معرفی انواع سوئیچ‌های مکانیکال - قسمت دوم

معرفی انواع سوئیچ‌های مکانیکال - قسمت دوم

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 7 ماه و 20 روز پیش

فهرست مطالب

در قسمت قبل این سری مقاله به بررسی سوئیچ‌های مکانیکال چری ام‌اکس پرداختیم و در ادامه این مقاله قصد داریم تا سوئیچ‌های دیگری از سوی ریزر، لاجیتک و چند مورد را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه این مقاله همراه اگزوگیم باشید.

 

سوئیچ‌های مکانیکال برند Kailh

یکی از دیگر کمپانی‌هایی که مدتی است بر روی ساخت سوئیچ‌های مکانیکال فعالیت دارد، کمپانی چینی Kailh است. این کمپانی طی چند سال اخیر به دلیل محبوبیت سوئیچ‌های مکانیکال رشد قدرت‌مندی داشته است. از لحاظ فنی این سوئیچ‌ها بسیار مشابه سری چری ام‌اکس کار می‌کنند با این تفاوت که از لحاظ هزینه، از قیمت کمتری نسبت به سوئیچ‌های مکانیکال چری ام‌اکس برخوردارند.

سوئیچ های برند Kailh همانند سوئیچ‌های چری از رنگ‌های قرمز، آبی، مشکلی، قهوه‌ای و ... تشکیل شده‌اند. با اینکه برند Kailh بیشتر سوئیچ‌های خود را از برند چری کپی کرده است؛ اما این به معنی کیفیت کم این سوئیچ‌ها نیست، زیرا که این کمپانی نزدیک به 25 سال است که در حوزه الکترونیک و قطعات فعالیت داشته است و ما تنها چند سال است که شاهد عرضه سوئیچ‌های مکانیکال و با کیفیت از سوی این کمپانی هستیم.

سوئیچ‌های سبز، زرد و نارنجی از برند ریز (Razer)

ریزر نیز چند سالی است که سعی داشته تا دستی در تولید سوئیچ‌های مکانیکال داشته باشد و در این کار تا حدودی موفق عمل کرده است. ریزر برای تولید سوئیچ‌های مکانیکال خود از کمپانی Kailh که در بالا معرفی کردیم کمک گرفته است؛ اما سوئیچ‌هایی که به کمک این کمپانی تولید شده‌اند تفاوت بسیاری با سوئیچ‌های قرمز، آبی و ... از کمپانی Kailh دارند و بیشتر همانند سوئیچ‌های برند چری ام‌اکس هستند.

سوئیچ‌های سبز رنگ ریزر همانند سری چری ام‌اکس آبی عمل می‌کنند، اما نیاز به نیروی کمتری برای فشرده و ثبت شدن دارند. سوئیچ‌های نارنجی ریزر نیز همانند سوئیچ‌های قهوه‌ای رنگ چری عمل می‌کنند اما نسبت به سوئیچ‌های قهوه چری ام‌اکس بعد از وارد کردن مقدار خیلی کمی نیرو دکمه فشرده و ثبت می‌شود، و در نهایت سوئیچ‌های زرد رنگ ریزر که شباهت آن‌ها همانند سوئیچ‌های قرمز رنگ چری ام‌اکس است.

اما تفاوت آن در این است که سوئیچهای زرد رنگ ریزر خیلی حساس‌تر به فشرده شدن هستند و با وارد کردن حداقل نیرو دکمه ثبت می‌شود. از مزیت و مشکلات سوئیچ‌های زرد حساس بودن بسیار آن است. تعدادی از گیمرها این حساسیت را بخاطر واکنش سریع کلید ها می‌پسندند در حالی که بسیاری ممکن است بخاطر حساس بودن بسیار کلیدها به مشکل بخورند به طوری که در حین بازی با وارد کردن فشار جزئی به کلیدِ اشتباه باعث می‌شوند تا آن کلید به اشتباه ثبت شود.

 

رومر - جی (Romer-G)

سوئیچ های رومر- جی از سوی برند محبوب لاجیتک جزو سوئیچ‌های سطح بالای این کمپانی به شمار می‌آیند و اولین بار شاهد استفاده آن‌ها در صفحه کلید Orion Spark G910 بودیم. ساخت این سوئیچ‌ها توسط خود کمپانی لاجیتک و کماپنی ژاپنی Omron صورت می‌گیرد. سوئیچ‌های رومر - جی بیشتر حالتی تکتایل (لمسی) دارند با این تفاوت که نسبت به اکثر سوئیچ‌های سری چری ام‌‌اکس صدای بسیار کمتری تولید می‌کنند. طبق گفته لاجیتک این سوئیچ‌ها تنها مخصوص گیمرها تهیه شده‌اند و برای تایپ کردن مناسب نیستند.

از لحاظ شباهت با سری چری این سوئیچ‌ها شباهت زیادی با سوئیچ‌های چری ام‌اکس قهوه‌ای رنگ دارند؛ با این تفاوت که سوئیچ‌ها با سرعت بیشتر و تاخیر کمتری فعال می‌شون د. اکنون به نظر می‌رسد که لاجیتک قصد دارد تا نام این سوئیچ ها را به تکتایل جی - رومر تغییر نام دهد؛ زیرا که آن‌ها قصد دارند تا ورژن‌های لینیر (خطی) این سوئیچ ها را نیز به بازار عرضه کنند.

Logitech GX

علاوه بر سوئیچ‌های رومر- جی، لاجیتک سوئیچ‌های مکانیکال مشابه بر سری چری ام‌اکس نیز تولید کرده است. سوئیچ‌های GX آبی، GX قرمز و GX قهوه‌ای همانند سری های مشبه از سوی چری ام‌اکس عمل می‌کنند و تفاوت خاصی نسبت به سری چری ندارند.

Logitech GL

سوئیچ‌های GL به عنوان سوئیچ‌های کوتاه لاجیتک به حساب می‌آیند. این سوئیچ‌ها از لحاظ سایز و ارتفاع نسبت به سوئیچ‌های معمولی بسیار کوتاه‌تر هستند؛ کلید‌های سری Logitech GL تنها نصف سوئیچ‌های مکانیکال معمولی اندازه دارند و شباهت زیادی با صفحه کلیدهای لپتاپی دارند. این سوئیچ‌ها با کیبورد‌های Logitech G815 و Logitech G915 معرفی شدند و به سه دسته GL Clicky، GL Tactile و GL Linear تقسیم می‌شوند و ویژگی یا برتری خاصی نسبت به بقیه سوئیچ‌های لاجیتک ندارند.

SteelSeries QS1

طبیعتا با وجود کمپانی‌هایی مانند ریزر و لاجیتک نباید از برندی مانند استیل سریز چشم پوشی کرد. استیل سریز نیز مدتی است که به ساخت کیبورد‌های مکانیکال روی آورده است. سوئیچ‌های معرفی شده از سمت استیل سریز QS1 نامیده می‌شوند. این سوئیچ‌ها بیشتر برای بازی‌کن‌های خیلی پرسرعت و با دقت ساخته شده‌اند و با حداقل نیرو فشرده و ثبت می‌شوند و برای تایپ اصلا مناسب نیستند. این سوئیچ‌ها توسط استیل سریز و کمپانی Kailh ساخته شده‌ و از لحاظ کارکرد مشابه کلیدهای چری ام‌اکس قرمز رنگ عمل می‌کنند.

آینده کیبوردهای مکانیکال و سوئیچ‌های اوپتیکال

اکنون که ما در حال صحبت هستیم جدیدترین سوئیچ‌های گیمینگ با نام اوپتیکال یا opto-mechanical در حال گسترش و افزایش هستند. این سوئیچ‌ها جدیدترین دست آورد تکنولوژی هستند و آینده کیبوردهای گیمینگ به حساب می‌آیند. این سوئیچ‌ها برخلاف سوئیچ‌های مکانیکال از اتصال فلزی و نوری استفاده می‌کنند.

سوئیچ‌های اوپتیکال به دلیل استفاده بیشتر از اتصالات نوری و کم استفاده بودن ارتباطات فیزیکی این امکان را فراهم کرده‌اند تا شاهد افزایش سرعت بسیار زیاد و تاخیر خیلی کمی در صفحه کلیدهای گیمینگ نسل بعد باشیم. در حال حاضر ریزر یکی از کمپانی‌هایی است که پا به عرصه ساخت سوئیچ‌های اوپتیکال گذاشته است و با ساخت صفحه کلیدهایی مانند Razer Huntsman و Razer Huntsman Elite قدم‌های خود را به عنوان یک تولید کننده سوئیچ‌های اوپتیکال محکم کرده است.

 

فروشگاه اگزوگیم عرضه کننده تمامی تجهیزات و کالاهای گیمینگ است و همچنین در کنار آن، خدماتی نظیر مشاوره رایگان فنی نیز به گیمرهای ایرانی ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره یا هرگونه سوالی می‌توانید با شماره 88226531 تماس گرفته یا به بخش دایرکت اینستاگرامِ اگزوگیم مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط