راهنمای اسمبل یک کامپیوتر – قسمت سوم

راهنمای اسمبل یک کامپیوتر – قسمت سوم

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 5 ماه و 3 روز پیش

فهرست مطالب

در دو قسمت قبلی این سری مقاله به شما آموزش‌هایی در مورد وسایل مورد نیاز اسمبل سیستم و همچنین چگونگی نصب این قطعات دادیم و حالا در این قسمت می‌خواهیم این آموزش را برای شما به اتمام برسانیم.

  • قطعات را سریعا تست کنید (اختیاری)

این قدم نیز یک قدم اختیاری و در عین حال بسیار فنی و مهم به هنگام یاد گرفتن سرهم کردن یک کامپیوتر است ولی به طور کلی تمرین خوبی به حساب می‌آید و حتی ممکن است باعث خوش‌شانسی شما شود و قطعه‌ای که با سایر قطعات سازگار نیست یا به شکل خراب به دست شما رسیده است را پیدا نمایید. من این کار را برای اکثر کسانی که برای اولین بار کامپیوتر خود را می‌سازند پیشنهاد می‌کنم اما اگر حس می‌کنید که نیازی به این تست ندارید و می‌خواهید هرچه سریع‌تر بیلد خود را به اتمام برسانید، می‌توانید از آن گذر کنید.

انجام یک تست کوچیک با قطعاتی که تاکنون نصب کرده‌اید نسبتا آسان است. شما تنها نیاز دارید که منبع تغذیه را موقتا وصل کنید و مادربرد را نیز با استفاده از پیچ گوشتی روشن نمایید. این متد می‌تواند در زمان شما بسیار صرفه جویی کند زیرا حل کردن مشکلات یا برداشتن یکی از قطعات در این حالت بسیار آسان‌تر است و هنگامی که قطعات را در کیس جای بدهید همه چیز سخت‌تر می‌شود.

همچنین شما می‌توانید در این حالت کارت گرافیک خود را نصب کرده و آن را نیز تست کنید، البته بعد از تست باید آن را بردارید تا بتوانید مادربرد را در داخل کیس نصب کنید. به یاد داشته باشید که در این تست حتما از طریق بایوس دمای پردازنده خود را چک کنید تا از نصب پردازنده، کولر و خمیر حرارتی اطمینان کامل را حاصل نمایید.

هنگامی که شما پردازنده، کولر و رم (و البته درایو M.2 SSD) را نصب کردید و یک تست خارجی انجام دادید و تست نیز به خوبی پیش رفت، می توانید مادربرد خود را وارد اعماق تاریک کیستان کنید.

اولین کاری که باید انجام بدهید، این است که بک‌پلیت مادربرد را در جایش قرار داده و یک فاصله میان مادربرد و کیس قرار دهید. باید مادربرد را به آرامی در کیس پایین بیاورید تا بک‌پلیت در بهترین حالت خود قرار بگیرد و وارد جایگاه‌های خود شود. سپس که این مراحل انجام شد، باید مادربرد را در جایش پیچ کنید.

بعد از انجام این قدم کلیدی در اسمبل کامپیوتر، ساختار شما فرم ویژه‌ای به خودش می‌گیرد.

  • کارت گرافیک و سایر کارت‌های PCIe را وصل کنید.

از نظر فنی، این بخش از اسمبل نیز مرحله‌ای انتخابی به حساب می‌آید و اصلا ممکن است تعدادی از شما از APUهای مختلف گیمینگ استفاده کرده باشید و سیستم شما نیازی به کارت گرافیک نداشته باشد. (به عبارت دیگر اگر شما از پردازنده‌ای استفاده می‌کنید که همراه خودش گرافیک داخلی دارد، از نظر فنی نیازی به نصب گرافیک خارجی برای راه‌اندازی سیستم ندارید.)

اما برای اکثر کسانی که یک کامپیوتر گیمینگ اسمبل می‌کنند، احتمالش زیاد است که یک کارت گرافیک مجزا داشته باشند. به طور کلی نصب این قطعه بسیار آسان است و صرفا باید توجه و دقت کنید که کارت را به خوبی و بهترین حالت ممکن روی اسلات PCIe قرار دهید، اسلاتی که در اکثر مادربردها اصولا بالاترین اسلات است. براکت فلزی پشتی کیستان را بکنید و کارت را با پیچ محکم کنید و سپس آن را به منبع تغذیه متصل کنید (البته بعد از نصب کلی خود منبع تغذیه.)

در این قدم ممکن است که شما کارت‌های PCIe (PCI Express) دیگری مثل آداپتور وایرلس دسکتاپ برای Wi-Fi یا کارت صدا برای پردازش صدا نیز داشته باشید و این قدم بهترین مرحله برای نصب آن‌هاست.

پیش از این ما چگونگی نصب SSDهای M.2‌ را روی مادربرد به شما آموزش دادیم اما برای نصب SSDهای عادی و HDDها باید فضایی مخصوص این قطعات را در کیس خود پیدات کنید. این که دقیقا این قطعات کجا باشند بسته به کیس شما دارد اما اصولا این قطعات وارد یکی از اسلات‌های درایو در جلوی کیس می‌شوند.

هنگامی که شما خانه‌ای برای درایوهای خود پیدا کردید، نیاز دارید تا آن‌ها را با استفاده از کابل‌های انتقاده داده SATA به مادربرد متصل کنید. اصولا این کابل‌ها همراه مادربرد هستند. همچنین شما نیاز دارید تا این قطعات را مستقیما به منبع تغذیه خود نیز متصل نمایید. به یاد داشته باشید که کانکتورهای SATA روی منبغ تغذیه با کابل‌های انتقال داده SATA متفاوت هستند.

ما جزئيات بیشتری در مورد اتصال کابل‌ها را در ادامه این مقاله برای شما بیان می‌کنیم و در کنار آن نکاتی در مورد مدیریت کابل هم گفته می‌شود.

  • نصب درایو نوری

زمانی این قطعه یکی از اصلی‌ترین قطعات به هنگام اسمبل کامپیوتر بود اما درایوهای اپتیکال (DVD، CD یا Blu-Ray) کم کم اهمیت خود را از دست دادند و امروزه عصر دیجیتالی کم کم دارد جای محتوای فیزیکی را می‌گیرد. اما در هر صورت این قطعه به طور کامل کارایی خود را از دست نداده و افراد زیادی هستند که خواهان استفاده از آن‌ها در کامپیوترهای شخصی خود هستند تا بتوانند بازی‌های قدیمی‌تر را بازی کنند، فیلم‌های فیزیکی را تماشا نمایند یا اطلاعات جدیدی را در دیسک‌ها حک نمایند.

بنابرین اگر شما می‌خواهید درایو نوری نصب کنید، پروسه آسانی را در پیش دارید. تنها پنل جلویی کیس خود را بردارید و درایو را از طریق جایگاه درایو ۵.۲۵ اینچی که برای آن تعبیه شده در کیس قرار دهید. سپس آن را با پیچ محکم کنید و در نهایت نیز کابل‌های انتقال داده SATA و کانکتور پاور SATA را نیز به آن متصل نمایید، به یاد داشته باشید که سر دیگر کابل انتقال داده را نیز به مادربرد متصل نمایید.

  • اتصال کابل‌های پنل جلویی کیس

کیس شما ویژگی‌های مختلفی مثل پورت‌های USB، دکمه پاور، ریستارد، جک هدفون، جک میکروفون و موارد دیگر دارد. کابل‌های مربوط به این موارد باید به بخش‌های مربوطه و مخصوص روی مادربرد متصل شوند (این بخش‌ها از نظر فنی درگاه‌های مادربرد نام دارند.) البته مکان این بخش روی هر مادربرد متفاوت است و نیازمند این می‌باشد که دفترچه راهنمای همراه مادربرد را چک کنید و قدم به قدم پیش بروید.

بهتر است که این کار را پیش از قرار دادن منبع تغذیه در کیس قرار دهید، خصوصا در کیس‌های کوچک‌تر. نصب منبع تغذیه پیش از انجام این عمل در کیس می‌تواند باعث سختی دسترسی به کانکتورها و درگاه شود، خصوصا که این درگاه‌ها اصولا در بخش پایینی مادربرد شما قرار دارند و ممکن اسن بخش بالایی منبع تغذیه شما مزاحم این اتصالات شود.

  • نصب منبع تغذیه در کیس

به طور کلی جای دادن منبع تغذیه در کیس کامپیوتر قدمی سریع و راحت است که می‌توانید به سادگی آن را یاد بگیرید و صرفا چیزهایی که نیاز دارید در مورد آن بدانید محدود به این می‌شود که برای مثال کدام کانکتور برای کولر پردازنده است و کدام کانکتور برای بخش‌های دیگر.

  • اتصال منبع تغذیه به قطعات

بعد از این که منبع تغذیه را به شکل فیزیکی داخل کیس قرار دادید، باید کابل‌های آن را به بخش‌های مختلف سیستم وصل کرده و کابل‌ها را مدیریت کنید تا همه چیز را تمیز و مرتب نگه دارید.

  • چک‌های نهایی و روشن کردن سیستم

بعد از این که تمام بخش‌های مربوط به نصب فیزیکی اسمبل کامپیوتر را انجام دادید، قطعات خود و اتصال آن‌ها خصوصا اتصال کانکتورهای منبع تغذیه را چک کرده و سپس کامپیوتر خود را روشن کنید. مشکلاتی که در این بخش با آن‌ها بر می‌خورید اصولا چیزهای ساده‌ای هستند و با سرچ‌های ساده حل می‌شوند.

  • راه‌اندازی بایوس، نصب ویندوز و آپدیت درایورها

هنگامی که کامپیوتر شما به طور کامل راه‌اندازی شد و عملکرد خود را به نمایش گذاشت، کارهای دیگری لازم است که باید انجام دهید که از آن‌ها می‌توان به وارد شدن به بایوس و تغییر و چک کردن تعدادی از موارد اشاره کرد. همچنین ویندوز و برنامه‌های دیگر را نیز باید نصب کنید.

  • از کامپیوتر گیمینگ خود لذت ببرید!

اگر تا اینجا این راهنما را خوانده‌اید و همه قدم‌ها را نیز به درستی انجام داده‌اید، به شما تبریک می‌گویم. حالا زمانش است که این موضوع را جشن بگیرید و بازی مورد علاقه خود را روی کامپیوتر نصب کنید و یا اگر مثل من هستید و این روزها وقتی برای گیمینگ ندارید، سریعا به سراغ کار خود بروید، آن هم با سیستم جدید و سریع‌تر و مهم‌تر از همه بدون بارگذرای خود!

امیدوارم این راهنما به شما کمک کرده باشد تا بتوانید کامپیوتر خود را آسان‌تر سر هم کنید. بعد از طی کردن این قدم‌ها، حالا شما مهارت و دانش این را دارید که به آسانی یک کامپیوتر را راه‌اندازی نمایید. هنگامی که یک بار یک کامپیوتر را راه اندازی کنید، برای همیشه در ذهنتان خواهد ماند. اگر هرگونه نظر یا سوالی در مورد چگونگی اسمبل کامپیوتر دارید، می‌توانید در بخش نظرات این پست آن را مطرح کنید و کارشناسان اگزوگیم در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ آن را به شما خواهند داد.

از کامپیوتر جدید خود لذت ببرید و اگر تا پایان آن را خودتان انجام داده‌اید، احترام زیادی برایتان قائلم! در ضمن، کامپیوتر جدید مبارک!

منبع

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط