راهنمای خرید پلی‌استیشن، ایکس باکس و نینتندو سوییچ

راهنمای خرید پلی‌استیشن، ایکس باکس و نینتندو سوییچ

نوشته‌ی
avatar
4 سال و 7 ماه و 8 روز پیش

فهرست مطالب

راهنمای خرید کنسول بازی برای نسل هشتم

انتخاب یک کنسول مناسب برای بازی می تواند گیج کننده باشد. مشورت با دوستان و مقالات راهنما نیز گاهی حتی شما را گیج تر هم می کنند! از طرفی با یک یا دو جمله هم نمی توان به درک درستی از هر پلتفرم رسید. به طور مثال ممکن است بدانید که "ایکس باکس وان ایکس(Xbox One X) قوی ترین کنسولِ حال حاضر دنیا از لحاظ قدرت سخت افزاری است، یا "پلی استیشن فور(PlayStation 4) متنوع ترین بازی ها را دارد. اما این ها تنها بخش کوچکی از آگاهیِ مورد نیاز برای یک گیمر است. چیزی به نام کنسول خوب یا انتخاب درست به طور مطلق وجود ندارد و انتخاب نهایی شما به خودتان برمی گردد.

ابتدا باید بتوانید به پاسخ درستی برای این قبیل سوالات برسید:

·    کنسول را برای چه کسی می خرید؟

  • ·         بودجه شما چقدر است؟
  • ·         آیا قبلا کنسول داشته اید؟
  • ·         آیا به بخش آنلاین و مالتی پلیر (چند نفره) بازی ها علاقه دارید؟
  • ·         دوستانِ شما بیشتر از کدام کنسول استفاده می کنند؟
  • ·         بیشتر به چه نوع بازی هایی علاقه دارید؟
  • ·         آیا تلویزیون 4K دارید؟
  • ·         آیا برای هزینه های مضاعف و ثانوی بعد از خرید کنسول نیز بودجه کافی دارید؟

طی این مقاله تلاش خواهیم کرد که به تمام این سوالات بپردازیم و ببینیم میان پلتفرم های نسل هشتم یعنی پلی استیشن فور، ایکس باکس وان و نینتندو سوئیچ (Nintendo Switch) کدام برای شما مناسب تر است.

کنسول را برای چه کسی می خرید؟

تحقیقات نشان داده که متوسط سن گیمرهای ایالات متحده آمریکا 37 سال است. اما بدون شک کنسول های بازی میان کودکان، نوجوانان و جوانان محبوبیت بسیار زیادی دارد. همه کنسول ها برای تمام رده های سنی قابل استفاده هستند، اما می توان هر پلتفرم را به رده های سنی بخصوصی نیز نسبت داد. برخی پلتفرم های بازی برای دسته خاصی از مردم از لحاظ سن و موقعیتی که دارند مناسب تر هستند.

نینتندو سوئیچ برای چه کسانی مناسب تر است؟

خانواده ها، گیمرهای جوان تر، هر کسی که به بازی های خوب علاقه دارد

نینتندو را می توان دیزنیِ صعنت گیم دانست! به همین خاطر واقعا بی انصافی است که کنسول های این کمپانی را به رده سنی خاصی محدود کنیم. اما از طرف دیگر شکی نیست که تمرکز اصلی نینتندو بیشتر روی بازی های دوست داشتنی و خانوادگی است آن هم با برخی از مشهورترین شخصیت های دنیای بازی های ویدئویی مانند ماریو، لینک (سری Legend of Zelda) و پیکاچو (سری پوکمُن). هرچند نینتندو معمولا از به تصویر کشیدن خشونت شدید و واقع گرایانه و واژگان مبتذل و نامناسب برای خانواده و کودکان دوری می کند، اما به هیچ وجه که بازی های این کمپانی جدی نیستند! زمانی که عناصری چون "عمیق بودن" و "انسانیت" در دنیای یک بازی مطرح باشد، نینتندو اتفاقا بسیار جدی است. در نتیجه مثلا از بازی بزرگی چون Legend of Zelda: Winds of Winter می توان لذت برد. چه برای یک گیمر کم سن و سال، چه برای یک گیمر بزرگسال و جدی، چه حتی تماشا کردنِ بازی دیگران. نینتندو همچنین در بازی های جمعی نیز ید طولایی دارد. مثلا ماریو کارت را می توانید با خانواده یا دوستان خود روی یک صفحه نمایش بازی کنید و لذت ببرید.

نینتندو سوئیچ را می توان هم به صورت یک کنسول دستی و قابل حمل استفاده کرد، و هم می توان آن را به تلویزیون بزرگ خانه متصل نمود. استفاده از این کنسول واقعا راحت است. این قابلیت، برای ارتباطات جمعی میان گیمرها و اعضای خانواده واقعا موهبت بزرگی است. می توانید کنسول را در مسیر یا هنگام ملاقات با دوستان خود نیز استفاده کنید. یا اگر فرزندانی دارید، هنگام سفر یا پیکنیک کنسول را با خود ببرید و بچه ها را حسابی سرگرم نگه دارید! این اتمسفر سالم و خانوادگی که نینتندو با کنسول سوئیچ خلق کرده، در بخش آنلاین کنسول نیز دیده می شود. مثلا برای چت با دوستان هنگام بازی می توانید کنسول را به یک اپلیکیشن روی گوشی همراه و به طور هوشمند محدود کنید. در نتیجه این خطر وجود نخواهد داشت که فرزند شما ناخواسته وارد صحبت و چت با کسانی شود که از ادبیات مناسبی استفاده نمی کنند یا حرف هایی می زنند که برای یک کودک یا نوجوان هنوز مناسب نیست. البته محدودیت های سنی و سیستم نظارت و توجه به مسائلی از این قبیل در تمام پلتفرم ها وجود دارد، اما نینتندو به این عنصر توجه ویژه ای داشته است.

پلی استیشن فور برای چه کسانی مناسب تر است؟

نوجوانان، بزرگ سالان، گیمرهای حرفه ای و جدی، گیمرهای اهل بازی های آنلاین

پلی استیشن فور یک کنسول ایده آل برای نوجوانان، جوانان و بزرگ سالان و هر نوع گیمر جدی بوده و طیف وسیعی از بازی های تک نفره و داستان محور مانند سری خدای جنگ (God of War)، و بازی هورایزن (Horizon Zero Dawn) و همچنین بازی های آنلاین محور مانند رینبو (Rain Bow) و دستینی (Destiny 2) را در بر می گیرد. استفاده از شبکه اختصاصی سونیی (موسوم به PSN) ساده بوده و فروشگاه آن نیز بازی های بسیار متعدد و متنوعی برای خرید در اختیار شما قرار می دهد. بازی های پُرشماری که هم شامل بازی های بلاک باستر (AAA) و هم بازی های مستقل (Indi) می شود. همچنین دموی بازی ها، فیلم ها و دیگر محتوای دیجیتالی مفید برای دانلود روی فروشگاه سونی در دسترس شما خواهد بود. سونی بیشتر گیمرهای جدی با سنی بالاتر از رده سنی زیر 13 سال را هدف گرفته و جدای از بازی هایی مثل سری لِگو (Lego) یا نَک (Knack) اغلب بازی های این پلتفرم عموما جدی و دارای خشونت بالایی هستند.

ایکس باس وان برای چه کسانی مناسب تر است؟

نوجوانان، جوانان و طرفداران بازیِ ماینکرفت!

تجربه کار با ایکس باکس تا جد زیادی شبیه به پلی استیشن است و بازی های مشترک بسیاری نیز باهم دارند. اما حرکت اخیر کمپانی مایکروسافت در خرید عنوان ماینکرفت (Minecraft)، خرید این کنسول را برای طرفداران این بازیِ جذاب در اولویت قرار داده است. ایکس باکس وان اِس یک کنسول عالی و با ارزش برای نوجوانان و گیمرهای رده سنی متوسط است و ایکس باکس وان ایکس نیز دارای قدرتمندترین سخت افزار حال حاضر در میان کنسول های نسل هشتم بوده و برای کسانی که بتوانند هزینه بیشتری برای تجربه گیم بپردازند گزینه ی بسیار خوبی محسوب می شود.

آیا قبلا کنسول داشته اید؟

ممکن است که در نگاه اول، این سوال را کم اهمیت بدانید! اما باید با قابلیت "پشتیبانی از بازی های نسل گذشته" (backward compatibility) آشنا شوید. پلی استیشن فور تنها دیسک های نسل جدید را پشتیبانی می کند و نمی توان بازی های پلی استیشن تری (PS3) را داخل آن قرار داد و بازی کرد. این کار البته از طریق دیگری ممکن است: اجرا کردن بازی ها به صورت استریم آنلاین از طریق سرویس PS Now. اما برای استفاده از این سرویس باید هزینه ماهانه بپردازید. همچنین برای خرید و دانلود هر یک از بازی های ریمستر شده ی نسل گذشته نیز باید باز به طور جداگانه هزینه ای پرداخت نمایید.

ایکس باکس وان در این زمینه نسبت به پلی استیشن رویکرد مثبت تری دارد. ایکس باکس وان ایکس به راحتی می تواند بازی های ایکس باکس وان اس و ایکس باکس 360 را اجرا کند. همچنین اگر شما قبلا یک بازی را برای 360 از شبکه لایو (Live) خریداری کرده باشید، می توانید بدون نیاز به پرداخت دوباره، همان بازی را روی ایکس باکس وان خود اجرا کنید. شایان ذکر است که در حال حاضر بیش از 400 عنوان متنوع از نسل گذشته بر روی ایکس باکس وان قابل اجرا هستند.

در مورد نینتندو سوئیچ، هرچند این کنسول پادشاه کنسول های خانوادگی است، اما به اجرای بازی های قدیمی تر چندان لطفی نشان نداده است. شما نمی توانید بازی های دی اِس (DS)، تری دی اس (3DS)، وی (Wii)، و وی یو (Wii U) را روی سوئیچ اجرا کنید. اما قرار است که برخی عناوین کلاسیک نینتندو را بتوان توسط سرویس کنسول مجازی (Virtual Console Service) اجرا کرد، که البته استفاده از این سرویس هزینه ماهانه نیز خواهد داشت.

دوستانِ شما بیشتر از کدام کنسول استفاده می کنند؟

این نکته می تواند واقعا مهم باشد. مثلا اگر دوستان شما بیشتر از کنسول پلی استیشن استفاده می کنند، و شما می خواهید با آن ها مرتبا بخش آنلاین فیفا را بازی کنید، طبیعا شما نیز باید یک پلی استیشن داشته باشید. همچنین این امکان را خواهید داشت که به راحتی بازی های خود را باهم تعویض کنید، یا برخی بازی ها را به صورت اشتراکی بخرید.

بیشتر به چه نوع بازی هایی علاقه دارید؟

این مسئله را می توان با تقسیم بازی ها به دو دسته ی بازی های تک نفره و داستان محور و بازی های آنلاین و چند نفره بررسی کرد. همچنین ممکن است شما به فرانچایزهای بخصوصی علاقه داشته باشید که جزو بازی های انحصاریِ یکی از این کنسول ها باشند. برای گیمرهای اهل بازی های آنلاین و چند نفره، پلی استیشن فور و ایکس باکس وان بهترین انتخاب ها هستند که هر دو در زمینه بازی های تک نفره نیز تنوع بالایی دارند. نینتندو سوئیچ نیز بازی های تک نفره و داستانی فوق العاده ای دارد که برخی از آن ها مثل سری ماریو و زلدا جزو بهترین و تحسین شده ترین بازی های تاریخ هستند.

نینتندو سوئیچ در زمینه بازی های آنلاین و مالتی پلیر چندان قوی نیست. همچنین استودیوهای ترِد پارتی (غیر انحصاری) را چندان پشتیبانی نمی کند، و مثلا عناوین مشهوری چون سری GTA، و Call of Duty روی این کنسول منتشر نمی شوند.

اما فارغ از عناوین ترد پارتی و مالتی پلیر، بازی های انحصاری همیشه یکی از فاکتورهای انتخاب کنسول بوده است. در این لحاظ، نینتندو سوئیچ و پلی استیشن فور عملکرد بسیار قدرتمندی داشته اند و بازی های انحصاری درخشان و متنوعی ارائه کرده اند. اما در این میان ایکس باکس وان را هم نباید دست کم گرفت! در نهایت تصمیم در این زمینه با خودتان است. چرا که "سلیقه" شما در این میان مهم ترین عامل تعیین کننده خواهد بود.

آیا تلویزیون 4K دارید؟

اگر به دنبال یک کنسول با حداکثر قدرت گرافیکی در نسل هشتم هستید، انتخاب های شما میان یکی از گزینه های پلی استیشن فور پرو و ایکس باکس وان ایکس خواهد بود. پرو (Pro)، نسخه ارتقا یافته و قویِ تر فور بوده و تمام بازی ها میان این دو کنسول مشترکا اجرا می شود، بدین معنا که پرو نسبت به نسخه اصلی پلی استیشن فور هیچ محتوا یا عنوان انحصاری ندارد. اما اغلب بازی های حال حاضر نسل، روی پلتفرم پرو رندر بهتری دارند و از امتیازاتی چون رزولوشن 4K، فریم ریت بهتر، HDR و برخی پیشرفت های گرافیکیِ دیگر برخوردار هستند. ایکس باکس وان ایکس هم عملکرد مشابهی دارد، نسبت به پلتفرم اصلی محتوای انحصاری ندارد و از ارتقا گرافیکیِ بسیار خوبی بهره می برد. همچنین این کنسول تجربه 4K واقعی را نیز برای شما به ارمغان می آورد.

در حال حاضر ایکس باکس وان ایکس قدرتمندترین کنسول دنیا از لحاظ پرفورمنس و سخت افزار بوده و بعید نیست که در آینده نه چندان دور، اجرای بازی های مالتی پلتفرم روی این کنسول نسبت به پلی استیشن فور پرو تغییر دراماتیکی داشته باشد. اما در حال حاضر اختلاف اجرای بازی ها میان این دو کنسول چندان قابل توجه نیست و البته پلی استیشن فور پرو نسبت به ایکس باکس وان ایکس قیمت مناسب تری دارد. اجرای بازی ها روی پرو در حالت 4K، در حقیقت 4K واقعی (که دارای رزولوشن 2160P است) نبوده و روی رزولوشن 1440P در 1800P اجرا می شود. باید اعتراف کرد که اگر نمایشگر شما 55 اینچ یا کوچک تر باشد، به سختی می توانید تفاوت میان این دو رزولوشن را متوجه شوید! در نتیجه اگر واقعا به فکر نمایشگر بزرگ (بالاتر از 55 اینچ) با تکنولوژی اولد (OLED) و HDR هستید، باید روی اختلاف پرفورمنس پرو و ایکس حساس باشید. در غیر این صورت اختلاف چندان قابل توجه نیست.

آیا برای هزینه های مضاعف بعد از خرید کنسول نیز بودجه کافی دارید؟

هر کنسولی که بخرید، همین که آن را از جعبه بیرون بیاورید، تنها با داشتن یک تلویزیون می توانید از آن استفاده کنید و هیچ خرج دیگری ضروری نیست. اما برخی امکانات و تجهیزات جانبی هستند که در صورت تمایل و برای داشتن یک تجربه بهتر می توان از آن ها استفاده کرد. این دیگر واقعا یک تصمیم شخصی است، و تا حد زیادی به این بستگی دارد که چقدر بخواهید خرج کنید.

بخش نرم افزاری

برای پلی استیشن پرو و ایکس باکس وان ایکس اگر بخواهید از امکانات آنلاین، بخش مالتی پلیر بازی ها و برخی امکانات و تخفیف های شبکه های پی اِس اِن و لایو استفاده کنید باید ماهانه مبلغی را بپردازید. اما اگر واقعا می خواهید به صورت جدی از کنسول استفاده کرده و بخش آنلاین بازی ها را از دست ندهید، همچنین از تخفیف ها و محتوای شبکه استفاده کنید، حتما باید به پرداخت هزینه در این راستا فکر کنید.

ظرفیت های آنلاین نینتندو سوئیچ چندان پیچیده نیست و به امکاناتی مانند بازی کردن به صورت چند نفره (حالت co-op) و بخش رقابتی بازی ها محدود می شود. سونی و مایکروسافت اما امکانات بسیار غنی تر و پیچیده تری را برای استفاده از شبکه آنلاین خود در اختیار گیمرها گذارده اند. همچنین راه های ارتباطی میان گیمرها وسیع تر است. مثلا می توان با ساخت پارتی و گروه های خصوصی به چت با دوستان پرداخت و بخش آنلاین بازی ها را سازماندهی و مدیریت کرد.

بخش سخت افزاری

نینتندو سوئیچ:

افزونه های ضروری: کیف حمل و نقل (در صورتی که بخواهید کنسول را به صورت دستی با خود همراه ببرید)

افزونه های با ارزش: دسته اضافی

افزونه های بیشتر در صورت داشتنِ بودجه بیشتر: فرمان شبیه ساز رانندگی، آداپتور شارژ، استند شارژ دسته

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.