معرفی انواع سوئیچ‌های مکانیکال

معرفی انواع سوئیچ‌های مکانیکال

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 7 ماه و 2 روز پیش

فهرست مطالب

در این مقاله سعی داریم تا شما را با انواع سوئیچ های مرتبط با کیبوردها آشنا کنیم و هرکدام از ویژگی‌های مختص به آن‌ها و کارایی‌های مختلف هرکدام را به شما توضیح دهیم. پس تا ادامه این مقاله همراه اگزوگیم باشید.

 

کیبورد های مکانیکال

در همین ابتدای مقاله باید گفت که تمرکز این مقاله بر روی انواع سوئیچ‌های مکانیکال است و ما قصد نداریم تا بر روی موضوعاتی مانند سوئیچ‌های عادی یا membrane متمرکز شویم.

سوئیچ‌های مکانیکال برحسب کارایی و ویژگی‌ها به سه دسته، Linear، Tactile و Clicky تقسیم میشوند که در ادامه ویژگی‌های هرکدام را شرح خواهیم داد و سوئیچ‌های مرتبط با آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

سوئیچ‌های لینیر (Linear)

سوئیچ‌های لینیر ساده‌ترین نوع کلید‌های مکانیکال هستند. و از زمان فشار دکمه تا برخورد آن با سطح کیبورد هیچگونه احساس خاصی را از جمله صدای کلید، ضربه و یا ... را حس نمیکنید. به طور معمول وقتی که این سوئیچ‌ها را فشار میدهید. عملکرد دکمه تا میانه راه رجیستر یا ثبت شده است، اما بخاطر دریافت نکردن هیچ گونه صدا یا پشتیبانی از سوی سوئیچ شما قادر به تشخیص آن نیستید و به طور معمول دکمه را تا انتهای صفحه کلید فشار میدهید.

 

سوئیچ های تکتایل (Tactile)

کلید‌های تکتایل همان‌گونه که از اسم‌شان برمی‌آید (تکتایل به معنای قابل حس کردن) پس از فشرده شدن حس ضربهای را به انگشت شما انتقال میدهند تا متوجه شوید که کلید مورد نظر ثبت شده است.

 

سوئیچ‌های کلیکی (Clicky)

سوئیچ‌های کلیکی مانند سوئیچ‌های تکتایل به شما همان حس ضربه را انتقال میدهند با این تفاوت که بعد از فشار دادن این کلید‌ها صدایی همانند کلیک موس را نیز دریافت خواهید کرد که به شما اطمینان میدهد دکمه شما ثبت شده و نیاز به فشردن بیشتر دکمه کیبورد نیست.

حال که با سه مدل از سوئیچ‌های مکانیکال آشنا شدیم، وقت آن رسیده است که به معرفی انواع برند های سوئیچ های مکانیکال و ویژگی های مرتبط با هرکدام بپردازیم.

Cherry MX Switches

شاید بدون شک محبوب و معروف‌ترین سوئیچ‌های مکانیکال متعلق به کمپانی محبوب چری اماکس باشد. کلید های سری چری ابتدا در سال 1980 میلادی در آلمان تولید شد؛ اما به خاطر حق امتیاز آن هیچ کمپانی دیگری حق استفاده از این سوئیچ‌ها را نداشت تا اینکه همین اواخر شاهد اتمام این حق امتیاز شدیم و اکثر شرکت‌های تولید کننده صفحه کلید از این نوع سوئیچ ها در ساختار صفحه کلیدهای خود استفاده کردند. به طوری که امروز تقریبا تمامی صفحه کلیدهای مکانیکال از سوئیچ‌های چری اماکس استفاده میکنند.

بیشتر سوئیج‌های ام اکس را با رنگ آن‌ها تشخیص میدهند؛ هر رنگی نشان‌گر یک ویژگی خاص از سوی سوئیچ است و وقتی برندی درباره رنگ سوئیچ‌های خود صحبت میکند منظور آن‌ها جنبه زیبایی و یا رنگ آمیزی سوئیچ‌ها نیست بلکه کاربرد و نوع آن سوئیچ است. در ادامه سعی میکنیم تا سوئیچ‌های مطرحی که از سوی چری اماکس عرضه شدهاند را برای شما شرح دهیم و ویژگی‌های هرکدام را به شما نشان دهیم.

Cherry MX Black (چری ام‌‍‌اکس سیاه)

کلیدهای چری مشکی رنگ طبق آمار خرید و فروش محبوب‌ترین سوئیچ لینیر سوی چری ام اکس محسوب میشوند؛ این سوئیچ ها در هنگام فشرده شدن هیچ گونه ضربه یا حس فشرده شدنی را به شما الحاق نمیکنند اما وقتی که سوئیچ را تا بیشترین مقدار ممکن فشار میدهید، صدای خاصی را دریافت خواهید کرد که به شما میفهماند کلید مورد نظر به خوبی فشرده و ثبت شده است.

از مزیت‌های این نوع سوئیچ این است که شما اکثر اوقات هیچ کلیدی را به طور اشتباهی فشار نمیدهید و از مشکلات آن این است که بخاطر فشردن بیش از حد هرکلید ممکن است بعد از مدت طولانی استفاده احساس خستگی کنید. به هرحال این نوع سوئیچ‌ها بیشتر توسط کسانی که بازی‌های تیراندازی و یا استراتژی هم‌زمان بازی میکنند استفاده میشود.

Cherry MX Red (چری اماکس قرمز)

چری اماکس قرمز نیز از خیلی جهات در رده کلیدهای لنیر مشابه سوئیچ‌های مشکی رنگ عمل میکند. با این تفاوت که نیرویی که برای فشردن این سوئیچ‌ها نیاز دارید بسیار کمتر از سوئیچ‌های مشکی رنگ است. این امر باعث میشود تا این کلیدها خیلی سریع‌تر واکنش نشان دهند و به ضربات حساس‌تر باشند.

چری اماکس قرمز نیز بیشتر برای مقاصد گیمینگ به کار میرود و در بازی‌های مانند کانتر استرایک که نیاز به واکنش فوق العاده سریع دارند این سوئیچ‌ها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند به طوری که بیش از 60 درصد از پلیرهای حرفهای در مسابقات کانتراسترایک از این سوئیچ‌ها استفاده میکنند و محبوبیت آن‌ها بین گیمرهای حرفهای ثابت شده است.

Cherry MX Blue (چری اماکس آبی)

چری اماکس آبی رنگ بین تایپیست‌ها محبوب‌ترین و شناخته‌ترین سوئیچ‌هاست این سوئیچ‌ها که در رده تکتایل قرار میگیرند، علاوه بر نیرویی که به دست شما وارد میکنند دارای صدای کلیکی نیز هستند تا از به شما اطمینان دهند که کلید مورد نظر فشرده و ثبت شده است. این امر باعث میشود تا شما بلافاصله پس از شنیدن صدای کلیک و احساس ضربه بتوانید به سراغ کلید بعدی بروید و سرعت تایپ شما افزایش پیدا کند.

علاوه بر این‌ها صدای کلید و ضربه وارد شده به انگشت‌ها حس بسیار خوبی را تداعی میکنند و پس از مدتی کار با کیبورد‌های سوئیچ آبی بسیار سخت است تا بتوانید به یک کیبورد و یا صفحه کلید معمولی برگردید. با این‌که این سوئیچ‌های آبی رنگ بیشتر برای تایپیست‌ها مورد استفاده قرار میگیرند اما این به این معنی نیست که برای گیمرها کاربردی ندارند.

بسیاری از کیبوردهای گیمینگ بازار از این نوع سوئیچ‌ها استفاده میکنند و به علت قیمت ارزان آن‌ها بیشتر شاهد این نوع سوئیچ‌ها در بازار صفحه کلیدهای مکانیکال هستیم. با این حال خاطر نشان کنید که سوئیچ‌های آبی رنگ چری اماکس صدای بسیار زیادی تولید میکنند که ممکن است برای اطرافیان بسیار اذیت کننده باشد.

Cherry MX Brown (چری اماکس قهوه‌ای)

اکنون که در حال خواندن این مقاله هستید باید بدانید که سوئیچ‌های چری اماکس قهوهای در حال تبدیل به محبوب‌ترین سوئیچ‌های مکانیکال بازار هستند. دلیل اصلی این امر این است که این سوئیچ‌ها حس بسیار خوبی بین سوئیچ‌های آبی و قرمز را برای شما تداعی میکنند. این سوئیچ همانند سوئیچ‌های آبی رنگ آن حس ضربه را به شما انتقال میدهند و هم‌زمان مانند کلیدهای قرمز رنگ بسیار سریع عمل میکنند و به نیروی زیادی برای فشرده شدن نیاز ندارند برای همین بسیاری از گیمرها و تایپیست‌ها از این نوع سوئیچ‌ها استفاده میکنند. همچنین نسبت به سوئیچ‌های آبی رنگ شاهد صدای کمتری در این سوئیچ‌ها هستیم.

در ادامه این مقاله سعی میکنیم تا سوئیچ‌های دیگری از سوی کمپانی‌های دیگر مانند لاجیتک، ریز و .. را به شما معرفی کنیم.

فروشگاه اگزوگیم عرضه کننده تمامی تجهیزات و کالاهای گیمینگ است و همچنین در کنار آن، خدماتی نظیر مشاوره رایگان فنی نیز به گیمرهای ایرانی ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره یا هرگونه سوالی می‌توانید با شماره 88226531 تماس گرفته یا به بخش دایرکت اینستاگرامِ اگزوگیم مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط