آناتومی کیبورد

آناتومی کیبورد

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 2 ماه و 14 روز پیش

فهرست مطالب

حتما در محل کار‌، مدرسه یا خانه یک کامپیوتر شخصی در دسترس شما است که می‌توانید از آن برای تهیه گزارش‌های اداری یا اجرای جدیدترین بازی‌ها استفاده کنید. اما اجزای سازنده کامپیوتر را چقدر می‌شناسید؟ لوازم جانبی ورودی مانند صفحه‌کلید نقش اساسی در پردازش و فضای بازی دارند، بنابراین نگاه کردن به ساختار درونی آن‌ها باید بسیار جالب باشد. در این مقاله از اگزوگیم با ما همراه باشید تا به تشریح آناتومی کیبورد بپردازیم.

این روزها قیمت صفحه‌کلید درست مانند موس‌ها افزایش زیادی پیدا کرده است. می‌توان صفحه‌کلید‌ها را در دو دسته جامع قرار داد: ممبرین(غشایی) یا مکانیکی. این اصطلاحات به سیستمی که برای تعیین فشردن کلید‌ها استفاده می‌شود اشاره می‌کنند. ابتدا سراغ کیبورد ممبرین می‌رویم.

 

صفحه ‌کلید ممبرین

در تصویر زیر یک صفحه کلید ارزان قیمت وجود دارد، شبیه تعداد زیادی صفحه‌کلید دیگر که هر روز در مدارس، ادارات و خانه‌ها استفاده می‌شود. ساختار کلی مستقیما از کیبورد کلاسیک IBM مدل M 102 کپی شده است، البته تقریبا تمام کیبوردهای امروزی به نوعی از این ساختار استفاده می‌کنند.

بدنه کیبورد و هر کدام از کلیدها همه از پلیمر ABS تزریق شده ساخته شده‌اند‌، به این دلیل که فرآیند ساخت در این روش بسیار ارزان است و مواد آن مقاومت بالایی دارند.

زمانی که با صفحه‌کلید کار می‌کنید متوجه می‌شوید که در کدام دسته قرار می‌گیرد. در کیبورد ممبرین هنگام فشار دادن کلیدها صدای تق‌تق و کلیک به گوش نمی‌رسد. نکته دیگر احساس شما هنگام فشار دادن یک کلید است. صرف نظر از اینکه ممبرین یک مدل ارزان قیمت است، کلیدهای آن به نرمی فشرده می‌شوند.

بنابراین باعث تعجب نیست که وقتی کیبورد را باز می‌کنیم اولین چیزی که به چشم می‌خورد یک لایه نرم سیلیکونی است.

هر کلید توسط قسمت برجسته لایه سیلیکون پشتیبانی می‌شود، که به نوبه خود مقاومت لازم را در برابر حرکت کلید ایجاد می‌کند (به این معنی که هنگام تایپ کردن نوعی بازخورد دریافت می‌کنید) و درنهایت یک لایه روی کلید‌ها قرار دارد تا همه چیز صاف و یک‌دست احساس شود.

نکته منفی این است که تا زمانی که عکس‌العملی روی مانیتور مشاهده نکنید، هیچ نشانه مشخصی در مورد موفقیت یا عدم موفقیت فشار یک کلید وجود ندارد. این بی‌نشانه بودن سبب می‌شود که برخی از کاربران از استفاده از کیبورد ممبرین اجتناب کنند و سراغ مدل‌های دیگر بروند.

همچنین این ویژگی باعث می‌شود که هنگام استفاده از کیبورد هیچ صدایی شنیده نشود، بنابراین اگر در فضای اداری مشترک با تعداد افراد زیاد کار می‌کنید این نوع صفحه‌کلید کاملا مناسب شما است.

با برداشتن لایه سیلیکونی با سه لایه پلاستیکی روبه‌رو خواهیم شد: دو صفحه " switch contacts " که لایه‌های بالایی و پایینی هستند و یک لایه میانی برای جداسازی این دو از هم، که از خواندن غلط جلوگیری می‌کند.

با فشار دادن یک کلید، دو صفحه switch contacts به یکدیگر فشار داده می‌شوند تا "نقاط" زیر کلید‌ به هم متصل شوند. این کار مدار را بسته و آن را فعال می‌کند.

اگر مسیر‌های موجود در لایه‌ها را به صفحه کوچک مدار دنبال کنیم، می‌توانیم ببینیم که در مجموع 26 مسیر(trace) وجود دارد. آن‌ها به گونه‌ای مرتب شده‌اند که چندین نقطه در امتداد یک ردیف قرار بگیرند‌.

به نظر می‌رسد که این ساختار بیش از حد پیچیده باشد‌، اما در واقع بسیار ساده‌تر از وجود مسیریاب‌های منفرد برای هر کلید است. در این مدل اتصالات به طور دائمی به صفحه مدار برقرار نیستند که به کاهش هزینه ها کمک می‌کند، در نتیجه باید لایه‌ها را محکم به هم فشرد تا از وجود اتصال مناسب اطمینان حاصل شود. همچنین صفحه‌کلید ممبرین دارای چند LED برای دکمه‌هایCaps ، Num و Scroll است که زمان فشار دادن آن‌ها روشن می‌شود.

با برگرداندن صفحه مدار محل قرارگیری تراشه کنترل مشخص می‌شود. متأسفانه‌، تراشه زیر یک درپوش پلاستیکی سخت مهر و موم شده است (برای حفاظت در برابر نشت مایعات) و حذف این درپوش بدون آسیب رساندن به بقیه تراشه و صفحه مدار امکان پذیر نیست. این تراشه یک میکروکنترلر استانداردUSB HID  است که در بازار به راحتی یافت می‌شود.

این نوع از صفحه‌کلید می‌تواند تا سال‌ها بدون مشکل کار کند. اگر مشکلی پیدا کند، اغلب دلیل آن مربوط به نقاط اتصال است. فشار و آزاد شدن مداوم نقاط را فرسوده می‌کند تا جایی که دیگر بطور موثر به هم متصل نشوند و کلید کار نکند. در صورت بروز این مشکل، یا باید لایه‌ها را تعویض کنید یا مانند اکثر مردم به فکر خرید یک کیبورد نو باشید. البته همه کیبوردها از نوع ممبرین نیستند و قیمت آن‌ها ارزان نیست تا به سادگی آن‌ها را تعویض کنید.

 

صفحه‌ کلید مکانیکی

صفحه‌کلیدهای مکانیکی نوع دیگری از کیبوردها هستند که برخلاف ممبرین قیمت‌های بالایی دارند، البته در قبال این قیمت بالا قابلیت‌های بسیار خوبی را ارائه می‌دهند.

در تصویر بالا صفحه‌کلید مکانیکی Korsair K100 RGB را مشاهده می‌کنید. قیمت حیرت‌انگیز این صفحه‌کلید 210 دلار است، البته همه کیبوردهای مکانیکی تا این اندازه گران نیستند.

زیر هر کلید یک سیستم میکروسوئیچ جداگانه قرار دارد. مدل K100 که ما در حال بررسی آن هستیم از قطعات ساخته‌ شده توسط تامین‌کننده معروف آلمانی Cherry استفاده می‌کند. سوئیچ‌های Cherry MX از شهرت و کیفیت خوبی برخوردارهستند.

Cherry طیف گسترده‌ای از سوئیچ‌ها را تولید می‌کند‌ که هر کدام دارای قدرت و اندازه‌های مختلفی از فنرها هستند. طراحی سوییچ‌ها بر اساس میزان فشار لازم برای فعال شدن و ایجاد یا عدم ایجاد بازخورد صوتی متفاوت است.

به دلیل وجود قطعات متحرک، صفحه کلیدهای مکانیکی صدای مشخصی از خود تولید می‌کنند. استفاده از این نوع سوییچ‌ها باعث می‌شود که صفحه کلید در مقایسه با نمونه‌های غشایی خود‌ بهتر و موثرتر نسبت به فشار کلیدها واکنش نشان دهد.

اضافه کردن روشنایی LED RGB در اجزای رایانه مطابق سلیقه همه نیست، اما در مورد صفحه‌کلید این کار مزایای زیادی دارد: قابلیت تنظیم نور پس‌زمینه به شما امکان می‌دهد رنگ متناسب با نیاز خود را انتخاب کنید و همچنین می‌توانید برای یک ترکیب از کلیدها رنگ خاصی انتخاب کنید (در کیبوردهایی که هر کلید RGB مخصوص خود را دارد) که می‌تواند در کار با اپلیکیشن‌ها یا گیم‌ها بسیار مفید باشد.

 

صفحه ‌کلیدهای ترکیبی

برخی از صفحه‌کلیدها ترکیبی از مدل ممبرین و مکانیکی هستند، مخصوصا کیبوردهایی که در لپ‌تاپ‌ها بکار می‌روند. این دستگاه‌ها برای سوئیچ‌های کاملاً مکانیکی فضای کافی ندارند‌، اما تولیدکنندگان ساختارهایی طراحی کرده‌اند که باعث می‌شود کلیدهای ممبرین زمان فشرده شدن حالتی سخت‌تر و قابل پیش‌بینی‌تر داشته باشند.

طبیعتا کیبورد ترکیبی هزینه ساخت بالاتری دارد مخصوصا در سیستم‌های اپل. در تصویر بالا ساختار یک کیبورد ترکیبی از اپل را مشاهده می‌کنید. درهرصورت بسیاری از کاربران از افزودن ویژگی‌های مکانیکی به صفحه کلید لپ‌تاپ بسیار استقبال کرده‌اند.

در این مقاله در رابطه با صفحه کلیدهای ارگونومیک مطلب زیادی نخواهیم گفت، صرفا به این دلیل که ساختار داخلی آن‌ها مشابه دو نوع ممبرین و مکانیکی است. کیبوردهای ارگونومیک می‌توانند بر اساس نحوه چیدمان کلیدها در سرتاسر صفحه متفاوت باشند تا فشار در مچ و بازوها هنگام استفاده طولانی مدت کاهش یابد.

 

کلام آخر

موس و صفحه‌کلید تنها دستگاه‌های ورودی رایانه نیستند. دسته بازی، دسته خلبانی، فرمان بازی، دستگاه‌های 6DOF، تبلت‌های گرافیکی‌، صفحه لمسی و صفحه‌نمایش لمسی از دیگر ورودی‌های فیزیکی محبوب رایانه محسوب می‌شوند. ورودی‌های دیگری نیز وجود دارند که با حرکت چشم یا کل بدن رایانه‌ها را کنترل می‌کنند.

اما با وجود تمام این دستگاه‌های الکترونیکی مهیج برای تشخیص ورودی، ترکیب ساده موس و کیبورد همیشه یک جذابیت استثنایی و بی‌رقیب دارد.

دستگاه ورودی مورد علاقه شما برای کار با رایانه یا گیمینگ کدام است؟ لطفا نظرات خودتان را از ما دریغ نکرده و در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان اگزومگ به اشتراک بگذارید.

فروشگاه اگزوگیم عرضه کننده تمامی تجهیزات و کالاهای گیمینگ است و همچنین در کنار آن، خدماتی نظیر مشاوره رایگان فنی نیز به گیمرهای ایرانی ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره یا هرگونه سوالی می‌توانید با شماره 88226531 تماس گرفته یا به بخش دایرکت اینستاگرامِ اگزوگیم مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط