شرکت Nvidia انتظار دارد تا کمبود‌ فعلی تراشه‌های گرافیکی تا انتهای سال 2021 ادامه داشته باشد

شرکت Nvidia انتظار دارد تا کمبود‌ فعلی تراشه‌های گرافیکی تا انتهای سال 2021 ادامه داشته باشد

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 11 ماه و 23 روز پیش

فهرست مطالب

بازار کارت‌ گرافیک‌ در این روزها اوضاع بسیار نابسامانی دارد. از کمبود تراشه‌های گرافیکی و مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این کارت گرافیک‌ها گرفته تا هجوم ماینرها برای خریدن هر کارت گرافیکی که بتوان از آن در راه استخراج ارز مجازی استفاده کرد، همه و همه باعث شده تا گیمرها و کسانی که نیاز به یک کارت گرافیک قدرتمند و حرفه‌ای دارند، متعجب و نگران شوند. برای بررسی بیشتر این قضیه با اگزوگیم همراه باشید.

اگر در حال حاضر می‌خواهید سخت‌افزار جدید تهیه کنید و منتظرید تا کمبود شدید کارت‌ گرافیک در بازار برطرف شود، به نظر می‌رسد این اوضاع به‌زودی مساعد نخواهد شد. طبق آنچه شرکت انویدیا بیان کرده است، این شرکت انتظار دارد تولید GPU تا پایان سال 2021 محدود باقی بماند (که احتمالا عدم معرفی سری جدید کارت گرافیک‌های این شرکت و RTX 4080 هم به این قضیه مربوط است).

"کولت کرس" (Colette Kress)، مدیر ارشد بخش مالی انویدیا، در بیانیه‌ای گفت: «تقاضای موجود ]برای کارت گرافیک‌ها[ بسیار زیاد است و همچنان از میزان عرضه فراتر می‌رود. این در حالی است که موجودی انبارهای ما کاملاً کم و محدود است. ما انتظار داریم كه تقاضا در ادامه سال جاری بیش‌تر از میزان عرضه باشد. ما معتقدیم که عرضه کافی برای پشتیبانی از افزایش تقاضا (برای کارت گرافیک‌ها) را داریم.»

به زبان ساده می‌توان گفت تقاضای‌ِ بیشتر از عرضه به این معنی است که میزان افرادی که کارت گرافیک‌های شرکت انویدیا را می‌خواهند از میزان کارت گرافیکی که این شرکت در بازه‌ی مشخص تولید کرده و به خرده‌فروشی‌ها می‌فرستد، بسیار بیشتر است. اما در مورد چگونگی این قضیه یک لیست طولانی از دلایل وجود دارد، دلایلی که همگی به خاطر قیمت بالای کارت گرافیک‌ها ایجاد شده‌اند (مترجم: لینک شود به ترجمه مقاله " A perfect storm: Why graphics cards cost so much now " در سایت)، اما نکته اصلی ماجرا این است که شما نباید انتظار کاهش این قیمت‌های نجومی را در آینده‌ای نزدیک داشته باشید.

اگر در حال حاضر مقاله‌های مربوط به بهترین کارت گرافیک‌های فعلی بازار را مطالعه کنید و قیمت آن‌ها را در سایت‌های مختلف بررسی کنید، متوجه خواهید شد که همه‌ی آن‌ها قیمتی بسیار بالاتر از آنچه که توسط سازنده اعلام شده دارند! این قضیه حتی برای خرید از فروشگاه‌های اینترنتی معتبری همچون  Ebay  و  Craigslist نیز صدق می‌کند.

در سمت دیگر ماجرا می‌دانیم که شرکت انویدیا سهم زیادی از بازار تراشه‌های گرافیکی و گیمینگ را کنترل می‌کند، بنابراین اگر در تأمین تقاضای موجود با مشکل روبرو باشد، کارت گرافیک‌های شرکت رقیب یعنی AMD Radeon نیز قرار نیست از این وضع سود ببرند. در واقع، بررسی‌های صورت گرفته از میزان فروش و موجودی خرده‌فروشی‌های مختلف تا حد زیادی نشان می‌دهد که کارت گرافیک‌های سری Radeon RX 6000 با مقادیر بسیار کمتری نسبت به پردازنده‌های گرافیکی سری RTX 30 طی ماه های اخیر توزیع شده‌اند. این قضیه نشان می‌دهد که اوضاع شرکت AMD در تولید تراشه‌های گرافیکی اگر بدتر از انویدیا نباشد، بهتر نیز نیست!

آخرین سطر بیانیه کولت کرس، می‌تواند حداقل بارقه‌ای از امید را در دل گیمرها و طرفداران کارت گرافیک‌های این شرکت بزرگ ایجاد کند. اگر انویدیا واقعاً قادر به «پشتیبانی از افزایش تقاضا» در ادامه سال فعلی باشد، این مورد احتمالاً به این معنی است که انویدیا می‌تواند GPU های بیشتری نسبت به آنچه در سال گذشته تولید کرده، تهیه و ارسال کند. اما همانطور که بیان شد، شروع این جمله با عبارت «ما معتقدیم» به این معنی است که این یک نتیجه‌گیری قبلی نیست و باید به این نکته اشاره کنیم که تقاضای کارت گرافیک در حال حاضر به طور قابل توجهی از عرضه بالاتر است.

برخی از افرادی که با آغاز عرضه کارت گرافیک GeForce RTX 3080 در ماه سپتامبر در لیست انتظار برای دریافت این کارت گرافیک هستند، هنوز سخت افزار خود را دریافت نکرده‌اند و حتی پردازنده‌های گرافیکی دست دوم یا سه نسل قدیمی‌تر نیز در حال حاضر قیمت تمام شده‌ی بسیار بالاتری نسبت به آنچه که در سال‌های گذشته به فروش می‌رسیدند دارند. با توجه به موارد مذکور، اوضاع بازار و موجودی سخت‌افزار گیمینگ و خصوصا کارت گرافیک‌ها واقعا خوب نیست و ویروس همه‌گیر کرونا شرایط بد گذشته را وخیم‌تر نیز کرده است.

گرچه که در حال حاضر به جز صبر کردن کاری نمی‌توان کرد. در شرایط کنونی، گیمرهایی که کارت گرافیکی ضعیف یا قدیمی دارند و می‌خواهند همچنان به تجربه بازی‌ها بپردازند می‌توانند با استریم کردن بازی‌ها از طریق سرویس Cloud و یا از طریق GeForce Now یا Stadia نیاز خود را برطرف کنند.

البته که خرید کنسول جدید نیز می‌تواند راه حل مناسبی باشد ( البته اگر بتوانید یکی از آن‌ها را پیدا کنید، زیرا آن‌ها نیز با مشکل کمبود موجودی روبه‌رو هستند!). حتی می‌توانید برخی از بازی‌های سبک یا سنگین (روی تنظیمات و وضوح تصویر کم) را روی کارت گرافیک اشتراکی پردازنده خود اجرا کنید، البته اگر پردازنده شما کارت گرافیک اشتراکی داشته باشد. (اکثر پردازنده‌های Ryzen و تمام تراشه‌های سری K شرکت اینتل فاقد iGPU  یا همان کارت گرافیک اشتراکی هستند.)

در کنار موارد گفته شده، خرید یک لپتاپ گیمینگ نیز می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد چرا که با توجه به فناوری جدید سری RTX 3000 شرکت انویدیا تفاوت چندانی بین مدل‌های PC و لپتاپ این سری نیست و این لپتاپ‌ها می‌توانند تجربه‌ای ایده‌آل از گیمینگ را در اختیار شما قرار دهند.

نظر شما در خصوص این خبر چیست؟ با توجه به قیمت‌ها بسیاربالای قطعات مختلف، شما کدام روش را برای تجربه‌ی بازی‌ها به صرفه‌تر می‌دانید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط