مانیتورهای 60 هرتز در مقابل 144 هرتز در مقابل 240 هرتز: کدام بهترین است؟

مانیتورهای 60 هرتز در مقابل 144 هرتز در مقابل 240 هرتز: کدام بهترین است؟

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 7 ماه و 15 روز پیش

فهرست مطالب

 

وقتی صحبت از 60 هرتز در مقابل 144 هرتز در مقابل 240 هرتز می‌شود، سخت است بگوییم چه نوع نرخ تازه‌سازی مانیتور متناسب با نیازهایتان است. این اعداد به چه معنایند و هنگام خرید یک مانیتور جدید، کدام را بهتر است انتخاب کنید؟ نرخ تازه‌سازی چگونه روی تجربه بازی شما تأثیر می‌گذارد؟

به نظر می‌رسد وقتی صحبت از عملکرد مانیتور به میان می‌آید، هر کاربر سلایق مختص خود را دارد، بنابراین بسیاری از انجمن‌ها و سایت‌های نظردهی می‌توانند نظرات متفاوتی به شما ارائه دهند. طیف گسترده‌ای از گزینه‌ها و نظرات متنوع در مورد اینکه کدام گزینه بهترین است، مطمئناً به تصمیم‌گیری شما کمکی نمی‌کنند.

امروز، یکبار برای همیشه، می‌خواهم تمام اطلاعاتی را که باید در مورد نرخ تازه‌سازی در مانیتور جدید خود بدانید، برای شما بیان کنم. تصمیم نهایی شما، مانند بسیاری از تصمیمات خرید دیگر باتوجه‌به سیستم گیمینگ شما، بستگی زیادی به این دارد که از مانیتور برای چه کاری استفاده می‌کنید و بودجة شما چقدر است. هنگام بررسی، این عناصر را در نظر داشته باشید. پس با ما همراه باشید!

بیایید از بالا شروع کنیم – نرخ تازه‌سازی چیست؟

اگر از معنی آن اعدادی که قبل از «Hz» (هرتز) در لیست مشخصات مانیتورها می‌آیند، کاملاً مطمئن نیستید، نگران نباشید، شما تنها نیستید. «Hz» مخفف Hertz (هرتز) است که یک واحد اندازه‌گیری برای سنجش نرخ تازه‌سازی مانیتور به شمار می‌آید.

نرخ‌های تازه‌سازی تعداد دفعاتی‌اند که یک مانیتور می‌تواند تصاویر نمایش‌داده‌شده در مقابل شما را تازه کند. هر چه نرخ تازه‌سازی بیشتر باشد، تعداد دفعاتی که تصویر بر روی صفحه‌نمایش به‌روز می‌شود، بیشتر خواهد بود که منجر به تصاویر واضح‌تر و حرکات نرم‌تر می‌شود.

در زیر، تحلیل سه نوع نرخ تازه‌سازی است که امروز در اینجا به آنها می‌پردازم:

  • 60 هرتز – تصاویر هر ثانیه 60 بار به‌روز می‌شوند
  • 144 هرتز – تصاویر هر ثانیه 144 بار به‌روز می‌شوند
  • 240 هرتز – تصاویر هر ثانیه 240 بار به‌روز می‌شوند

بااین‌وجود، اگر به دنبال ارتقاء به مانیتوری با نرخ تازه‌سازی بالاتر هستید، نکته‌ای است که باید در نظر داشته باشید ... توانایی اجزای کامپیوتر شما.

قابلیت‌های رایانه خود را به‌خاطر بسپارید!

به‌خاطر داشته باشید که مانیتور شما صرفاً اطلاعاتی را نمایش می‌دهد که به آن فرستاده شده است. وقتی صحبت از تعداد فریم بر ثانیه‌ای (FPS) می‌شود که می‌توان به مانیتور شما ارسال کرد، قطعات رایانه شما نیز حداکثر قابلیت‌های خود را دارند.

شما باید به دنبال آن باشید که حداکثر FPS رایانه و حداکثر Hz مانیتور شما قابل‌مقایسه باشند تا بتوانید از قابلیت‌های رایانه خود نهایت استفاده را ببرید.

برای مثال، اگر مانیتور شما فقط می‌تواند با سرعت 60 هرتز تازه شود، اما رایانه شما می‌تواند 120 فریم بر ثانیه نشان دهد، مانیتور شما همچنان فقط با سرعت 60 هرتز تازه می‌شود، بنابراین شما از توانایی‌های رایانه خود به طور کامل استفاده نخواهید کرد. توانایی‌های قابل‌مقایسه‌ی FPS و Hz همچنین می‌تواند به جلوگیری از مشکلات آزاردهنده مانند تار شدن تصاویر و پارگی صفحه کمک کند.

پارگی صفحه زمانی اتفاق می‌افتد که کارت گرافیک شما فریم‌هایی تولید می‌کند که بسیار بیشتر از توانایی مانیتور شماست. در این حالت، گاهی اوقات مانیتور شما در نهایت دو فریم را هم‌زمان نشان می‌دهد که باعث شکاف قابل‌توجهی در صفحه‌نمایش شما می‌شود. این اتفاق می‌تواند باعث حواس‌پرتی و آزار شود و در نهایت اگر گیمر رقابتی باشید، می‌تواند بر عملکرد شما تأثیر بگذارد.

برخی از فناوری‌های همگام‌سازی فریم وجود دارند که می‌توانند اختلافات بین نرخ فریم و نرخ تازه‌سازی شما را خنثی کنند، اما این فناوری‌ها همیشه بهترین گزینه برای سیستم شما نیستند. برخی از این فناوری‌ها، مانند جی سینک (G-Sync)، وی سینک (V-Sync) یا فری سینک (Freesync)، شما را ملزم می‌کنند که ترکیب کارت گرافیک و مانیتور واقعاً خاصی داشته باشید که اگر برای مثال برندهای خاصی را برای کارت گرافیک ترجیح می‌دهید، می‌توانند محدودکننده باشند.

نحوه‌ی عملکرد دیگر فناوری‌های همگام‌سازی فریم به این صورت است که صرفاً با محدودکردن توانایی‌های نرخ فریم سیستم شما به‌منظور مطابقت با قابلیت‌های مانیتور شما عمل می‌کنند. اگر روی برخی از اجزای بسیار قدرتمند مانند یک کارت گرافیک سطح بالا سرمایه‌گذاری کرده‌اید، آخرین کاری که می‌خواهید انجام دهید این است که به دلیل نرخ تازه‌سازی پایین‌تر مانیتور شما، توانایی‌های کارت گرافیک خود را محدود کنید.

در بسیاری از این موارد، بهتر است مانیتور خود را به نرخ تازه‌سازی بالاتری ارتقا دهید تا با توانایی اجزای شما مطابقت داشته باشد. یک ارتقاء بر خلاف محدودکردن گزینه‌ها و قابلیت‌های اجزای شما با همگام‌سازی فریم، منجر به سیستم کلی قدرتمندتری می‌شود.

بنابراین اجازه دهید در مورد هر یک از گزینه‌های بالا برای نرخ تازه‌سازی در مانیتورها صحبت کنیم.

آیا 60 هرتز برای بازی خوب است؟

امروزه مانیتورهای معمولی و استاندارد معمولاً نرخ تازه‌سازی 60 هرتز یا کمتر ارائه می‌دهند.

اگر از مانیتور خود در درجه اول برای مصارف عمومی یا کاری استفاده می‌کنید، نرخ تازه‌سازی 60 هرتز کاملاً قابل‌قبول است. با این نرخ تازه‌سازی، حتی می‌توانید فیلم‌ها را بدون نتیجه‌ای منفی مشاهده کنید، زیرا فیلم‌ها معمولاً با 24 فریم در ثانیه نمایش داده می‌شوند.

البته در مورد بازی، نرخ تازه‌سازی 60 هرتز بسته به اینکه چه نوع گیمری هستید، ممکن است برای شما کمی پایین باشد.

از یک‌ طرف، اگر بیشتر گیمری معمولی هستید یا تمایل دارید به‌جای بازی‌های اکشن و سریع، بیشتر به بازی‌های ماجراجویی بپردازید، 60 هرتز ممکن است برای اهداف شما کاملاً مناسب باشد. نرخ تازه‌سازی بالاتر هیچ تأثیری بر وضوح یا دقت رنگ ندارد، بنابراین برای تجربیات چشمگیرتر و به‌یادماندنی‌تر، اندازه و وضوح صفحه‌نمایش شما بسیار مهم‌تر از نرخ تازه‌سازی آن‌اند.

اگر این توصیفات کاملاً شبیه گیم پلی عادی شما به نظر می‌رسند، پول شما بهتر است صرف ویژگی‌هایی شود که تجربه بصری شما را بهتر می‌کنند. به‌جای صرف مقدار قابل‌توجهی پول برای خرید مانیتوری با نرخ تازه‌سازی بالا و غیرضروری، روی صفحه‌ای بزرگ‌تر با وضوح بالاتر سرمایه‌گذاری کنید.

از سوی دیگر، داستان برای گیم پلی رقابتی کمی متفاوت است، زیرا نرخ تازه‌سازی 60 هرتز برای اکثر بازی‌های رقابتی بسیار پایین است.

60 هرتز بهتر است یا 144 هرتز؟

اگر مانند بازی‌های تیراندازی اول‌شخص به بازی‌های رقابتی و سریع علاقه دارید، از مانیتوری با نرخ تازه‌سازی 144 هرتز یا بالاتر منفعت زیادی خواهید برد.

برای یک گیمر رقابتی، نرخ تازه‌سازی 60 هرتز احتمالاً منجر به کاهش قابل‌توجهی در پاسخگویی و عملکرد می‌شود. با بازی‌های رقابتی با عملکرد بالا مانند CS: GO ،Apex Legends یا Overwatch، هر میلی‌ثانیه اهمیت دارد و می‌تواند به معنای تفاوتی بین پیروزی شیرین یا باخت ناگوار باشد.

وقتی تصویر سریع‌تر تازه می‌شود، حرکت‌های نرم‌تر و وضوح بیشتری را مشاهده می‌کنید که می‌تواند عملکرد شما را تا حد زیادی افزایش دهد. وقتی نوبت به ارتقای نرخ تازه‌سازی از 60 هرتز به 144 هرتز می‌رسد، می‌توانید تفاوت بین این دو را در حرکات نرم‌تر، تصاویر واضح‌تر و تأخیر کمتر با نرخ تازه‌سازی بالاتر 144 هرتز مشاهده کنید. این مسئله منجر به تجربه‌ی بصری روان‌تری و در نتیجه، زمان پاسخ سریع‌تری می‌شود.

خبر خوب این است که قیمت مانیتورهایی با نرخ تازه‌سازی 144 هرتز هرسال مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌شود. بااین‌حال، اگر در نهایت تصمیم به ارتقا به 144 هرتز گرفتید، باید مطمئن باشید که کارت گرافیک شما می‌تواند آن‌قدر سرعت بالایی داشته باشد تا با نرخ تازه‌سازی افزایش‌یافته مانیتور شما مطابقت داشته باشد.

اگر نمی‌تواند، باید به کارت گرافیکی ارتقاء دهید که چنین توانایی دارد که قطعاً هزینة ارتقاء شما را افزایش می‌دهد. بااین‌وجود، هر کاری را انجام می‌دهیم تا بتوانیم در موقعیت بهتری نسبت به رقیب باشیم و به پیروزی برسیم، درست است؟

بااین‌حال، در طرف دیگر سکه، درحالی‌که نرخ تازه‌سازی 144 هرتز از نظر گیمینگ رقابتی برای شما مفید است، دقت رنگ کلی را کاهش می‌دهد. وقتی تصاویر را در مانیتوری با نرخ تازه‌سازی 60 هرتز مقایسه می‌کنید، تصاویر رنگی که در برخی بازی‌ها و حتی فیلم‌ها مشاهده می‌شود، کمی تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

به‌عنوان یک قاعده‌ی کلی، مانیتورهای 144 هرتز گزینه‌هایی مناسب برای گیمرهای رقابتی رایانه‌ای در نظر گرفته می‌شوند و مانیتورهای 60 هرتز برای بازی‌های جوی یا رسانه بهترند.

آیا می‌توانید تفاوت بین 144 هرتز و 240 هرتز را تشخیص دهید؟

درحالی‌که جهش از 60 هرتز به 144 هرتز پیشرفتی قابل‌توجه و مهم در نظر گرفته می‌شود و ارزش ارتقا را دارد، بحث‌هایی در این مورد وجود دارند که آیا افزایش نرخ تازه‌سازی از 144 هرتز به 240 هرتز ارزشش دارد یا خیر.

بسیاری از مردم ادعا کرده‌اند که چشم انسان حتی نمی‌تواند سرعت بیش از 60 فریم بر ثانیه را ثبت کند که به این معنی است که نرخ فریم بالا حتی در حد 144 هرتز، اتلاف بی‌دلیل پول است، درست است؟ با این تفاوت بزرگ قابل‌مشاهده در پرش از 60 هرتز به 144 هرتز، آیا این تصور کمی اعتبار خود را از دست نمی‌دهد؟ بنابراین، وقتی صحبت از تفاوت قابل‌مشاهده اندک بین 144 هرتز و 240 هرتز می‌شود، آیا ارزشش را دارد؟

NCIX Tech Tips آزمایشی کاربری انجام داد تا ببیند آیا طیف وسیعی از کاربران می‌توانند بین دو مانیتور نمایش‌داده‌شده تعیین کنند کدام 144 هرتز و کدام 240 هرتز است. معلوم شد که 75 درصد کاربرانی که در طول جلسه روی هر دو مانیتور بازی کردند، نمی‌توانستند تفاوتی تشخیص دهند.

بااین‌حال، 25 درصد از کاربران بلافاصله می‌توانستند بگویند کدام مانیتور 240 هرتزی است. این کاربران جزو کاربران باتجربه و ماهر گروه بودند. دو تفاوت اصلی که این افراد در مانیتور 240 هرتز مشاهده کردند، وضوح بیشتر هنگام شلیک سریع (فلیک شات) و بافت‌هایی بود که با حرکت سریع موس به دور صفحه کمی واضح‌تر به نظر می‌رسیدند.

بنابراین نتیجه آزمایش این بود که اگر بدانید دنبال چه چیزی هستید، بلافاصله تفاوت بین 144 هرتز و 240 هرتز را خواهید دید. تفاوت‌ها بسیار ظریف و بسیار نامحسوس‌تر از 60Hz به 144Hz هستند، اما درهرحال، تفاوت‌ها هنوز هم وجود دارند.

کدام بهتر است؛ 144 هرتز یا 240 هرتز؟

مانیتورهای 240 هرتز به‌تازگی وارد بازار شده‌اند و بدیهی است که نرخ تازه‌سازی حتی بیشتری نسبت به مانیتورهای 144 هرتز دارند، اما قیمت بسیار بالایی دارند. هرچند قیمت آن بی‌دلیل نیست.

در این نرخ تازه‌سازی بالا، کاربران به‌طورکلی متوجه زمان واکنش کمی سریع‌تر و تاری کمتر در حرکات سریع نسبت به مانیتور 144 هرتز می‌شوند. این پیشرفت‌ها مطمئناً برای برخی از ما ارزش دارند. برای مثال، یک بازیکن فوق حرفه‌ای در بازی‌های شوتر اول‌شخص ممکن است به شما بگوید که حتی این مزیت‌های ریز می‌توانند به شما برتری رقابتی بدهند و در بسیاری از موارد منجر به برد شوند.

نقص مانیتورهای 240 هرتز این است که اجزای فوق قدرتمندی نیاز دارند تا این افزایش نرخ فریم نیز آشکار شوند. این امر باعث می‌شود وقتی قیمت بالای مانیتور و همچنین ارتقاهای احتمالی اجزای خود را کنار هم قرار دهید، هزینه پولی این سیستم بسیار بالا باشد. اگر شما گیمری به‌شدت رقابتی هستید و می‌خواهید از همه مزایای ممکن

رقابتی بهره ببرید، ممکن است بخواهید روی یک مانیتور 240 هرتزی به‌جای 144 هرتزی سرمایه‌گذاری کنید. بااین‌حال، اگر مطمئن نیستید که از نرخ تازه‌سازی بالاتر از 240 هرتز نسبت به 144 هرتز سودی خواهید برد یا حتی متوجه آن می‌شوید، قطعاً توصیه می‌کنم این مانیتورها را در فروشگاه آزمایش کنید.

اگر شما جزء معدود افرادی هستید که می‌توانید تفاوت نرخ تازه‌سازی بالا رفته را مشاهده کرده و احساس کنید، ممکن است سرمایه‌گذاری خوبی برای شما باشد. اگر متوجه شدید که تفاوت قابل‌توجهی را مشاهده نمی‌کنید، یک مانیتور 144 هرتز همچنان برای تجربه‌ی بازی شما بسیار خوب عمل می‌کند و همچنین در درازمدت مقداری پول برای شما پس‌انداز می‌کند.

آیا به مانیتور 240 هرتز نیاز دارم؟

اگر حتماً به سریع‌ترین و روان‌ترین تجربه در مانیتور خود نیاز دارید، مانیتورهای 240 هرتز همان جایی است که می‌توانید چنین تجربه‌ای را پیدا کنید.

این مانیتورها به دلایل موجهی گران‌قیمت هستند و آن هم این است که بالاترین نرخ تازه‌سازی را در بازار ارائه می‌دهند. بااین‌وجود، اگر شما گیمری عادی هستید و بودجه محدودی برای مانیتور خود دارید، مانیتوری با نرخ تازه‌سازی وحشتناک 240 هرتز برای شما ضرورت ندارد و مطمئناً از قیمت و نرخ تازه‌سازی مانیتور 144 هرتز راضی خواهید بود.

بااین‌حال، اگر شما گیمری بسیار رقابتی هستید و بهترین و درخشان‌ترین را در مانیتور جدید خود می‌خواهید، مطمئناً به هنگام انتخاب یک مانیتور 240 هرتزی رضایت خواهید داشت. فقط مطمئن شوید که اجزای رایانه شما می‌توانند چنین نرخ تازه‌سازی بالا را ممکن سازند و کیف پول شما می‌تواند از پس مخارج آن برآید. وقتی مهم‌ترین چیز برای شما پیروزی است، کاری را که لازم است انجام می‌دهید، درست است؟

نتیجه

برای اینکه بتوانید همه این اطلاعات را به تصمیم نهایی خود هدایت کنید، خلاصه زیر را در نظر داشته باشید:

به این فکر کنید که از مانیتور جدید خود برای چه چیزی استفاده خواهید کرد.

استفاده عمومی، استفاده تجاری یا استفاده از رسانه مانند تماشای فیلم و غیره نیازی به نرخ تازه‌سازی فوق‌العاده بالا ندارد، بنابراین یک مانیتور 60 هرتزی به دلیل دقت رنگ مطلوب و غیره در مانیتورهای 60 هرتزی کاملاً قابل‌قبول و حتی برای شما بهتر خواهد بود.

اگر از مانیتور جدید خود در درجه اول برای بازی استفاده می‌کنید، باید گزینه‌هایی با نرخ تازه‌سازی بالاتر را در مانیتورهایی مانند 144 هرتز یا 240 هرتز مشاهده کنید.

اگر گیمری معمولی هستید یا معمولاً از تجربه بصری بازی‌های جوی لذت می‌برید، ممکن است نیازی به نرخ تازه‌سازی زیادی نداشته باشید، بنابراین مانیتورهای 60 هرتز یا 144 هرتز برای شما قابل‌قبول خواهند بود.

اگر گیمری رقابتی و فوق حرفه‌ای هستید و بازی‌های سریع و پرجنب‌وجوش انجام می‌دهید، قطعاً می‌خواهید مانیتورهای 240 هرتزی را در نظر بگیرید تا همه ابزارهای موردنیاز برای تسلط و پیروزی را در اختیار داشته باشید.

توانایی‌های رایانه خود را در نظر بگیرید

دوباره می‌گویم، شما نمی‌خواهید پول زیادی صرف یک مانیتور رده‌بالا کنید تا به دلیل محدودیت‌های اجزای رایانه شما، از بهره‌مندی از تمام قابلیت‌های آن محروم شوید. مطمئن شوید که قابلیت‌های نرخ تازه‌سازی مانیتور جدید شما مطابق با نرخ فریمی باشد که کارت گرافیک شما قادر به تولید آن است، تا به حداکثر مزیت دست یابید و همچنین از تأخیر ورودی و پارگی صفحه‌نمایش جلوگیری کنید. مانیتورهایی با نرخ تازه‌سازی بیشتر به کارت گرافیک فوق‌العاده‌ای نیاز دارند، بنابراین برای ارتقای مانیتور ممکن است ارتقای قطعات نیز ضروری باشد.

بودجه خود را در نظر بگیرید

همان‌طور که انتظار می‌رود، مانیتورهای دارای قابلیت‌های بالاتر، برچسب قیمت بالاتری دارند. هنگامی که درگیر مانیتورهای دارای نرخ تازه‌سازی بیشتر می‌شوید، بودجه شما باید بسیار منعطف باشد. شما نمی‌خواهید مانیتوری جدید بخرید تا زمانی که نیاز به ارتقای اجزا یا سایر عناصر دارید، با کمبود بودجه روبرو شوید.

در پایان، باید از عملکرد و هزینه سیستم خود راضی باشید. چه گیمری معمولی یا جدیدترین پدیده بازی‌های حرفه‌ای رقابتی باشید، نرخ تازه‌سازی مانیتور جدید شما برای به حداکثر رساندن تجربه کلی بازی شما مطمئناً باید در نظر گرفته شود.

اگر تنها یک نصیحت مرا گوش می‌دهید، حتماً در بازدید بعدی خود از یک فروشگاه، چند مانیتور را آزمایش کنید تا تفاوت‌های نرخ‌های تازه‌سازی موجود در بازار را به‌خوبی احساس کنید. پس از آزمایش همه این موارد، باید بتوانید به‌وضوح ببینید کدام مانیتور برای شما و نیازهای گیمینگ شما مناسب است.

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط