۵ راه برای بهبود و مدرن‌سازی کیس‌های قدیمی

۵ راه برای بهبود و مدرن‌سازی کیس‌های قدیمی

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 9 ماه و 14 روز پیش

فهرست مطالب

اگر از دارندگان کیس‌های قدیمی هستید، ممکن است کم کم به فکر تعویض یا حداقل مدرن‌سازی آن بیفتید. کیس قدیمی‌ شما ممکن است USB-C و USB 3.0 نداشته باشد، ممکن است جریان هوا را به خوبی برای قطعات سیستم هدایت نکند و یا ممکن است فضای کافی برای قطعات داخلی نداشته باشد. همچنین شاید کانکتورها و پورت‌های قسمت جلویی کارایی خود را از دست داده باشند.

اما با این حال، ممکن است کیس‌های مدرن و امروزی نیز علاقه‌ی شما را جلب نکند و یا شاید احساس کنید که ارزش ندارد هزینه‌ی زیادی بابت آن‌ها بپردازید. شاید هنوز عاشق همان کیس قدیمی‌تان هستید و صرفا می‌خواهید یک یا دو قابلیت جدید به آن اضافه کنید.

سال‌هاست که از پنل شیشه‌ای برای قسمت جانبی کیس استفاده می‌شود و این موضوع تقریبا تبدیل به یک استاندارد شده است. با متداول شدن پنل‌های شیشه‌ای، دریچه‌ها و تهویه‌های جانبی کنار گذاشته شدند و شیوه جایگذاری درایوهای اکسترنال و برخی از قطعات جانبی نسبت به قبل تغییر کرد.

ممکن است به دلیل جابجایی، علاقه‌ زیادی به پنل‌های شیشه‌ای نداشته باشید. ممکن است هنوز هم از دیسک‌های CD و DVD استفاده کنید و تمایلی به استفاده از درایوهای اکسترنال مخصوص دیسک نداشته باشید. و یا ممکن است که برای ساخت یک ستاپ RAID به چندین هارددیسک نیاز داشته باشید.

علاوه بر این‌ها، زحمت تعویض کیس نیز کمتر از اسمبل کردن کامل سیستم نیست و شاید وقت و امکانات کافی برای این کار را نداشته باشید. در هر صورت، ارتقا دادن کیس قدیمیتان می‌تواند مشکلات گفته شده را برطرف کند. اما از کجا باید شروع کرد؟ برای پاسخ به این سوال، پیشنهاد می‌کنیم که مطلب پیش رو را از دست ندهید.

پورت‌هایی جدید برای قسمت جلویی کیس

کمبود یا نبود کانکتورها و پورت‌های جلویی کیس، قطعا دلیل موجهی برای تعویض کامل کیس نیست. با کمتر از ۲۰ دلار هزینه، می‌توانید یک هاب ۵.۲۵ اینچی تهیه کنید که دارای دو پورت USB 3.0، دو پورت USB 2.0 و دو جک هدفون و میکروفون است. بهترین نکته در مورد این هاب این است که کانکتور USB 3.0 آن مستقیما و بدون هیچ مشکل خاصی به مادربردتان متصل می‌شود. پورت‌های USB 2.0 و جک صوتی نیز شبیه به پورت‌های داخلی کیس از یک مدار به خصوص استفاده می‌کنند.

همچنین ممکن است برای دلایل دیگری نیز از این هاب استفاده کنید؛ مثلا شاید کیس خود را روی زمین گذاشته باشید و پورت‌های جلویی کیس در بخش پایینی یا وسطی کیس واقع شده‌ باشند و تمایل داشته باشید برای راحتی کار، در بخش بالایی کیس نیز به پورت‌ها دسترسی داشته باشید.

اگر یک محفظه اکسترنال ۳.۵ اینچی دارید و می‌خواهید در قسمت جلویی کیس خود از پورت‌های USB 3.0 استفاده کنید، می‌توانید از هاب‌ Tek Republic که دارای دو پورت USB 3.0 است و ۱۲ دلار قیمت دارد استفاده کنید. Excelity محصولی مشابه را با قیمت ۱۳ دلار، و C-Zone با قیمت ۱۶ دلار به بازار عرضه کرده‌‌اند.

اگر مادربردتان دارای کانکتور USB-C‌ اینترنال است، می‌توانید محصول شرکت Hima‌ را تهیه کنید که علاوه بر پورت‌های گفته شده، دارای پورت USB-C نیز می‌باشد. این پورت مستقیما به مادربرتان متصل می‌شود.

جابجایی فن‌ها

در صورتی که می‌خواهید کیس خود را به دلیل عملکرد ضعیف در انتقال جریان هوا تعویض کنید، شاید بهتر باشد ابتدا گزینه‌های دیگری را نیز بررسی کنید. به عنوان مثال کیس Carbide 200R جزو مشهورترین کیس‌های دهه‌ی گذشته بود که به دلیل طراحی ساده‌ و منحصربفرد آن، مورد تحسین بسیاری از مردم قرار گرفت. اما به دلیل عملکرد ضعیف آن در کاهش دما مورد انتقاد واقع شد؛ به خصوص وقتی که دمای کارت گرافیک و درایوهای ذخیره‌سازی بالا می‌رفت.

اگر از نسخه‌های non-windowed استفاده می‌کنید و دمای کیس بیش از حد بالا می‌رود، بدانید که مشکل از خود کیس نیست، بلکه از پیکربندی و نحوه قرارگیری فن‌هاست. پنل جلویی Carbide 200R تا حد زیادی جریان هوا را محدود می‌کند و با وجود دریچه‌ها و منافذی در تمام قسمت‌ها، بخش عمده‌ی هوا که وارد کیس می‌شود به درستی قسمت کارت گرافیک را پوشش نمی‌دهد.

در این مورد، راه حل ساده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید؛ فن جلویی را به قسمتی که دریچه‌های جانبی قرار دارد، یعنی روبروی کارت گرافیک، انتقال دهید. اگر فکر می‌کنید اتصال پنل سمت چپی کیس به مادربرد باعث سخت‌تر شدن باز و بسته کردن پنل می‌شود، بهتر از از یک کابل واسط ۱۲ اینچی ۴ پین که قیمت زیادی هم ندارند استفاده کنید.

همچنین بهتر است که برای دریچه‌های جانبی از یک فیلتر هوا استفاده کنید. انواع مختلفی از فیلترها وجود دارند که بسته به نیاز خود می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید، اما حتما توجه کنید که اندازه‌ی منافذ این فیلتر در حد استاندارد باشد. اگر جریان هوای زیادی از طریق دریچه‌های فیلتردار وارد کیس شود، جریان ورودی هوا در بقیه‌ی منافذ متفرقه که فیلتر ندارند تقریبا قطع خواهد شد.

از سال ۲۰۱۷، کمپانی AMD مجددا خنک‌کننده‌های Top-Down را مشهور کرده است (به خصوص با سری Wraith). اگر از یک خنک کننده‌ی Top-Down برای پردازنده‌ی خود استفاده می‌کنید، بهتر است فن‌های پشتی کیس را نیز به بخش جانبی منتقل کنید. برای این فن می‌توانید از یک کابل واسط گسترش‌دهنده کمک بگیرید و یا حتی بهتر، از یک جداکننده‌ (اسپلیتر) ۴ پین استفاده کنید.

در هر حال با در نظر گرفتن مواردی می‌توان گفت که کیس Carbide 200R هم‌اکنون قادر است نسبت به سال ۲۰۱۲ عملکرد بهتری از خود نشان دهد.

استفاده از محفظه کشویی برای دستگاه‌های USBیکی دیگر از مواردی که می‌تواند شما را نسبت به تعویض کامل کیس منصرف کند، این است که می‌توانید از محفظه‌های ۵.۲۵ اینچی به عنوان محفظه کشویی استفاده کنید. این قسمت به دلیل نزدیکی به پورت‌های USB، احتمالا بهترین مکان برای قرار دادن دستگاه‌های USB است.

مدل Cosmos ارزان‌ترین مدل از این محفظه‌های کشویی است که حدود ۹ دلار قیمت دارد. این محفظه شاید به ظاهر فقط یک قطعه‌ی پلاستیکی کوچک به نظر بیاید، اما حداقل از ریسه‌های LED ارزان‌تر است! مدل‌های دیگری نیز هستند که علاوه بر بخش کشویی پلاستیکی، دارای یک محفظه فلزی نیز می‌باشند و البته قیمت بالاتری هم دارند.

کنترل کننده‌ی فیزیکی فن‌ها

در صورتی که فن‌های خنک کننده از طریق کانکتورهای ۴ پین به مادربرد متصل شده‌اند، می‌توانید سرعت چرخش آن‌ها را از طریق یک نرم‌افزار بخصوص کنترل کنید. مشکل اینجاست که در حین انجام بازی‌های خیلی سنگین، سرعت چرخش فن‌های کارت گرافیک به حداکثر می‌رسد و صدای زیادی تولید می‌کند. اگر فن‌های بزرگ کیس با سرعت بیشتری بچرخند، انتقال حرارت در کیس بهینه‌تر صورت می‌گیرد و در نتیجه فن‌های کارت گرافیک صدای کمتری تولید خواهند کرد.

در صورت تمایل می‌توانید کنترل‌کننده‌ی ۴ کاناله‌ی KKmoon که دارای دکمه‌های فیزیکی است و حدود ۱۵ دلار قیمت دارد را در یکی از محفظه‌های ۳.۵ اینچی کیس خود قرار دهید؛ مدل مشابه مارک Kingwin شاید یک دلار گران‌تر باشد. اما اگر کیس شما صرفا دارای محفظه‌های ۵.۲۵ اینچی است، می‌توانید آداپتور Vantec‌ را با قیمت ۷ دلار تهیه کنید. اگر ترجیح می‌دهید از مدل‌های لمسی استفاده کنید، مدل ۵ کاناله‌ی Kingwin با قیمت ۳۲ دلار در دسترس است.

محفظه‌ی درایو با تهویه مناسب

اگر به درایوهای ذخیره‌سازی ۳.۵ اینچی متعددی نیاز داشته باشید و کیس شما نمی‌تواند تعداد زیادی از آن‌ها را پوشش دهد، می‌توانید محفظه‌های ۵.۲۵ اینچی کیس خود را بوسیله‌ی یک براکت ۵ دلاری به محفظه‌‌های ۳.۵ اینچی تبدیل کنید. البته اگر محفظه‌های ۵.۲۵ اینچی کیس دارای منافذ هوایی هستند می‌توان این کار را انجام داد، در غیر این صورت قرار دادن چندین هارد دیسک در کنار هم بدون تهویه‌ی هوایی ممکن است چندان ایمن نباشد.

در صورتی که قصد داشته باشید چندین هارددیسک را به سیستم خود اضافه کنید یا در صورتی که بخواهید تهویه هوایی مناسب‌تری برای هارد دیسک‌های خود ایجاد کنید، بهتر است از براکت‌ Evercool استفاده کنید. مدل‌های Armor این براکت‌ها که حدود ۲۵ دلار قیمت دارند، می‌توانند دو محفظه‌ی ۵.۲۵ اینچی را به سه محفظه‌ی ۳.۵ اینچی تبدیل کنند. این براکت‌ها دارای فن ۸۰ میلیمتری و فیلتر هوا نیز هستند.

اما اگر سه محفظه‌ی ۵.۲۵ اینچی در اختیار دارید و می‌خواهید که از حداکثر پتانسیل آن‌ها بهره ببرید، می‌توانید از محصول Icydock Black Vortex که از ۴ درایو پشتیبانی می‌کند و دارای یک فن ۱۲۰ میلیمتری است استفاده کنید. به خاطر نحوه‌ی قرارگیری محفظه‌های ۵.۲۵ اینچی، این فن می‌تواند به خنک کردن پردازنده نیز کمک کند؛ به خصوص اگر از Tower Cooling استفاده می‌کنید. گرچه این براکت قیمت گران‌تری نسبت به محصولات قبلی دارد، اما می‌تواند شما را از خرید یک کیس کاملا جدید منصرف کند.

موارد متفرقه

  • اگر شغلتان شامل ریکاوری دیتا از درایوهای SATA می‌شود، می‌توانید برای تبدیل محفظه‌های ۵.۲۵ اینچی به محفظه‌های ۳.۵ و ۲.۵ اینچی، از براکت‌های ۱۸ دلاری Kingwin استفاده کنید.
  • اگر نیاز دارید که دیتای دو درایو ۲.۵ اینچی را بین همدیگر رد و بدل کنید، براکت‌های IcyDock برای مدیریت بهتر محفظه‌های ۲.۵ اینچی کمک خواهند بود.
  • اگر بخواهید بیشتر هزینه کنید، می‌توانید یک براکت ۶۰ دلاری تهیه کنید که دارای چهار محفظه‌ی ۲.۵ اینچی است و به یک فن خنک کننده نیز مجهز است. نمونه‌ی گران‌تر آن ۷۱ دلار قیمت دارد و دارای شش محفظه‌ی ۲.۵ اینچی و دو فن خنک کننده است.

منبع: Tech Spot

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط