ساتا (SATA) استفاده می‌کنند.

سرعت و عملکرد: در خرید هارد‌های HDD شاید به نظر بیاید حجم مهم‌ترین مسئله است، ولی باید حواسمان باشد مدل‌های کند و بی‌کیفیت انتخاب نکنیم. ملاک اصلی سرعت هارد دیسک‌ها مقدار چرخش در دقیقه (RPM) است که هرچی بیشتر باشد بهتر است، هرچند معمولا صدا و گرمای بیشتری هم تولید می‌کنند.

حجم: یکی از ملاک‌های اصلی انتخاب، میزان حجم مورد نیاز شماست. معمولا در انتخاب بهتر است مدلی را برداریم که کمترین هزینه به ازای هر ترابایت را دارد. هارد‌های موجود در بازار از 500 گیگ و 1 ترابایت شروع‌ می‌شوند و برخی مدل‌ها تا 16 ترابایت هم می‌روند، که باید با توجه به نیاز و مصرف و بودجه‌ی خود انتخاب کنید.

 

بهترین هارد‌های HDD در 2024

حالا که با ملاک‌های انتخاب هارد آشنا شدیم، می‌خواهیم با بررسی مدل‌ ها همراه با مزایا و معایب آنها، بهترین گزینه‌های موجود در بازار را برای چند مصرف مختلف معرفی کنیم.

WD Black: بهترین هارد رده بالا

WD Black: بهترین هارد رده بالا

 

مشخصات کلّی:

حجم‌های موجود: 0.5 - 1 - 2 - 4 - 6 - 8 - 10 ترابایت

سرعت چرخش: 7200 دور در دقیقه

سرعت انتقال داده: حداکثر 263 مگابایت بر ثانیه

میزان حافظه کش: 256 مگابایت

 

نقاط مثبت: عملکرد بالا برای یک HDD، کیفیت بالا

نقاط منفی: قیمت بسیار بالا

 

نسخه‌ی Black هارد‌های وسترن دیجیتال همیشه بین کاربران محبوبیت بالایی داشتند. عملکرد آنها نسبت به سایر مدل‌ها یک سروگردن بالاتر است و کش زیاد آنها باعث روان بودن هنگام مصرف می‌شود. تنها عیب آن، جدای از مصرف برق و صدای بیشتر (که به خاطر چرخش زیاد آن طبیعیست) بحث قیمت است. البته در نظر داشته باشید اگر بودجه شما محدود است ‌می‌توانید نسخه‌ای که کش 128 مگابایت دارد را تهیه کنید.

WD Blue: اقتصادی‌ترین هارد

WD Blue: اقتصادی‌ترین هارد

 

مشخصات کلّی:

حجم‌های موجود: 0.5 - 1 - 2 - 3 - 4 – 6 - 8 ترابایت

سرعت چرخش: 5600 دور در دقیقه

سرعت انتقال داده: حداکثر 185 مگابایت بر ثانیه

میزان حافظه کش: 128 مگابایت

 

نقاط مثبت: قیمت‌های پایین

نقاط منفی: سرعت کمتر، ضعیف‌تر نسبت به نسخه‌های گران‌تر

 

از طرف دیگر، مدل Blue وسترن دیجیتال رایج‌ترین هارد موجود بازار است. این مدل قیمت‌های بسیار خوبی در حجم‌های مختلف خود دارد و دست مشتری را در انتخاب باز می‌گذارد. شاید بگویید خب سرعت آن بسیار کم است، ولی اینطور نیست؛ سرعت آن در حد استفاده روزمره و ذخیره‌سازی فایل‌ها کافیست، بدون اینکه گرما و صدای اضافی ایجاد کند.

در همین رابطه بخوانید: معرفی بهترین مارک هارد دیسک اینترنال

WD Red PRO: بهترین هارد ذخیره سازی شبکه (NAS)

WD Red PRO: بهترین هارد ذخیره سازی شبکه (NAS)

 

مشخصات کلّی:

حجم‌های موجود: 2 - 4 - 6 - 8 - 10 - 12 - 14 - 16 - 18 - 20 - 22 ترابایت

سرعت چرخش: 7200 دور در دقیقه

سرعت انتقال داده: حداکثر 272 مگابایت بر ثانیه

میزان حافظه کش: 512 مگابایت

 

نقاط مثبت: عملکرد بالا، مخصوص شبکه، کش بسیار زیاد

نقاط منفی: عمر متوسط (300 ترابایت در سال توصیه شده)

 

اگر دنبال ساخت NAS هستید تا از طریق شبکه به اطلاعات خود دسترسی داشته باشید، بهترین گزینه شما نسخه Red PRO شرکت وسترن دیجیتال هست. به خاطر سرعت چرخش بالای خود، عملکرد بالایی از خود نشان داده و همراه با کش 512 مگابایتی خود (در مدل‌های 14 ترابایت و بیشتر) سرعت بی‌رقیبی دارد. البته 300 ترابایت مصرف در سال که شرکت اعلام کرده شاید کمی نسبت به رقبا ضعیف به نظر بیاید.

تنوع آن در حجم نیز بسیار زیاد است تا هرکس نسبت به مصرف خود انتخاب کند. جایگزین و رقیبش مدل IronWolf Pro از شرکت Seagate است که سرعت نوشتن آن کمی بیشتر است، ولی حافظه کش نسخه‌ی Red Pro بیشتر است.

اگر بودجه‌ی کافی برای سری Red Pro ندارید و می‌خواهید در ذخیره سازِ ساده‌تری از آن استفاده کنید، می‌توانید یک هارد WD Red تهیه کنید.

Seagate Exos X20: بهترین هارد رده‌ی حرفه‌ای

Seagate Exos X20: بهترین هارد رده‌ی حرفه‌ای

 

مشخصات کلّی:

حجم‌های موجود: 18 - 20 ترابایت

سرعت چرخش: 7200 دور در دقیقه

سرعت انتقال داده: حداکثر 285 مگابایت بر ثانیه

میزان حافظه کش: 256 مگابایت

 

نقاط مثبت: عملکرد بینظیر، کیفیت ساخت بسیار بالا

نقاط منفی: تنها 256 مگابایت کش، قیمت‌های بسیار بالا

 

سری Exos از شرکت Seagate مانند سری IronWolf Pro آن است، با این تفاوت که عمر آن تقریبا دو برابر است که نشانگر مصرف در مقیاس شرکتی و بزرگ است. با این وجود کش آن کمی ناامیدکننده است. در طراحی و ساخت آن، با استفاده از هلیوم، به عملکردی عالی و کیفیت فوق‌العاده‌ای دست یافتند که مصرف برق، وزن و گرمای آن را کم کرده و سرعت آن را بیشتر.

Seagate Skyhawk AI: بهترین هارد برای دوربین‌های مداربسته

Seagate Skyhawk AI: بهترین هارد برای دوربین‌های مداربسته

 

مشخصات کلّی:

حجم‌های موجود: 8 - 10 - 12 - 16 - 18 - 20 ترابایت

سرعت چرخش: 7200 دور در دقیقه

سرعت انتقال داده: حداکثر 260 مگابایت بر ثانیه

میزان حافظه کش: 256 مگابایت

 

نقاط مثبت: بهترین گزینه برای نوشتن زیاد داده‌ها (مثلا دوربین‌های مداربسته)، دوام و عمر بالا

نقاط منفی: تنها 256 مگابایت کش، قیمت بالا مخصوصا در حجم‌های بیشتر

 

این مدل، یکی از اولین هاردهاییست که با استفاده از هوش مصنوعی سعی در بهبود فرایند ضبط و تحلیل فیلمبرداری دارد، طوریکه ‌می‌تواند تا 64 ویدیو HD را بدون از دست دادن یک فریم استریم کند. همراه با عمر بسیار بالا و گارانتی معمولا خوبی که دارد، یکی از بهترین گزینه‌ها برای مصارف نظارتی و ذخیره‌سازی فیلم دوربین‌های مدار‌بسته است.

البته در نظر داشته باشید رقیب آن یعنی Purple Pro شرکت وسترن دیجیتال تقریبا همین عملکرد را با حجم‌های دوبرابر ارائه ‌می‌دهد. دلیل انتخاب این مدل برای لیست صرفا کیفیت کمی بالاتر این مدل و نیز امکان ریکاوری بهتر داده‌ها در صورت خرابیست.

 

جمع‌بندی

حتی اگر بهترین اس اس دی‌های موجود هم در سیستم خود داشته باشید، به احتمال 99 درصد نیاز به یک هارد دیسک هم دارید تا با حجم زیاد خود، فایل‌ها و اطلاعات شما را در خود نگه دارد.

با وجود مدل‌های فراوان این بازار، ما با بررسی مدل‌ها همراه با مزایا و معایب هرکدام، 5 تا از بهترین گزینه‌های موجود را به شما معرفی کردیم. البته در نظر داشته باشید قرار گرفتن این مدل‌ها در لیست ما به معنی بد بودن سایر مدل‌ها نیست، بلکه با توجه به بودجه و مصرف خاص شما، شاید یک مدل دیگری مناسب‌تر باشد. انواع مدل‌های برند‌های توشیبا، وسترن دیجیتال و سیگیت را در فروشگاه اگزو گیم با حجم‌های گوناگون می‌توانید بررسی و تهیه کنید.

آیا در سیستم خود هنوز از هارد‌های مکانیکی استفاده می‌کنید؟ حجم هارد خود چقدر است و آیا برای شما کافیست؟ نظرات خود را در رابطه با هارد دیسک‌ها با ما در میان بگذارید.پ

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

اگر بخواهیم برای دوربین مدار بسته هارد دیسک برند وسترن دیجیتال تهیه کنیم، جایگزین مدل Seagate Skyhawk AI چیست؟

سری Purple برند WD دقیقا به همین هدف ساخته شده است،‌ یعنی برای دستگاه‌های NVR و DVR جهت ذخیره کردن تصاویر ضبط شده توسط دوربین‌های مدار بسته.

 

غیر از وسترن دیجیتال و سیگیت، چه برندهای معتبری در زمینه تولید هارد دیسک اینترنال وجود دارد؟

توشیبا، HGST و سامسونگ نیز از برندهای قوی در تولید هارد اینترنال هستند.

 

مطالب مرتبط – بیشتر بخوانید:

آموزش نصب هارد SSD روی لپ تاپ

- مقایسه حافظه SSD و HDD

چگونه هارد درایو قدیمیِ خود را با مادربرد جدید استفاده کنیم؟

-  آموزش اتصال هارد اکسترنال به موبایل و تبلت

آموزش انتقال اطلاعات از یک هارد به هارد دیگر

تفاوت هارد دیسک اینترنال با اکسترنال

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط